به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، امروز بیش از ۱۸۰ کشور در این سنت سالانه و یکی از بزرگترین رویدادهای محیطزیستی جهان که برای نخستین بار توسط صندوق جهانی طبیعت (WWF) در سیدنی استرالیا در سال ۲۰۰۷ راه اندازی شد، شرکت میکنند.
میلیونها نفر از مردم در سراسر دنیا آخرین شنبه ماه مارس چراغهای خود را یک ساعت خاموش میکنند و بناهای معروف جهان در خاموشی فرو میرود تا توجه رهبران جهانی را به بحران آب و هوایی و از دست دادن تنوع زیستی و منابع طبیعی جلب کنند.
صندوق جهانی طبیعت رویداد ساعت زمین ۲۰۲۱ را با شعار "درباره طبیعت صحبت کنید" ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه شامگاه شنبه هفتم فروردین ۱۴۰۰ (۲۷ مارس) به مدت یک ساعت برگزار میکند.
با توجه به همهگیری کرونا و لزوم رعایت موازین بهداشتی، ساعت زمین در یک پلتفرم دیجیتال برگزار و شرکت کنندگان با به اشتراک گذاشتن ویدئو و تصاویر میتوانند صدای خود را به چهار گوشه جهان برسانند.
یکی از دلایل اصلی کاهش تنوع زیستی، از بین رفتن جنگلها است. بر اساس گزارش صندوق جهانی طبیعت حدود ۴۳ میلیون هکتار جنگل بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷ در ۲۴ منطقه و زیستبوم بسیار مهم از جمله جنگلهای بورال یا تایگا، معتدل و گرمسیری، ساوانا، مدیترانهای و …به دلیل جنگل زدایی جهانی از دست رفته است.
مطالعات نشان میدهد جمعیت مهره داران ساکن جنگلها نیز بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۴ میلادی به طور متوسط ۵۳ درصد کاهش یافته است. با وجود این جنگلزدایی همچنان با شتاب و در سطح هشدار دهندهای در حال افزایش است. از این رو ساعت زمین در پانزدهمین سال برگزاری با شعار "درباره طبیعت صحبت کنید" به موضوع جنگلها اختصاص یافته تا شاید سیاستگذاران و تصمیمگیران چشمان خود را روی تهدید رو به رشد جنگل زدایی و نابودی تنوع زیستی باز کنند.
شاید این معضل برای بسیاری از افراد دور به نظر برسد اما به انسانها بسیار نزدیک است؛ دانشمندان جهان معتقدند پیوند محکمی بین نابودی طبیعت و ظهور بیماریهای عفونی مانند کووید -۱۹ برقرار شده است.
با گذشت بیش از یک سال از همهگیری کرونا ویروس، همچنان بسیاری از کشورهای جهان تحت مقررات ایمنی قرار دارند و رویداد جهانی ساعت زمین مجازی برگزار میشود. ضرورت برگزاری یک جشن آنلاین به دلیل همهگیری کووید -۱۹، اهمیت حفاظت از جهان طبیعی را نیز منعکس میکند.
حفاظت از طبیعت مسئولیت اخلاقی ماست اما از دست دادن آن نیز آسیب پذیری ما را در برابر همهگیریها افزایش میدهد، تغییرات آب و هوایی را تسریع کرده و امنیت غذایی ما را تهدید میکند.