به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف که در مراسم تجلیل از معلمان برگزیده ۳۱ استان کشور که به صورت ویدئو کنفرانسی و همزمان با روز معلم برگزار شد، سخن میگفت، با اشاره به جایگاه رفیع معلمی و گرامیداشت یاد شهدای انقلاب و دفاع مقدس به ویژه شهدای دانش آموز و معلم افزود: اگرچه کرونا شیرازه آموزش و پرورش را به هم ریخت، اما آموزش و پرورش توانست با یک سرعت خوب و با همت مدیران و معلمان سامانهای را طراحی کند و به نوعی خارج از انتظار عمل کند و همه دیدند که چگونه در روز نیاز و سختی، کم لطفی و کم توجهی مسئولان با تلاش و کوشش معلمان جبران شد که این مهم نشان داد به راستی شغل معلمی شغل انبیاست و جز با عشق و امید جریان پیدا نمیکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته تعدادی از دانش آموزان به خاطر محرومیت و عدم دسترسی به امکانات از فضای مجازی فراهم شده برای آموزش محروم اند که این مهم دغدغه ما است و ما شرمنده و نگران آنها هستیم که نکند آنها با تداوم کرونا امکان تحصیل را از دست بدهند و بر اساس همین دغدغه مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی کرد که امکانات لازم برای مناطق محروم تامین شود.
قالیباف در بخش دیگری از صحبتهای خود، گفت: من به زندگی خود که نگاه میکنم درمی یابم که نقش معلمان به ویژه در دوران ابتدایی تا دبیرستان و پیش از ورود به عرصه تحصیلات عالی و آکادمیک شاید از پدر و مادر نیز بیشتر است چرا که دانش آموز همه آینده خود را در چهره معلم تجسم میکند و از همین رو است که حفظ منزلت، جایگاه و شأن معلم در همه ابعاد مهم است و همه چیز در گرو حفظ این شأن و جایگاه است و اگر ما میخواهیم نظام رتبه بندی یا سند تحول را نیز اجرا کنیم باید به حفظ شأن جایگاه معلم توجه ویژهای داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مسئولین باید برای امور مختلف راه حل عملی و اقدام واقعی در کارنامه خود داشته باشند، گفت: اگر ما میگوییم که آموزش و پرورش مهم است و واقعا هم اینگونه است باید در کارنامه دوران مسئولیت خود به آن توجه کنیم چرا که معلمان نظام اولویتها و ترجیحات را در یک جامعه مشخص میکنند، زیرا تعلیم و تربیت این خطوط را تبیین مینماید، اما متاسفانه آموزش و پرورش در چهار دهه گذشته در عمل در اولویت ما نبوده است و امروز ما میبینیم که بیشترین صدمه را از این اتفاق خورده ایم.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: در برنامههای پنجساله توسعه دولت آینده باید اولویت اصلی خود را به بحث آموزش و پرورش قرار دهند چرا که بی شک ساماندهی و ثبات اقتصادی و استقلال و رفع مشکل آسیبهای اجتماعی در گرو رشد آموزش و پرورش و توسعه آموزشی است و ما هرجا از این موضوع غفلت کرده ایم دچار مشکل شده ایم.
وی با اشاره به دوران مسئولیت خود در شهرداری تهران، گفت: در آن زمان با وجود آنکه شاید مسئولیت اصلی شهرداری چیز دیگری بود، اما با توجه به اهمیت معلمی و آموزش و پرورش ما همه شهرداریها و ناحیهها را توجه داده بودیم، اگر معلمان و مدیران در مدارس مشکلی دارند در حد توان مدیریت شهری به آنها توجه شود و ان شاءالله با همین نگاه در حال و آینده نیز پیش خواهیم رفت و مجلس و دولت نیز باید آموزش و پرورش را به عنوان یک دستگاه سرمایهای نگاه کنند و نه دستگاه هزینه ای.
قالیباف تاکید کرد: البته یکی از مانعهای اصلی توجه به آموزش وپرورش نظام اداری و ب، روکراسی است که زنجیری به پای مردم و دست مدیران شده است و اگر در این ۱۰ سال در سند تحول نیز به جایی که قرار بوده است نرسیده ایم یکی از دلایل اصلی آن همان معضل اصلی یعنی بوروکراسی اداری است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر لزوم توجه به عدالت آموزشی، گفت: عدالت آموزشی و فراگیری آموزش برای همه یکی از موضوعات مهم برای ما است و یکی از اثرات مثبتی که آموزش در دوران کرونا داشت ایجاد بستر نظارت و کنترل و ارتباط بی واسطه بین همه بخشهای آموزش و پرورش از بالاترین بخش یعنی مدیران و آموزش و پرورش تا پایینترین سطوح بود. همچنین یکسان سازی متون و کتب درسی نیز در این سیستم اتفاق مثبتی بود که رخ داد، اما دغدغه افرادی که به امکانات سخت افزاری دسترسی ندارند کماکان برای ما مهم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه رتبه بندی معلمان که از سوی دولت ارائه شده است، گفت: این لایحه در کمیسیون در حال بررسی است و اگر اشکالاتی نیز دارد با همکاری دولت و در مسیر بررسی اصلاح خواهد شد و بی شک در اولویت مجلس قرار دارد و با وجود اینکه بررسی و تصویب آن نهایی نشده است مجلس در چارچوب بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی بودجه آن را انجام داده است.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود با تاکید بر اهمیت دانشگاه فرهنگیان، تصریح کرد: این دانشگاه باید در راستای کادرسازی و توسعه آموزش و پرورش ساختار یابد و رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص آن تاکیدات فراوانی داشته اند لذا هرگز نباید از بحث دانشگاه فرهنگیان غفلت کنیم.
دکترقالیباف افزود: زمانی در مناطق محروم سیستان و بلوچستان کسانی که با رتبههای بالا امکان انتخاب رشته در دانشگاههای معتبر کشور را داشتند دانشگاه فرهنگیان را برای خدمت انتخاب میکردند و معلمی را برمی گزیدند و ما باید چنین جاذبهای را برای دانشگاه فرهنگیان ایجاد کنیم که بهترین افراد این گونه آن را برگزینند و جذب آن شوند چرا که این دانشگاه مرکز ثقل، حرکت و تحول آموزشی در کشور است.
به گزارش خانه ملت در این نشست معلمان برگزیده ۵ استان به نمایندگی از معلمان سراسر کشور به بیان دغدغه ها، مشکلات و مطالبات خود پرداخته و مطالب خود را با رئیس مجلس در میان گذاشتند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.