به گزارش بورس تابناک، آوای دهل بورس از دور برخی بسیاری از تازه واردان و سهامداران خوش بود و این عده نه تنها به رویای پولدار شدن نرسیدند بلکه سرمایه های اندکشان را نیز در این بازار پرماجرا از دست دادند
چندماهی است که بازار بورس دستوری منفی می شود و ضررهای پی درپی کام سهامداران و بورس بازان را تلخ کرده است و سیاست های متناقض و پی درپی حقوقی و دولت نیز بر آشفتگی این بازار افزوده است.
جدای از آنکه بسیاری از سهامداران هنوز نتوانسته اند پول حاصل از فروش سهام را به دست آوردند و این وجه به صورت قطره چکانی به آنان پرداخت می شود، مافیای بازار برای تصاحب اندک سرمایه مردم هم نقشه های ناجور کشیده است.
در کنار مشکلات بازار بورس، دستورات سازمان خصوصی سازی و دولت برای واریز سود سهام عدالت نیز داستان پرغصه ای شده است.
دریافت سود سهام عدالت ربطی به سجام ندارد
عسکر توکلی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت کشور در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه برخی در تلاش هستند تا سرمایه ها را از چنگ مردم در بیاورند، درباره سامانه سجام گفت: در ایام کرونا که جان و مال مردم درخطر است می خواهند مردم را با فرستادن به کافی نت ها که چندمتر فضا بیشتر ندارند، سلامت را به خطر اندازند.
وی با بیان اینکه سامانه سجام ضرورتی برای توزیع سود سهام عدالت ندارد، تصریح کرد: سهام عدالت از ۸۵ به بعد دارای کاملترین و جامع ترین اطلاعات مردم است و چرا باید دوباره حساب جدیدی ایجاد شود و مردم را مجبور می کنند تا ۵۰ هزار تومان برای دیافت شماره شبا بپردازند.
وی گفت: زمانی ۴۰ هزار تومان سود پرداخت می کردند و ۵۰ هزار تومان پول بابت شماره شبا دریافت می کردند و آن داستان را به هزار دردسر پشت سر گذاشتیم و اکنون می گویند مردم برای احراز هویت باید سجام بگیرند.
توکلی یادآور شد: دادن سود سهام عدالت ربطی به سامانه سجام ندارد اما کسانی که می خواهند در بورس معامله گری کنند نیازمند کد بورسی هستند ولی برای دادن سود سهام نیاز به سامانه سجام ندارد.
دادن سود سهام عدالت ربطی به سامانه سجام ندارد اما کسانی که می خواهند در بورس معامله گری کنند نیازمند کد بورسی هستند ولی برای دادن سود سهام نیاز به سامانه سجام ندارد
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت کشور با تاکید براینکه باید سازوکار مناسب فراهم شود، گفت: برای دریافت سجام باید شماره موبایل به نام فرد باشد.
وی با اظهار اینکه هیچ کس نمی تواند مردم را از دریافت سود سهام عدالت محروم کند، یادآور شد: این کار مغایر با آیین نامه و ابلاغیه مقام معظم رهبری است و در کجای قانون تجارت می توان حق و سهمی را بدون نظر مالک سلب کرد.
توکلی با عنوان اینکه اکنون افراد زیر ۱۸ سال احراز هویت نمی شوند تکلیفشان چیست، گفت: برای ورود به بازار سرمایه نیازمند کد بورسی است و سامانه سجام ربطی به دادن سود سهام عدالت ندارد.
پول فروش سهام عدالت قطره چکانی پرداخت می شود
وی درپاسخ به اینکه چرا پول فروش سهام عدالت به صورت قطره چانی پرداخت می شود، یادآور شد: مردم سهام خود را با مبلغ ۲۵ میلیون تومانی سفارش فروش دادند و متاسفانه کارگزاری ها پول مردم را ندادند و لازم است دستگاه نظارتی در این بخش وورد کند و باید حق میلیون ها نفر از مافیای بازار و بورس گرفته شود.
توکلی درباره سهام عدالت متوفیان نیز گفت:باید سامانه سجام بازگشایی شود و افراد بتوانند سامانه را بین وراث تقسیم کنند ...
وی همچنین با بیان اینکه برخی از افراد که از فروش منصرف شدند می توانند سفارش را لغو کنند، درباره سهام عدالت کارگران ساختمانی و فصلی نیز گفت: متاسفانه سهام عدالت برخی افراد به صورت قطعی ثبتی نشده است و باید منتظر فرصت جدید و دوباره باشند.
وی درباره برخی افراد قسمت دوم فروش سهام را نگرفتند، گفت: این افراد باید از طریق کارگزاری ها موارد را پیگیری کنند.
اما و اگرهای زیادی درباره بازار بورس و سهام عدالت وجود دارد و با آنکه کارشناسان اعتقاد دارند برای دریافت سود سهام عدالت نیازی به ثبت نام درسجام نیست اما دولتی ها ساز خود را می زنند.
احراز هویت در سجام لازم است
حسن خیریان پور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار احراز هویت و ثبت نام در سجام را برای مشمولان سهام عدالت لازم دانست و گفت:مراکز مختلفی در این زمینه فعالیت دارند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع افزود: باید از ظرفیت های محلی نظیر شوراهذ ودهیاران برای احراز هویت و ثبت نام در سجام استفاده شود و در این خصوص توسعه زیرساخت های ارتباطی از جمله گسترش پهنای پاند اقدام شود.
وی یادآور شد: باید زیرساخت ها برای مشترکان و مشمولان سهام عدالت فراهم شود تا در حوزه ارتباطات و اینترنت برای ثبت نام دچار اختلال نشوند.
درحالی بازی جدید برای احراز هویت و ثبت نامه در سجام برای سهام عدالت به راه افتاده است، بازار بورس همچنان پرنوسان و منفی است و اقبال از این بازار هر روز کاهش می یابد.
سرنوشت سهامداران در بورس نامعلوم است
بابک بهارفر کارشناس اقتصادی بازار بورس و سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازاربا بیان اینکه شاهد تماس های مکرری بورس و سرمایه هستیم، افزود: بسیاری از تازه واردان بورس نگران هستند و نمی دانند سرنوشت سهامی که خرییداری کردند، چه می شود.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در بورس نیازمند دانش کافی است، تاکید کرد به هیچ وجه برای ورود به بازار بورس نباید از طریق فروش منزل، خودرو یا گرفتن وام اقدام شود بلکه همواره توصیه می شود که سرمایه مازاد را وارد این بازار کنند.
وی با عنوان اینکه در بورس معجزه نمی شود و ره صدساله را یکساله ویک شبه نمی توان طی کرد، ادامه داد: در بازار بورس باید صبور بود و افقی درازمدت داشت و باید به جمله کلیدی سرمایه از جیب افراد عجول به جیب افراد صبور می رود، توجه کرد.
بهارفر یادآور شد: اگر استراتژی و دانش داشته باشیم و افق دیدمان درازمدت باشد، در این بازار بورس موفق خواهیم بود.
نوسان گیری در بورس ریسک بالایی دارد
این کارشناس اقتصادی درباره نوسان گیری در بازار بورس تصریح کرد: نوسان گیری در بورس کار افراد حرفه ای بوده و ریسک بسیار بالایی دارد و سهامداران باید در درجه اول سواد مالی خود را افزایش دهند.
به تاکید کارشناسان، نوسان ذات بازار بورس است و پیش بینی ها نشان می دهد که شاخص آماده رشد است اما سیاست های متناقض متولیان امر و حقوقی ها و وجود مافیای بازار از چالش های مهم در بازار سرمایه به شمار می رود که باید برای آن چاره جویی شود.
منبع: بازار