توصیه معاون وزیر به برپایی نقاهتگاه‌ها در مراکز ورزشی

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی توصیه کرد که اگر زیر ساخت‌های مقابله با کرونا دانشگاه‌ها در جایی پاسخگوی نیاز فعلی نیست و شرایط پذیرش بیمار را ندارند از طرح برپایی نقاهتگاه‌ها در سوله‌ها و مراکز ورزشی استفاده کنند.
کد خبر: ۱۰۱۶۱۷۲
|
۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۳ 20 November 2020
|
4427 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از جمعیت هلال احمر، قاسم جان بابایی که به استان ایلام سفر کرده است روز پنجشنبه با حضور در نشست ستاد مقابله با کرونا این استان افزود: با افزایش مراجعان سرپایی به بیمارستان‌ها و به خاطر محدویت زیرساخت‌ها ظرفیت پذیرش بیماران محدود شده است و در شرایط فعلی کرونا یکی از عوامل مرگ و میر دیر بستری کردن بیماران است.

وی با بیان اینکه ممکن است در بیمارستان ها تخت به اندازه کافی موجود نباشد و یا امکان بستری وجود نداشته باشد، گفت: هر چقدر در میزان بستری تاخیر وجود داشته باشد آمار مرگ و میر هم بالا می رود درحالیکه هدف ما کاهش مرگ و میر بیماران است و به همان میزانی که بتوانیم بیماران مبتلا به کرونا را بستری کنیم بطور یقین می‌توانیم تعداد فوتی‌ها را کاهش دهیم.

جان بابایی با تاکید بر اینکه باید از نقاهتگاه‌ها در سالن‌های ورزشی و سوله‌ها برای پذیرش و بستری بیماران مبتلا کووید ۱۹ استفاده کنیم به طوری که یک بخش بیمارستانی طراحی شود، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام با همکاری جمعیت هلال احمر اقدام به بر پایی یک نقاهتگاه برای پذیرش بیماران مببتلا به کرونا در یکی از سالن های ورزشی این استان کرده است که می تواند الگویی موفق و کارآمد برای سایر استان‌ها و مراکز علوم پزشکی باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این نقاهتگاه استان ایلام با همکاری جمعیت هلال احمر به ۴۰ تخت بستری و وسایل و تجهیزات بیمارستانی با رعایت حریم بیماران مجهز شده است، گفت: به نظر من این نقاهتگاه مخصوص بیماران مبتلا به کرونا خیلی بهتر و موفق تر از نقاهتگاه هایی است که با تعدد تخت ها و در فضایی کوچک راه اندازی شده که متاسفنه مورد استقبال هم قرار نگرفته است.

جان بابایی ادامه داد: ما اگر تجربه دانشگاه علوم پزشکی ایلام و جمعیت هلال احمر در ایجاد نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا را بکار ببریم، می توانیم شرایط مناسبی برای پذیرش بیماران بوجود آوریم البته این کار باید با همکاری شهرداری و یا سایر سازمان‌ها انجام شود و نقاهتگاه‌هایی به صورت غرفه‌هایی جدا و استفاده از چادر برای حفظ حریم بر پا کرد.

وی افزود: در این نقاهتگاه‌ها که پزشکان و پرستاران مستقر هستند و خدمات مورد نیاز درمانی را به بیماران ارایه می دهند به عنوان مراکز خارج بیمارستانی هستند، در واقع به عنوان یک بخش بیمارستانی محسوب می شود و همه فرایند خدمات درمانی برای بیماران مثل تشکیل پرونده در آن انجام می‌شود.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیمارانی که به این نقاهتگاه ها آورده می شوند بد حال نیستند، کسانی که میزان اکسیژن خون شان بین ۹۰ تا ۹۳ باشد و یا زمانی که تخت بیمارستانی برای بستری در دسترس نباشد در این نقاهتگاه ها بستری می شوند.

وی افزود: این بیماران از مراکز ۱۶ ساعته بهداشت، کلینیک های تنفسی که در مجاورت بیمارستان ها قرار دارند و همچنین از اورژانس بیمارستان ها که شرایط حاد ندارند اما ممکن است در منزل دچار شرایط حاد شوند اما بهتر است که بستری شوند در این نقاهتگاهها به عنوان یک واحد بستری خارج بیمارستانی بستری می شوند.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اقداماتی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای مقابله با کرونا انجام شده با استفاده از ظرفیت خدمات بهداشتی و درمانی جمعیت هلال احمر و بسیج بوده است و من از همکارانم خواهش می کنم اگر زیر ساخت دانشگاه‌هایی که پاسخگوی نیاز فعلی نیست و شرایط پذیرش بیمار را ندارند از این طرح برای برپایی نقاهتگاه‌ها در سوله‌ها و مراکز ورزشی استفاده کنند. این نقاهتگاه ها باید یک بیمارستان معین داشته باشند و پزشکان متخصص و عمومی که مقیم و یا آنکال هستند مکلف هستند مسولیت این مراکز را بر عهده بگیرند.

وی یادآوری کرد: در این نقاهتگاه ها صبح ها پزشکان موظف هستند بیماران را ویزیت کنند و شب ها نیز در صورت امکان پزشک و یا پرستاران با تجربه خدمات درمانی ارایه دهند و در صورت بد حال شدن بیماران آنها را به بیمارستان منتقل کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟