واکنش‌ها به سازش مراکش با رژیم صهیونیستی

حماس در واکنش به سازش مراکش با رژیم صهیونیستی گفت این اتفاق، شکست جدیدی برای نظام سست و متزلزل عربی است که نزد آمریکا و دشمن صهیونیستی، راه تقویت ارکان حکومت استبدادی خود را جست‌وجو می‌کند».
کد خبر: ۱۰۲۰۵۴۶
|
۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۰ 11 December 2020
|
8448 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از فارس، اعلام توافق سازش مراکش با رژیم اشغالگر صهیونیستی با واکنش‌های مختلف توسط مقامات مغربی و همچنین طرف‌های مختلف در منطقه روبه‌رو شد.

در عین حال وزیر خارجه مراکش (مغرب) در گفتگو با شبکه «الجزیره» مدعی شد که کشورش بر راه حل دو دولتی برای مناقشه فلسطین و اسرائیل و حفظ وضعیت قدس تاکید می‌کند.

«ناصر ابوریطه» وزیر خارجه مغرب گفت: «دفتر ارتباط با اسرائیل که در سال ۱۹۹۴ راه اندازی شده بود، بازگشایی خواهد شد.»

او مدعی شد توسعه روابط با اسرائیل هرگز به ضرر آرمان فلسطین نخواهد بود.

وزیر خارجه مغرب همچنین مدعی شد که از سرگیری روابط مغرب با رژیم صهیونیستی در ازای به رسمیت شناختن شدن حاکمیت مغرب بر صحرای باختری توسط آمریکا نیست.

او افزود: «قدرت‌های بزرگ تاکید می‌کنند که مسئله صحرای باختری جز در چارچوب کشور مغرب هیچ راه حلی ندارد.»

بوریطه همچنین گفت که موضع آمریکا در قبال صحرای باختری در نتیجه تماس‌های بی وقفه میان پادشاه مغرب و دولت آمریکا حاصل شد.

حماس: سازش مغرب، به نفع آرمان فلسطین نیست

در همین حال جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در واکنش به اعلام سازش مغرب با رژیم صهیونیستی گفت: «این اشتباهی بود که به نفع آرمان‌های فلسطینی نیست و رژیم اشغالگر از همه این وضعیت‌های سازش، برای تشدید سیاست خصمانه خود علیه ملت ما سوء استفاده می‌کند.»

در بیانیه حماس آمده است: «اقدام رژیم حاکم بر مغرب در عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل، خیانت به اصول اسلامی و عربی و کوتاه آمدن در قبال مسئله قدس و فلسطین است.»

حماس تاکید کرد: «اعلام سازش میان مغرب و رژیم اشغالگر، شکست جدیدی برای نظام شکننده عربی است که در نزد آمریکا و دشمن صهیونیستی، راه تقویت ارکان حکومت استبداد خود را جستجو می‌کند.»

الجبهة الشعبیة لتحریر فلسطین: امروز روز سیاهی بود

جبهه خلق برای آزادی فلسطین نیز در بیانیه‌ای اعلام سازش مغرب با رژیم صهیونیستی را روزی سیاه توصیف کرد و گفت: «روند عادی سازی‌ها، لزوم یکپارچگی تلاش‌ها برای مقابله با خیانت به آرمان‌های فلسطین و حفاظت از حقوق امت اسلامی را نشان می‌دهد.»

جنبش الاحرار فلسطین نیز گفت: «اعلام نزدیکی رژیم مغرب به دشمن صهیونیستی غیرمنتظره نبود. این موضوع برای همه فرزندان با بصیرت امت اسلامی آشکار بود.»

المجاهدین: موضع مردم مغرب چیز دیگری است

جنبش المجاهدین فلسطین نیز اعلام سازش مغرب با رژیم صهیونیستی را مغایر با اراده ملت برادر مغرب توصیف کرد و گفت: «این تصمیم جز خدمت مفت و مجانی به نتانیاهو و ترامپ دو فرد شکست خورده نیست.»

در بیانیه این جنبش آمده است: «نقش مشکوک امارات در کشاندن رژیم‌های بیشتر عربی به سمت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی درراستای نقشه‌های رژیم ابوظبی که با منافع رژیم صهیونیستی مشترک است، ادامه خواهد داشت.»

جهاد اسلامی فلسطین نیز تاکید کرد که سازش روی دیگر استعمار است و اعلام عادی سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی خیانت به قدس است.

واکنش انصار الله

سخنگوی جنبش انصار الله یمن هم گفت: هر گونه سازش از سوی شرق و غرب محکوم و مردود است و هیچ بهانه‌ای از سوی دولتی که مدعی عربی یا اسلامی بودن برای سازش با رژیم دشمن مقبول نیست.»

استقبال السیسی از سازش مغرب با اشغالگران

از سوی دیگر «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در صفحه کاربری خود در توییتر، اعلام توافق سازش مغرب با رژیم صهیونیستی را تقدیر کرد و آن را گامی مهم در روابط میان دو طرف برشمرد.

او افزود: «با اهتمام زیاد تحولات مهم درباره توافق مغرب و اسرائیل برای عادی سازی روابط میان آن دو تحت نظارت آمریکا را دنبال کردم. این اقدام مهم، ثبات و همکاری منطقه‌ای را در منطقه بیشتر می‌کند.»

رئیس جمهور مصر در خصوص اعلام توافق‌های سازش قبلی برخی رژیم‌های عربی با رژیم صهیونیستی نیز جزء نخستین و معدود طرف‌هایی عربی بود که به این روند خیانت به آرمان فلسطین استقبال نشان داد.

ولیعهد ابوظبی: مغرب، سعی ما برای صلح در منطقه را تقویت می‌کند

«محمد بن زاید»، ولی عهد ابوظبی هم در واکنش به اعلام توافق سازش مغرب با رژیم صهیونیستی گفت: «عادی سازی روابط مغرب با اسرائیل، اقدامی حاکمیتی است که سعی مشترک ما برای صلحی عادلانه در منطقه را تقویت می‌کند.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟