به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، اما این روزها با شیوع کرونا در کشور و ابهام در تاثیر مترو در سرعت شیوع این بیماری بار دیگر مسئله دستفروشان مورد توجه قرار گرفته است، چرا که نوع فعالیت دستفروشان که از قطاری به قطار دیگر و از واگنی به واگن دیگر تردد می کنند؛ سوالاتی را ایجاد کرده، به گونه ای که شاید بتوان گفت آنها به کانون های سیار انتقال کرونا تبدیل شده اند که باید فکری به حال آنها به خصوص در روزهای اوج شیوع کرونا کرد.
نحوه فعالیت دستفروشان در مترو به گونه ای است که دکتر سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در مورد فعالیت این افراد در محیط سربسته مترو گفته است: درباره دستفروشان مترو باید شهرداری یا مترو اقدام کنند. از گذشته بارها مباحثی درباره دست فروشان مترو و ساماندهی این افراد مطرح شده بود و ساماندهی این افراد هم در اختیار وزارت بهداشت نیست.
اشاره سخنگوی وزارت بهداشت به ساماندهی دستفروشان در مترو نیز نشان می دهد باید حداقل در این روزهای کرونایی مسئولان شهرداری فکری به حال دستفروشان کنند تا حداقل سلامت خود این افراد که ساعت های طولانی در شهر زیرزمینی تردد می کنند حفظ شود؛ هرچند مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران معتقد است که سطح آگاهی دستفروشان به مانند دیگر مردم در مورد کرونا بالا است اما با این حال گره مشکل دستفروشان تنها به دست مردم و مسافران باز می شود.
فرنوش نوبخت در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه سال هاست که شبکه متروی تهران با موضوع دستفروشی مواجه است، می گوید: در سنوات گذشته، مدیریت های قبلی مترو هم توفیقی در ساماندهی یا مهار دستفروشان نداشتند؛ چرا؟ پاسخ به این سوال ساده است؛ مسئله دستفروشی یک موضوع چند وجهی است که در حال حاضر با شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه ارتباط تنگاتنگی دارد و نمی تواند با این مسئله چند وجهی، تک بعدی برخورد کرد و بارها اعلام کردیم که لازم است برای حل مسئله دستفروشی نه تنها در مترو بلکه در سطح شهر تهران، همه دستگاه های ذی ربط، نهادهای فرهنگی و... وارد شوند تا بتوانیم راه حل خوب و موثری پیدا کنیم.
وی ادامه می دهد: با اینکه دستفروشان برای عده ای از مسافران مزاحمت ایجاد کرده و موجبات نارضایتی را فراهم می کنند، اما مورد علاقه و دفاع بسیار دیگری از مسافران هستند و بارها و بارها پرسنل ایستگاه ها و پلیس مترو خواستار ساماندهی و یا هدایت دستفروشان به بیرون از ایستگاه شدند، این در حالیست که برخی از مسافران در حمایت از این افراد، اجازه کار به آنها را ندادند.
نوبخت با تاکید بر اینکه دستفروشان مورد حمایت مسافران هستند، می افزاید: حجم تماس مسافران مترو با 137 و 1888 بابت انتقاد از مزاحمت دستفروشان بالاست، اما از سویی دیگر برخی دیگر از مسافران از دستفروشان حمایت می کنند و عملا نمی توانیم در راستای حفظ آرامش شبکه مترو، نسبت به ساماندهی این افراد اقدام کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دستفروشان مترو نیز به موضوع کرونا حساس هستند و قطعا در راستای حفظ سلامتی خودشان اقدامات لازم را انجام می دهند، می گوید: معتقدیم گره مشکل تردد دستفروشان در قطارهای مترو به دست خود مسافران باز می شود و می توانند با خرید نکردن از آنها به کم شدن تعداد دستفروشان کمک کنند.
به گفته نوبخت، از سویی دیگر به ماموران ایستگاه ها ابلاغ کرده ایم که به هیچ عنوان اجازه بساط گستری در ایستگاه ها را به دستفروشان ندهند و به محض رویت بساط گستری دستفروش یا دستفروشان بر روی سکو از ماموران ایستگاه می خواهیم یا دستفروشان را به بیرون و یا به داخل قطارها هدایت کنند تا مبادا به واسطه ازدحام افراد برروی سکوها مانعی در حرکت به موقع قطار ایجاد شود.
وی در پایان تاکید می کند: اگر مردم از دستفروشان ناراضی هستند و اگر معتقدند آنها کانون سیار انتقال کرونا هستند یا آسایش آنها را سلب می کنند،راهکار ساده است و باید از آنها خرید نکنند و قطعا آنها نیز اگر ببینند که بازار فروششان کساد شده نسبت به تغییر محل فعالیتشان اقدام می کنند.
به گزارش ایسنا، درست است که در شرایط فعلی اقتصادی کمک به تامین معیشت دیگران،امری پسندیده است اما یادمان باشد شاید با کمک به ماموران ایستگاه های مترو در ساماندهی دستفروشان آنهم در فضای سربسته شبکه مترو بتوانیم کمی به عدم شیوع و انتقال کرونا ویروس کمک کنیم.