توجه به تولید؛ حلقه مفقوده حل مشکلات کشور

مقام معظم رهبری در یک دهه گذشته در پیام‌های نوروزی شان، عناوینی با مضمون «حمایت از تولید» را برای هر سال برگزیدند که نشان از لزوم توجه به این مهم برای حل مشکلات کشور دارد.
کد خبر: ۱۰۴۲۰۳۰
|
۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۹ 22 March 2021
|
7401 بازدید
|
۹

مقام معظم رهبری در یک دهه گذشته در پیام‌های نوروزی شان، عناوینی با مضمون «حمایت از تولید» را برای هر سال برگزیدند که نشان از لزوم توجه به این مهم برای حل مشکلات کشور دارد.

به گزارش «تابناک»؛ از سال ۱۳۸۷ تاکنون، مقام معظم رهبری در پیام نوروزی شان نام هایی برای هر سال برمی‎گزینند که همگی ارتباط وثیقی با بهبود وضعیت اقتصادی و تمرکز بر تولید داخلی داشته است.

با نگاهی به شعار‌های سال در دهه ۹۰ می‌توان دریافت که باید تمامی تلاش مسئولان و حتی مردم در جهت ارتقای وضعیت اقتصادی باشد تا کشور از شرایط بغرنج فعلی نجات پیدا کند؛ شرایطی که حتی مردم را در تامین مایحتاج اولیه زندگی شان درمانده کرده است.

در همین راستا، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی امسال را «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند تا با آغاز قرن جدید، تمامی تمرکز بر رونق تولید باشد و البته رسیدن به این مهم هم در بخش پشتیبانی و هم در سطح مانع‌زدایی نیازمند همراهی قوه مقننه و تعامل آن با قوه مجریه است.

قطعا نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌توانند با استفاده از ابزار‌های نظارتی و تقنینی خود، ضمن برداشتن موانع قانونی از تولید کنندگان حمایت کنند و در عین حال، دولتمردان را وادار به اجرای قوانینی سازند که خروجی آن ارتقای تولیدات داخلی باشد.

پس از اعلام شعار سال، تعدادی از نمایندگان مجلس با آسیب شناسی وضعیت فعلی به ارائه پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت تولید پرداختند؛ مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، تولید را شاه کلید حل مشکلات امروز اقتصاد کشور دانست و تاکید کرد که برای داشتن ایران قوی باید از تولید حمایت کنیم. او این وعده را هم داد که در راستای پشتیبانی قانونی از تولید، تلاش می‌شود با نظارت قوی‌تر و انجام برخی اصلاحات مورد نیاز، ظرفیت کامل قوانینی مثل بهبود مستمر فضای کسب و کار و رفع موانع تولید رقابت پذیر را به میدان آورد.

رحمت الله فیروزی، عضو کمیسیون عمران نیز بر لزوم هماهنگی بین دستگاه‌های مربوطه جهت تسهیل در صدور مجوز برای تولیدکنندگان تاکید کرد و گفت: باید علاوه بر پشتیبانی از سرمایه گذاران، بر امر تولید و رونق آن نظارت داشت و کارشناسان صدور مجوز با تولید کنندگان همکاری لازم را داشته باشند.

سمیه رفیعی، عضو کمیسیون کشاورزی حمایت و تسهیل مسیر تولید را لازمه رشد و پیشرفت اقتصاد دانست و گفت که اقتصاد و معیشت مردم در مضیقه است و بهبود آن بیش از هر چیزی اولویت دارد. باید همگی هرچه در توان داریم به کار ببندیم تا با شکوفاسازی تولید، مسیر رشد و بالندگی سریعتر اقتصاد را هموار سازیم.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر، رییس کمیسیون اصل ۹۰ از تشکیل کارگروهی در این کمیسیون جهت انجام اقدامات نظارتی در جهت تحقق شعار سال سخن گفت و توضیح داد: رهبر معظم انقلاب حدود ۱۰ سال است که مسائل اقتصادی و موضوع تولید را در بحث شعار سال مطرح می‌کنند، اما متأسفانه این موضوع از سوی دولت‌ها به ویژه دوره یازدهم و دوازدهم جدی گرفته نشده و در حد شعار متوقف مانده است؛ حال اینکه تولید به حمایت‌های جدی نیاز دارد.

جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت که مجلس آمادگی دارد تا در اردیبهشت و خرداد به سرعت قوانین مربوط به تولید و سرمایه‌گذاری را مورد بررسی قرار دهد تا ضمن حذف قوانین مزاحم، قوانین جدید تشویقی را تصویب کند.

عزت الله اکبری رییس کمیسیون صنایع و معادن بری تالار پشتی با بیان اینکه در بحث پشتیبانی از تولید مخاطب اصلی دولت است، افزود: مقررات زدایی نیز باید از سوی دولت انجام گیرد؛ در بحث موانع‌زدایی نیز مخاطب تمامی قوا هستند، باید همه مسئولان کشور همت داشته باشند و شعار سال محقق شود.

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیات رییسه مجلس در توضیح اقدامات مجلس جهت تحقق شعار سال گفت که در اولین جلسه هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌ها درباره نحوه تحقق شعار سال بحث و بررسی‌های می‌شود و به مرکز پژوهش‌ها نیز ماموریت می‌دهیم تا بر این موضوع کار کند. اگر لازم هم باشد طرحی را در این زمینه آماده و به صحن علنی ارائه خواهیم کرد.

حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه با این توضیح که جهش تولید به پشتیبانی و رفع موانع نیاز دارد، افزود: برای پشتیبانی از تولید باید قوانین موردنیاز مصوب شده و قوانین مزاحم لغو شود؛ علاوه بر این، تمام امکانات کشور اعم از بانک‌ها، بورس و بازار سرمایه به سمت و سوی پشتیبانی از تولید برود. برای حمایت از تولید نیز به مدیرانی جهادی نیاز است. او راهکار مهم رفع موانع تولید را روی کار آمدن دولت انقلابی و جهادی دانست که کاملا در خدمت مردم بوده و با انرژی بالا و اعتقاد به ارزش‌های نظام، برای رفع موانع و جهش تولید گام بردارد.

علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس هم اراده ملی و جمعی را لازمه رونق تولید خواند و تاکید کرد: در این راه حذف قوانین دست و پا گیر و تلاش برای تولید محصولات داخلی با کیفیت و ارزان اهمیت بسزایی دارد.

صحبت‌های نمایندگان حکایت از عزم جدی آن‌ها برای پشتیبانی از تولیدکنندگان و رفع موانع پیش روی تولید دارد، انتظار می‌رود این مهم به صورت عملی و نه شعاری پیاده سازی شود تا بعد از یک دهه، تغییرات اساسی در عرصه تولید و حمایت از تولیدات داخلی رخ دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۹
Sadegh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
افزایش تولید به تنهایی به چه درد می خورد . افزایش تولید فولاد در ایران باعث شده تا ما فولاد را در این كشور به دو برابر قیمت جهانی بخریم همچنین محضولات پتروشیمی و ...
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
رسانه ازاد و مستقل !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
متاسفانه در کشور ما تولید یعنی استفاده از منابع بانکی ارزان قیمت و مصرف آن منابع در دلالی و یا کارهای غیر مرتبط و چون استفاده کنندگان از این منابع از یقه سفیدان هستند قوه محترم قضائیه هم علی القاعده فقط نظاره گر است والا برخورد جدی با اینگونه افراد سوء استفاده گر باعث توجه واقعی به تولید میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
عزیز جان قوه قضائیه گوش بفرمان نهاادهای قدرتمند است تا گوش کسانیکه در سر خوان نعمت رویشان زیاد شده واز حد خود فراتر رفته اند را بپیچاند
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
راهکارهای برخی مسئولان برای رفع «نکردن» موانع تولید:
1- شعار دادن و نمایش زیاد بجای عمل کردن
2- آدرس غلط دادن و پررنگ کردن موانع فرعی تولید بجای مشکلات و موانع اصلی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
شاید این باشد که تا کنون مشخص نکرد ان قسمت از شعار سال که عملی نشده چرا عملی نشده و علت ان چی بوده
ناشناس
|
Canada
|
۰۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۳
اگر دولت روحانی به جای مذاکره به تولید ارزش قائل میشد و موانع تولید برمیداشت الان در حد المان بودیم هوش بچه های مارا دست کم نگیرید
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۳
بیخود امیدوار نباشیم. چیزی درست نمی شه که هر سال بدتر هم میشه. حتی اگه موانع تولید هم برداشته بشه دیگه کسی دل و دماغ کار تولیدی نداره وقتی سود آپارتمانسازی ده برابره تولیده.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۳
مشکل تولید نداریم. جنوب کرمان کشاورزها از بس پیاز و گوجه فرنگی تولید کردن دیگه تو زمین مونده و از پس هزینه برداشتش بر نمیان با قیمت فعلی بازار و خرید تضمینی. مشکل توزیع و مشتری دارن. یه فکری برا صادراتشون بکنین
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟