در روزهایی که فوتبال ملی ایران درگیر پرونده سلب میزبانی از تیم بزرگسالان خود در مقدماتی جام جهانی است، سخت بود که خبر جدید دیگری را علیه فوتبال ایران تصور کرد اما کنفدراسیون فوتبال آسیا، فدراسیون کشورمان را بسیار بی دفاع تر از آن دید که به یکی دو مورد تضییع حق در کنار محرومیت باشگاه های ایران از میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا، بسنده کند.
به گزارش تابناک ورزشی، همزمان با حذف عجیب و ناباورانه تیم ملی فوتبال ساحلی ایران از مسابقات جام جهانی این رشته و شدت گرفتن انتقادات رسانهها از نقش فرمالیته مهدی تاج به عنوان رییس کمیته ساحلی و فوتسال آسیا، چند تن از پیشکسوتان به ضعف رئیس پرمشغله این کمیته اشاره کردند که در کمال تعجب انتقاد آنها با هجمه برخی ملی پوشان ساحلی علیه آنها پاسخ داده شد تا صدای هرگونه اعتراضی در این زمینه در نطفه، خفه شود.
نکته بسیار مشکوک در این میان عدم مطرح شدن نام مهدی تاج در معرفی لیست مقصرین است که با سردمداری یکی از پیشکسوتان سابق، توپخانه رسانهای تنها روی نام پریا شهریاری تنظیم شده است. بهزاد داداش زاده پیشقراول لشگری است که هدفش برداشتن فشار از روی رئیس ایرانی کمیته فوتبال ساحلی ای اف سی است. مهدی تاج دیگر جایگاهی در فوتبال داخلی ایران ندارد و مجمع اسفندماه تمامی بقایای فدراسیون او را از پست های انتخابی کنار زد تا ثابت شود رای دهندگان به ماهیت رییس اصفهانی پی برده اند.
بهزاد داداش زاده سرمربی سابق تیم ملی ساحلی و ملی پوش اسبق تیمهای پرسپولیس و استقلال علیه پریا شهریاری اتهاماتی مطرح کرد که شاید برخی از آنها صدق کند اما در وضع فعلی بدون تردید انگشت اتهام باید سمت تاج و رفقایش نشانه رود که اساس این ناکامی تازه در دوره آنها پی ریزی شد و طرح هر نام دیگری با وجود سهم آنها در حذف ایران از جام جهانی، سوژه ای انحرافی است.
البته شهریاری هم کوتاه نیامده و طی ۴۸ساعت اخیر به تعداد مدافعان این خانم پرنفوذ در فدراسیون هرلحظه افزوده می شود! این هزینه ها در حالی داده می شود که رییس جدید فدراسیون تنها نظاره گر تنش های رسانه ای در زیرمجموعه خود بوده و هنوز تصمیم خود برای ایجاد تغییرات در ترکیب مدیران باقیمانده از باند سابق را اتخاذ نکرده است.
از ادعای نفوذ در تشکیلات قاره ای تا تقدیم حق ایران به عمان
تیم ملی فوتبال ساحلی ایران که افتخارات قابل توجهی در رده جهانی این رشته داشت، به دلیل کسب نتایج ضعیف در مسابقات آسیایی دوره گذشته یعنی زمان استقرار فدراسیون تاج، حالا از سوی ای اف سی از جدول مسابقات جام جهانی آتی کنار گذاشته شده و اغلب پیشکسوتان همچنین بخش قابل توجه اهالی رسانه عملکرد نامناسب رئیس سابق در کمیته فوتبال ساحلی کنفدراسیون قاره ای را در این فاجعه دخیل می دانند.
بدون تردید پیگیری موضوع از طریق فیفا و AFC نخستین قدم است اما مهدی تاج که در مواجهه با سلب میزبانی از تیم ملی، بی اطلاعی اش را بهانه کرد و گفت که این حکم به هیات رئیسه نیامده بود که بتواند از حق ایران دفاع کند، حالا هیچ بهانه ای برای خلع حق حضور از تیم ملی ساحلی ما در جام جهانی ندارد. تصمیم قطعا در کمیته تحت ریاست او اتخاذ شده و اوست که باید در دادگاه افکارعمومی محاکمه شود.
در شرایطی که پیش از این ادعا میشد پریا شهریاری از نفوذ و ارتباطات مناسب در فیفا و AFC برخوردار است، به شکلی که جهت حضور به عنوان ناظر برگزاری مسابقات جهانی فوتبال ساحلی از جانب فیفا انتخاب شده، اما باید گفت مگر پستی بالاتر از رئیس کمیته کنفدراسیون در ابن زمینه وجود دارد که به غیر از تاج ، توقع دفاع از منافع کشورمان از فرد دیگری داشته باشیم.
گذشته از منافع فردی و شخصی زمانی که منافع ملی و تیمی مطرح میشود شاهد ناکامی مطلق کمیته فوتبال ساحلی در تصمیمات کلیدی AFC هستیم و در این زمینه ریاست تاج هم همانند سایر مسایل محل اختلاف، کمکی به منافع ملی فوتبال نکرده است.
روز گذشته بهزاد داداش زاده پیشکسوتی که در دو مقطع از سال 2008 تا 2012 هدایت تیم ملی نوظهور ایران را برعهده داشته است، بدون اشاره به نام مهدی تاج و نقش او در این صفحه تاریک فوتبال، به انتقاد از عملکرد شهریاری رئیس کمیته فوتبال ساحلی فدراسیون فوتبال پرداخت؛ چهره ای که با حمایت برخی از مدیران سابق فدراسیون در دوره علی کفاشیان پیشرفت چشمگیری کرد و در حوزه فوتبال ساحلی به ریاست این کمیته رسید! او همچنین همزمان عنوان معاون دبیرکل فدراسیون را از دوره ساکت و مهدی محمدنبی در اختیار داشته است. داداش زاده در کنار نقد خود، به نگاه فامیلی در اداره این کمیته اعتراض کرد که مستقیما به جلوس برادر این خانم در برخی پست ها اشاره دارد.
حالا این رویه فامیلی به جایی رسیده که در قبال انتقادات مطرح شده واکنش مستقیمی از جانب کمیته فوتبال ساحلی فدراسیون فوتبال صورت نمی گیرد، اما برخی بازیکنان تیم ملی به شکل عجیبی یک جبهه تشکیل داده و علیه سرمربی سابق تیم ملی ساحلی گارد گرفته اند تا از عملکرد رئیس کمیته فوتبال ساحلی با طرح اتهامات متقابل علیه داداش زاده، دفاع کنند.
این جدال بین طرفداران تاج و شهریاری ادامه دارد و به نظر میرسد مهدی تاج تمام توان خود را برای فرار از مسوولیت واضحش در این حق کشی از فوتبال ایران به کار بسته است.
پریا شهریاری پرنفوذترین زن فوتبال ایران
شاید خیلی ها شهره موسوی زن ثروتمندی که از سوی مجمع فوتبال به نایب رییسی فدراسیون فوتبال رسید را پرنفوذ ترین زن حاضر در سطوح ارشد مدیریت در فوتبال ایران بدانند اما هنوز از حضور موسوی دو ماه هم نگذشته و او هنوز به طور کامل خیلی از کارمندان فدراسیون را هم نمی شناسد و الیته اداره شرکت بادران و تیم فوتبالش هم وقت کافی برای اینکار باقی نگذاشته است. به همین خاطر خیلی وقت لازم است تا او به قدرت شهریاری در فوتبال ایران برسد.
پریا شهریاری که سالهاست در محاوره های داخلی فدراسیون نیروی منتسب به نبی شناخته می شود، در دوره دبیرکلی او در فدراسیون کفاشیان، پله های ترقی را پیمود و در تمام مدتی که تاج بر مسند ریاست بود، نفوذ خود را تعمیم داد. او به واسطه حجاب خود در میان ناظران فوتبال ساحلی چهره خاصی محسوب می شود و حضور در محافل بین المللی برای فوتبال مردسالار ایران امتیازاتی هم بهمراه داشته است.
نکته جالب توجه اینکه شهریاری نایب رئیس پیشنهادی بانوان در کابینه انتخاباتی کیومرث هاشمی بود، اما بعد از شکست سرگروه خود در مجمع دهم اسفند سال قبل، توانست منصور قنبرزاده دبیرکل جدید فدراسیون را پس از روی کار آمدن عزیزی خادم تا کنون برای ابقای خودش در هر دو سمت راضی کند.
افشاگری تکان دهنده یک مدیر سابق باشگاهی و نقش کمیته اخلاق
در میانه این بلوای رسانه ای و سکوت محض از سوی خانم شهریاری، مدیرعامل اسبق تیم ساوالان گستر شیراز در گفت و گویی با رسانه ها بدون ارایه مدرک مشخصی، دست به افشاگری زده است که ورود کمیته اخلاق را به این مساله ضروری می کند.
وی گفته افزود: «زمانی که تیم بنده به لیگ برتر صعود کرد، به دلیل نداشتن تیمهای پایه، از ورود ما به لیگ برتر جلوگیری کردند. شخص خانم شهریاری و برادر او در اتاق کمیته فوتبال ساحلی از بنده باج میخواستند و حتی گفتند هزینه تیمهای پایه را در همینجا انجام دهید و ما هم با لیگ برتری شما موافقت خواهیم کرد. بعد از این پیشنهاد صحبتهای آنها را به گوش آقای ساکت که دبیر فدراسیون بودند، رساندم که سریعا جلسه تشکیل داد و مسئول کمیته بلافاصله از مواضع خود عقب نشینی کرد.»
فارغ از صحت و سقم این ادعای فاقد سند، کمیته اخلاق موظف است به این موضوع رسیدگی کرده و ماجرا را تا حصول اطمینان و چگونگی مساله بررسی نماید. آیا شهریاری چنین تقاضا یا پیشنهادی مطرح کرده است؟ اگر پاسخ مثبت است چگونه چنین مسوولی در فدراسیون همچنان جایگاه دارد و جریمه و مواخذه نمی شود. البته بعید است این ادعا بیش از یک حمله رسانه ای هدفمند باشد که برای مقطعی کوتاه بتواند شهریاری را در موضع ضعف مقابل تاج قرار دهد.
علیزاده تاکید کرد: سوال اینجاست که خانم شهریاری و برادر وی به چه حقی قصد زیاده خواهی از من داشتند؟ من هیچ ابایی از هزینه کردن در فوتبال ساحلی نخواهم داشت و همین الان حاضرم در صورت نبودن شهریاری، مجددا به عرصه باشگاهداری برگردم و با مبلغی نزدیک به ۳ میلیارد تیمی در لیگ برتر ببندم، اما وقتی چنین رفتارهایی را دیدم، دلسرد شدم. چرا کسی پاسخ نمیدهد نقش بردار خانم شهریاری در کمیته فوتبال ساحلی چیست؟ تفریحات برادر شهریاری با بعضی از بازیکنان در ویلاهای شمال بر هیچکس پوشیده نیست.
این حرف ها در صورتی که در محاکم قضایی ثابت نشود عواقب سختی برای طرح کننده آن در پی دارد. اتهاماتی بدون مدرک مشخص از سوی فردی که سابقا در فوتبال ساحلی سمتی باشگاهی داشته و حالا ناگهان فضای رسانه ای را برای دامن زدن به اتهامات مناسب دیده است. این حواشی ضرورت بررسی موضوع در نهادهای نظارتی را گوشزد میکند.
نویسنده: صادق لودریچه