تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
پزشکیان: منتظریم ببینیم کسانی که میخواستند معجزه کنند چه میکنند
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: کنار نشستن و نقد کردن کار راحتی است اما اجرای آن وعده سخت، امیدواریم دوستان مجلس یازدهم در عمل به وعدهها موفق باشند.مسعود پزشکیان در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به حضور اکثریتی اصولگرایان در مجلس یازدهم گفت: فراکسیون سیاسی در این دوره پارلمان به آن شکل که باید، وجود ندارد. اکثریت اصولگرا هستند و یک فراکسیون از مستقلین اکنون شکل گرفته است و آن نمایندگانی که به اسم اصولگرا نبوده و به قولی شبیه سایرین نیستند، در آن حضور دارند که البته چندان فعال نیست.نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس در پاسخ به سوالی درخصوص عملکرد خود در دوره یازدهم، اظهار داشت: منتظریم تا ببینیم کسانی که قرار است معجزه کنند، چه میکنند. زیرا حرف زدن بسیار راحت و در کناری نشستن و نقد کردن ساده است؛ اما اجرا کردن کار سادهای نیست؛ امیدواریم که موفق شوند و ادعاهایی وجود دارد را اجرایی کنند.
سعید محمد کاندیدای انتخابات می شود؟
تا همین دیروز گفته میشد که اگر سیدابراهیم رئیسی کاندیدای جریان اصولگرا باشد، اجماع قطعی است اما اینطور که معلوم است این هم خوشخیالی است. دلیلش نیز اخباری است که عصر دیروز در رسانهها و کانالهای تلگرامی درباره عزم کاندیداتوری سعید محمد بهرغم حضور رئیسی در انتخابات منتشر شد.
انتقاد روزنامه جوان به احتمال کاندیداتوری سید حسن خمینی در انتخابات
روزنامه اصولگرای جوتن در یادداشتی نوشت: حسن خمینی سابقه مدیریتی چندانی ندارد. حتی تولیت او بر حرم امام خمینی با انتقادات فراوانی همراه است.در یادداشت روزنامه جوان آمده است:اسماعیل گرامیمقدم، عضو حزب اعتماد ملی گفته: «اگر سید حسن خمینی بیاید، حتماً میتواند موج عظیمی برانگیزد و جامعه را تکان دهد. بحث کاندیداتوری ایشان در میان است و اگر شخصیتهای سیاسی و روزنامهنگاران چنین مطالبهای از ایشان داشته باشد، شاید به بحث انتخابات ورود کند.»حسن خمینی سابقه مدیریتی چندانی ندارد. تولیت حرم امام خمینی را با وصیت پدرش و درخواست خود از رهبری، از جوانی و بدون هیچ سابقه مدیریتی بر عهده گرفت که همان هم با کلی انتقادات همراه است. طولانی شدن ساخت حرم امام برای چند دهه و بعد هم ساخت اشرافی آن و فاصله داشتن با مشی سادهزیست حضرت امام خمینی موجهایی از انتقادات را متوجه او کرد و نشان داد حسن خمینی در همان سطح کوچک مدیریتی هم نتوانسته موفق عمل کند. با این همه، او چگونه میتواند در رأس یک قوه مدیریت موفق داشته باشد و کشور را اداره کند؟ از سویی آیا با این حجم انتقادات پیرامون سوءمدیریت حسن خمینی او میتواند موج عظیم برانگیزد؟ امید اصلاحطلبان البته به عملیاتهای رسانهای و دو قطبیسازی و تخریب رقیب است، نه اینکه سابقه حسن خمینی نشانی از کارآمدی داشته باشد.حسن خمینی در این سالها صرفاً یک بار برای حضور در انتخاباتی کاندیدا شد که آن هم انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سال ۹۴ بود و، چون در آزمون علمی برای مشخص شدن درجه اجتهاد شرکت نکرد، احراز صلاحیت نشد و از حضور در رقابت انتخابات باز ماند.اسماعیل گرامی مقدم پیش از این و اوایل آبان ماه سال جاری هم گفته بود: «انتخابات امریکا حتماً بر شرایط اقتصادی و سیاسی ایران تأثیرگذار است چرا که شعارها و برنامههایی که دو نامزد انتخاباتی امریکا تا کنون ارائه دادهاند در تضاد با هم است. این تضاد بین آنها نیز در جهت تغییر اساسی در وضعیت اقتصادی ایران است. یعنی به محض اینکه جو بایدن رأی بیاورد، آنها به برجام برمیگردند و این برگشت به برجام حتماً تأثیرات روانی در بر خواهد داشت که حداقل باعث توقف قیمتها میشود.»
بیانیه بیش از ۱۸۰ نماینده مجلس در مخالفت با پیوستن به FATF
نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۷۰ نفر از نمایندگان با امضای بیانیهای مخالفت خود را با پیوستن به کنوانسیونهای FATF اعلام کردند.مهدی عسگری، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطرح شدن پیشنهاد مبنی بر الحاق مشروط به «FATF» گفت: بیش از 180 نماینده بیانیهای را تهیه و تدوین کردهاند و در این بیانیه مخالفت خود با پیوستن به «FATF» را اعلام کردهاند.وی افزود: پذیرش «FATF» و عضویت در کنوانسیون پالرمو و «CFT» تکمیلکننده پازل تحریمهای غربیها و آمریکاست و منجر به شرطیسازی اقتصاد ایران و معطل نگاهداشتن کشور میشود.
کوشکی: جهانگیری، هاشمی و ظریف پوششی برای مطرح شدن لاریجانیاند
محمدصادق کوشکی گفت: اصلاحطلبان به لاریجانی به شدت تمایل دارند زیرا برای آنها مطلوبترین دولت، شبیه به دولت روحانی است زیرا هرچهقدر میخواهند آن را میدوشند و هیچ مسئولیتی هم نمیپذیرند و حتما چنین خواستهای برای آنها فقط با لاریجانی محقق میشود.محمدصادق کوشکی، تحلیلگر مسائل سیاسی درباره این موضوع به «فردا» گفت: «تردیدی وجود ندارد که آقایان جهانگیری، هاشمی و ظریف نامزدهای نهایی اصلاحطلبان نیستند و آنها از اردیبهشتماه نام نامزد اصلی خود را عنوان میکنند. اصلاحطلبان تا اردیبهشت نامزدهای رنگارنگی را مطرح میکنند تا بدنه اجتماعیشان تحریک شود و بتوانند این بدنه را بسیج کنند تا در انتخابات شرکت کند. سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان سست و کرخت شده است و تمایلی به شرکت در انتخابات ندارد».او ادامه داد: «نیروهای اصلاحطلب میکوشند تا با نام بردن از شخصیتهای مختلف توجه مخاطبان خود را به انتخابات معطوف کنند؛ ممکن است در این میان حزب کارگزاران، مجمع روحانیون یا باقیماندههای حزب مشارکت تحت عنوان اتحاد ملت شوکهای مختلف به جامعه هدف خود وارد کنند و سعی کنند با فضاسازی رسانهای سرمایه اجتماعی اصلاحات را نسبت به انتخابات دلگرم کنند».این فعال سیاسی نامزد نهایی اصلاحطلبان را علی لاریجانی دانست و بیان کرد: «نامزد اصلی اصلاحطلبان علی لاریجانی است و مطرحشدن جهانگیری، هاشمی و ظریف پوششی برای او است».
انصاری: نامه روحانی به رهبر انقلاب راه را برای FATF باز کرد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره فضای مجمع تشخیص برای رای گیری مجدد برای FATF و CFT گفت: جلسات متعددی که بعد از تمدید مدت مرجع برای بررسی مجدد که از سوی رهبری موافقت شد 4 جلسه طولانی در کمیسیون مشترک مجمع با حضور مسئولین ذیربط دولتی از بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت نفت، معاونت وزارت خارجه، معاونت رئیس جمهوری تشکیل شد و بطور مفصل بحث های کارشناسی مورد ارزیابی مجدد قرار گرفت.مجید انصاری ادامه داد: در مجموع با توضیحاتی که مسئولین ذیربط دادند وسوالات و ابهاماتی که از سوی احزاب مطرح بود، پاسخ همه سوالات و ابهامات داده شد که نسبت به گذشته نظرات برخی از اعضا تغییر کرد. دولت پیشنهاد داد ما این دو لایحه پالرمو و CFT را که از دو لایحه باقیمانده از 4 لایحه مرتبط با FATF است را با حق تحفظ تصویب کنیم. این حق مسئله مهمی است چون نگرانی عمده اعضای مجمع این بود که در شرایطی که تحریم های گسترده و ظالمانه یک سویه از سوی امریکا بر کشور ایران را شاهد هستیم و از این بابت تامین دارو و مایحتاج پزشکی هم برای ما مشکلاتی دارد که ما ناگزیر برای اقدامات خنثی سازی این تحریم ها هستیم.
زیدآبادی: احمدینژاد روی دست اصولگرایان مانده است
احمد زیدآبادی با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی اش در واکشن به ادعای اخیر محمود احمدی نژاد و واکنش اصولگرایان به این ادعا نوشت: اصولگرایان فردی را که تا این اندازه برای او هزینه کردهاند، به راحتی نمیتوانند به اتهام انحراف و وابستگی به حلقهای مشکوک، بیگانه با خود معرفی کنند و یا پیشینۀ حمایت قاطع و بی چون چرای خود را از او از یادها حذف کنند.در هر صورت، احمدینژاد روی دست اصولگرایان مانده است! نه میتوانند به بازگشت او به رقابت های انتخاباتی و قدرت گرفتن رسمیاش تن در دهند و نه میتوانند مانع فعالیتهای سیاسی و تبلیغاتی او شوند. ایجاد محدودیت یا حصر خانگی و یا بازداشت او نیز علاوه بر آنکه بمبی خبری است، از یک سو بر محبوبیتش میافزاید و از سوی دیگر، هوادارانش در بین بدنۀ اصولگرایی را به واکنش میاندازد.در چنین وضعیت بغرنجی است که برخی از افراد عصبانی و ناشناس، به منظور ساکت کردنش، به یادآوری تکرار سرنوشت شاپور بختیار برای او متوسل میشوند؛ اما این نوع تهدیدها جز اینکه به مطرح شدن بیشتر احمدینژاد منجر شود، حاصل دیگری ندارد.در هر صورت ماجرای احمدینژاد خود گواه کوتهبینی سیاسی اصولگرایان است. آنها به خلاف ادعای خود، با چشماندازی به اندازۀ نوک بینی یا پیش پایشان، بازی سیاسی را پیش میبرند و بعد که اسیر پیامدهای آن میشوند، همگان را مقصر جلوه میدهند جز خودشان را که مقصر واقعیاند!
روایت الله کرم از جزئیات نامه رئیس دولت اصلاحات به رهبر انقلاب
عضو شورای وحدت گفت: خاتمی در نامه به رهبر انقلاب تلاش دارد خودش را درون و همراه نشان دهد، زیرا برخلاف خوئینی ها، نامه خاتمی به صورت سرگشاده منتشر نشد بلکه به صورت دست نویس و سربسته انتقال داده شده است.
مشروح گفتگوی حسین الله کرم با نامه نیوز را در ادامه بخوانید.
*آقای خاتمی نامه ای به رهبر انقلاب نوشته است. این نامه چه محورهایی دارد؟
-به نظر می رسد آقای خاتمی در این نامه تلاش دارد خودش را درون و همراه با نظام نشان دهد، زیرا برخلاف خوئینی ها، نامه خاتمی به صورت سرگشاده منتشر نشد بلکه به صورت دست نویس و سربسته انتقال داده شده است. به هر حال این نامه می تواند یک سقف و یک کف داشته باشد. کف نامه می تواند حاوی ارائه چگونگی عملکرد آقای خاتمی در انتخابات سال 88 باشد، به نوعی که همسویی با نظام ، توبه نامه و عذرخواهی تلقی گردد اما سقف نامه می تواند مانند نامه آقای خوئینی ها در انتقال مسئولیت مشکلات کنونی از دولت به گردن نظام باشد. لازم به ذکر است از آنجا که چهره نفاق آقای خاتمی هنوز در نقاب است و تطهیر آن به اعلام عذرخواهی عمومی و توبه از عملکرد سال 88 در نقض جمهوریت بازمی گردد،لذا تا توبه نظری و عملی نزد افکارعمومی انجام ندهد به عنوان باغی همچنان باقی خواهد ماند.
*به نظر شما چرا آقای خاتمی در این مقطع زمانی چنین نامه ای را به رهبر انقلاب نوشته است؟
-از آنجا که حضرت آقا موضوع مشارکت پرشور را مطرح کردند طرح این نامه در این مقطع به نوعی اعلام آمادگی ایشان برای ایجاد مشارکت حداکثری است تا رهبر انقلاب را در به رسمیت شناختن نامزد جریان غربگرا تحت فشار قرار دهد. خاتمی با این نامه سیاست فشار از بالا را دنبال کرده تا در صورت عدم دریافت پاسخ دلخواه، امکان فشار از پایین فراهم گردد. البته برخی هم نامه مذکور را ناشی ازاحساس خطر جریان غربگرا از حضورمجدد احمدی نژاد در دستیابی نظام به مشارکت حداکثری وحذف جریان غربگرا ارزیابی می کنند.
کنایه محسن رضایی به سیاست خارجی ایران
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سیاست خارجی کشور گفت: باید به جای سراب 5+1 واقعیت 25+1 را دنبال میکردیم.محسن رضایی در توییتر نوشت: اگر دیپلماسی رسمی ما با محور قرار دادن منافع ملی بر 15 کشور همسایه و 25 کشور دیگر منطقه متمرکز شده بود و به جای سراب 5+1 واقعیت 25+1 را دنبال میکردیم امروز با به میدان آوردن فعالان بخش خصوصی کشورمان، بیاثر شدن تحریمهای ظالمانه را شاهد بودیم.
پای دولت بایدن جای پای ترامپ؛ تعهد بر اجرای کامل تحریم ایران
«والی ادیمو» گزینه پیشنهادی «جو بایدن» برای معاونت وزارت خزانهداری آمریکا بر تعهد خود برای اجرای سختگیرانه تحریمهای ایالات متحده علیه ایران، روسیه و کشورهای دیگر تأکید کرد.بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، ادیمو در پاسخ به سؤالات اعضای کمیته مالی سنا، با تکرار مواضع دیگر مقامهای عالیرتبه دولت بایدن در قبال ایران، جمهوری اسلامی را به عدم پایبندی به تعهدات برجامی متهم کرد و گفت تنها زمانی باید تحریمها علیه ایران کاهش یاید که این کشور مجدداً تعهداتش را در قبال توافق هستهای ۲۰۱۵ از سربگیرد.ادیمو با تأکید بر لزوم پیشبرد تقابل با جمهوری اسلامی ایران در منطقه تأکید کرد که در صورتیکه بعنوان معاون وزیر خزانهداری آمریکا تأیید شود، با هرگونه تلاش ایران برای دور زدن تحریمها مقابله خواهد کرد.وی با تکرار اتهامات قبلی مقامهای آمریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: «حمایت ایران از تروریسم نگرانی بسیار جدی است و اگر تأیید شوم، با دیگر همکاران خود در خزانهداری برای نظارت نزدیک (بر فعالیتهای ایران در منطقه) همکاری میکنم و با هر ابزار موجود به دنبال ایجاد اخلال در این حمایت هستیم».
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.