تجربه تلخ مرگ‌های سه رقمی کرونا

ترس از ابتلا به بیماری ویروسی ناشناخته باعث شد تا مردم بپذیرند عید نوروز ۹۹ در خانه بمانند و سفر نروند. اما این شیرینی سال نو، با اولین موج کرونا، تلخ شد.
کد خبر: ۱۰۴۲۵۰۱
|
۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۰ 26 March 2021
|
7662 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، با ورود ویروس «ووهان» چین به کشور و ترس از ابتلاء به این بیماری ویروسی ناشناخته، باعث شد تا مردم بپذیرند سال نو را در خانه‌ها بمانند.

همراهی مردم با دستورالعمل‌های بهداشتی و پروتکل‌ها به منظور دور ماندن از ابتلاء به کرونا، باعث شد تا نوروز ۱۳۹۹، شرایط کرونایی کشور تا حدود زیادی کنترل شود. به طوری که بعد از پایان تعطیلات نوروزی و شروع رفت و آمدهای کاری، وضعیت کرونایی کشور خوب بود و مرگ‌های روزانه رو به کاهش بود.

شرایط کرونایی کشور تغییر کرد

اما چهار ماه پس از اولین اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، آمار روزانه مرگ و میر با فوت ۱۶۲ نفر طی یک روز رکورد شکست.

تا زمانی که محدودیت‌های سختگیرانه بهداشتی اعمال نشده بود، بیشترین رکورد بیماران مبتلا در یک روز، بر روی عدد ۳ هزار و ۱۸۶ نفر در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ ثبت شد. پس از اعمال محدودیت‌ها شمار مبتلایان در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۹۹ به ۸۰۲ نفر رسید که کمترین میزان ثبت شده در ایران پس از اوج‌گیری کرونا بود.

حسن روحانی رئیس جمهوری در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۹۹ در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام اینکه از پیک اصلی کرونا عبور کرده اسم، گفت: شرایط فردای ما بدتر از امروز نخواهد بود.

در همین راستا، وزیر بهداشت در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۹۹ اعلام کرد: در حال حاضر از مرحله مدیریت و کنترل بیماری کرونا عبور کرده و به سمت مهار کرونا در اکثر نقاط کشور حرکت کرده‌ایم.

از تاریخ ۲۳ اردیبهشت محدودیت‌ها در تمام شهرهای کشور به صورت مرحله‌ای لغو شد و در تهران نیز با یک هفته تأخیر محدودیت‌ها برداشته شد.

اما همین اقدام باعث شد شرایط کرونایی کشور به یکباره تغییر کند و ایران دوباره به سمت بحرانی شدن شرایط کرونایی حرکت کند.

پس از بازگشایی اماکن، آمار مبتلایان به بیماری افزایش یافت. در تاریخ ۱۵ خرداد تعداد مبتلایان به ۳ هزار و ۵۷۴ نفر رسید که رکورد جدیدی محسوب می‌شد.

بیشترین میزان مرگ و میر روزانه در تاریخ ۱۶ فروردین، ۱۵۸ مورد ثبت شده بود اما با ثبت ۱۶۲ مورد فوتی رکورد آمار روزانه قربانیان کرونا در ایران شکسته شد.

پیامد رهاسازی پروتکل‌ها و محدودیت‌ها

آمار کرونایی خرداد ۹۹ که قدری نگران کننده شد، تنها گوشه‌ای از رهاسازی پروتکل‌ها و محدودیت‌ها بود. زیرا، بعد از آن و در ماه‌های تیر و مرداد ۹۹ نیز شرایط کرونایی کشور سخت شد. افزایش موارد ابتلاء و فوتی‌ها، به گونه‌ای بود که تصمیم گرفته شد بار دیگر، محدودیت‌های سختگیرانه‌تری اعمال شود.

تحلیل نیروی مدافعان سلامت در مراکز درمانی و البته مشکلات بیماران غیر کرونایی که همچنان از ترس کرونا، برای پیگیری وضعیت بیماری خود به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کردند، دست به دست هم داده بود تا اوضاع سلامت کشور قدری به هم بریزد.

طبق اعلام وزارت بهداشت، ویروس کرونا تا ظهر شنبه (۱۸ مرداد ۹۹) ۳۲۴ هزار و ۶۹۲ نفر را به طور قطعی مبتلا کرده و در مجموع تا این روز ۱۸ هزار و ۲۶۴ نفر را به کام مرگ کشانده است. از سوی دیگر، ۲۸۲ هزار و ۱۲۲ نفر تاکنون بهبود یافته‌اند. بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد که طی ۱۰ روز اخیر (۹ تا ۱۸ مرداد) به طور متوسط در هر ساعت ۱۰۷ نفر در ایران مبتلا و ۸ نفر قربانی این ویروس شده‌اند. البته در هر ساعت نیز ۹۶ نفر بهبود یافته‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟