نفس تنگ کرونا در کرمان

با گذشت سه روز از آغاز اجرای محدودیت های جدید ستاد ملی کرونا برای پیشگیری از شیوع ویروس کووید ۱۹، با اقدامات قاطع مسئولان و همکاری خوب شهروندان در استان کرمان بزودی شاهد تنگ شدن عرصه بر این بیماری در این استان خواهیم بود.
کد خبر: ۱۰۱۶۹۶۵
|
۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۵ 24 November 2020
|
46456 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، اوج گیری بیماری کرونا از اواسط پاییز موجب شکل گیری موج شوم این بیماری در کشور و استان کرمان شد، بطوریکه محدودیت های جدید و شدید تری از روز اول آذر در سراسر کشور اعلان شده است تا موجب کاهش تلفات و خسارت های بیماری کرونا شود.

هر چند پس از گذشت نزدیک به ۱۰ ماه از همه گیری ویروس کووید ۱۹ در کشور شهروندان دستورالعمل ها و اقدامات بهداشتی و پزشکی را برای مقابله با ویروس کرونا آموخته اند، اما هنوز تعدادی از افراد همچنان به طور سهوی یا عمدی خطر این بیماری مرموز را جدی نمی گیرند.

مبارزه با ویروس کرونا به صورت جدی و گسترده همزمان با سراسر کشور در استان پهناور کرمان که جزو استانهای با وضعیت بحرانی برآورد شده است، روزهای حساسی را سپری می کند و نکته امید بخش در این میان، هماهنگی و پیروی اکثریت قریب به اتفاق شهروندان کرمانی از رعایت دستورالعمل های ابلاغی است.

مشاهدات میدانی خبرنگاران ایرنا در مرکز استان و شهرستان های کرمان بیانگر اجرای خوب محدودیت ها و دستورالعمل ها است، هر چند برخی نواقص و مشکلات نیز در روزهای ابتدایی طرح دیده می شود.

اجرای محدودیت ها علاج توقف کرونا در کرمان

در شهر کرمان اصنافی که شامل محدودیت های گروه های شغلی ۲ و سه می شوند، فعالیت خود را متوقف کرده و برخی نیز به صورت غیر حضوری و در فضای مجازی خدمات ارائه می کنند.

رعایت حداکثری استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی از طرف شهروندان شهر کرمان نقطه قوت این روزها در مبارزه با کرونا محسوب می شود که به فرهنگ عامه در رفتارهای بهداشتی افراد تبدیل شده است.

با ورود کرونا هیچکس فکرش را هم نمی کرد که بازار بزرگ کرمان اینگونه تعطیل شود، اما عزم راسخ بازاریان و مغازه داران و همیاری مردم برای خلاص شدن از شر این ویروس منحوس نشان داد که شاید تعطیلی موقت بازار چاره ای برای کاهش شیوع این بیماری باشد.

بازار کرمان ساکت تر از همیشه و بارانی که می بارد، شاید نوید روز های آسوده و بدون کرونا را دهد، اما در این میان عده ای از شهروندان هر چند اندک، با رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و قرنطینه نشدن خطر ساز هستند.

نیلوفر طالبی که صاحب یک بوتیک زنانه است، می گوید: بعضی از مغازه هایی که اقلام غیر ضروری دارند باز هستند، همانند گل فروشی ها و اتوبوس ها که از همه خطرناک تر هستند در رفت و آمد اند.

وی افزود: محدودیت ها به نفع مردم است، اما اگر با برنامه قبلی کل شهر را برای مدت معینی تعطیل می کردند، حتی خرید از سوپر مارکت را غیر حضوری می کردند، آن موقع توقع می رود که جواب دهد و کرونا ریشه کن شود.

این شهروند کرمانی تاکید کرد: خانواده ها و افراد نباید از این تعطیلی ۲ هفته ای برای گردش و مهمانی استفاده کنند، در حقیقت این محدودیت ها و تعطیلی برای در خانه ماندن و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا اجرا می شود.

عباس جواهری یکی از مغازه داران قدیمی بازار هم گفت: بالاخره هر چیزی تاوان دارد و بهای رهایی از کرونا و یا کاهش تعداد مبتلایان تعطیل شدن مکان های شلوغ و پر تردد است که بازار یکی از این محل هاست.
وی افزود: اگر در طی این دو هفته مردم توصیه های بهداشتی را رعایت کنند، همانگونه که بسیاری از کشورها به ویروس کرونا پایان دادند ما نیز به این درد پایان می دادیم.

این شهروند بیان کرد: درست است عده ای با توجه به شرایط اقتصادی از تعطیلی ناراضی اند اما مسئولان شهری و ستاد مقابله با کرونا نمی تواند، دست روی دست بگذارند تا همینطور شیوع افزایش پیدا کند.

یکی از بانوان کرمانی که برای خرید ضروری به بازار آمده بود نیز گفت: اینکه برخی از مغازه های بازار بسته است، کمک کرده تا بازار خلوت تر شود و در نتیجه زمینه شیوع و بروز بیماری کمتر می شود.

معصومه میر مهدی نژاد افزود: اگر مردم تنها برای خرید ضروری به بازار آیند و هر چه سریع تر بر گردند، مطمئنا از این شرایط خارج خواهیم شد.

وی با اشاره به لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی تصریح کرد: امیدوارم مردم و مغازه داران رعایت کنند زیرا ویروس خطرناک است و ما نیز نمی خواهیم به دلیل بی احتیاطی آینده فرزندان و نوه هابمان را به خطر بیاندازیم.

اگر چه گروه هایی از شهروندان و کسبه از تعطیلی و اختلال بوجود آمده در کسب خود ناراضی هستند، اما شرایط بوجود آمده ناشی از پیک سوم بیماری کرونا در نزد افکار عمومی ضروری قلمداد می شود.

در بخش تردد خودروها در محورهای شهری و برون شهری نیز کنترل ها توسط پلیس و سایر عوامل ذیربط در حال انجام است، بطوریکه خلوتی خیابان ها و جاده ها در ساعات ممنوعیت رفت آمد کاملا محسوس شده است.

فرماندار سیرجان: قطع زنجیره ویروس کرونا همراهی مردم را می‌طلبد

مشاهدات خبرنگار ایرنا در شهرستان سیرجان نیز از وضعیت مناسب اجرای محدودیت های کرونا توسط شهروندان حکایت دارد، هر چند بواسطه مرکز تردد و ترانزیتی بودن شهر سیرجان بر سر راه استان های هرمزگان و فارس، مقداری مشکلات در این بخش مشاهده می شود که در روزهای اولیه موجب سرگردانی افراد شده است.

فرماندار شهرستان سیرجان به خبرنگار ایرنا اعلام کرد که این شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارد و به همین منظور اعمال محدودیت‌های کرونایی همزمان با دیگر نقاط استان کرمان به اجرا گذاشته شده است.

سهراب بهاء الدینی گفت: با توجه به وضعیت قرمز شیوع کرونا در سیرجان، تمام بندهای دستورالعمل طرح ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا به‌صورت جدی به مدت دو هفته در سطح شهرستان ادامه خواهد داشت و طرح ممنوعیت تردد با جدیت تمام اجرا و هیچ اغماضی در برخورد با متخلفان صورت نمی‌گیرد.

وی افزود:در شش نقطه محورشهربابک به زیدآباد، سیرجان به پاسگاه خیر آباد در مسیر استان فارس، بافت به بلورد، سیرجان به پاسگاه خیر آباد در محور بندرعباس، سیرجان به رفسنجان در پاسگاه پاریز و سیرجان به کرمان در پاسگاه گدار خانه سرخ از ورود و خروج خودروهای غیربومی جلوگیری می شود.

فرماندار سیرجان با اشاره به گسترش شیوع بیماری کرونا و آمار بالای بیماران فوتی بر رعایت و توجه شهروندان تاکید کرد و گفت: مردم با رعایت نکات بهداشتی و اجرای درست مصوبات و دستورات ستاد کرونا باید دست بدست هم برای از بین بردن این بیماری و قطع زنجیره کمک کنند.

رفسنجان عبور از روزهای سیاه کرونا

به گزارش خبرنگار ایرنا در شهرستان رفسنجان به گفته مسئولان علوم پزشکی رفسنجان در زمان برداشت محصول پسته در نیمه دوم شهریور به مدت یک ماه و حضور کارگران فصلی و اینکه خانواده ها هم در برخی خانه ها که خودشان پسته را فرآوری می کردند تجمعات این ۲ مکان موجب شیوع گستردگی این بیماری در شهرستان و متأسفانه از دست دادن افراد زیادی حتی اشخاص برجسته شهرستان بودیم.

در این مدت همه بخش های آی. سی. یو بیمارستان و به علاوه بیمارستان بحران ۵۰ تختخوابی هم که به همت مجتمع مس سرچشمه راه اندازی شده بود، ظرفیتش تکمیل شد و رسیدگی به بیماران بستری از نظر پرستاران سخت و دشوار و غمناک بود.

رفسنجان بدترین روزهای کرونایی را پشت سر می گذراند و جزو ۴۶ شهرستان قرمز در کشور بود و هر روز آمار بستری و مرگ و میر بالای سه نفر گزارش شده و فوت شدگان بر اثر این بیماری توسط عوامل شهرداری بدون حضور مردم حتی بستگان درجه یک به خاک سپرده می شد.

یکی از پرسنل بیمارستان علی بن ابیطالب(ع) رفسنجان به نام زهرا حسن رمضانی تکنیسین اتاق عمل این بیمارستان بر اثر کرونا، نخستین شهید مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان رفسنجان در ۲۴ آبان به خیل شهدای مدافع سلامت پیوست.

با تمهیدات ستاد کرونای شهرستان و تشدید در نظارت ها خوشبختانه آمار از ۱۳۰ نفر بستری طی هفته گذشته به زیر ۱۰۰ نفر در روز در هفته جاری رسیده است و اگر همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی انجام شود رفسنجان رنگ نارنجی و در ادامه زرد را به خود می گیرد.

در حال حاضر شهر خلوت است و تا ۹۸ درصد اصناف و مغازه ها به غیر از مراکزی که باید فعالیت داشته باشند تعطیل هستند و خیابان های شهر هم مسدود است تا تردد مگر به صورت ضروری انجام شود، در این راستا نیروی انتظامی تردد ها را چک می کند.

همچنین در حال حاضر طرح محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی هم در رفسنجان در حال اجراست تا بتوان بر این بیماری غلبه و آن را کنترل کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در رابطه با این طرح گفت: هفت کار مهم را باید انجام دهیم که شامل تشدید و نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی؛ انجام تست های بیشتر و بیماریابی و حمایت از افراد قرنطینه خانگی است و مشکلی که وجود دارد بیماریابی انجام می شود امّا زمانی که در قرنطینه به سر می برند آن ها رها می شوند که در این راستا بحث رهگیری هوشمند با یک سری نرم افزارهایی مطرح شده است.

احمد جمالی زاده افزود: بحث بعدی اطلاع رسانی و آموزش جهت افزایش سطح آگاهی مردم محله ها است، بحث بعدی حفاظت از گروه های آسیب پذیر از جمله افراد دارای بیماری زمینه ای و سالمندان است، ما این افراد را اگر حمایت کنیم و آموزش دهیم قطعاً میزان مرگ و میر کاهش می یابد.

وی همچنین راهبرد بعدی را اعمال محدودیت های کرونایی به صورت هوشمند عنوان و تصریح کرد: این امر را طی ۲ هفته قبل در رفسنجان انجام دادیم و تا ۸۰، ۹۰ درصد توانستیم پاسخ خوبی بگیریم،

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تاکید کرد: تقویت بحث درمان سرپایی از دیگر راهبردهای این طرح است در این طرح افرادی در منزل اگر دچار علائمی می شوند باید رهگیری شوند و نباید بیماری در آن ها گسترده شود و نباید تعداد بیشتری از اهالی خانه گرفتار این ویروس شوند، همچنین اگر کسی بیمار شد نباید دیر به مرکز درمانی مراجعه کند که مراجعه دیرهنگام مرگ و میر را افزایش می دهد.

عزم سایر شهرستان های کرمان برای ریشه کن کردن کرونا

در شهرستان بردسیر استفاده از ماسک حالت جدی و عمومی پیدا کرده است، اما تعطیلی مشاغل به طور کامل رعایت نمی شود و خیابان ها هم به صورت مطلوب خلوت نشده که انتظار می رود با نظارت بیشتر بر اجرای قاطع محدودیت ها تاکید شود.

ایستگاههای کنترل ورودی های شهر تنها نشانه اعمال محدودیت های جدید در بردسیر است که توسط نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی کنترل می شود و محدودیت های رفت و آمد بین شهر بردسیر و شهرهای مجاور برقرار شده است.

البته با توجه به تردد روزانه افراد شاغل بین مرکز استان و شهر بردسیر، فرمانداری برای کارمندانی که روزانه مجبور به رفت و آمد هستند مجوز عبور یک هفته ای صادر کرده است.

در شهرستان شهربابک نیز مشاهدات خبرنگار ایرنا نشان می دهد که تقریبا تمامی مردم از ماسک استفاده و شیوه نامه های بهداشتی را رعایت می کنند و نسبت به اجرای محدودیت ها مقید هستند.

با شروع اعمال محدودیت های جدید در شهربابک تمامی ورودی ها و خروجی به جز دو مکان بسته شده است و بعد از بازرسی خودروهایی که بومی شهرستان نیستند برگردانده می شوند.

بازار شهربابک از ساعت هشت صبح تا ۱۲ ظهر فعال است و در این بین تعداد محدودی از مغازه ها بسته هستند و طبق اعلام ستاد پیشگیری از شیوع کرونا ادارات نیز می توانند از یک سوم کارمندان خود در محل کار بهره مند شود.

ظرفیت بخش هایی که در بیمارستان ولیعصر(عج) برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده تکمیل شده و امید می رود با اجرای ۲ هفته ای دستورالعمل های جدید از تعداد بیماران کاسته شود.

در شهرستان های جنوبی استان کرمان اگر چه وضعیت به وخامت شمال استان نیست اما وضعیت قرمز و نارنجی در اغلب مناطق حاکم است که اگر محدودیت ها رعایت نشود، جنوب کرمان هم باید انتظار روزهای سختی را داشته باشد.

در شهرجیرفت ورودی و خروجی شهر هم کنترل و خودروهای با پلاک غیربومی برگشت داده می‌شوند اما فرمانداری برای بیماران و افرادی که محل کارشان شهرستان دیگری غیر از جیرفت است و همچنین کامیون‌های حامل مواد غذایی، مجوز تردد صادر می‌کند.

بازاریان جیرفت به گفته فرماندار و مشاهدات خبرنگار ایرنا این شهرستان به طور کامل موارد محدودیتی را رعایت می‌کنند، در مناطقی از جنوب کرمان نواقصی در رعایت پروتکل ها و محدودیت ها مشاهده شده است و تعدادی از شهروندان از بالا رفتن قیمت ماسک یز ابراز گلایه کرده اند.

همچنین نقاهتگاه ۳۰ تخت خوابی با همکاری سپاه ثارالله کرما، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و همراهی فرماندار این شهرستان راه‌اندازی شده است.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کرمان، تا ساعت ۱۵ روز سوم آذر تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان های استان از ابتدا تاکنون ۱۲ هزار و ۸۷۹ مورد بوده که ۷۴۸ مورد آن جدید است.

همچنین با فوت ۲۳ نفر دیگر از مبتلایان ویروس کرونا، آمار جانباختگان از ابتدای همهگیری کرونا به یک هزار و ۷۶۵ نفر رسید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟