عوارض کرونا پایدار نمی‌ماند

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: قدرت انتقال ویروس جدید نسبت به کووید ۱۹ میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد بیشتر است و به نظر می‌رسد شدت بیماری ویروس جدید نیز بیشتر است.
کد خبر: ۱۰۳۴۹۹۴
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۶ 17 February 2021
|
6579 بازدید

به گزارش «تابناک»، دکتر"حمید ابوسعیدی" در گفت و گو با ایسنا درباره ویروس کرونای انگلیسی اظهار کرد: این ویروس در کشور پخش شده و مواردی از آن در تهران و جاهای دیگر گزارش شده است.

وی افزود: مراکز استان ها این توانایی را ندارند ویروس جهش یافته را شناسایی کنند و نمونه های مشکوک گرفته و به تهران ارسال می شود.

ابوسعیدی تصریح کرد: قدرت انتقال ویروس جدید نسبت به کووید ۱۹ میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد بیشتر است و به نظر می‌رسد شدت بیماری ویروس جدید نیز بیشتر است.

وی بیان کرد: این ویروس هیچ علامت خاصی ندارد که بتوانیم آن را نسبت به کووید ۱۹ تشخیص داد و مواردی که بیماری شدیدتر باشد، مشکوک بوده و برای شناسایی به تهران ارسال می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در ادامه درباره ماندگاری برخی علائم در بهبودیافتگان کرونا بیان کرد: یکسری علائم بعد از عفونت کووید ممکن است تا مدتی بماند مثل خستگی، بی خوابی، بی اشتهایی، عدم احساس بویایی و ... که این علائم معمولا ماندگار نیست و عموما بین سه تا شش ماه تمام و بهبودی حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: تاکنون ندیده ایم عوارض کرونا پایدار بماند، گروهی ممکن است حس بویایی بدی داشته باشند، برخی حس بویایی را از دست می‌دهند، اما این علائم ماندگار نیست و دیر و زود دارد و بعد از مدتی خوب می‌شود.

ابوسعیدی در بخش دیگری از سخنانش درباره وقوع موج جدید بیماری کرونا عنوان کرد: اگر ویروس جدید رشد زیای در داخل کشور پیدا کند و پخش شود و با توجه به اینکه هوا رو به گرم شدن می‌رود و به نظر می‌آید مردم مقداری فاصله اجتماعی را رعایت نکرده و مراقبت‌ها دارد کاهش پیدا می‌کند، احتمال افزایش موارد ابتلا وجود دارد.

وی درباره استفاده دو ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده در صورتی که یک ماسک جراحی و یک ماسک معمولیِ پارچه‌ای باهم استفاده شود، می‌تواند تا ۹۶ درصد جلوی انتقال ویروس را بگیرد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری اظهار کرد: راه‌های انتقال کووید ۱۹ و ویروس جدید همان راه‌های قبلی است و باید همچنان راه‌های مقابله از جمله زدن ماسک، شست و شوی دست‌ها و رعایت فاصله را داشته باشیم.

وی درباره همکاری مردم در مقابله با کرونا در یک سال گذشته که با این ویروس مواجه شدیم، گفت: در ابتدای بروز بیماری، خیلی خوب همکاری نمی‌شد و مردم به اهمیت موضوع و کشندگی ویروس پی نبرده بودند و با گذشت زمان، در خرداد و تیرماه امسال که متوجه شدند شرایط بد و کشندگی و سرایت بیماری بالاست، اکثر مردم ماسک می‌زند و رعایت می‌کنند.

ابوسعیدی تاکید کرد: باید بدانیم ما در سطح جامعه و خیابان گرفتار بیماری نمی‌شویم و بیشتر در منازل و با دور هم نشستن‌ها و زیر یک سقف بودن درگیری ایجاد می‌شود و باید از این مسئله پرهیز کنیم تا درگیر کرونا نشویم.

وی بیان کرد: کادر درمان نهایت تلاش خود را در مقابله با این ویروس داشته و همچنان زحمت می‌کشد و برای کنترل بیماری کرونا باید مانند کشور‌های مختلف واکسیناسیون را انجام دهیم و هر چه سریع‌تر واکسن‌های معتبر به کشور وارد شده و با واکسیناسیون مردم بتوانیم بیماری را مهار کنیم، زیرا در غیر این صورت و صرفا با فاصله اجتماعی و زدن ماسک بیماری مهار نمی‌شود و تنها ممکن است مقداری کنترل شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پایان تصریح کرد: نوروز امسال نیز مردم باید مانند سال قبل از دید و بازدید خودداری نموده و همچنان پروتکل‌های بهداشتی را برای مقابله با ویروس کرونا رعایت کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟