به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، محمدهادی مرعشی در نشست ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا سیستان و بلوچستان اظهار داشت: متأسفانه ساده انگاری در بین مردم در حال افزایش بوده و این میتواند بسیار نگران کننده باشد.
وی افزود: ضرورت دارد همه دستگاهها بویژه دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر اطلاعات کامل و کارشناسی را ارائه دهند تا بتوانیم برنامهریزیهای دقیقی را انجام دهیم.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر اگر ویروس کرونا انگلیسی شیوع بیشتری پیدا کند کنترل از دست ما خارج خواهد شد چرا که ما مراکز درمانی کمی در این منطقه داریم.
وی تصریح کرد: در بحث ترددهای مرزی سیستان وبلوچستان تنها استانی بوده که علیرغم وجود کرونا در سال گذشته مرزهای ما بسته نشد و توانسیم با رعایت پروتکلهای بهداشتی کمترین مشکل را در این زمینه داشته باشیم.
مرعشی با بیان اینکه اگر طرح «شهید سلیمانی» اجرا نمیشد شاهد شیوع موجهای بیشتر ویروس کرونا خواهیم بود افزود: این طرح در جلوگیری از شیوع ویروس بسیار کمک کننده بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست اظهار داشت: ویروس جهش یافته کرونا انگلیسی جامعه را با چالشهای جدی مواجه میکند که این تغییر جهشها میتواند بسیار چالش برانگیز و مشکل ساز باشد کما اینکه سرایت پذیری ویروس بالا، مرگ و میر آن زیاد و گروههای سنی پایین را مبتلا میکند که این نیاز به توجه ویژه دارد.
سید مهدی طباطبایی با بیان اینکه این روند افزایشی در طی چند روز گذشته در زاهدان نگران کننده است افزود: باید آمادگی موج جدید کرونا در سیستان وبلوچستان را داشته باشیم چراکه استان رنگ آبی بوده که خود این رنگ بندی عادی انگاری را زیاد کرده و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی خطر گسترش بیماری را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: اگرچه موارد ابتلاء به ویروس کرونای انگلیسی در سیستان و بلوچستان نسبت به سایر نقاط کشور پایین بوده اما توجه به این مساله بسیار مهم است و باید آمادگی لازم را برای هر شرایط اضطراری داشته باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه افزایش مسافرتها بسیار نگران کننده است و میتواند روند شیوع ویروس را بیشتر کند تصریح کرد: همچنین ما باید گذرگاههای مرزی را تحت پوشش قرار دهیم که این کار با کمک عزیزانمان در هلال احمر این کار انجام میشود.
وی افزود: اطلاع رسانی به مناسبت ایام نوروز توسط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده است تا این بیماری در سطح جامعه کنترل شود.
طباطبایی ادامه داد: تنها راه جلوگیری از انتشار ویروس کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی است که میتواند در جلوگیری از شیوع مجدد ویروس کرونا بسیار کمک کننده باشد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: هماینک ۲ طرح ملی در استان در حال اجراست یکی امداد و نجات نوروزی که تا ۱۵ فروردین در دستور کار قرار دارد و در قالب این طرح ۲۸ پست جادهای، یک پست کوهستان و یک تیم واکنش سریع در مرکز است.
علیرضا میربهاءالدین ادامه داد: طرح دوم؛ طرح مراقبتی بهداشتی مرزهای مجاز و رسمی کشور که بر اساس تفاهمنامه در بخش زمینی پست میلک، میرجاوه و ریمدان از تاریخ ۲۵ اسفند ۹۹ مستقر هستند و برنامههای تب سنجی تست فوری و تست پی سی آر با همکاری عزیزان در مراکز بهداشت در حال انجام است.
وی تصری: کرد ضمن اینکه عزیزان ما در این دو طرح ملی در حال خدمت هستند طرح شهید سلیمانی نیز به قوت خودش باقی است.