پرده رسوایی دموکراسی پوشالی آمریکا بر زمین افتاد

هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا و بالا رفتن از دیوار‌های کنگره، آن هم در روزی که قرار بود نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور بررسی شود، نشان داد که دموکراسی ادعایی غرب، دروغی بیش نیست و هیچ منطقی در پذیرش نتیجه‌ای مخالف نظرشان را ندارند.
کد خبر: ۱۰۲۶۶۵۱
|
۱۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۸ 08 January 2021
|
18695 بازدید
|

کامیار سوران ـ هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا و بالا رفتن از دیوار‌های کنگره، آن هم در روزی که قرار بود نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور بررسی شود، نشان داد که دموکراسی ادعایی غرب، دروغی بیش نیست و هیچ منطقی در پذیرش نتیجه‌ای مخالف نظرشان را ندارند.

به گزارش «تابناک»؛ روز گذشته، زمانی که جلسه بررسی نتایج انتخابات آمریکا جهت معرفی جو بایدن به عنوان رییس جمهور منتخب این کشور در حال برگزاری بود، دونالد ترامپ، رییس جمهور فعلی ایالات متحده با فراخوانی زمینه برگزاری تجمعی بزرگ با حضور طرفدارانش مقابل کنگره را فراهم کرد که این خود نقطه آغازی برای ایجاد آشوب در کشوری باشد که خود را مهد دموکراسی می‌داند. طرفداران ترامپ پس از تجمع اعتراضی در اطراف کنگره با ایجاد درگیری با تیم حفاظتی این نهاد وارد ساختمان اصلی کنگره شدند. معترضان با وارد کردن خساراتی به ساختمان کنگره حتی اقدام به گرفتن عکس یادگاری کرده و در نهایت این آشوب با مداخله گارد ملی آمریکا فروکش کرد.

دستاورد این آشوب طرفداران ترامپ، کشته شدن حداقل چهار نفر و اعلام حالت فوق العاده تا روز تحلیف جو بایدن به عنوان رییس جمهوری آمریکا یعنی تا ۱۵ روز دیگر بود. همچنین کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به مایک پنس معاون ترامپ از او خواستند با استفاده از متمم ۲۵ قانون اساسی برای حذف دونالد ترامپ از قدرت اقدام کند. طبق این بند از قانون اساسی آمریکا، چنانچه معاون ریاست جمهوری و اعضای کابینه تشخیص دهند که رئیس جمهور به لحاظ جسمی یا روانی دیگر قادر به هدایت امور نیست، می‌توانند با استناد به این متمم، امور را به معاون ریاست جمهوری بسپارند. این همان متممی است که در سال ۲۰۱۶ و پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، جمعی از روانپزشکان در نامه‌ای او را برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری نامناسب دانستند.

همزمان با این اتفاق در آمریکا، کشور‌های مختلف دنیا به این وضعیت واکنش نشان دادند تا جایی که سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که ترامپ با امتناع از پذیرش نتایج انتخابات، خشونت و ارعاب را برانگیخت. این سازمان تاکید دارد که این اقدام یک رهبر نیست بلکه اقدام یک آشوبگر است.

در ایران نیز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صفحات شخصی خود در توییتر این اتفاقات را تحلیل کردند؛ حجت الاسلام محمد تقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر با هشتک کاخ سفید در تصرف نوشت: «نشانه‌های سستی دموکراسی ادعایی شیطان بزرگ، امروز آشکار شده است. جهانیان دیدند کاخ سفید از خانه عنکبوت سست‌تر است. آنان که داعیه دار کدخدایی عالم بودند، قانون هایشان در مهد این قوانین زیر پا گذاشته می‌شود. اللهم اشغل المشرکین بالمشرکین عن تناول اطراف المسلمین.»

ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «شبی شگفت انگیز برای مردم جهان، با تماشای یک فیلم وسترن از ساختمان کپیتول در واشنگتن، فیلم "دموکراسی امریکایی" با تیراندازی خونین تمام شد. امریکایی‌ها در دموکراسی در وطن شان هم مثل خاورمیانه خراب کردند. ششم ژانویه را به خاطر داشته باشید.»

علی خضریان نماینده تهران اظهار کرد: «تسخیرکنگره آمریکا حکایت بدون روتوش از پایبندی به دموکراسی‬ در غرب است که دامن‌گیر خودشان شد؛ این تصاویر را باید به رخ کسانی کشید که در هر فرصتی با چوب تمدن غرب وحشی‬، تلاش کردند مانع خودباوری ملی شوند. ‏آقایان غربگرا این واقعیت آمریکای متزلزل و در حال افول را به دقت ببینید.»

او همچنین خطاب به ترامپ گفت: «آقای ترامپ‬ قمارباز! من به شما می‌گویم، بدان در آنجایی که فکر نمی‌کنی ما در نزدیک شما هستیم. در هر کجا که تصور نمی‌کنی، ما در کنار شما هستیم. شکست شما و انتقام سخت‬ از آمریکا شروع شده است؛ شما درون خانه‌های خودتان هم دیگر آرامش ندارید و بعید نیست درون خانه از شما انتقام بگیریم.»

سید ناصر موسوی لارگانی، عضو هیات رییسه مجلس نیز با هشتک افتضاح آمریکایی یادآور شد: «وَمَکَرُوا وَمَکَرَ اللهُ وَاللهُ خَیْرُ الْمَاکِرِینَ؛ ‏۴۲ سال است علیه ایران اسلامی مکر می‌کنند، اما با مقاومت ملت انقلابی ایران و با توکل به خداوند توانا، نقشه هایشان نقش بر آب شد و توطئه هایشان به خودشان برگشت. تحقق وعده الهی قطعی است و جهان از آن مستضعفان است.»

زهره سادات لاجوردی، نماینده تهران با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، مبنی بر اینکه " قدرت آمریکا رو به زوال است"، گفت: «در هجده دی نود و هشت بزرگترین حمله موشکی قرن به پایگاه آمریکا در عین الأسد‬ موجب شکسته شدن هیمنه نظامی آمریکا شد و درست در سالگرد آن با حمله معترضان به کنگره آمریکا، هیمنه سیاسی اش نیز فرو ریخت. ‏آمریکا هم مانند کشتی تایتانیک غرق خواهد شد.»

زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توضیح داد: «بار دیگر دموکراسی دروغین و قدرت روبه افول و زوال آمریکا در حوادث روز گذشته در تسخیر کنگره امریکا به خوبی نشان داده شد. ترامپ به خوبی باطن به ظاهر مترقی غرب را بدون روتوش نمایان ساخت تا دنیا بیش از پیش به قدرت پوشالی و بی اعتمادی به سیاستمداران آمریکایی پی ببرد. کودتای ترامپ‬ در عدم پذیرش شکست در انتخابات در واقع بیانگر منطق سیاست خارجی دولت‌های آمریکا در مواجهه با سایر کشورهاست.»

هادی بیگی نژاد، نماینده ملایر نیز با اشاره به حمایت آمریکایی‌ها از فتنه ۸۸ گفت: «دموکرات‌های آمریکا‬ سال ۸۸ به بهانه تقلب و با حمایت از سران فتنه در آتش اغتشاشات دمیدن، حالا که خود آن‌ها به همین حوادث دچار شده‌اند، معترضان را شورشی می‌خوانند. این نمونه کوچکی از استاندارد دوگانه لیبرال دموکراسی پوسیده آمریکاست.» موضوعی که مجتبی رضاخواه، نماینده تهران آن را با ادبیاتی دیگر این گونه بیان کرد: «ترامپ به ترور سردار سلیمانی اقرار کرد؛ اما همین ترامپ قمارباز‬ و قاتل نهایتا نتایج انتخابات آمریکا را پذیرفت و گفته انتقال قدرت ۲۰ ژانویه مسالمت‌آمیز خواهد بود. ‏در وصف آنان که سال۸۸ بدون هیچ سند و مدرک کشور را به آشوب و اغتشاش کشیدند و از ملت و رهبری عذرخواهی نکردند، چه باید گفت؟»

سید نظام الدین موسوی، نماینده تهران نیز اتفاقات در آمریکا را بهترین فرصت برای امتیازگیری دانست و توضیح داد: «حوادث اخیر آمریکا به خوبی نشان داد که بازه زمانی انتقال دولت در واشنگتن، بهترین فرصت برای امتیازگیری ایران است؛ بنابراین، در زمان بررسی طرح هسته‌ای در مجلس، به شدت طرفدار خروج فوری از پروتکل الحاقی به عنوان یک برگ برنده بودم. ‏متاسفانه با آن مهلت دو ماهه، این فرصت ویژه از دست رفت.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
این حرف ها خوب است
مجلس و دولت عمل کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
ببخشید، مگر چه اتفاقی در آمریکا افتاده است که چنین عنوانهایی را می زنید؟ عده ای ساده لوح (همانطور که در ایران خودمان هم فراوانند از این ساده لوحانی که فریب می خورند از جمله خود حقیر) فریب یک سیاستمدار بی سیاست نادان را خورده اند و به خیابانها ریخته اند و اعتراض کرده اند. آیا مگر در ایران کم از این موارد داشته ایم؟ بیشتر به یاد همان مرغ همسایه غاز است می افتیم لکن بر عکس.
پاسخ ها
م-م
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
با احترام به نظر شما دوست عزیز. مسئله خیلی مهمتر از این حرفهاست اتفاقا ما هم می گوییم در هر کشوری مخالف و موافق وجود دارد ولی آنها تصویری از اتفاقات کشور ما در اذهان دنیا ساخته اند که باور کردنی نیست... توحش، جنگ، کشتار مخالفان، ظلم به زنان، فقر مطلق و.... و این دشمنی محض است. بنده منکر نقص در بسیاری از بخشهای اداری، اقتصادی نیستم. دیگر اینکه آنها ادعا دارند تنها راه نجات انسانها لیبرال دموکراسی است. و این هم نتیجه آن مگر میشود یک نفر .به اندازه یک حکومت قدرت و ثروت داشته باشد. نتیجه اش متکبری مثل ترامپ است که حالا قانون هم زورش به او نمی رسد. در هر حال قضیه برنده بودن یا نبودنش مشکوک است که در هر دو صورت دموکراسی انها زیر سوال میرود. اگر برنده باشد معلوم است مردم آمریکا به یک سرمایه دار فقط بخاطر قدرت و ثروتش رای داده اند نه انسان لایق و سیاستمدار. از سویی اگر برنده بوده و رائیهایش را دزدیده باشند باز معلوم است در امریکای مدعی هم از این کارها میشود پس در هر دو صورت زیر سئوال میروند......
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
دموکراسی پوشالی شما چطور؟
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
ااا نگو کل جهان بد هستن فقط ایران خوبه کل جهان ظالم هستن فقط ایران خوبه کل جهان بدبخت هستن فقط ایران خوبه وووووو
ناشناس
|
Ukraine
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
چقدر جالبه که در مجلس 7 درصدی دارند از دموکراسی در دیگر کشورها ایراد می گیرند.... سنگ پای قزوین لنگ میندازه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
دمکراسی در امریکا واقعی است وکسی نمیتواند در مقابل رای اکثریت مردم گردن کشی بکند این ما هستید که عملنا جمهوریت را نابود کردیم
اردلان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
آقا یه سوال! نمیگم آمریکا خوبه و از این حرفا ... اما دیگه لطفا شما هم دست بردارین ازین داستانا ... جمعیت آمریکا چهار برابر ما هست (حدود ۳۳۰ میلیون) سر به قول شما شورش ۴ نفر مردن!!! تو ایران سر مطالبه به حق گرونی بنزین به قول وزیر کشور ۱۵۰۰ نفر کشته شدن ... نتیجه اینکه اگه اونجا وضع خرابه ... وضع ما خیلی خراب تره ...‌پس به جای خوشحالی از خرابی اونجا به فکر درست کردن همینجا باشین اینقدر شعار به درد نخور ندید ... راستی اگه بده بچه هاتون هم برگردونید از اونجا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
آقا اردلان
شورش گران تو ایران چند جارو آتیش زدن ؟ و اونا کجارو آتیش زدن
کمی هم انصاف داشته باش
سید مهدی
| United States of America |
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
احسنت که حرف حق رو گفتی
علی مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
تورو خدا از مسخره کردن خودتون و مردم دست بردارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
الان این خبرو از سوییس داری میزنی یا سوئد؟
چرخش قدرت میدونی چیه؟
محمدرضا
|
Netherlands
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
شما با چه رویی از دموکراسی صحبت میکنید
هنر سال های 88 ، 96 ، 98 و 18 آذر ، 3 تیر
تورو به هر که اعتقاد دارید دست بردارید
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
ته حرفت چیه؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
دمکراسی آمریکا خوبیها و بدیهای خودش رو داره. از یک طرف شفافیت بالاست، فساد قانونی توش کمه، قانونمدنی بالاست، به خیلی از خواسته های مردم توجه میشه، آزادی بیان هست، سیاستمدارانی که رسوا بشن سریع کنار میرن، به خواسته های محلی توجه میشه و غیره.
اما ضعف این دمکراسی مخصوصا در سطح فدرال، اینه که بسیار تحت تاثیر ثروتمندان هست. چون رسانه ها نقش پررنگی دارن مخصوصا در انتخاباتهای فدرال. بسیار هم پیش میاد که مردم فریب داده میشن توسط رسانه ها یا سیاستمدارن. مثلا به دروغ گفتن عراق سلاحهای کشتار جمعی داره و به عراق حمله کردن و کلی هزینه مالی و جانی داشتن. از طرف دیگه 700 میلیارد دلار بودجه نظامی داره درحالیکه صدها هزار بی خانمان داره و دهها میلیون نفر فقیر طبق آمارهای خودشون.
پاسخ ها
بنده خدا
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
اشتباهی منفی دادم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات