تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون آمادگی ایران برای سرمایهگذاری مشترک در خودروسازی با عراق، دلار کم نوسان ماند، ارزیابی دبیرکل اوپک از بازگشت نفت ایران به بازار جهانی، کاهش عرضه نفت آمریکا کند میشود، فروش یک خودروساز در چین رکورد زد و روز خوب بورسهای جهانی را در بر دارد.
ارزش دلار مقابل بیشتر ارزها تغییرات کمی داشت. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۸ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۲۴۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۲۷ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک اظهار کرد: بر مبنای تجارت قبلی اوپک پلاس، این گروه تا زمانی که ایران به ظرفیت تولید پیش از تحریم ها برسد، فضای کافی برای بازگشت نفت این کشور به بازار فراهم می کند اما هر گونه تسهیل تحریمها ممکن است تا ماهها اتفاق نیفتد و سیاست های اوپک پلاس تحت تاثیر مسائل ژئوپلیتیکی و نگرش دولت بایدن قرار نمی گیرد. بارکیندو گفت: ما یک سازمان سیاسی نیستیم. می توانم به شما اطمینان دهم مذاکراتی که در مارس و اوایل ماه جاری جریان داشت، تماما به مسائل بنیادین بازار نفت در دوران همه گیری ویروس کرونا و دوران پساکرونا معطوف بود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) روز سهشنبه (۲۳ دیماه) پیشبینی کرد تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۱، ۱۹۰ هزار بشکه در روز کاهش مییابد و به ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز میرسد. این نهاد در پیشبینی قبلی خود اعلام کرده بود که کاهش تولید آمریکا در سال ۲۰۲۱، ۲۴۰ هزار بشکه در روز خواهد بود. تصمیم عربستان سعودی مبنی بر کاهش داوطلبانه تولید خود در ماههای فوریه و مارس سبب شد که قیمت نفت خام به بالاترین رقم در حدود یک سال اخیر برسد. قیمتهای بالاتر نفت شرکتهای انرژی آمریکایی را ترغیب کرده است که عملیات حفاری را افزایش دهند و شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا هفته گذشته به بالاترین رقم از ماه می رسید. لیندا کاپوانا، مدیر اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد: صادرات نفت و فرآوردههای نفتی سالانه آمریکا در سال ۲۰۲۰ بیشتر از وارداتش بود و این مساله در دادههای این نهاد بی سابقه بوده است. این اداره انتظار دارد واردات آمریکا در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دوباره بیشتر از صادرات این کشور باشد.
بیشتر شاخص های مهم بورسی جهان با صعود بسته شدند. در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و ۱۴۱.۶۹ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۴۴ درصد صعود تا سطح ۳۸۱۸.۰۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا، یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۶۵ درصد جهش در سطح ۱۳ هزار و ۱۵۶.۵۹ واحدی بسته شد.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۱۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۷۴۵.۵۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۱۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۹۳۹.۷۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افزایش ۰.۲۱ درصدی در سطح ۵۶۶۲.۶۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۱۸ درصد بالا رفت و به ۸۳۶۱.۱۰ واحد رسید. در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۱.۰۴ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۴۵۶.۵۹ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۱۵ درصد پایین رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۲۳۵.۶۰ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۰.۳۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۵۷۷.۹۹ واحد بسته شد.
قیمت طلا در معاملات دیروز افزایشهای اولیه خود را با تقویت دلار و بالا ماندن ارزش اوراق قرضه آمریکا از دست داد، در عین سرمایهگذاران در انتظار جزئیات بیشتر در مورد اقدامات محرک مالی این کشور هستند. هر اونس طلا با ۸ سنت کاهش ۱۸۵۴.۶۹ دلار فروخته شد. میشائیل هوسون، تحلیلکر ارشد بازار گفت: «ما این بلاتکلیفی را در مورد آنچه در مورد محرکهای مالی طی چند ماه آینده صورت خواهد گرفت، داریم و تا زمانی که جزئیات بیشتری بیابیم، طلا میتواند به هر سمتی برود.» «ریسک کاهشی برای طلا وجود دارد. نگرانیها در مورد انتظارات تورمی و تقویت دلار به عنوان لنگری است که مانع افزایش قیمت طلا میشود.»
شرکت آلمانی «بیامو» اعلام کرد که فروش این خودروساز در چین طی سال ۲۰۲۰ نسبت به سال قبل از آن به رکورد جدیدی دست یافته است. به گزارش خبرگزاری شینهوا، شرکت آلمانی «بیامو» اعلام کرد که فروش این خودروساز در چین طی سال گذشته ۴/ ۷ درصد نسبت به سال۲۰۱۹ افزایش و به رکورد جدیدی دست یافت. بر اساس این گزارش، این خودروساز آلمانی سال گذشته میلادی ۷۷۷ هزار و ۳۷۹ دستگاه با نام تجاریBMW و Mini تحویل داده است. شرکت بیامو تاکید کرد: این بهترین فروش سالانه گروه BMW در چین از زمان ورود به بازار در سال ۱۹۹۴ است. بررسی میزان فروش محصولات بیامو در بازار چین در قیاس با فروش جهانی این خودروساز نشان میدهد، تقریبا از هر سه خودرو یک مورد در چین فروخته شده است.
کل فروش این خودروساز آلمانی در سال گذشته ۲میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه بوده است. جوچن گولر، رئیس و مدیر اجرایی گروه BMW در چین در بیانیهای گفت: تلاشهای هماهنگ و انعطاف پذیر چین در سراسر این کشور در مبارزه با بیماری کووید-۱۹ و همچنین تقویت بهبود اقتصادی در سال ۲۰۲۰ نتایج فوق العادهای داشته است، حال آن که فروش گروه BMW از جمله خودروهای لوکس رولز رویس، ۴/ ۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. فروش این شرکت در سه ماه چهارم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲/ ۳ درصد افزایش داشته است. پیتر نوتا، عضو هیاتمدیره شرکت بیامو گفت: ما موفق شدیم سال را با سه ماهه چهارم قدرتمند به پایان برسانیم و بار دیگر در حوزه فروش خودروهای برتر جهان پیشرو باشیم.