تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون افت سهام آسیا با جهش مبتلایان به کرونا در آمریکا، صدور حواله ۷۰ هزار تنی روغن صنف و صنعت، گوشت قرمز۸۵ هزار تومانی در راه است؟ نرخ جوجه یکروزه چند؟ نرخ تورم آلمان منفی شد و کاهش ۵۰ درصدی خرید لوازمخانگی در بازار را در بر دارد.
بازار ارز در هفتهای که گذشت، شاهد فراز و فرود شاخص ارزی در کانال بیست و شش هزار تومانی بود؛ هرچند نرخ دلار تا کانال ۲۳ هزار تومانی نیز کاهش یافت، در پایان هفته، در کانال ۲۶ هزار تومانی جای گرفت؛ بنابراین، هر اسکناس دلار آمریکا که در ابتدای هفته به نرخ ۲۴۵۰۰ تومان بود، در روزهای پایانی هفته با نوسان در کانال بیست و شش هزار تومانی به رقم ۲۶۸۵۰ تومان رسید.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در توییتی، مشکل اصلی بورس را اعتماد از دست رفته مردم دانست.
متن توییت موسوی لارگانی به شرح زیر است: «مشکل اصلی بورس اعتماد از دست رفته ملت است. وقتی دولت برای جبران کسری بودجه و تخصیص رانت، سرمایه خُرد مردمی را جذب و کوره پولسوزی راه انداخت، انتظار اعتماد دوباره بیهوده است. روزی صدها پیام می رسد و تنها راه، اقدام قانونی علیه کسانی است که این وضع را در بورس به وجود آورده اند.»
قاسم صادقی مدیر آکادمی رویال و تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس با اشاره به اینکه بازار هنوز در یک ابهام به سر میبرد و نمیداند چه کند، اظهار داشت: با اتفاقاتی که در انتخابات آمریکا رخ داده است، بسیاری هنوز هم منتظر اعلام نتایج نهایی و قطعی انتخابات آمریکا هستند. وی ادامه داد: در مورد این که کف و حمایت شاخص کل در چه نقطهای است، باید گفت که حوالی یک میلیون و ۱۸۰ هزار واحد یک حمایت قوی را شاخص کل دارد و در این نقطه شاخص کل میتواند یک عملکرد حمایتی را داشته باشد، ولی اینکه آیا شاخص کل به زیر سطح این حمایت خواهد رفت یا خیر، بستگی به شرایط روز و اخباری که منتشر میشود، دارد. جزئیات بیشتر
روز جمعه، جهش تعداد مبتلایان روزانه کرونا در آمریکا و رکوردزنی آن باعث شد بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه افت کنند. افزایش شدید تعداد مبتلایان باعث شد تا خوشحالی از خبر موفقیت واکسن کرونا در سایه قرار بگیرد. جامعترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه اماسسیآی به جز سهام ژاپن ۰.۰۷ درصد افت کرد. تعداد مبتلایان جدید روزانه کرونا در آمریکا دیروز رکورد زد و به بیش از ۱۴۳ هزار نفر رسید و میانگین هفت روزه آن را به بیش از ۱۲۷ هزار نفر در روز رساند. این نشاندهنده جهشی ۳۵ درصدی در تعداد مبتلایان آمریکا نسبت به هفته گذشته است. نیکی ژاپن ۰.۵۳ درصد افت کرد. در بازار چین، کامپوزیت شانگهای ۱.۲۰ درصد سقوط کرد، در حالی که هانگسنگ در هنگکنگ ۰.۴۰ درصد از ارزش خود را از دست داد. ایاساکس استرالیا ۰.۲۰ درصد افت کرد، در حالی که کوسپی کرهجنوبی بر خلاف بازارهای منطقه با رشد ۰.۶۹ درصدی روبه رو شد. در بازار ارز، دلار ۰.۱۵ درصد در مقابل یوآن چین تقویت شد و به نرخ برابری ۶.۶۲۱۵ واحد رسید، در حالی که در مقابل ین ژاپن ۰.۱۰ درصد افت کرد و به نرخ برابری ۱۰۵.۰۱ واحد بازگشت.
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: حواله ۷۰ هزار تنی روغن صنف و صنعت به بازرگانی داخلی ارسال شده و فعالان صنف و صنعت میتوانند از روز یکشنبه روغن مورد نیاز خود را تأمین کنند. وی با بیان اینکه روغن مایع خوراکی به وفور در دسترس مردم قرار گرفته است، افزود: همچنین روند توزیع روغن جامد خوراکی نیز آغاز شده و به تدریج فراوانی آن در بازار احساس خواهد شد. فرآیند رساندن گوجه فرنگی به وفور از جنوب به سمت بقیه استانها آغاز شده که پیشبینی میشود تا ۱۰ روز آینده بازار گوجه فرنگی هم از نظر قیمت و هم از نظر فراوانی به ثبات برسد.
منصور پوریا، رئیس شورای تامین دام کشور، در گفتوگو با ایلنا در این باره گفت: افزایش قیمتی که در ابتدای ماه جاری تجربه کردیم، غیر منطقی و نتیجه فعالیت دلالانی بود که به دنبال بهانه برای سودجویی خود هستند. وی ادامه داد: افزایش قیمت موجب شد خرید گوشت قرمز از توان بسیاری از مردم خارج شود و تقاضا به شکل چشمگیری کاهش یابد. پوریان تاکید کرد: افزایش قیمت سودی را نصیب دامداران نکرد، اما کاهش تقاضا زیان دامداران را به همراه داشته است. وی از پیشنهاد دامداران برای عرضه گوشت منجمد گوساله به قیمت هر کیلوگرم ۸۵ هزار تومان خبر داد تا راهی برای تحریک بازار و افزایش دوباره تقاضا باشد. پوریان با اشاره به مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار درباره خرید حمایتی گوشت قرمز از دامداران اظهار کرد: با توجه به شرایط پیش آمده، اجرای این مصوبه نیز میتواند علاوه بر تنظیم بازار از زیان دامداران جلوگیری کنند.
حبیب اسداله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت مرغ در بازار تغییر چندانی نداشته است، اظهار کرد: با توجه به آنکه تغییرات چندانی در تامین ذرت و کنجاله سویا از طریق بخش دولتی ایجاد نشده، قیمت مرغ در بازار همانند روزهای گذشته است. وی با اشاره به گلایه مندی واحدهای مرغداری از تامین نهادههای دولتی افزود: با وجود تخصیص یک سوم سهمیه ذرت و کنجاله مورد نیاز به مرغدار، اما در زمان خرید از سامانه بازارگاه به همان میزان نهاده وجود ندارد که با استمرار این روند، قیمت مرغ باید آزاد شود، چون عرضه با نرخ مصوب انتظار نابجایی است. با وجود اصرار مسئولان ستاد تنظیم بازار به اجرای نرخ مصوب، این امر شدنی نیست چرا که با حرف نمیتوان تولید را روی آنالیز قیمت توجیه کرد.
به گفته وی، اگر قیمت فروش حداقل نرخ تمام شده باشد، امکان ادامه تولید برای مرغدار وجود دارد، در غیر این صورت نتیجهای جز ورشکستگی ندارد. اسداله نژاد با اشاره به اینکه وضعیت تولید مرغ بسیار نگران کننده است، بیان کرد: در شرایط فعلی جوجه ریزی از سوی مرغداران خودزنی بزرگی است و متاسفانه اظهارات مسئولان در خصوص تامین نهادههای دامی شعاری بیش نیست. نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به توزیع نهادههای دامی از طریق سامانه بازارگاه و تمایل مرغداران به جوجه ریزی پیش بینی میشود که قیمت جوجه یکروزه مجدد در بازار کاهش یابد و تولیدکنندگان متحمل زیان شوند. / باشگاه خبرنگاران جوان
نرخ تورم بزرگترین اقتصاد اروپا به کمترین سطح پنج سال اخیر رسید. نرخ تورم آلمان در ماه اکتبر باز هم نسبت به نرخ هدف گذاری شده ۲ درصدی فاصله زیادی داشته است. طبق اعلام مرکز آمار این کشور، متوسط بهای مصرف کننده منفی ۰.۲ درصد بوده که ۰.۲ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل و ۰.۱ درصد کمتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است. این نرخ تورم که پایینترین تورم ثبت شده از ژانویه سال ۲۰۱۵ در این کشور محسوب میشود، بیش از همه تحت تاثیر کاهش قیمت بخش انرژی قرار گرفته که نرخ تورم آن به منفی ۶.۸ درصد رسیده است. طبق اعلام مرکز آمار آلمان، تورم در بخش مواد غذایی به منفی ۱.۷ درصد کاهش پیدا کرده است. به گزارش ایسنا، متوسط نرخ تورم آلمان در سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۹ برابر با ۲.۳۷ درصد بوده است که بالاترین رقم مربوط به اکتبر ۱۹۵۱ با ۱۱.۵۴ درصد و کمترین نرخ تورم نیز تورم منفی ۷.۶۲ درصدی ماه ژوئن سال ۱۹۵۰ بوده است.
روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه افزایش نرخ سود بانکی بدون اینکه رسما اعلام شود در حال اجرا شدن است، اظهار کرد: زمانی که نرخ سود بانکی از سقف دالان سود که ۲۲ درصد است هم فراتر رفته، طبق منطق اقتصادی نمیتوان نرخ سود سپرده را روی ۱۶ یا ۱۸ درصد نگه داشت. وی ادامه داد: بانکها برای این که بتوانند نقدینگی خود را تامین کنند، ناخواسته وارد رقابتی میشوند تا بتوانند پولهای مردم را جذب کنند و به همین دلیل پیشنهادهایی به پولهای بزرگ ارائه میکنند؛ مخصوصا در شرایط فعلی که حجم نقدینگی به ۶۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است. این تحلیلگر بازار سرمایه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پیشنهادهایی که از سوی بانکها به سرمایهگذاران بزرگ میشود، اظهار کرد: شخصا شاهد هستم که به صندوقهای درآمد ثابت بورس پیشنهادهای سود ۲۲ درصد شده؛ به شرط اینکه سرمایه آنها چند ماه در حساب بماند.
سیانبیسی: روز جمعه، قیمت نفت خام در حالی سقوط کرد که افزایش شدید تعداد مبتلایان جدید روزانه کرونا در آمریکا سرمایهگذاران را در مورد آینده تقاضای نفت نگران کرده است. تا ساعت ۱۰:۲۳ به وقت تهران، قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچمارک بینالمللی قیمت نفت، ۱.۷ درصد یا ۷۵ سنت سقوط کرد و به ۴۲.۷۸ دلار بازگشت. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتیآی، ۲.۲ درصد یا ۸۹ سنت سقوط کرد و به ۴۰.۲۳ دلار رسید. با این حال هر دو شاخص نفت این هفته بیش از ۸ درصد جهش داشتهاند. از سوی دیگر در حالی که انتظار میرفت میزان ذخایر انبارهای نفت آمریکا این هفته ۹۱۳ هزار بشکه کاهش یابد، دادههای دولتی نشان داد میزان این ذخایر ۴.۳ میلیون بشکه جهش داشته است.
دبیر انجمن صنفی توزیعکنندگان لوازمخانگی تهران گفت: این روزها در مقایسه با دو ماه گذشته، شاهد کاهش ۵۰ درصدی خرید لوازم خانگی در بازار هستیم. اکبر پازوکی در گفتوگو با ایرنا افزود: این روزها بازار در رکود است و به دلیل بالا بودن قیمت لوازم خانگی، به جز خانوادههایی که به دنبال تهیه جهزیه برای نوعروسان خود هستند، در عمل تقاضایی وجود ندارد. با وجود این، محصولات لوازمخانگی به اندازه کافی در سطح بازار موجود است. تولیدکنندگان در ماههای گذشته با وجود همه مشکلات از جمله کمبود تخصیص ارز و دشواریهای تهیه مواد اولیه، با رشد تولید مواجه بودند و امروز به هیچ عنوان کمبودی در سمت عرضه وجود ندارد. وی ادامه داد: به عنوان مثال، کارخانجاتی داریم که در هفت ماهه امسال، ۱۰۰ درصد به تولیداتشان نسبت به مدت مشابه پارسال اضافه شده است، یا برای نخستین بار دو شرکت صاحبنام داخلی خط تولید ماشین ظرفشویی را در کشور راهاندازی کردند.