بیشتر شاخصهای مهم بورسی کشورهای غربی به روند صعودی خود ادامه دادند.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، روند احیای اقتصادی در کشورهای مختلف ادامه دارد و بازارها رفته رفته در حال بازگشت به شرایط پیش از بحران کرونا هستند. با این حال احتمال سقوط آزاد مجدد اقتصادی در صورت بروز موج جدید همه گیری کاملا جدی است.
طبق اعلام مرکز آمار انگلیس، رشد اقتصادی این کشور در سه ماه منتهی به آگوست امسال به هشت درصد رسیده است که بهترین رشد فصلی ثبت شده ۱۰ سال اخیر محسوب می شود. این رشد نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه قبل ۰.۹ درصد کمتر شده است.رشد اقتصادی در بسیاری از بخش های مهم اقتصادی این کشور در حال حاضر در سطح مثبت قرار دارد.
شماری از مقامات بانک مرکزی اروپا از آمادگی برای کاهش بیشتر نرخ بهره در صورت لزوم خبر داده اند. نرخ بهره در سطح منطقه یورو اکنون منفی و کمترین نرخ بهره ثبت شده در طول تاریخ این منطقه پولی است اما به نظر می رسد حتی این نرخ منفی و تزریق گسترده نقدینگی به بازار به شکل مستقیم و خرید اوراق قرضه توسط بانک مرکزی اروپا نیز هنوز نتوانسته است به عطش بازارها برای وجه نقد پاسخ بدهد.
به گفته مقامات بانک مرکزی اروپا، شیوع کرونا و پیامدهای جانبی آن بر روی بازار کار و انگیزه فعالان اقتصادی باعث کاهش تمایل آن ها به پس انداز یا مخارج بیشتر شده است و حکمفرما شدن رویکرد احتیاط در طرف تقاضا باعث ایجاد مشکلات زیادی برای طرف عرضه نیز شده است. شرایط کنونی تنها یک پیام برای سیاست گذار دارد و آن هم اینکه نباید خیلی امیدوار به احیای سریع رشد اقتصادی و طرف تقاضا بود.
در ژاپن نیز بانک مرکزی این کشور اعلام کرد نرخ بهره را به منظور حمایت از بازار و تحریک طرف تقاضا در سطح منفی ۰.۱ درصدی حفظ می کند. انتظار می رود مقامات بانک مرکزی ژاپن نیز مجبور به حفظ طولانی مدت سیاست های کنونی به مانند همتایان آمریکایی خود شوند.
کشمکش بر سر چگونگی و میزان بسته حمایتی جدید در برابر کرونا در آمریکا هنوز ادامه دارد و روند معاملات را تحت تاثیر قرار داده است. دموکرات ها طرفدار تزریق نقدینگی بسیار زیادی به اقتصاد هستند. طبق عقیده آن ها پرداخت های نقدی از ۱۲۰۰ دلار در ماه باید به ۱۸۰۰ دلار در ماه افزایش پیدا کند که این مبلغ طبق پیشنهاد دموکرات ها به جای یک بار پرداخت ماهانه در طول چهار پرداخت هفتگی و هر هفته ۴۵۰ دلار خواهد بود. جمهوری خواهان اما موافق پرداخت یارانه نقدی مستقیم با مبلغ کمتر و البته پرداخت ماهانه (در یک نوبت) هستند.
در هفته های اخیر چگونگی و میزان بسته حمایتی جدید به یکی از اصلی ترین موارد اختلافی بین سران دو حزب دموکرات و جمهوری خواه تبدیل شده و هم کنگره و هم دولت با بسته های پیشنهادی طرف مقابل مخالفت کرده اند. استیون منوچین- وزیر خزانه داری دیدارهایی را با نانسی پلوسی- رییس کنگره بر سر رسیدن به یک راه حل بینابین داشت که در مواردی نیز پیشرفت هایی حاصل شد اما دونالد ترامپ- رییس جمهور آمریکا از توقف این مذاکرات با کنگره خبر داده است.
این اختلاف نظر حساسیت ها را نسبت به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر بیشتر کرده است چرا که دو طرف در صورت پیروزی رویکردهای متفاوتی از هم را پیش خواهند گرفت.
لورتا مستر- مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در کلیولند گفت: حتی بدون بسته های حمایتی بیشتر نیز روند احیای اقتصادی ادامه می یابد اما از سرعت آن به شدت کاسته خواهد شد. خیلی ناامیدکننده است که هنوز نتوانسته ایم بر سر اجرایی شدن یک بسته جدید به توافق برسیم. با این حال بانک مرکزی کارهای زیادی انجام داده است و نرخ بهره بسیار پایین یک فرصت طلایی را برای تامین نقدینگی مورد نیاز کسب و کارها فراهم کرده است.
بهبود رشد اقتصادی و بازگشت تدریجی فعالیت ها در کشورهای مختلف هنوز هم نتوانسته است تا شرایط را به وضعیت قبل از بحران کرونا بازگرداند و انتظار می رود دست کم تا پایان سال آینده شاهد باقی ماندن سطح فعالیت های اقتصادی و در میزانی کمتر از آغاز بحران کرونا باشیم و این وضعیت در صورت معرفی نشدن یک واکسن موثر در مقابله با کرونا می تواند از این هم طولانی تر شود.
رئیس بانک مرکزی آمریکا در پیامی که می تواند حاکی از نیاز بیشتر به رویکرد حمایتی از بازارها باشد از نمایندگان کنگره آمریکا خواسته است تا با بسته های محرک جدید موافقت کنند. این درخواست پس از آن بیان می شود که به دلیل اختلاف نظر بین مقامات دو حزب اصلی آمریکا، هنوز جایگزین مناسبی برای لایحه سه تریلیون دلاری قبلی که اعتبار اجرای آن نیز منقضی شده، پیدا نشده است.
تاکنون بیش از ۳۷ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۹۸۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۸۴ هزار و ۱۳۸ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۱۹ هزار و ۹۰۵ نفر، برزیل با ۱۵۰ هزار و ۵۵۵ نفر، هند با ۱۰۹ هزار و ۸۹۲ نفر، مکزیک با ۸۳ هزار و ۷۸۱ نفر و انگلیس با ۴۲ هزار و ۸۷۵ نفر بوده است.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۰۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۸۹۸.۲۰ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۹۹ درصد صعود تا سطح ۳۵۴۶.۴۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۲.۹۸ درصد افزایش در سطح ۱۱ هزار و ۹۱۶.۲۷ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۲۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۰۱.۳۸ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۶۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۱۳۸.۴۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۶۶ درصدی در سطح ۴۹۷۹.۲۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۱ درصد بالا رفت و به ۶۹۵۱ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد متفاوتی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۲۶ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۵۵۸.۶۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۲ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۶۴۹.۹۸ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افزایش ۳.۰۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۲۳.۱۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۴۹ درصد صعود و ایستادن در سطح ۶۱۳۱.۹۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۷۴ درصد کاهش به ۳۹.۳۱ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۹۱ درصدی به ازای ۴۱.۶۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۴۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۲۳.۴۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۷۹ درصدی به ازای ۲۵.۲۶ دلار مبادله شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.