مرور روزنامه‌های شنبه شانزدهم اسفندماه

تبعیض میان بازنشستگان چرا؟! /چرخ اقتصاد می‌چرخد، یعنی یک چهارم کردن ارزش پول ملی؟! /آثار سیاسی مذهبی سفر پاپ به عراق

بازتاب گسترده جهانی سفر پاپ به عراق، دولت و انحلال جمعیت امام علی (ع)، فضای سال ۲۰۲۱ تهدید یا فرصت؟ تلاطم دامنه‌دار بورس؛ چرخ اقتصاد کدام طرفی می‌چرخد؟ کاهش سقف آرزو‌ها به اجاره خانه در پایتخت، عقب نشینی شورای حکام از صدور قطعنامه، خنثی سازی توطئه هواپیماربایی در پرواز ۳۳۴، سرانجامِ مناقشه جاریِ ایران و غرب! دوئل سرخابی‌ها با خوزستانی‌ها، مرثیه‌ای برای گوشت در سفره خانوار و اقدامات غیرقانونی سایت‌های همسریابی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده اند.
کد خبر: ۱۰۳۸۸۹۳
|
۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۰ 06 March 2021
|
21544 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه های امروز شنبه شانزدهم اسفندماه در حالی چاپ و منتشر شد که سفر پاپ به عراق و بازتاب بین المللی آن، درختکاری رهبر انقلاب و تاکید بر حل مشکلات معیشتی مردم توسط دولت و عقب نشینی اروپا درباره صدور قطعنامه ضد ایرانی در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده اند.


در ادامه تعدادی از یادداشت ها و سرمقاله های منتشره در روزنامه های امروز را مرور می کنیم؛


تبعیض میان بازنشستگان چرا؟!

جعفر گلابی در بخشی از یادداشتی در شماره امروز اعتماد نوشت: در شرايط تورم افسارگسيخته و توفاني و زير سايه انواع شعارهاي محروم‌نوازانه و فريادهاي عدالت‌خواهانه كه از هر سو و هر جناحي بلند است برخي رويدادها اگر بهت‌آور نباشد، تعجب‌ساز و بعضا غيرقابل باورند. هيچ كس نمي‌تواند منكر فشارهاي فزاينده و دردناك معيشتي برا قشار آسيب‌پذير خصوصا كارگران و بازنشستگان تامين اجتماعي باشد. زمان زيادي نمي‌گذرد كه حقوق حداقل‌بگيران (داراي ۳۰ سال سابقه بيمه‌پردازي) با فاصله بسیار از تورم فزاینده افزایش‌هایی به خود دید و از رقم وحشتناک یک میلیون و ششصد هزار تومان بالاخره به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. در این خصوص تبلیغات وسیعی صورت گرفت که گویی معجزه‌ای در همسان‌سازی حقوق‌ها صورت گرفته و ضعیف‌ترین اقشار جامعه از بلای فقر نجات یافته‌اند ولی در کنار این تبلیغات، بشارت‌دهندگان نمی‌گفتند که اگر تورم را در نظر بگیریم نه تنها اتفاق خاصی نیفتاده که قدرت خرید این بندگان خدا با رقم جدید پرداختی کاهش هم داشته است! بالاخره تصمیم گرفته شد که حقوق کلیه بازنشستگان اعم از لشکری و کشوری و سازمان تامین اجتماعی همسا‌ن‌سازی شود. جالب اینکه اضافه پرداختی بازنشستگان دولتی با سرعت انجام شد ولی بازنشستگان تامین اجتماعی از آن محروم ماندند و اکنون که روز‌های پایانی سال ۹۹ را طی می‌کنیم هنوز در این زمینه فقط وعده‌ای از سوی رییس سازمان برنامه و بودجه داده شد و بازنشستگان تامین اجتماعی در خوف و رجا به سر می‌برند که آیا این وعده سرنوشت مواعید دیگر مسئولان را پیدا می‌کند یا نه؟

تبعیض میان بازنشستگان چرا؟! /چرخ اقتصاد می‌چرخد یعنی یک چهارم کردن ارزش پول ملی؟! /آثار سیاسی مذهبی سفر پاپ به عراق

اتفاق دیگر و شایان توجه اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۰ ابتدا برای حقوق کلیه کارمندان افزایش ۲۵ درصدی در نظر گرفته شد یعنی حقوق یک کارمند حداقل‌بگیر ۲۵ درصد افزایش پیدا کند و حقوق نجومی‌بگیران هم همین مقدار! به عبارت دیگر حقوق یک مدیر که اغلب پاداش و حق ماموریت هم دارد حدود ۱۰ میلیون تومان افزایش و حقوق یک کارمند ۷۰۰ هزار تومان! همان حقوق‌های نجومی که فضایی سنگین علیه آن‌ها به وجود آمد و حتی مقامات درجه یک کشور از آن به شدت انتقاد کردند و بالاخره هیچ کس حریف آن‌ها نشد و حالا حقوق دومیلیون و هشتصد هزار تومانی داریم و حقوق‌های ۵۰ میلیونی نیز هم! البته در مجلس این فقره تعدیل شد و تبعیض ماند میان حقوق‌های ۳ میلیونی و ۸ و ۹ و ۱۰ میلیونی! گویی اگر سطح بی‌عدالتی پایین باشد مترتب اشکالی نیست! عادلانه‌ترین فرمول افزایش حقوق‌ها روش پلکانی بود که معلوم نیست چرا صورت تحقق به خود نگرفت؟ اما ماجرای تبعیض آشکار در پرداختی‌ها در قوای سه گانه به اینجا ختم نمی‌شود و ابعاد گوناگون دارد مثلا در مشاغل سخت و زیان‌آور که می‌توانند با سابقه پرداخت ۲۰ سال حق بیمه بازنشست شوند هم از ستم‌های روزگار است که توجه خاصی را به خود جلب نمی‌کند و همچنان جاری است و فقط باز هم وعده‌ای از سوی مسوولان دریافت کرده است و دیگر هیچ! قانونگذار برای کارگرانی که در محیط آسیب‌زا به سر می‌برند و مثلا در معادن به مشقات متعدد دچارند این امتیاز را در نظر گرفته است که با پرداخت حق بیمه بیشتر زودتر بازنشست شوند ولی جالب است که آن‌ها تاکنون حقوق متناسب با ۲۰ سال سابقه کار را دریافت می‌کنند در حالی که این نقض غرض است و یک کارگر معمولی هم می‌تواند پس از ۲۰ سال خود را بازنشست ولی حقوق متناسب با همین سابقه را دریافت کند!


آثار سیاسی مذهبی سفر پاپ به عراق

سیدعلی خرم استاد - حقوق بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت: سفر پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان به عراق دارای وجوه گوناگون است. از دید مذهبی، پاپ می‌خواهد نشان دهد که واتیکان فقط به کشورهای کاتولیک ثروتمند در غرب عنایت ندارد بلکه هر کجا مسیحیان به مرارت بیفتند، پاپ توجه کافی دارد و در اولین فرصت به اقلیت 5/1 میلیون نفری مسیحی عراق می‌پردازد. مسیحیانی که از ترس داعش اکثرا از عراق فرار نمودند و یک‌سوم آنها کماکان در این کشور به‌سر می‌برند. سفر پاپ می‌تواند همین عده مسیحی را در عراق ماندگار و امیدوار سازد و شاید بقیه هم به‌تدریج برگردند. اگر چنین نشود عراق ظرف چند دهه از اقلیت مسیحی تهی شده درحالی‌که سابقه مسیحیان در این کشور به زمان‌های دور برمی‌گردد. در نگاه وسیع‌تر، پاپ به‌عنوان رهبر جهان مسیحی قصد دارد با ملاقات با آیت‌ا... العظمی سیستانی مبنای وحدت و همکاری بین ادیان را پایه‌گذاری نموده و به‌نوعی بخشی از مسیحیت با بخشی از مسلمانان قرار دوستی و مودت گذاشته تا شاید به نزدیکی و همکاری بین همه مسیحیت با همه اسلام و مسلمانان بینجامد. این خواست همه کشورهای اروپایی است که هرگونه سوءتفاهم بین مسلمانان و مسیحیان کاهش یابد تا جهان شاهد ترورهایی در فرانسه، بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی نباشد. پاپ سعی خواهد کرد یکی بودن همه ادیان الهی را به نمایش بگذارد و از آیت‌الله سیستانی به‌عنوان یک رهبر میانه‌رو مسلمانان شیعه کمک بگیرد. وحدت یا نزدیکی پیروان همه ادیان الهی از اهداف دیرینه آیت‌الله العظمی سیستانی بوده و هست لذا از ملاقات با پاپ استقبال می‌نماید. بعد از این سفر یقینا جایگاه آیت‌الله سیستانی نه‌تنها در میان شیعیان بلکه در میان غیرمسلمانان هم بیشتر تحکیم می‌یابد.

تبعیض میان بازنشستگان چرا؟! /چرخ اقتصاد می‌چرخد یعنی یک چهارم کردن ارزش پول ملی؟! /آثار سیاسی مذهبی سفر پاپ به عراق

آثار مستقیم چنین دیداری بر جامعه عراق، کاهش خشونت و تبلیغ همکاری و همبستگی همه مردم عراق خواهد بود که علاوه بر مردم عراق، دولت عراق و نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا از آن بهره‌مند می‌گردند. از همین جا می‌توان به بحث دستاوردهای سیاسی سفر پاپ پرداخت. این سفر چندمنظوره و دیدار با رهبر شیعیان می‌تواند به کاهش تنش و تشنج در خاورمیانه بینجامد و داعش سرکوب‌شده را در خانه خود منزوی ساخته و عراق را آرام‌تر نماید. شاید در این میان موضع شیعیان عراقی نزدیک به ایران نظیر حشدالشعبی محل سوال و نگرانی باشد ولیکن براساس اعلام استاندار نجف کلیه اقدامات حفاظتی و امنیتی با هماهنگی حشدالشعبی انجام گرفته که آرامش و امنیت پاپ در سفر به نجف تضمین گردد که این علامت مثبتی برای وحدت و همکاری همه شیعیان عراق است. یقینا تمام بازیگران این صحنه به کاربردهای سیاسی این سفر می‌اندیشند و سعی می‌نمایند اهداف خود را به منصه ظهور برسانند. الکاظمی، نخست‌وزیر عراق به تحکیم جایگاه خود و برنامه‌هایش در عراق می‌اندیشد و این سفر می‌تواند چنین مساعدتی به وی نماید. آثار و تبعات این سفر برای جمهوری اسلامی می‌تواند به کاهش نقش و نفوذ در میان گروه‌های عراق بینجامد و گروه‌های متعادل تقویت بیشتری شوند. اما تاثیر این سفر بر وضعیت بحرانی خصومت ایران و آمریکا، نقش متوازن‌کننده می‌تواند داشته باشد.

 

چرخ اقتصاد می‌چرخد یعنی یک چهارم کردن ارزش پول ملی؟!

کیهان نوشت: وزیر تعاون در دولت اصلاحات گفت حتی اگر برجام احیا شود، چرخ اقتصاد و زندگی مردم به این سادگی که روحانی می‌گوید نخواهد چرخید و همین حالا هم چرخ اقتصاد لنگ می‌زند.
علی صوفی در گفت‌وگو با فرهیختگان و درباره سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه «به قولمان عمل کردیم، هم چرخ سانتریفیوژ می‌چرخد و هم چرخ اقتصاد»، اظهار داشت: در این چند ماه یا حتی چند سال اخیر همه مردم مشاهده کردند که هم چرخ زندگی لنگ بوده و هم چرخ سانتریفیوژ؛ یعنی هر دو با چالش در فعالیت عادی مواجه بوده است.
وی می‌افزاید: یک سؤال مطرح می‌شود اینکه حتی اگر برجام هم احیا شود، آیا چرخ زندگی مردم هم به چرخش خواهد افتاد؟ این یک سؤال مهم است و باید پاسخ دقیق به آن داد. در پاسخ به چنین سؤالی بنده معتقدم چرخ زندگی مردم در این روزها نه تنها نمی‌چرخد بلکه از اساس‌گریپاژ کرده، به طور کامل ایستاده و در واقع بدتر از‌ این حالت در زندگی مردم قابل تصور نیست.

تبعیض میان بازنشستگان چرا؟! /چرخ اقتصاد می‌چرخد یعنی یک چهارم کردن ارزش پول ملی؟! /آثار سیاسی مذهبی سفر پاپ به عراق
عضو شورای (منحله) سیاستگذاری اصلاح‌طلبان همچنین گفت: باید این را هم بگویم که بعید می‌دانم با احیای برجام هم بتوان چرخ زندگی مردم را به این سادگی‌ها که آقای روحانی می‌گوید به چرخش درآورد. حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود، در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی دولت از نرخ ارز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است؛ رقمی که نشان می‌دهد ارزش پول ملی و توان شرایط زندگی مردم نسبت‌به زمانی که ‌ روحانی دولت را تحویل گرفت، یک‌چهارم کاهش پیدا کرده است.»


وی ادامه داد: «نرخ ۱۱۵۰۰ تومان در بودجه نرخی است که حتی کارشناسان و اقتصاددانان نزدیک به دولت نیز آنها را قبول ندارند و معتقدند نرخ واقعی ارز حدود ۲۵ هزار تومان است که اگر آن را مدنظر قرار دهیم، وضعیت بسیار بدتر خواهد شد.»
علی صوفی با تاکید بر اینکه در دولت اول حسن روحانی وضعیت به‌مراتب بهتر از دولت دوم بود، گفت: «در دولت اول تلاش‌ها قدری نتیجه داد و تورم و برخی دیگر از پارامترهای اقتصادی کنترل شد و مردم هم امیدوار به تداوم آن بودند. از این‌رو در انتخابات سال ۹۶ به آقای روحانی دوباره رای دادند، اما از انتخابات به بعد آقای روحانی به هیچ‌کدام از وعده‌های خود توجه نکرد؛ از جمله همین وعده چرخیدن چرخ زندگی مردم.»


وی با تاکید بر اینکه از سال ۹۶ روحانی با مردم قهر کرده است، گفت: «رئیس‌جمهور در این سال‌ها به تعهدات خود بی‌اعتنا بوده است. او در این مدت زیر میز همه وعده‌های قبلی خود زد.»
وزیر تعاون دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه دولت با گران کردن نرخ ارز و به‌تبع آن افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها مردم را به ستوه آورد و نهایتا آنها را به خیابان‌ها کشاند، توضیح داد: «چهارماه بعد از آنکه دولت در سال ۹۶ به پیروزی رسید، با اقدامات‌اشتباه خود مردم را به خیابان‌ها کشاند و شاهد اعتراضات گسترده به عملکرد دولت در دی‌ماه ۹۶ و آبان 98 بودیم.»


وی خاطرنشان کرد: «هر دوی این اعتراضات عمومی به علت پشت کردن روحانی به وعده‌های قبلی خود بود، باید بگویم حرف‌های امروز روحانی اصلاً جایی ندارد. صوفی تاکید کرد: «فاصله امروز با سال ۹۶ آنقدر زیاد است که ‌روحانی در این چندماه محال است بتواند آن را جبران کند. شاخص فلاکت جمع بین تورم و بیکاری است. روحانی امروز دستپاچه است و می‌خواهد بگوید که دولتش را در شرایط مساعد به پایان خواهد رساند. مصداق تلاش برای وانمود کردن چنین وضعیتی درنظر گرفتن عدد ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای نرخ ارز در بودجه سال ۱۴۰۰ است که تیم اقتصادی و وزرای ‌‌روحانی هم به هیچ عنوان این عدد را قبول ندارد. درواقع این نرخ سیاسی است و به هیچ‌عنوان اقتصادی نیست ‌روحانی می‌خواهد بگوید که من دولت همراه با ارز ۱۱۵۰۰ تومان تحویل دادم.»

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
کلا همه با مردم قهر کردن. هیشکی به فکر مردم نیست.. همه به.مردم پشت.کردن! و تنهاشون گذاشتن
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
پاپ زحمت میکشدوبه کشورهای اسلامی برای بهتر
شدن موقعیت و وضع اقلیتهای مسیحی که دراکثرکشورهای
اسلامی ازاکثریت مسلمانشان بمراتب بهتراست میرود
چه خوب بودپاپ فرانسیس کمی هم سفارش اکثریت مسلمان را به مقامات کشورهای اسلامی میکردند ونیز ایشان سفارش اقلیت مسلمانهارانیزبه مقامات کشورهای غیراسلامی که مسیحیان دراکثریتند میکرد که اقلاً نصف احترام وجایگاهی که مسیحیان درکشورهای اسلامی دارندمسلمانان درکشورهای بااکثریت مسیحی میداشتند واقعاً ماهیچ پارتی بانفوذ و
باقدرتی دردنیا نداریم و بجان همدیگرهم افتاده ایم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
سفر پاپ به عراق و دیدار با حضرت آیت الله العظمی سیستانی صدها نکته قابل فهم و تامل با خود بهمراه دارد....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
دقیفاً
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
تبعیض یعنی چی ؟ نظام پرداخت کارگری با کارمندی از ابتدا متفاوت بود ه ومحل تامین منابع آن نیز متفاوت است .وهمیشه بازنشستگان تامین اجتماعی از دریافتی بیشتری برخوردار بوده اند .بنابراین بیان این مباحث بصورت ریشه ای اشتباه می باشد
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
کاملا درسته
این همه حق قبیمه ای که از حقوق ماهانه بیمه های تامین اجتماعی کسر می شه بایات بازنشستگی شون را در طی سه سال نمی بینند، فقط حقوق آخر را مقایسه می کنند
چرا تو این همه سال نگفتید این همه حقوق بیمه چزا ار حقوق کسر میشه؟؟؟
باز می خوان به جوری حق بازنشسته های تامین را .. دنبا ل بهانه می گردن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
ظریف: قربانیان تحریم های ظالمانه امریکا کودکان هستند! اقای ظریف مثل این که ما خودمان انتخاب کردیم که اینطور زندگی کنیم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
حالا که دولت دلارهای نفتی، مطالبات معوقه از عراق و کره را دریافت کرده
و نرخ هر بشکه نفت به ۶۲ دلار رسیده و محدودیت تحریم نفتی برداشته شده است
باید سریعا نسبت به تسویه بدهی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی که به صندوق تامین اجتماعی بدهکار است اقدام کند
تا طرح افزایش حقوق و طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی قبل از نوروز ۱۴۰۰ همسان با بازنشستگان کشوری و لشگری انجام شود
بازنشستگان تامین اجتماعی نمی توانند به وعده و وعیدهای مکرری که هیچکدام هم عملی نشد اعتماد کنند
و فقط اقدام واقعی و عملی را باور دارند و بس
قاسم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
سلام تا چند وقت پیش سنگ حسن به سینه میزدی الان منتقد شدی................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
کدام اقتصاد کدام چرخ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
امیداورم از خواب خود خواسته بیدار شید
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
بازهم یک نظرسنجی از داخل ماشین توسط آقای روحانی نشان داد که چرخهای اقتصاد در حال چرخیدن است!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟