به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، اکبر محمدیان, رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده روز چهارشنبه ۳۰ مهر گفت: این فلامینگوها که بیشتر در تالابهای «درگه سنگی» و «سولدوز» سکنی گزیدهاند تا زمانی که شرایط اقلیمی (آب و هوایی) فراهم باشد، در این تالابها و سواحل دریاچه ارومیه ماندگار خواهند بود و در صورت بروز سرما و یخبندان به عرضهای جنوبیتر مهاجرت میکنند. تالابهای نقده از اکوسیستمهای کمنظیر آبی کشور به ویژه برای مهاجرت فصلی گونههای مختلف پرندگان و تخمگذاری و جوجهآوری آنها محسوب میشود و سالانه شاهد کوچ انواع پرندگان به ویژه فلامینگوها است.
وی افزود: یکی از دلایل مهم افزایش و مهاجرت این پرندگان به تالابهای این شهرستان احیای دریاچه ارومیه است که کمک شایانی برای بقا و تخمگذاری این پرندگان از جمله فلامینگوها کرده است. در این فصل علاوه بر فلامینگوها انواع پرندگان آبزی نظیر، قو، اردک سرسفید و انواع مرغابی و اردکها از مناطق شمال برای تغذیه و زمستانگذرانی به تالابهای این شهرستان سفر میکنند که برخی از آنها تا اواخر اسفند در این تالابها اقامت دارند.
فلامینگو سالی یک بار جفتگیری میکند و لانهای گلی برای تخمگذاری میسازد؛ بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه میگذارند و نر و ماده هر ۲ به نوبت روی تخم میخوابند. فلامینگوها در پاییز از عرضهای جغرافیایی شمالی از جمله سیبری به عرضهای جنوبی مهاجرت کرده و در مناطق مساعد به زمستان گذرانی اقدام میکنند؛ آذربایجانغربی و تالابهای آن که در کریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مکان برای زمستانگذرانی این پرندگان است.
تالابهای بینالمللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور بهشمار میرود.
نقده در جنوب آذربایجانغربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.