کیوسک بین الملل تابناک: درخواست مدیرکل آژانس برای بازرسی گسترده از تاسیسات هستهای ایران، دادگاهی شدن وزیر کشور فرانسه به اتهام فساد اخلاقی، ورود ۴۵ کامیون ائتلاف آمریکا از عراق به سوریه، اذعان پامپئو به شکست سیاستهای دولت ترامپ علیه ایران و اظهارات وزیر جنگ اسرائیل درباره انفجار در کشتی تجاری ایران، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
درخواست مدیرکل آژانس برای بازرسی گسترده از تاسیسات هسته ای ایران
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با یک رسانه ژاپنی گفت که این نهاد با توجه به افزایش سطح غنیسازی اورانیوم از سوی ایران، به دنبال بازرسیهای گستردهتر در آن است.
گروسی در مصاحبه با روزنامه «روزنامه نیهون کیزای» از مقر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین مدعی شد: تولید اورانیوم در سطوح بالاتر، غنی سازی ایران را به سطوحی نزدیکتر میکند که امکان کاربری نظامی آن را نمیتوان نادیده گرفت.
او در ادامه توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران را «وضعیتی فوق العاده» خواند و گفت: واضح است که نیاز به بازرسی جدی است، اگر میخواهید اطمینان یابید که انحراف نظامی وجود ندارد.
گروسی در ادامه ادعاهایش گفت: ایران کمی کمتر از ۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد دارد، اما آنها دارای سه هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده هستند که قبلاً در سطوح پایینتر تولید شده است. آنها همچنین در حال افزایش توانایی غنیسازی با استفاده از تجهیزات بیشتر هستند.
مدیرکل آژانس در اشاره به سفر ماه گذشته خود به تهران و توافق موقت دست یافته با ایران گفت: چارچوب سه ماهه، خوشبختانه زمانی را برای مشورتها و مذاکره دیپلماتیک در خصوص برجام فراهم میکند.
به ادعای این رسانه، آژانس مشاورههای فنی با ایران را در ماه آوریل (ماه آینده میلادی) آغاز میکند و یکی از نقاط تمرکز آن بررسی وجود ذرات اورانیوم در تاسیساتی است که ادعا میشود اعلام نشده است.
بر اساس این گزارش، گروسی مدعی شد پاسخهای طرف ایرانی در این خصوص تاکنون از نظر فنی معتبر نبوده است.
صحبتهای مدیرکل آژانس در حالی است که «کاظم غریب آبادی» نماینده دائم کشورمان در اظهاراتی درباره سفر هیأت فنی آژانس در ماه آوریل به تهران گفت: هیچ ترتیبات جدیدی با آژانس، بعد از تفاهم مشترک اخیر در تهران، انجام نشده است. همان گونه که در نشست شورای حکام هم گفتم، تعاملات دو طرف در حوزه پادمان، موضوع جدیدی نیست و در تداوم روابط موجود است.
گفتی است، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی پیش از این در گفتوگو با فارس اظهار داشته بود که سفر هیأت آژانس به تهران در ماه آوریل در سطح معاون مدیرکل است و این نشست را در راستای تعاملات فنی دو طرف و در چارچوب موضوعات پادمانی برشمرد.
دادگاهی شدن وزیر کشور فرانسه به اتهام فساد اخلاقی
«ژرالد دارمانین» وزیر کشور فرانسه برای اولین بار به همراه زنی که مدعی شده است، این مقام عالیرتبه فرانسه یک دهه پیش وی را مورد آزار جنسی قرار داده، در دادگاه «پاریس» حاضر شد.
بنا بر گزارش روزنامه «دیلی صاباح» ترکیه، «صوفی پترسون اسپاتس» یک زن فرانسوی در دادگاهی در پاریس، دارمانین از وفاداران راستگرای دولت «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه را به آزار جنسی و سوء استفاده از قدرت متهم کرد.
این زن فرانسوی تصریح کرد که در سال ۲۰۰۹ و زمانی مورد آزار جنسی وزیر کشور فرانسه قرار گرفته که دارمانین به عنوان مشاور امور حقوقی حزب اصلی جناح راست میانه در فرانسه به نام «جنبش اتحاد مردمی» (UMP) فعالیت داشته است و از او برای از بین بردن سوابق کیفری درخواست کمک کرده بود.
پرونده فساد اخلاقی وزیر کشور فرانسه در سال ۲۰۱۸ پس از آن کنار گذاشته شد که دادستانها مدعی شدند که تحقیقات اولیه فاقد شواهدی مبنی بر مجرم بودن دارمانین است اما پترسون اسپاتس در ژوئیه سال گذشته میلادی موفق شد مجدداً این پرونده را به جریان بیندازد.
علیرغم آنکه دارمانین متهم به فساد اخلاقی بود، در تیرماه سال جاری، «ژان کاستکس» نخستوزیر فرانسه، دارمانین را برای اداره وزارت کشور منصوب کرد و همین امر موجی از خشم را در کشور فرانسه برانگیخت.
دارمانین پیش از آن به عنوان وزیر بودجه فرانسه فعالیت داشت که به آزار جنسی متهم شده بود و در حالی به عنوان وزیر کشور فرانسه ارتقای رتبه پیدا کرد که تحقیقات درباره اتهامات وی در جریان بود.
وزیر کشور فرانسه تمامی اتهامات در خصوص آزار جنسی را رد کرده و با این حال در ماه دسامبر سال گذشته میلادی به عنوان یک شاهد بازجویی شد و تاکنون محکوم نشده است.
دارمانین پس از انتصاب بعنوان وزیر کشور فرانسه و مواجهه با موجی از مخالفتهای گروه های فمنیستی فرانسوی اعلام کرد که او قربانی است و به وی تهمت و افترا زدهاند.
از طرف دیگر، علیرغم اعتراضات گسترده به انتصاب دارمانین به عنوان وزیر کشور فرانسه، ماکرون از او دفاع کرد و گفت تا مشخص شدن نتیجه دادگاه نباید در خصوص وی قضاوت کرد.
ورود ۴۵ کامیون ائتلاف آمریکا از عراق به سوریه
یک کاروان جدید متعلق به ائتلاف تحت امر واشنگتن از اقلیم کردستان عراق از طریق گذرگاه مرزی «الولید» وارد شمال و شرق سوریه شد.
به گزارش سایت شبکه خبری روسیا الیوم، این کاروان متشکل از حدود ۴۵ کامیون حامل مواد لجستیک، خودروهای نظامی و تانکرهای سوخت بود که از اقلیم کردستان عراق از طریق گذرگاه مرزی «الولید» وارد شمال و شرق سوریه شد.
این کاروان از طریق اتوبان بینالمللی M۴ به سمت «دیرالزور» و «الحسکه» که پایگاههای نظامی آمریکا در آن مناطق وجود دارند، حرکت کرد.
اذعان پامپئو به شکست سیاستهای دولت ترامپ علیه ایران
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه سابق آمریکا، روز یکشنبه اذعان کرد دولت پیشین این کشور در وادار کردن ایران به عقبنشینی و نشستن بر سر میز مذاکره ناتوان بود.
به نوشته پایگاه خبری «هیل»، پامپئو در مصاحبهای رادیویی با اعتراف ضمنی به شکست تلاشهای دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران گفت: «در زمینه وادار کردن ایران به کوتاه آمدن و وارد شدن آنها به توافقی که واقعاً مانع از دستیابی به سلاح هستهای شود، تمام آنچه امیدوار بودیم به دست میآوریم حاصل نشد، ولی پیشرفت زیادی داشتیم.»
وزیر امور خارجه سابق آمریکا افزود: «اگر این دولت، به عقب برگردد و به آن توافق بیارزشی که در زمان باراک اوباما با ایران داشتیم بازگردد، آمریکا، اسرائیل و خاورمیانه امینت کمتری خواهد داشت و کل منطقه ثبات کمتری خواهد داشت.»
پامپئو پیش از این نیز در مصاحبه با پایگاه خبری عرب نیوز گفت، ایران میداند که چگونه کامیون خود را از یک آمریکای ضعیف عبور دهد و مدعی شد که جلوگیری از ایران به یک پیام محکم، اراده قوی و تحمیل هزینه (به ایران) نیاز دارد.
اظهارات وزیر جنگ اسرائیل درباره انفجار در کشتی تجاری ایران
بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، طی گفتوگویی که با «عاموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل داشت، با لحنی دوپهلو درباره احتمال دست داشتن این رژیم در وقوع انفجار در کشتی تجاری «ایران شهرکرد» صحبت کرد و از ارائه پاسخی شفاف در این رابطه، طفره رفت.
وی به یادلین که در حال حاضر رئیس اندیشکده مطالعات امنیت داخلی این رژیم است، گفت: من نمیگویم ما چه کاری انجام داده یا انجام ندادهایم. ما ملزم هستیم که در تمام جبههها، اقدام پیشگیرانه انجام دهیم.
گانتز همچنین مدعی شد که رژیم صهیونیستی در حادثه ماه فوریه که به آلودگی نفتی در مدیترانه منجر شد، دخیل نبوده است.
کشتی کانتینربر «ایران شهرکرد» که متعلق به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در مسیر حرکت به سوی اروپا، در آبهای بین المللی دریای مدیترانه بدلیل اصابت شیء انفجاری دچار آتش سوزی شد.
به گفته سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران، گزارشهای دریافتی حمله خرابکارانه به این کشتی را که در تناقض آشکار با حقوق بین الملل و حقوق دریاهاست، تأیید میکند.
وی افزود: انجام اقدامات لازم در خصوص شناسایی عوامل این اقدام خرابکارانه در دستور کار بخشهای مختلف بوده و پیگیریهای لازم در این زمینه در ابعاد مختلف آن به طور جدی در دستور کار قرار دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.