به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
15 اسفند ۱319، مجلس شورای ملی بودجه سال ۱۳۲۰ کشور را به تصویب رساند.
15 اسفند 1321، مجلس شوراي ملي اختصاص 5 ميليون ريال براي مبارزه با بيماري تيفوس را كه در تهران شيوع پيدا كرده است تصويب كرد.
15 اسفند 1332، از طرف دولت آمریکا مبلغ شش میلیون دلار اعتبار برای کمک به واردکنندگان کالا در اختیار دولت ایران گذارده شد.
15 اسفند 1338، کارخانه تصفیه شکر اهواز آغاز به کار کرد.
15 اسفند 1342، افزایش سرمایه بانک رهنی ایران به تصویب مجلس رسید.
15 اسفند 1349، بودجه سال ۱۳۵۰ در مجلس تصویب شد.
15 اسفند 1353، شاه و صدام در دومين ملاقات خود در حاشيه اجلاس سران اوپك پيمان مهمي به امضا رساندند كه به «قرارداد 1975 الجزيره» معروف شد. آنان در اين پيمان بر سر مرزهاي آبي و خاكي به توافق دست يافتند.
15 اسفند 1357، امام خميني (ره) طي حكمي به آقاي علي حاج طرخاني، وي را مأمور كرد تا به اتفاق اقايان عسگراولادي و شفيق، كليه اموال، دارايي و همه مستغلات و تأسيسات دامداري متعلق به هژبر يزداني مصادره شود.
15 اسفند 1359، عليرضا نوبري، رئيس كل بانك مركزي ايران، اظهار داشت: دولت ريگان كوچكترين اقدامي براي بازپس دادن دارايي و مايملك ايران انجام نداده است.
15 اسفند 1373، سد عظيم 15 خرداد در مراسمي با حضور آقاي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور افتتاح شد. با احداث اين سد كه داراي 200 ميليون متر مكعب ظرفيت مي باشد، آب كشاورزي اراضي اطراف رودخانه قم و بخشي از آب آشاميدني قم تأمين مي شود.
15 اسفند 1389، برای اولین بار در طول عمر مجلس هشتم، محمود احمدی نژاد در جلسه استیضاح یکی از وزیرانش حاضر شد و توانست با وعده اجرای تعهدات بر زمین مانده، وزیر نیروی خود را در کابینه حفظ کند. وزیری که این بخت را داشت تا از سوی رییس جمهور و جمع زیادی از همکارانش درجلسه استیضاح همراهی شود، مجید نامجو بود که توانست بار دیگر از مجلس رای اعتماد بگیرد و در ساختمان معظم وزارت نیرو در بزرگراه نیایش تهران باقی بماند.
15 اسفند 1391، آیت الله مهدوی کنی دوباره به ریاست مجلس خبرگان انتخاب شد.
15 اسفند 1392، آمارهای منتشر شده از متوسط هزینه و درآمد ناخالص خانوارهای شهری در سال گذشته نشان داد که دخل و خرج خانوارها در سال ۹۱ نسبت به سال ۸۱ از رشد ۴۰۰ درصدی برخوردار شده است. میزان هزینه ناخالص سالانه خانوارهای شهری در سال ۸۱ حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که در سال ۹۱پنج برابر شد و به حدود ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.
15 اسفند 1394، خبر فروش پارس خودرو به رنو در شرایطی از چند ماه پیش در «جاده مخصوص» پیچید که مدیرعامل رنوپارس گفت رنویی ها فعلا از خرید سومین خودروساز بزرگ ایران منصرف شده اند. رنو که قصد داشت با توجه به لغو تحریم های بین المللی، فعالیت خود در ایران را از سر گیرد و حتی گسترش بدهد، از چند ماه قبل برای خرید پارسخودرو ابراز تمایل کرد و پیش تر درخواست خود را رسما با سایپا (سهامدار پارسخودرو) نیز در میان گذاشت. ایده خرید پارسخودرو از آنجا به ذهن رنویی ها آمد که آنها تصمیم گرفتند در دور جدید فعالیت شان در ایران، تا حدی مستقل کار کنند.
15 اسفند 1395، وزیر دارایی فرانسه در دیدار با وزیر راه وشهرسازی با اعلام اینکه قرارداد با (ایتیآر) نهایی و هواپیماهای ساخته شده برای ایران آماده تحویل هستند، گفت: تولیدکنندگان خوبی درخصوص موتور در فرانسه وجود دارند که مایل به همکاری با ایران هستند، ضمن اینکه دراین باره حتما مذاکراتی با ایرباس خواهیم داشت و پاسخ آن را به شما خواهیم داد.
15 اسفند 1396، مدل جدیدی از صکوک به نام اوراق منفعت در بازار بدهی عرضه شد. این اوراق دارای سود اسمی ۲۰ درصدی و با سررسید 3.5 ساله بودند. در شرایطی که بسته ویژه کنترل التهاب ارزی با گواهی سپرده ۲۰ درصدی به پایان رسید، انتشار اوراق منفعت با همان نرخ نشان داد فعلا تصمیمی برای بازگشت نرخ سود به سطوح قبلی وجود ندارد.
15 اسفند 1397، حسن روحانی رئیسجمهوری با اشاره به مشکلآفرینیهای دشمن و شرایط حساس و مهم کشور گفت: با اذن و تایید رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهوری فرمانده میدان جنگ اقتصادی با دشمنان ایران است.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد