اشک تمساح برخی اروپایی‌ها قابل پذیرش نیست

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: آینده روابط ایران و آمریکا آینده ساده ای نیست چرا که آمریکا در طول ۴۰ سال گذشته جنایات مکرری را انجام داده است و ما لیست جنایت های آمریکا را هیچ وقت فراموش نمی کنیم.
کد خبر: ۱۰۱۶۶۰۷
|
۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۷ 22 November 2020
|
7769 بازدید
|
۱

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سعید خطیب زاده صبح روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی خود با رسانه های داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از نکات مهم و مورد بحث در حال حاضر آینده روابط ایران و آمریکاست و این موضوع مطرح است که امکان گفت وگو بین ایران و بایدن وجود دارد اما جناح اصولگرا در ایران چنین چیزی را مردود می داند و علاقه ندارد که چنین موضوعی از سوی دولت کنونی انجام شود، اظهار کرد: اول از همه باید خدمت شما عرض کنم که سیاست خارجی امری جناحی نیست و در واقع ما سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را داریم. مثل بسیاری از کشورهای با سابقه در ایران نیز صداهای متعددی وجود دارد و شکوه ایران در چند صدایی بودن آن است و البته شکوه سیاست خارجی مان نیز در تک صدایی بودن آن است. ما در سیاست خارجی تک صدا و واحد عمل می کنیم.

وی با بیان اینکه مطمئن نیستم که این جناح بندی هایی که شما اشاره کردید دقیق باشد ، تصریح کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران امری حاکمیتی است و این سیاست بر اساس منافع ملی کشور تنظیم و اعلام می شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: آینده روابط ایران آمریکا آینده ساده ای نیست چون آمریکا در طول ۴۰ سال گذشته جنایت های متعدد و مکرری را علیه ایران انجام داده است و لیست این جنایت ها طولانی است. از جمله جنایت هایی که در همکاری با صدام در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران انجام داد و در سال های اخیر نیز با تحریم ها و جنگ اقتصادی مشکلاتی را برای مردم ایران از جمله در زمینه دارو و غذا ایجاد کرد که این نیز جنایت بزرگی است. در کنار این جنایت ها دولت آمریکا جنایت های خاصی نیز انجام داده است، از جمله ترور سردار شهید قاسم سلیمانی.

وی با بیان اینکه لیست این جنایت ها کوچک نمی شود و ما آن را فراموش نمی کنیم، افزود: رژیم فعلی آمریکا بهتر از هر کس دیگری می داند که دیگر نمی تواند به سیاست شکست خورده خود علیه ایران ادامه دهد و ما قبلا نیز گفته ایم که ایالات متحده آمریکا اگر می‌خواهد مسیر غلط خود را اصلاح کند چاره ای ندارد که به تعهدات خود به عنوان عضوی از جامعه ملل و به این روند بازگردد. البته همانطور که اشاره کردم ما لیست جنایت های آمریکا را فراموش نمی کنیم و مطالبات ما از آمریکا در این زمینه سر جای خودش است.

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با تعاملات ایران با کشورهای اروپایی در ارتباط با برجام و اظهار نظر وزیر خارجه آلمان در ارتباط با این توافق بین المللی گفت که برخی از طرف هایی که در برجام هستند چیزهایی که می گویند به خود آنها مربوط می شود. موضع ما در مورد برجام و این توافق کاملا روشن است و مهمترین اقدامی که آلمان و کشورهای اروپایی باید انجام دهند این است که به تعهدات خود بازگردند. بیش از دو سال است که اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی عضو برجام در ابعاد مختلف این توافق بین المللی را نقض کرده اند. کشورهای اروپایی بهتر است اراده خود را برای حفظ این توافق بین المللی ثابت کنند و در همین چارچوب به تعهدات برجامی خود عمل کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه ما روابط منظمی با کشورهای اروپایی داریم روابط دیپلماتیک بین ایران و این کشورها برقرار است و سفارتخانه های ما در آنجا فعال هستند گفت: در همین چارچوب نیازی به پیام رسانی رسانه ای بین ایران و این کشورها وجود ندارد و ما مواضع خود را به صورت صریح و روشن به آنها منتقل کرده ایم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد گزارش برخی از رسانه های آمریکایی در ارتباط با ترور نفر دوم القاعده در تهران و ارتباط ایران با این گروهک تروریستی گفت: گزارش های منتشر شده در برخی از رسانه های خاص گزارش های ساختگی است و برای فرار کردن از مسئولیتی است که متوجه کشورهایی است که القاعده را سازمان دادند و اکنون نیرو برای آنها استخدام می کنند و در راستای احیای آن تلاش می کنند.

وی با اشاره به تلاش های ایران در طول این سال ها برای مبارزه با گروه های تروریستی و تکفیری گفت: این جور وصله ها به آمریکا و کسانی که القاعده را ایجاد کردند می چسبد نه ایران.

خطیب‌زاده در نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران با اشاره تلاش کانادا برای تصویب قطعنامه ضد حقوق بشری علیه ایران گفت: امیدواریم که دولت کانادا دست از استانداردهای دوگانه در رفتار و عمل خود بردارد.

وی افزود: فکر می‌کنیم که زمینه‌های مختلفی وجود دارد که دو کشور همکاری مناسبی داشته باشند . متاسفانه رویکرد دولت کانادا طی سالهای اخیر رویکرد مخربی بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با فعالیت سفارتخانه‌های کشورمان در حوزه اقتصادی و اعزام رایزن های بازرگانی به دیگر کشورها از سوی ایران گفت: همانطور که پیش از این نیز گفته ام هیچ بخش اقتصادی در هیچ یک از سفارتخانه های ما کاهش فعالیت نداشته است بلکه تلاش این است که قوی تر از گذشته در این زمینه فعالیت کند و دیپلمات های ایران در این حوزه مشغول به کار هستند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سند همکاری های ۲۵ ساله بین ایران و چین نیز گفت: گفت وگوها بین ایران و چین در ارتباط با سند ۲۵ ساله که به نوعی نقشه راه برای همکاری بلند مدت است ادامه دارد. گفت وگوهای جدی بین دو طرف انجام شده و به محض اینکه این سند نهایی شود در این زمینه به رسانه ها اطلاع رسانی می کنیم و با جدیتی که در طرف چینی ها سراغ داریم امیدواریم هر چه زودتر به این نقشه راهبردی دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما ارتباطی بین حمله به مستشاران ایرانی در سوریه و همچنین حمله راکتی به سفارتخانه ایران در کابل می بینید گفت: آنچه که شما در مورد سوریه مطرح کردید اصل گزارش گزارش مخدوشی است و شما یک چیز از غرب عالم را به شرق عالم نسبت می دهید.

وی با بیان اینکه در حمله راکتی که روز گذشته در کابل صورت گرفت بخش هایی از منطقه ارگ در کابل مورد حمله قرار گرفت و خسارت هایی را به همراه داشت و در این جریان بخشی از سفارت ایران نیز مورد اصابت قرار گرفت گفت: این موضوع در چارچوب روابط ایران و افغانستان در حال پیگیری است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته شده با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا سردار قاآنی سفری را به برخی از کشورهای منطقه از جمله سوریه، لبنان و عراق داشته و با مقامات این کشور رایزنی و گفت وگو کرده گفت: گمانه زنی رسانه ای در ایام فقدان و فقر خبر تبدیل به خبرسازی شده است.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایران در مورد امنیت ملی خود هیچ گاه و در هیچ برهه ای اهل مصالحه نبوده و نیست و برای ما مهم نیست که چه کسی امروز یا فردا در کاخ سفید حضور دارد. برای ما منافع ملی و امنیت مان مهم است و بر اساس آن عمل می‌کنیم. این منافع ملی و امنیت ملی در هر جایی و در هر نقطه ای مورد خدشه قرار بگیرد با پاسخ کوبنده ایران روبرو خواهد شد.

وی ادامه داد: گمانه ‌زنی‌هایی که مطرح می شود نه تایید می شود و نه ارزشی دارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار آناتولی ترکیه در ارتباط با سفر رئیس جمهور آذربایجان به مرز ایران و آذربایجان و برخی از مطالبی که در این زمینه مطرح شده از جمله اینکه این فیلم توسط یکی از سربازان سپاه گرفته شده است خطاب به این خبرنگار گفت: من شایعاتی را که در مورد این موضوع منتشر شده است را در آناتولی دیدیم و شما از آناتولی هستید و باید در این ارتباط جواب دهید که این شایعات از کجا آمده است؟

وی ادامه داد: رئیس جمهور آذربایجان از دوستان نزدیک ماست و این سوالاتی که مطرح می شود جهت دار است و من متاسف هستم که این شایعات منتشر می شود. از شما می خواهم که دست از این روند بردارید. روابط ترکیه با ایران و آذربایجان بر اساس اصول احترام متقابل است و باید اجازه دهید که این روند ادامه پیدا کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی تعدادی از سربازان و سپاهیان ایران در سوریه را با حمله به مقر آنها به شهادت رسانده است و آیا این خبر از سوی جمهوری اسلامی ایران مورد تایید است گفت: من شهادت سربازان و سپاهیان ایرانی در سوریه را نشنیده ام و چنین چیزی تایید نمی شود.

وی ادامه داد: رژیم اشغالگر قدس خود می داند که فصل بزن در رویی خیلی وقت است که تمام شده است و با احتیاط عمل می کند.

خطیب زاده گفت: طبیعی است که خوی تجاوزگری این رژیم قابل درمان نیست و تنها راه آن مقاومت صد درصدی در تمام جبهه هایی است که این رژیم دست به ناآرامی می زند.

این دیپلمات ارشد کشورمان به موضوع حضور مستشاری ایران در سوریه نیز اشاره کرد و گفت: حضور ایران در سوریه مستشاری است و طبیعی است اگر کسی بخواهد در این حضور مستشاری خللی ایجاد کند پاسخ کوبنده ای می‌گیرد و آنها قبلا این پاسخ های کوبنده را گرفته اند و به لانه های خود فرار کرده اند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با لغو سفر وزیر خارجه به دو کشور آذربایجان و روسیه که قرار بود از روز دوشنبه آغاز شود و همچنین سفر وزیر خارجه به ارمنستان گفت: با توجه به اینکه در سطح وزارت خارجه ارمنستان تغییراتی ایجاد شده بود اینگونه برنامه ریزی شده که آقای ظریف در ابتدا به دو کشور آذربایجان و روسیه سفر کند ولی با توجه به اعلام هیات دولت مبنی بر بررسی بودجه و ضرورت حضور همه وزرا در این جلسات سفر آقای ظریف کنسل شد و در چارچوب بررسی بودجه در هیات دولت اعضای هیات دولت موظف شده اند که تمامی سفرها در تمامی سطوح را به تعویق بیندازند تا بررسی بودجه در هیات دولت به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه برای انجام این سفر بار دیگر برنامه ریزی خواهد شد، گفت: همانطور که پیش از این نیز گفته بودیم محوریت این سفر بحران قره باغ بود. البته ما با دو کشور آذربایجان و روسیه مناسبات دو جانبه ای نیز داریم و در مورد این موضوعات با یکدیگر گفت‌وگو و رایزنی می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ما فکر می کنیم در یک نقطه تاریخی قرار داریم که روابط مان را با این کشورها ارتقا دهیم. سیاست ایران در ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه سیاست شناخته شده ای دارد. ما همواره تلاش کرده ایم سیاست حسن همجواری را پیگیری کنیم و مشکلات منطقه را به صفر برسانیم. ما سعی کرده ایم که روابط متوازنی با کشورهای منطقه داشته باشیم. البته برخی از کشورها با توجه به سوابق تاریخی و مشترکاتی که با ما دارند از اهمیت قابل توجهی برخوردارند و امیدواریم این سفر در زمانی که انجام می شود به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات رئیس جمهور آذربایجان مبنی بر اینکه ایران اجازه نداده است که از طریق مرزش سلاح به ارمنستان ارسال شود و از این بابت از دولت تهران تشکر کرده است گفت: سیاست ایران سیاست اصولی و تداوم دار است و چون بر اساس این موضوع حرکت می کند با صراحت می گوید که در این درگیری و هیچ درگیری دیگر در منطقه بی‌تفاوت نیستیم و سعی می کنیم که از روش های صلح آمیز و مناسب، بحران ها در منطقه حل و فصل شود.

وی ادامه داد: در همین چارچوب به هیچ طرفی نیز اجازه نمی دهیم که از طریق مرز ما انتقال سلاح انجام دهد؛ چرا که معتقدیم راه حل نظامی برای حل بحران ها آخرین راه حل است. منطقه ما بیش از این تحمل جنگ و درگیری را ندارد و ما مواضع خود را در ارتباط با این مسائل به همه کشورهای درگیر اعلام کردیم.

خطیب زاده ادامه داد: همه باید تلاش کنند تا یک مذاکره فراگیر برگزار شود تا این بحران سه دهه ای در چارچوب قواعد بین المللی و دیگر اصول بین المللی که ایران نیز در طرح خود به آن اشاره کرد حل و فصل شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با روند وصول طلب ایران از کره جنوبی و اقدامات این کشور برای پرداخت بدهی خود به ایران و اینکه آیا مشکلاتی که در این زمینه وجود داشته است رفع شده است یا نه، گفت: مشکلات هنوز کاملا مرتفع نشده است. مذاکرات در جریان است و همانطور که پیش از این گفته بودم برخی پیشرفت ها حاصل شده است ولی این مذاکرات باید به نقطه خود برسد و برخی از سنگ اندازی ها و عدم شناخت ها به تعهدات از سوی دولت کره مانع این موضوع شده است. بانک مرکزی و وزارت بهداشت و نهادهای مسئول با دقت روند کار را جلو می برند و در همین جا وزارت خارجه بار دیگر از دولت کره جنوبی می خواهد که به این فرآیند سرعت بیشتری بدهد. چراکه آن چه که رخ داده است به هیچ وجه رضایت بخش ایران نیست.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه عربستان به دنبال این است که نام حوثی های یمن را در لیست سازمان های تروریستی از جمله لیست سازمان ملل و آمریکا قرار دهد، اظهار کرد: عربستان سعودی چندین سال است که مردم بیگناه یمن را می کشد و به بسیاری از مناطق این کشور حمله کرده و آنجا را بمباران کرده است.

وی ادامه داد: امروز عربستان تمام یمن را در محاصره قرار داده است و این باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای مردم این منطقه از جمله کودکان آن شده است. عربستان از هر گونه تلاشی برای حل و فصل بحران یمن نه تنها استقبال نمی کند بلکه تلاش می کند در مسیر آن سنگ اندازی کند. رژیمی که می خواست در یک حمله سه روزه کل یمن را اشغال کند اکنون چندین سال است با توسل به اقدامات نظامی و پست ترین اقدامات به مردم یمن فشار می آورد و آنها را در محاصره قرار داده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که تنها راه حل این بحران به رسمیت شناختن خواست مردم یمن و انجام گفت وگوهای یمنی است و اینکه اجازه داده شود بر اساس فرآیندهای بین المللی حل این بحران به سمت درست سوق داده شود.

خطیب زاده تاکید کرد: ایران با افتخار کنار مردم یمن ایستاده است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با همکاری های نظامی بین ایران و ونزوئلا و ارسال سلاح از سوی ایران به این کشور با توجه به اعلام آمادگی مقامات ونزوئلا و برخی از اخباری که در این زمینه منتشر شده است، تصریح کرد: سیاست ایران، سیاست صادرات سلاح نبوده و نیست.

وی ادامه داد: البته با رفع محدودیت های تسلیحاتی طبیعی است که ما از حقی که در این زمینه برخورداریم استفاده کنیم و از این حق مسئولانه استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: طبیعی است که تامین نیازهای دفاعی کشورها در چارچوب قوانین بین المللی و قواعد و رویه های داخلی ایران قابل انجام است و این امر تهدیدی برای کسی نخواهد بود و همانطور که گفتم ایران در خصوص همکاری دفاعی مسئولانه عمل کرده و می‌کند و هر کمکی برای ثبات آن منطقه و آن کشور بتواند انجام دهد انجام خواهد داد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه گفت‌وگوی خود با رسانه‌های داخلی و خارجی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده در مورد تلاش امارات و بحرین برای قراردادن نام حزب‌الله لبنان در لیست گروه‌های تروریستی و برخی اقدامات این کشورها علیه ایران اظهار کرد: آنها بسیار حقیرانه در حال تلاش هستند که دل صهیونیست‌ها را به دست آورند.

وی با بیان این‌که اقدامات آنها خطاهای راهبردی است، افزود: بارها عرض کرده‌ایم که جمهوری اسلامی ایران کشوری نیست که در مورد امنیت ملی خود با کسی شوخی کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین با تاکید بر این‌که حزب‌الله لبنان یک جریان بومی و اصیل لبنانی در این کشور است و هیچ کشوری نمی‌تواند بخشی از جامعه لبنان را تحریم کند، اضافه کرد: مردم منطقه می‌دانند که چه کسانی در راستای عزت مردم منطقه، مسلمانان و جهان عرب می‌کوشند و چه کسانی در راستای خواری مسلمانان حرکت کرده‌اند. به اربابان آنها کسی وقعی نگذاشته‌ است چه برسد به اینها که دنبال این هستند که اثبات کنند با رژیم صهیونیستی دوست هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: حزب‌الله بوده، هست و خواهد بود چرا که حزب‌الله یک جریان بومی، واقعی و اصیل لبنانی است که در راستای عزت و اعتلای مردم لبنان حرکت می‌کند.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با بیانیه اخیر وزارت خارجه آلمان در ارتباط با سفر به ایران و هشدار این کشور به اتباع ایرانی مقیم آلمان در مورد سفر به کشورمان اظهار کرد: قوانین مدنی جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است و ما موضوع دو تابعیتی را همان طور که قبلا گفته‌ایم به رسمیت نمی‌شناسیم و تمامی اتباع ایران از مصونیت‌ها، حقوق و مسئولیت‌های یکسانی برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: دولت آلمان خودش در گروگانگیری برخی افراد ایرانی و شخصیت‌های ایرانی نقش داشته است و به بهانه‌های بسیار واهی در فرودگاه‌های خود از جمله فرودگاه فرانکفورت افراد را دستگیر و براساس تعهدات‌ بین‌المللی‌اش آنها را به آمریکا مسترد کرده است.

خطیب زاده ادامه داد: دولت آلمان خود معاهدات دیپلماتیک را نقض کرده و در دستگیری دیپلمات ایرانی نقش داشته است و رویه‌های بسیار غلطی را بنیان گذاشته است و بیان اینگونه اظهارات از سوی دولت آلمان واقعا جای سوال دارد.

وی ادامه داد: فکر می‌کنیم افرادی در داخل دولت آلمان هستند که تذکرات لازم را به کسانی که به جز تخریب روابط دو کشور به چیز دیگری نمی‌اندیشند، بدهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: لازم نیست کشوری در اروپا نگران اتباع ما باشد آنها باید به مسئولیت‌های خود عمل کنند. بیش از چندین میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند و به ایران رفت و آمد دارند و هیچ مشکلی ندارند البته همان طور که گفتم همه ایرانی‌ها در برابر قانون مسئول هستند و اشک تمساح برخی کشورهای اروپایی که بارها مقررات بین‌المللی و حقوق بشر را نقض کرده‌اند برای ما قابل پذیرش نیست.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوال دیگری در مورد این که گفته شده بود که بعد از آزاد سازی لاذقیه مدیریت این بندر در سوریه به ایران واگذار می‌شود و این موضوع به کجا رسید و اکنون وضعیت ریلی که قرار بود بین ایران، عراق و سوریه کشیده شود به کجا رسیده است، گفت: همکاری‌های ایران با دو کشور عراق و سوریه در حوزه‌های مختلف با جدیت دنبال می‌شود که بخشی از آن مربوط به زیرساخت‌های اقتصادی و بخشی دیگر از آن مربوط به همکاری‌های امنیتی و سیاسی است.

وی ادامه داد: کمیته‌های چند جانبه‌ای در این زمینه شکل گرفته‌اند و در حال پیگیری این موضوع هستند.

خطیب‌زاده خاطر نشان کرد: امیدواریم هرچه زودتر روند بازسازی سوریه سرعت بگیرد چرا که این موضوع باعث آرامش و ثبات در این کشور و پایان درد و رنج مردم آن منطقه خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در نشست مطبوعاتی خود که استثنائا به جای دوشنبه روز یکشنبه برگزار شده بود در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر اخیر وزیر خارجه آمریکا به برخی از کشورهای منطقه از جمله سرزمین‌های اشغالی و اظهاراتی که در جریان این سفرها داشته است، تصریح کرد: واقعیت این است سفرهایی که وزیر خارجه‌ای که دوران مسئولیتش در حال تمام شدن است پیش از این‌که مربوط به پیگیری سیاست‌های شکست خورده آمریکا باشد احتمالا بیشتر مرتبط به ماهیگیری‌های آینده سیاسی است.

خطیب‌زاده با اشاره به نوع تعامل برخی از کشورهای منطقه با دولت کنونی آمریکا و این‌که آنها این را پنجره فرصتی برای خود تصور کرده‌اند، گفت: این پنجره فرصت نیست بلکه این کشورها با نوع رفتارهای خود آبروی‌شان را در بین ملت‌های منطقه برده‌اند و این سه چهار کشور بدنام که در منطقه و در بین مردم‌شان منزوی هستند بعید است که توانسته باشند از این نمد کلاهی برای خودشان درست کنند.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از حکام کشورهای منطقه تمام حیثیت و آبروی خود را در سبد کسانی گذاشته‌اند که حتی مردم آمریکا نیز حکم به اخراج آنها داده‌اند. امیدواریم هرچه زودتر این کشورها به دامان همکاری‌های منطقه‌ای برگردند.

خطیب‌زاده همچنین به سفر پمپئو به سرزمین‌های اشغالی اشاره کرد و گفت: سفر وزیر خارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی موضوع تلخی است و اگر خیانت برخی حکام و کشورهای عربی نبود اینقدر بی‌شرمانه وزیر امور خارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی نمی‌رفت و تمام قطعنامه‌های سازمان ملل را در این زمینه زیرپا نمی‌گذاشت و این چنین سرکشانه سعی نمی‌کرد هر اقدام ضد بشری اسرائیل را سفیدنمایی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در همین رابطه اظهار کرد: آرمان فلسطین آرمانی است که تمام جهان اسلام باید به آن پایبند باشند و در راستای زنده نگه داشتن و تحقق آن تلاش کنند.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اصابت یک راکت به محوطه سفارت ایران در کابل در روز گذشته و پیگیری‌های صورت گرفته در این زمینه از سوی ایران گفت: واقعیت این است که ما نگران همسایه عزیز خود افغانستان بوده و هستیم. همسایه بسیار زخم خورده‌ای داریم زخم جنگ، تروریست، تجاوز آمریکا و کشتار مردم بی‌گناه ولی با غرور افغانستان. این برای ما مقوله‌ای است که با تمام قوا سعی می‌کنیم برطرف شود.

وی در مورد حملات راکتی روز گذشته در کابل نیز اظهار کرد: آنچه که دیروز رخ داد حملات راکتی به نقاط مختلف دیپلماتیک افغانستان بود که در این جریان گوشه‌ای از حیاط سفارت ایران نیز مورد اصابت قرار گرفت، خوشبختانه هیچ خسارت جدی برای افراد حاضر در سفارت کشورمان به همراه نداشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: ما از همان لحظه اول وقوع این حادثه با سفارت‌مان در کابل و مقامات افغانستان در تعامل بوده‌ایم و مسئولیت این اقدامات را متوجه کسانی می‌دانیم که بدون در نظر گرفتن خواست مردم افغانستان بر مواضع غیراصولی خود پافشاری می‌کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر این‌که تروریست در هر شکل و رنگی محکوم است، اظهار کرد: تنها راه برقراری صلح پایدار و تحقق پیشرفت و توسعه در افغانستان از مسیر گفت‌وگوهای بین‌الافغانی می‌گذرد گفت‌وگوهایی که ما همواره از آن حمایت کرده‌ایم و معتقد هستیم که تمامی طرف‌ها باید به این گفت‌وگوها پایبند باشند. امیدواریم که این مسیر منجر به تحقق و صلح پایدار در افغانستان شود.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با بازگشت احتمالی آمریکا به برجام بعد از ورود جوبایدن به کاخ سفید و نگاه ایران به این موضوع تصریح کرد: همان طور که پیش از این نیز گفته‌ایم تا دولتی در آمریکا مستقر نشود ما نمی‌توانیم در مورد آن اظهارنظر کنیم و آنچه که برای ما مهم است رفتار دولت آمریکاست نه گفتار و اظهارنظرها.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: ما با دقت و هوشیاری تمام تحولات و گفته‌ها را پیگیری می‌کنیم و آقای ظریف نیز در مصاحبه‌ای که با روزنامه ایران داشتند به صورت صریح نیز مواضع ایران را بیان کردند.

وی ادامه داد: همه در دنیا از جمله در خود آمریکا متوجه شده‌اند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران به یک شکست حداکثری برای آمریکا تبدیل شده است و این سیاست به نتیجه نرسیده و هر کسی در کاخ سفید باشد راهی ندارد جز این‌که به حقوق ملت ایران احترام بگذارد و ما مواضع خود را به صورت روشن بیان کرده‌ایم.

خطیب‌زاده در ابتدای این نشست به مانند نشست‌های گذشته مروری بر مهم‌ترین تحولات دیپلماسی کشور در هفته گذشته داشت.

نشست امروز سخنگوی وزارت امور خارجه به مانند چند هفته اخیر به خاطر گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور به صورت آنلاین برگزار شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
با اشک تمساح ها زندگی کردیم! بله، می شناسیم.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟