کیوسک بین الملل تابناک: ابراز نگرانی اسرائیل از توافق ایران و چین، اعلام پایان بحران کانال سوئز از سوی رئیس جمهور مصر، برگزاری کنفرانس حمایت مالی اتحادیه اروپا از سوریه، پیشنهاد رئیس جمهور ونزوئلا برای نفت در برابر واکسن و جنایت هولناک در شمال موزامبیک از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ابراز نگرانی اسرائیل از توافق ایران و چین
با گذشت ساعاتی پس از ابراز نگرانی رئیسجمهور آمریکا درباره امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین، رئیس پیشین اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی از نگرانی تلآویو درباره این سند خبر داد.
سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله روز شنبه هفتم فروردین ماه در تهران به امضای محمد جواد ظریف و وانگ یی وزرای خارجه دو کشور رسید.
به گزارش روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت»، عاموس یادلین، رئیس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با این رسانه فلسطین اشغالی گفت که تلآویو درباره این سند همکاری جامع نگران است.
یادلین در این مصاحبه هشدار داد، سند برنامه همکاری جامع ایران و چین شامل رزمایشهای نظامی مشترک، تحقیق و توسعه و همچنین همکاریهای اطلاعاتی مشترک بین این دو کشور است.
این چهره شناخته اطلاعاتی در فلسطین اشغالی سپس از نگرانی رژیم صهیونیستی درباره سند اخیر امضا شده بین ایران و چین خبر داد.
عاموس یادلین که در اراضی اشغالی تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا سکونت دارد، اتهام زنی بی اساس این رژیم درباره برنامه هستهای ایران را تکرار کرد.
او مدعی شد: «چین از یک سو با داشتن سلاح اتمی توسط ایران مخالف است؛ اما از سوی دیگر کمکی برای متوقف کردن این موضوع نمیکند.»
رئیس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی همچنین ادعا کرد: «ایران هم به محفاظت سیاسی نیاز دارد تا از طریق آن چین اعمال فشار ایالات متحده (به ایران) را متوقف کند.»
یادلین در پایان این مصاحبه ادعا کرد که دولت چین با درک تفاوتهای دولتهای جو بایدن و دونالد ترامپ در آمریکا، ممکن است بسیار بیشتر از قبل «تهاجمی» رفتار کند.
اظهارنظر یادلین درباره نگرانی رژیم صهیونیستی در خصوص سند برنامه همکاری جامع ایران و چین در حالی مطرح شده است که بامداد دوشنبه (امروز به وقت تهران) جو بایدن رئیسجمهور آمریکا هم درباره این سند ابراز نگرانی کرده بود.
اعلام پایان بحران کانال سوئز از سوی رئیس جمهور مصر
«عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر، امروز (دوشنبه)، در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر از پایان یافتن بحران کشتی منحرف شده در کانال سوئز خبر داد.
رئیس جمهور مصر نوشت: «به رغم پیچیدگی فنی بسیاری که از هر طرف این عملیات را احاطه کرده بود، مصریها، امروز، موفق شدند به بحران کشتی منحرفشده در کانال سوئز پایان دهند. با بازگرداندن امور به حالت طبیعی و به دستان مصریها، تمام جهان از مسیر کالاها و نیازمندیهایشان که از این شریان محوری دریانوردی عبور میکند، اطمینان خاطر مییابد.»
السیسی در توئیتی دیگر از تمام شهروندان این کشور که از نظر فنی و عملی در پایان دادن به این بحران سهیم بودند، تشکر و قدردانی کرد.
این اظهارات در حالی است که منابع خبری، صبح امروز (دوشنبه)، از شناور شدن مجدد کشتی «اِوِر گوین» خبر دادند؛ کشتی غولپیکری که از چهارم فروردین ماه باعث مسدود شدن کانال سوئز شده بود.
این کشتی باربری بزرگ چهارم فروردین به دلیل منحرف شدن از مسیر خود در کانال سوئز، مسیر تردد دریایی در این کانال را بسته بود. این رویداد در تاریخ ۱۵۰ ساله این آبراهه بیسابقه است.
کانال سوئز سریعترین مسیر کشتیرانی بین اروپا و آسیاست. حدود ۱۲ درصد کل تجارت دریایی دنیا از این کانال انجام میشود. این کانال یکی از منابع اصلی درآمد ارزی کشور مصر نیز محسوب میشود.
اِور گیون با وزنی حدود ۲۲۰ هزار تُن و طول ۴۰۰ متر هنگام عبور از کانال سوئز در مسیر حرکت از چین به روتردام هلند، از مسیر خود منحرف شد و به دیواره شرقی کانال گیر کرده بود. مالک این کشتی، شرکت ترابری «اِور گرین» ژاپن است.
برگزاری کنفرانس حمایت مالی اتحادیه اروپا از سوریه
اتحادیه اروپا از امروز (دوشنبه) برگزاری پنجمین کنفرانس حمایت مالی از سوریه را شروع کرده است و این کنفرانس تا فردا ادامه دارد.
روزنامه القدس العربی نوشت، آن گونه که اعلام شده، هدف از این کنفرانس که با مشارکت سازمان ملل و مجازی برگزار می شود، جمع آوری بیش از ۱۰ میلیارد دلار کمک مالی برای سوریه بوده و قرار است از این مبلغ ۴.۲ میلیارد دلار برای پاسخ به نیازهای انسانی در داخل سوریه و ۵.۸ میلیارد دلار برای حمایت از آوارگان سوری خارج از کشور و کشورهای میزبان آنها در منطقه صرف شود.
همچنین قرار است در این کنفرانس حمایت سیاسی و مالی از همسایگان سوریه به ویژه اردن، لبنان و ترکیه و نیز مصر و عراق تمدید شود.
در این کنفرانس دست کم ۷۷ هیات از جانب ۵۰ کشور، ۱۰ سازمان منطقهای و نهادهای مالی بین المللی و ۱۷ آژانس وابسته به سازمان ملل برای بررسی جوانب اصلی بحران سوریه حضور خواهند داشت و هشت نماینده جامعه مدنی از سوریه و کشورهای منطقه توصیه های اصلی را که در جریان مشورت های قبل از برگزاری کنفرانس به دست آمده، ایراد خواهند کرد.
هیات آمریکا در سازمان ملل با صدور بیانیه ای اعلام کرد، واشنگتن در این کنفرانس شرکت میکند.
طبق اعلام سازمان ملل، در چهارمین کنفرانس حمایت مالی سوریه که ماه ژوئن ۲۰۲۰ برگزار شد، شرکتکنندگان متعهد شدند مبلغ ۵.۵ میلیارد دلار را در طی همین سال به سوریه بپردازند.
پیشنهاد رئیس جمهور ونزوئلا برای نفت در برابر واکسن
رئیس جمهور ونزوئلا به دنبال مواجهه کشورش با موج دوم کروناویروس، برنامه اعطای "نفت در ازای واکسن" را پیشنهاد داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا ـ که کشورش تحت تحریم های اقتصادی به ویژه در بخش نفت است ـ در اظهاراتی در تلویزیون دولتی این کشور بیان کرد: ونزوئلا دارای تانکرهای نفت است و مشتریانی که حاضر به خرید نفت از آن هستند دارد. ونزوئلا بخشی از تولید نفت خود را صرف دریافت واکسن مورد نیازش می کند؛ نفت در ازای واکسن!
ونزوئلا تا کنون تنها اجازه به استفاده از واکسن کرونای روسی اسپوتنیک V و همچنین واکسن کرونای تولیدی شرکت چینی سینوفارم را داده است.
ونزوئلا در ۱۵ مارس به سازمان بهداشت پان آمریکن (PAHO) اطلاع داد، واکسن کرونای شرکت آسترازنکا را به رغم سفارش دادن بین ۱.۴ تا ۲.۴ میلیون دوز از آن از طریق برنامه کوواکس قبول نمی کند.
هنوز هیچ یک از این واکسن ها به سبب بدهی های ونزوئلا به سازمان بهداشت جهانی تحویل این کشور نشده اند.
ونزوئلا در ماه فوریه برنامه واکسیناسیون کارمندان بخش بهداشت و درمان را شروع کرد؛ اما جزئیات کمی در خصوص برنامه ایمن سازی خود منتشر کرده است.
اخیرا مقامهای ونزوئلا از بابت افزایش موارد ابتلا و ظهور گونه به شدت مسری برزیلی ویروس در این کشور اظهار نگرانی کرده اند.
جنایت هولناک در شمال موزامبیک
در حمله شبه نظامیان در موزامبیک، ده ها تن کشته شدند؛ تعدادی از اتباع خارجی در میان کشته شدگان هستند.
عمر سارانگا سخنگوی وزارت دفاع موزامبیک ضمن اعلام این خبر از کشته شدن هفت تن حین فرار از یک هتل خبر داد.
نیروهای دولتی از شهر پالما خارج شده اند و گروه های مسلح افراطی آن را به کنترل خود درآورده اند.
شاهدان عینی اعلام کردند که تقریبا همه چیز نابود و شمار زیادی کشته شده اند و می توان اجساد زیادی را در خیابانها مشاهده کرد. ساکنان وحشت زده به سوی جنگل فرار کرده اند.
این در حالی است که وزارت دفاع موزامبیک از عملیات ارتش برای بازپس گیری شهر پالما خبر داد؛ اما منابع امنیتی و دیپلماتیک اعلام کردند که نیروهای دولتی تاکنون توفیقی در این راه به دست نیاورده اند.
تعداد نامشخصی از شبه نظامیان در استان کابو دلگادو حدود ۲۰۰ کارگر از جمله کارگران خارجی را مجبور به تخلیه هتلی کردند که در آن پناه گرفته بودند.
در حال حاضر عملیات نجات در حال انجام است؛ اما تعداد نامعلومی از مردم هنگام تلاش برای فرار از یک هتل، جان خود را از دست دادند.
از اکتبر ۲۰۱۷، جنگجویان افراطی به روستاها و شهرهای منطقه حمله و نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر را مجبور به ترک خانه های خود کرده اند و حداقل ۲۶۰۰ تن جان خود را از دست داده اند که نیمی از آنها غیرنظامیان هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.