در ابتدا بگذارید سوالی را بپرسم، قهوه برای سلامتی و بدن مفید است یا مضر؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد و با جستجو در اینترنت به پاسخهای متفاوتی که به این سوال داده شده است مواجه شده باشید!
برخی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالای قهوه، این نوشیدنی را برای سلامتی مفید میدانند و برخی دیگر به دلیل عوارضی از جمله تپش قلب، این نوشیدنی را مضر میدانند.
اولین خاصیتی که قهوه را از سایر نوشیدنیها متمایز میکند میزان آنتی اکسیدان بالا است. میزان آنتی اکسیدان قهوه حتی از کاکائو و چای سبز که به عنوان منابع غنی آنتی اکسیدان شناخته میشوند بیشتر است و میتوان از آن به عنوان پادشاه آنتی اکسیدان مواد غذایی یاد کرد.
آنتی اکسیدان از ترکیب دو عبارت آنتی + اکسید تشکیل شده است و همانطور که از نام این ماده غذایی مشخص است آنتی اکسیدان به مادهای گفته میشود که فرایند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن را در بدن مهار میکند. اکنون این سوال پیش میآید که اکسیداسیون چیست؟
همانطور که در بالا اشاره شد اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که باعث تولید رادیکالهای آزاد و واکنشهای شیمیایی زنجیرهای میشود این واکنش ها باعث آسیبهای سلولی در بدن میشود.
برخی از رفتارهای اشتباه از جمله مصرف سیگار، مصرف مواد مخدر، رژیم غذایی نامناسب، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و اشعه خورشید سبب تولید رادیکالهای آزاد در بدن میشود که عوارضی از جمله سرطان و بیماریهای قلبی را به همراه دارد.
پیشگیری از انواع سرطان؛
پیشگیری از انواع بیماریهای قلبی و عروقی؛
پیشگیری از انواع سکته؛
پیشگیری از آرتروز؛
افزایش طول عمر
بر اساس تحقیقی که گروهی از محققان اتریشی بر روی دانشجویان داوطلب انجام دادند مشخص گردید حافظه کوتاه مدت داوطلبانی که روزانه ۱۰۰ میلی گرم کافئین (میزان کافئین موجود در یک فنجان قهوه) دریافت میکنند عملکرد بهتری نسبت به سایر دانشجویان دارد.
محققان در این تحقیق در رابطه با نحوهی دقیق عملکرد کافئین بر روی مغز اطلاعات دقیقی به دست نیاوردند اما آنچه مشخص گردید تاثیر کافئین بر روی قسمتهای خاصی از مغز بود که تاثیر مستقیم در حافظه کوتاه مدت و افزایش عملکرد مغز دارد.
بر اساس یک مطالعه انجام شده در کشور فنلاند مشخص گردید که مصرف روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه ۶۵% خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در میانسالی را کاهش میدهد.
در رابطه با نحوه عملکرد قهوه بر روی کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل دو نظریه وجود دارد.
نظریه اول بیان میکند که آلزایمر و زوال عقل یکی از عوارض دیابت نوع ۲ است و از آنجا که قهوه در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بسیار موثر است آلزایمر و زوال عقل را کاهش میدهد.
نظریه دوم اینطور بیان میکند که دو نشانه اصلی بیماری آلزایمر پلاکهای آمیلوئیدی و کلافهای رشتهای داخل نورونی هستند. مصرف قهوه از ایجاد این پلاکها و کلافها که دلیل اصلی بیماری آلزایمر است جلوگیری میکند.
بر اساس مطالعهی دیگری که در رابطه با مصرف قهوه در کشور هلند بر روی ۳۷،۰۰۰ نفر طی مدت ۱۳ سال انجام شد مشخص شد مصرف روزانه ۲ تا ۴ فنجان قهوه (بدون توجه به نوع اسپرسو، کاپوچینو، امریکانو، فرانسه و ترک) خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد.
اگر با طرز تهیه قهوه با موکاپات، فرنچ پرس و قهوه جوش آشنایی ندارید میتوانید مقاله " سادهترین طرز تهیه قهوه در خانه، طرز تهیه قهوه آسان " را مطالعه نمایید.
یکی از خواص اصلی قهوه جلوگیری از التهاب است و همین موضوع سبب میشود مصرف قهوه صدمات شریانی ناشی از التهابات را کاهش دهد که نتیجه آن کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی است.
قهوه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان میشود، همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشکده بهداشت هاروارد مشخص شده است زنانی که در روز حداقل ۴ فنجان قهوه مینوشند به میزان ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان کبد، روده بزرگ، سینه و آندومتر قرار میگیرند. یکی از دلایل این موضوع خاصیت ضد التهابی قهوه است.
یکی از خواص ویژهی قهوه کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است. بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ انجام شد مشخص شد مصرف روزانه چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۵۰ درصد کاهش میدهد.
از جمله عللی که دانشمندان برای این موضوع بیان کردهاند خاصیت ضد التهابی قهوه، اسید کافئیک موجود در قهوه و محافظت از سلولهای تولید کننده انسولین توسط قهوه است.
همانطور که در بالا اشاره شد یکی از تاثیرات قهوه کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد است. علاوه بر این، دانشمندان معتقدند که مصرف روزانه ۴ فنجان قهوه (به طور متوسط) خطر ابتلا به بیماریهای کبد را کاهش میدهد.
قهوه با سطح آنزیمهای کبدی ارتباط معکوس دارد به طوریکه هر چه مصرف قهوه افزایش یابد سطح آنزیمهای کبدی ناشی از التهابات کبد کاهش مییابد.
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه عوارضی از جمله تپش قلب را در پی خواهد داشت. دانشمندان در تحقیقات خود به طور متوسط روزانه ۴ فنجان قهوه را مناسب اعلام کردهاند.
یکی از مواردی که بسیار مشاهده شده است توصیهی مربیان به ورزشکاران در جهت مصرف کافئین قبل و بعد از تمرینات ورزشی است.
مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم (۵ فنجان قهوه) قهوه (هم قبل از تمرینات ورزشی و هم پس از تمرینات ورزشی) سبب افزایش استقامت، تقویت انقباض عضلات، بهبود عملکرد فیزیکی و کاهش درک درد در عضلات میشود.
براساس تحقیقات محققین در رابطه با تاثیر قهوه در میزان افسردگی مشخص شده است که بین میزان مصرف قهوه و خطر ابتلا به افسردگی رابطهای معکوس وجود دارد.
مصرف قهوه خطر ابتلا به افسردگی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد. دلیل این موضوع کنترل انتقال دهندههای عصبی دوپامین و سروتونین است.
یکی از تاثیرات بسیار مفید قهوه که در مقالات و سایتهای مرتبط با قهوه کمتر به آن اشاره شده است کاهش خطر ابتلا به نقرس است. بر اساس تحقیقاتی که در رابطه با مصرف قهوه بر روی حدود ۹۰،۰۰۰ پرستار در طی مدت ۲۶ سال انجام شد مشخص شد افرادی که روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه مینوشند ۵۷ درصد کاهش خطر ابتلا به نقرس را داشتهاند. همچنین در این تحقیقات مشخص شد افرادی که روزانه بین ۱ تا ۳ فنجان قهوه مینوشند حدود ۲۲ درصد کمتر به نقرس مبتلا شدهاند.
علاوه بر تحقیقات فوق تحقیقات دیگری در مقیاس بزرگ بر روی جامعهای از مردان صورت گرفت که در نتیجه آن مشخص شد مصرف روزانه ۴ تا ۵ فنجان قهوه به میزان ۴۰ درصد و مصرف روزانه ۶ فنجان قهوه به میزان ۶۰ درصد خطر ابتلا به نقرس را کاهش میدهد.
براساس تحقیق صورت گرفته بر روی پرستاران مشخص شد خواص آنتی اکسیدانی قهوه با کاهش اسید اوریک میتواند خطر ابتلا به نقرس را کاهش دهد (غلظت بالای اسید اوریک یکی از علل اصلی بروز بیماری نقرس است).
شاید اکنون به این نتیجه رسیده باشید که مصرف قهوه، دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان را آغاز کنید اگر اینگونه است به شما پیشنهاد میکنیم برای خرید قهوه به فروشگاه اینترنتی اوسکافه مراجعه کنید.
کافئین موجود در قهوه باعث افزایش عملکرد مغز میشود. نحوهی این عملکرد به این صورت است که کافئین (که به عنوان مادهی محرک شناخته میشود) با مسدود کردن پیامرسانهای عصبی گیرندههای آدنوزین، باعث افزایش آمادگی مغز برای حرکت و کار میشود. کافئین علاوه بر این بر پیامرسانهای عصبی دیگر شامل نورآدرنالین (Noradrenaline)، دوپامین (Dopamine) و استیلکولین (Acetylcholine) تاثیر گذار است. این پیامرسانهای عصبی روی روحیه و وضعیت ذهنی انسان تاثیر میگذارند که هم در بهبود عملکرد مغز تاثیر گذار است و هم در بهبود روحیه و خلق و خو
بی شک همهی شما مطالب و سخنانی در رابطه با قهوه و کاهش وزن شنیدهاید و رژیمهای غذایی بسیاری را مشاهده کردهاید که در آنها مصرف قهوه توصیه شده است. در این قسمت قصد داریم تا در این رابطه با شما سخن بگوییم.
تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر قهوه در کاهش وزن مثبت ارزیابی شده است. بر اساس این تحقیقات مصرف قهوه متابولیسم بدن را از ۳ تا ۱۱ درصد افزایش میدهد. همچنین مصرف قهوه میتواند میزان سوخت چربی در بدن را از ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش دهد که این میزان در افراد مختلف متفاوت است.
کافئین موجود در قهوه چربیهای بدن را تجزیه کرده و با در دسترس قرار دادن و مصرف اسیدهای چرب موجب کاهش وزن و افزایش متابولیسم میشود.
البته مصرف مرتب قهوه و عادت کردن بدن به این ماده غذایی میتواند از اثرات چربی سوزی این ماده بکاهد.
با توجه به فواید بسیار قهوه که در بالا اشاره شد قهوه میتواند سبب بروز مشکلاتی برای برخی افراد گردد که از جمله آنها میتوان به کاهش کیفیت خواب، افزایش فشار خون، بروز استرس و اضطراب اشاره کرد. افزایش فشار خون ناشی از قهوه دائمی نبوده و پس از چند ساعت از بین خواهد رفت. همچنین کافئین موجود در قهوه میتواند در برخی از افراد سبب بروز حساسیت شود. در صورت مصرف قهوه و بروز حساسیت علائم آن تا چند ساعت پس از مصرف از بین خواهد رفت.
اگر شما به مصرف روزانه قهوه عادت دارید و قصد دارید مصرف قهوه را کاهش دهید بهتر است کاهش مصرف خود را به تدریج انجام دهید تا از بروز علائمی همچون سر درد که ناشی از کاهش مصرف کافئین است جلوگیری کنید.
با توجه به مطالبی که در فوق اشاره شد شاید این سوال پیش بیاید که چه میزان قهوه برای مصرف روزانه مناسب است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که به طور متوسط مصرف ۴ فنجان قهوه در روز مناسب است البته باید به این نکته توجه داشت که میزان کافئین موجود در یک فنجان قهوه بر اساس نوع قهوه و روش دمآوری قهوه متفاوت است. برای مثال قهوههای روبوستا دارای میزان کافئین بیشتری نسبت به قهوههای عربیکا هستند.
اگر این سوال برای شما پیش آمده است که تفاوت قهوه روبوستا و عربیکا در چه چیز است جای نگرانی نیست ما در مقاله "انواع قهوه عربیکا، قهوه روبوستا؛ میزان کافئین، اسیدیته و خواص" به طور مفصل هر یک از این قهوهها را برای شما شرح دادهایم با مطالعه این مقاله پاسخ این سوال و سایر سوالهای خود را به راحتی بدست خواهید آورد.
همچنین قهوهی اسپرسو دارای کافئین بیشتری نسبت به قهوه فرانسه و ترک است. یعنی یک فنجان قهوه اسپرسو (با شرط برابر بودن میزان قهوه) میزان کافئین بیشتری نسبت به قهوه فرانسه دارد.
اکنون اگر سوالی در رابطه با انواع روشهای تهیهی قهوه برای شما پیش آمده است پاسخ سوال خود را در مقالات ما در اوسکافه خواهید یافت برای اینکار کافی است اوسکافه را در گوگل سرچ کنید.
مجموعه اوسکافه سالها است که در زمینه تهیه و رُست قهوه از بهترین مزارع کشورهای دنیا فعالیت مینماید و در این سالها، اوسکافه همیشه به عنوان یک برند ارائه کننده قهوهی با کیفیت، اصیل و قیمت مناسب بر سر زبانهای کافههای شهرهای ایران از جمله تهران بوده است.
این مجموعه پس از دریافت درخواستهای مکرر از سوی باشگاه مشتریان و همچنین افزایش مشکلات اقتصادی در جامعه، تصمیم گرفت تا در راستای ارائه خدمات بهتر به مشتریان و انجام مسئولیت اجتماعی خود محصولات و پکیجهای خود را به صورت آنلاین در اختیار مشتریان و دوستداران قهوه قرار دهد تا دوستداران قهوه بتوانند قهوهای با کیفیت را در کافهی خانه خود داشته باشند.
در این راستا با راه اندازی وب سایت اوسکافه اولین گام را در ارائه خدمات بهتر و انجام مسئولیت اجتماعی خود برداشت.
مزیت رقابتی که سبب شد اوسکافه در ابتدای مسیر خود در فروش آنلاین، بتواند نیاز حجم بسیاری از دوستداران قهوه را برآورده کند قیمت مناسب و کیفیت بالای محصولات اوسکافه بوده است.
لازم به ذکر است که کلیه پکیجها و محصولات ارائه شده در وب سایت اوسکافه در بستهبندیهای بسیار زیبا و شکیل و مطابق با تصاویر موجود در وب سایت ارائه میشوند.
برای مشاهده محصولات و پکیج های اوسکافه، به فروشگاه آنلاین اوسکافه مراجعه کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی/
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.