به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نوزدهمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
19 آبان 1315، دکتر شاخت کارشناس و متخصص معروف مالی و اقتصادی آلمان برای مذاکره درخصوص کشاورزی و صنعت با داور وزیر عدلیه و امیر خسروی رییس بانک ملی وارد تهران شد.
19 آبان 1328، دکتر احمد مقبل وزیرکشاورزی از کار کناره گیری کرد.
19 آبان 1353، وزیر بازرگانی اعلام کرد: تاکنون برای تغذیه رایگان دانش آموزان سیصد هزار تن مواد غذایی از قبیل سیب، پرتقال، موز و بیسکوئیت خریداری شده است.
19 آبان 1389، اکونومیست در گزارش ماه سپتامبر ۲۰۱۰ خود میزان ذخایر ایران به جز طلا در سال گذشته را ۸۱ میلیارد و ۵۹ میلیون دلار برآورد و پیش بینی کرد که این میزان با شش میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار کاهش به ۷۴ میلیارد و ۸۰۹ میلیون دلار در سال 2010 برسد.
19 آبان 1391، نامه محمد جهرمی مدیرعامل معزول بانک صادرات به محمود بهمنی درباره دلایل وقوع فساد مالی بزرگ به سکوت بانک مرکزی پایان داد؛ بانک مرکزی با صدور بیانیه ای رسمی اعلام کرد: مسوولیت این تقصیر نابخشودنی که منجر به بروز فساد مالی اخیر شد، متوجه شخص مدیرعامل بانک صادرات است.
19 آبان 1395، دونالد ترامپ میلیاردر نیویورکی، با رای مردم آمریکا به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری این کشور راهی کاخ سفید شد. انتخابی از سوی مردم آمریکا که بسیاری آن را آغاز عصری جدید در این کشور نامیدند.
19 آبان 1397، بر اساس گفته مدیر اجرایی سوئیفت، دسترسی برخی از بانکهای ایرانی به سیستم ارتباط میان بانکی در جهان طی هفته جاری قطع خواهد شد.
19 آبان 1398، عبدالناصر همتی رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه بیش از ۳۰ بانک، فعالسازی رمز پویا را شروع کردهاند، اظهار کرد که به دلیل هوشمند نبودن بسیاری از موبایلها، اجباریکردن استفاده از رمز پویا در حال حاضر مقدور نیست. وی افزود: بانک مرکزی یک سیستم متمرکز مبتنی بر پیامک راهاندازی کرده است، اما اتصال تمامی بانکها به آن تا ابتدای دیماه فرصت نیاز دارد و عملا اجباریشدن رمز دوم یکبار مصرف تا دیماه زمان میبرد.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد