تحریمها جایگاه دلار را تضعیف کرده است

کد خبر: ۱۰۲۳۷۵۱
|
۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۵ 25 December 2020
|
9548 بازدید

الکسی زبوتکین سیاست تحریمی آمریکا را باعث متزلزل شدن جایگاه دلار در جهان دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از راشا تودی، یک مقام بانک مرکزی روسیه با انتقاد از رویکرد واشنگتن در استفاده از تحریم به عنوان سلاح اقتصادی علیه کشورهای مخالف آمریکا گفت: در طول سال های اخیر آمریکا بارها از تحریم بر ضد دیگر کشورها استفاده کرده که این مساله باعث متزلزل شدن جایگاه دلار شده است. به گفته زبوتکین، کشورها در نتیجه تحریم مجبور شده اند دلار را از مبادلات تجاری خود کنار گذاشته و به استفاده از ارزهای ملی روی آورند.

معاون رییس بانک مرکزی روسیه، دلار را قربانی سیاست تحریمی امریکا دانست و پیش بینی کرد که سهم دلار از مبادلات جهانی در سال های آینده نیز کاهش یابد. 

لازم به ذکر است داده های بانک مرکزی روسیه نشان می دهد که حجم ذخایر طلا و ارز این کشور طی یک هفته اخیر با ۰.۴ درصد افزایش (معادل ۱.۸ میلیارد دلار) به ۵۹۳.۶ میلیارد دلار رسیده است. به گفته بانک مرکزی روسیه، این افزایش ناشی از تداوم روند تقویت ذخایر و تغییر در نرخ های برابری ارز حاصل شده است.

ذخایر ارزی روسیه شامل ارز، طلا، حق برداشت مخصوص از بانک تسویه بین المل و اوراق قرضه کشورهای خارجی است. طی یک ماه اخیر میزان ذخایر طلا و ارز روسیه ۲.۸ میلیارد دلار و از ابتدای سال جاری میلادی ۶۷ میلیارد دلار بیشتر شده است. ۱۳۷.۴ میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی روسیه را طلا تشکیل می دهد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۷ میلیارد دلار بیشتر شده است.

روسیه در راستای بخشی از تلاش‌های خود به منظور کاهش وابستگی به دلار در حال خرید طلا و متنوع سازی ذخایر ارزی است. در حال حاضر روسیه بزرگ ترین خریدار طلا در جهان و چهارمین دارنده بزرگ این فلز گران بها محسوب می شود. روسیه در شرایطی در پنج سال گذشته به طور متوسط ۲۰۰ تن طلا در سال خریداری کرده است که سال گذشته این کشور ۸۱ میلیارد دلار از ذخایر دلاری خود را به طلا و ارزهای دیگر تبدیل کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟