ارزش دلار به بالاترین سطح خود در برابر لیر رسید.
لیر ترکیه باز هم ریزش کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نگرانی ها از اعمال تحریم های نظامی جدید آمریکا ضد آنکارا باعث شد تا لیر ترکیه در قعر تاریخی جدید قرار گیرد. ترکیه از آزمایش موفقیت آمیز سامانه موشکی اس-۴۰۰ روسیه خبر داده که پیشتر آمریکا با آن مخالفت کرده است. بیم آن می رود که واشنگتن تحریم های نظامی علیه ترکیه به این دلیل اعمال کند.

از سوی دیگر نیز مناقشات بین ترکیه با همسایگان شمالی اش در دریای مدیترانه بر سر اکتشاف گاز حل نشده باقی مانده است و احتمال دارد اتحادیه اروپا به طرفداری از یونان و قبرس تحریم های بیشتری علیه ترکیه وضع کند.

وضعیت در قره باغ نیز کماکان متشنج است و برخی از کشورهای اروپایی از رویکرد ترکیه در حمایت تمام عیار از آذربایجان انتقاد کرده اند.

در حالی که مقامات ترکیه دستیابی به تورم پنج درصدی را هدف گذاری کرده اند، باقی ماندن تورم در سطح بالای ۱۲ درصدی باعث شده است شمار زیادی از شهروندان این کشور برای محافظت از ارزش پول خود در برابر تورم اقدام به خرید و نگهداری دلار کنند. برخی دیگر نیز ترجیح داده اند تا با پول خود یورو یا اوراق قرضه مبتنی بر یورو خریداری کنند.

ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۵۰ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. بانک مرکزی نیز ذخایر ارزی کمی در اختیار دارد که این مساله روی توانایی این نهاد در کنترل نوسانات ارزی تاثیر منفی گذاشته است.

مسائل ژئوپلتیکی اخیر باعث شد تا لیر که هفته گذشته به پایین ترین سطح تاریخ خود رسیده بود بار دیگر یک رکورد دیگر ثبت کند و به کمترین نرخ برابری خود برسد تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۷.۸ لیر تثبیت شود.

در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۲۴ درصد افزایش به ۷.۸۸ لیر رسید. لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی هشت ماه، ۲۶ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.

در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۹.۲۸۶ لیر و هر پوند معادل ۱۰.۱۹۴ لیر اعلام شد.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط
نظرات
مسعود باقری -> 1399/07/17
پاسخ

هرچی در برابر هر پولی هم سقوط کنه باز در مورد پول ملی ما ارزشش روز به روز بیشتر و بیشتر میشه و پول ما هم که از بس ارزشش پایین رفته که دیگه ارزش مقایسه هم نداره

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ

امیدوارم به سرنوشت ریال ایران دچار بشه

اکبری -> 1399/07/17
پاسخ

یک ضرب المثل در انگلیسی که می گویند، "بدبختی دوست دارد بدبختی را". مثل ایران مثل آن کسی که دوست کسی دیگر هم مثل او باشد. Misery loves company.

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ
کاربر مهمان -> 1399-07-17 10:31:55

امیدوارم به سرنوشت ریال ایران دچار بشه...

هشتاد درصد جامعه ایرانی مثل تو فکر میکنند حالا همسایه دیوار به دیوار باشه یا کشور همسایه، دوست رفیق و فامیل باشه

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ

از بس در کشورهای دیگه فضولی می کنه این همه تروریست را کی داره جابه جا می کنه به اذربایجان بعد اسم ما در رفته است!!!

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ

پایین اومدن ارزش پول به خودی خود تاثیر زیادی بر اقتصاد ندارد مشکل اصلی اختلاس ها و خروج پول هنگفت از کشور است. که در ترکیه به دلیل اینکه با پلیس بین الملل همکاری می کنند چنین مشکلی بوجود نمی آید

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ

اردوغان به سوریه و شمال عراق و لیبی نیروی نظامی فرستاده و تروریست های سوریه رو هم برای کشتن ارامنه به منطقه قفقاز گسیل کرده ، حالا با اینهمه نظامی گری و جنگ افروزی انتظار دارین ارزش لیر ترکیه افزایش پیدا کنه ؟!!!!!

ترک -> 1399/07/17
پاسخ

این کاهش موقتی هست. خوشحالی ایرانیا از شکست دنیا واقعا خنده دار و ناراحت کننده هست

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ

اردوغان به تنهایی و بدون کمک کسی بالاخره موتور ترکیه را پایین می آورد!

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ

خخخخ فقط بلدیم بقیه رو مسخره کنیم در حالی که در همه زمینه ها دست همه رو از پشت بستیم

آیدین -> 1399/07/17
پاسخ

واقعا متاسفم به جای اینکه دنبال راه حل برای نجات خودمون باشیم به فکر این هستیم که همسایه هایمان زمین بخورند شاید یکی از عمده ترین دلایل عقب ماندگی ما همین باشد

تیمور -> 1399/07/17
پاسخ

یکی دوسال پیش هر لیر برابر ۱۸۰۰ الی ۲۰۰۰ تومان ایران بود، الان هر لیر ۳۸۰۰ تومان ایران است، مثلی هست در تورکی که فارسی اش میشود: « در چشم خود سوزن به آن بزرگی را نمی بیند، در چشم دیگران ریز آشغال افتاده را می بیند»

کاربر مهمان -> 1399/07/17
پاسخ
ترک -> 1399-07-17 12:12:16

این کاهش موقتی هست. خوشحالی ایرانیا از شکست دنیا و...

خنده داره و ناراحت کننده؟ چطور هر دو اینها با هم امکان پذیره؟

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

نظرسنجیآرشیو
نظرسنجی
آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین