تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون شاخص کل بورس در پایان هفته کاهش یافت، رئیس جمهور: بورس را به اوج رساندیم، ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، ارزش پالایشی یکم چقدر کاهش داشت؟، سهام آسیا اقیانوسیه نوسان کردند، نوسان بسیار شدید ارزهای مجازی، تقویت دلار قیمت جهانی طلا را پایین کشید و آمادگی پالایشگاههای هندی برای خرید نفت ایران را در بر دارد.
شاخص کل بورس اوراق بهادار دیروز با کاهش ۱۸ هزار و ۷۴۶ واحدی معادل ۱.۶۰ درصد به یک میلیون و ۱۵۴ هزار و ۷۶۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۱۷ واحدی به ۱۷ هزار و ۷۹۰ واحد رسید.
روحانی در جلسه هیات دولت با اشاره به اقدامات دولت در دوران تحریم و کرونا، گفت: دولت در چنین شرایطی همسانسازی حقوق را انجام داد. حقوق بازنشستگان را 2.5 برابر افزایش داد، 60 درصد از سهام عدالت را در همین دوران آزاد کرد و بازار سرمایه را به اوج رساند، دولت باید به بازار سرمایه یاری و کمک کند و هرگز در آن مداخله نمیکنیم و اخیراً تصمیمی برای کمک به بازار سرمایه و صندوق تثبیت اتخاذ کردیم.
در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۷ میلیون و ۶۳۱ هزار و ۵۹۲ تومان رسید که نسبت به دیروز ۱.۹ درصد معادل ۱۵۴ هزار و ۵۲۹ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۴ میلیون و ۵۷۸ هزار و ۹۵۵ تومان رسیده است.
دیروز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ معاملات سهم پالایش قیمت پایانی هر واحد از پالایش یکم با افت ۱.۹۶ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته ۶ هزار و ۹۱۶ تومان معامله شد تا ارزش ۵۰۰ واحد از دومین ETF دولتی به ۳ میلیون و ۴۵۸ هزار تومان کاهش پیدا کند. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از پالایش یکم با کاهش ۲.۳۷ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته ۶ هزار و ۸۸۷ تومان معامله شد. این در حالی است که هر واحد از این صندوق به متقاضیان به قیمت ۱۰ هزار تومان و در مجموع ۵۰۰ واحد از آن به قیمت ۵ میلیون تومان فروخته شده بود.
بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه در معاملات امروز، پنجشنبه در حالی دچار نوسان شدند که دادههای اقتصادی خوب با نگرانیها از بحران کرونا خنثی شدند. وخامت بحران کرونا در هند، ویتنام، تایوان و تایلند باعث شد گزارش صادرات قوی ژاپن در ماه اخیر، تأثیر مثبت زیادی بر بازارها نداشته باشد. همچنین دادههای دیگری نشان داد نرخ بیکاری استرالیا کاهش یافته است. جامعترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه اماسسیآی بدون سهام ژاپن ۰.۱۵ درصد افت کرد در حالی که نیکی ژاپن ۰.۳۰ درصد بالا آمد. در بازار چین کامپوزیت شانگهای ۰.۲۸ درصد افت کرد و هانگسنگ در هنگکنگ ۰.۷۳ درصد پایین آمد. ایاساکس استرالیا با جهش ۱.۲۴ درصدی روبرو شد اما کوسپی کرهجنوبی ۰.۵۶ درصد افت کرد.
قیمت بیتکوین با سقوط سنگین ۳۰ درصدی تا ۳۰ هزار دلار پایین آمد و دوباره تا ۳۹ هزار دلار بالا رفت. سقوط دیشب ارزهای مجازی که ادامه سقوطهای اخیر هفته گذشته بود در لحظاتی قیمت بیتکوین را تا ۳۰٫۰۰۱.۵۱ دلار پایین آورد که این پایینترین قیمت آن از اواخر ژانویه تا کنون است. اما تا این حد پایین آمدن قیمت بیتکوین باعث شد تا تقاضا برای خرید آن بالا برود و قیمت تا ۶:۳۰ صبح پنجشنبه به وقت تهران ۱۲ درصد از سقوط دیشب را جبران کرد و تا ۳۸٫۲۰۵.۴۹ واحد بالا آمد. قیمت بیتکوین تا ۹:۱۳ صبح امروز به وقت تهران به ۳۹٫۲۵۹.۱۱ دلار بازگشت. سقوط شدید دیشب به معنای آن بود که بیتکوین تمام سود به دست آمده از زمان اعلام خرید ۱.۵ میلیارد دلار بیتکوین توسط تسلا را موقتاً از دست داده باشد. دیشب در بدترین حالت سقوط ارزش بیتکوین در یک هفته اخیر به ۴۰ درصد هم رسید. سایر ارزهای دیجیتالی هم در سقوط دیشب سهیم شدند. اتروم ۲۲ درصد سقوط کرد و به ۲٫۶۲۰۹۷ دلار رسید. حتی ارز دیجیتال مورد علاقه ایلان ماسک، داجکوین، هم ۲۵ درصد سقوط کرد و به کمتر از ۳۶ سنت بازگشت.
ارزش ارزهای دیجیتالی در ساعاتی از مبادلات چهارشنبه تا ۱.۵ تریلیون دلار هم کاهش پیدا کرد که تقریبا یک تریلیون دلار کمتر از اوج ثبت شده آن در ماه آوریل بوده است.
ارزش دلار مقابل همه ارزهای مهم تقویت شد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۴۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۱۱۰ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۷ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، پنجشنبه، در حالی پایین آمد که ارزش دلار و سود اوراق قرضه آمریکا به دنبال انتشار صورتجلسههای اجلاس اخیر فدرالرزرو، تقویت شد. قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپاتگلد، که یک روز قبل با جهش ۱.۲ درصدی به ۱٫۸۸۹.۸۵ دلار رسیده بود که بالاترین قیمت از ۸ ژانویه تا کنون است، دیشب تا ۱٫۸۶۶.۶۴ دلار پایین آمد. این شاخص تا ساعت ۹:۲۳ به وقت تهران ۰.۳۰ درصد از افت دیشب را جبران کرد و به ۱٫۸۷۵.۱۴ دلار بازگشت. اما قیمت پیشخرید هر اونس طلای آمریکا که دیشب ۰.۷ درصد رشد کرده بود تا ۹:۲۷ صبح امروز ۰.۲۹ درصد افت کرد و به ۱٫۸۷۶.۱۰ دلار رسید. قیمت هر اونس نقره هم در این بین ۰.۴۶ درصد پایین آمد و به ۲۷.۸۹۵ دلار رسید. صورتجلسههای اجلاس اخیر بانک مرکزی آمریکا نشان میداد برخی اعضای فدرالرزرو موافق تغییر سیاستگذاری مالی کنونی هستند. آنها معتقدند با توجه به ریکاوری سریع اقتصاد باید نرخ بهره را برای کنترل تورم افزایش داد. این خبر با بالا بردن ارزش دلار باعث شد قیمت طلا برای دارندگان ارزهای غیر دلاری گرانتر تمام شده و تقاضا برای خرید آن کاهش یابد.
سامانه نیما دیروز شاهد عرضه حدود ۲۳۵ میلیون دلار به صورت حواله ارزی به منظور تامین ارز واردات کشور بوده است. از عرضههای مذکور حدود ۷۳ میلیون دلار معامله شده و بر اساس معاملات انجام شده، میانگین موزون نرخ دلاری معاملات ۲۰ هزار و ۳۸۳ تومان بوده است. این امر حاکی از این است که نرخ ارز موثر در واردات کشور نرخ مذکور بوده و روند آن در روزهای اخیر نزولی بوده است.
به نقل از سیانبیسی، قیمت نفت خام با نگرانی از وخیمتر شدن بحران کرونا در آسیا و وحشت از تورم آمریکا به شدت سقوط کرد. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچمارک جهانی قیمت نفت در معاملات دیشب ۳.۲ درصد یا ۲.۲ دلار سقوط کرد و به ۶۶.۴۹ دلار رسید. این شاخص در پایان معاملات روز سهشنبه هم ۱.۱ درصد سقوط کرده بود در حالی که در میانه معاملات آن روز از ۷۰ دلار هم فراتر رفته بود. قیمت شاخص برنت تا ساعت ۹:۳۸ صبح پنجشنبه به وقت تهران با ۰.۳۳ درصد رشد به ۶۶.۸۸ دلار بازگشت. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا دیشب ۳.۵ درصد یا ۲.۳۰ دلار سقوط کرد و به ۶۳.۱۹ دلار رسید. این شاخص هم در پایان معاملات سهشنبه ۱.۲ درصد سقوط کرده بود. شاخص نفت آمریکا تا ساعت ۹:۴۰ صبح پنجشنبه به وقت تهران با ۰.۳۹ درصد رشد به ۶۳.۶۱ دلار بازگشت. بالا رفتن موقت قیمت برنت در این هفته و رسیدن آن به ۷۰ دلار با خوشبینی به بازگشت اقتصادی آمریکا، اروپا و چین اتفاق افتاده بود اما وخیم شدن بحران کرونا در هند، تایوان، ویتنام و تایلند همه این خوشبینی را از بین برد.
پالایشگاههای هندی با انتظار برای رفع تحریمهای آمریکا، قصد دارند خرید محموله های تکی نفت را در نیمه دوم سال کاهش دهند تا فضا برای ازسرگیری واردات نفت ایران فراهم شود. /ایسنا
به نقل از مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به آوریل با ۰.۳ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۱.۶ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در مسیر رسیدن به سطح دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۲.۰ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است. انرژی با تورم ۰.۹۶ درصدی و خدمات با تورم ۰.۳۷ درصدی و مواد غذایی با تورم ۰.۱۶ درصدی پیشتاز گروه های مختلف بوده اند و کالاهای صنعتی نیز با تورم ۰.۱۲ درصدی بیشترین تاثیر را در کاهش تورم داشته است. تورم بخش مواد غذایی و نوشیدنی نیز طی این مدت ۰.۲۴ درصد بوده است. قرار است بانک مرکزی اروپا در هر ماه ۲۰ میلیارد یورو اوراق قرضه دولتی را خریداری کند تا راه را برای تقویت رشد اقتصادی در سطح منطقه یورو هموار کند.
در بین کشورهای عضو منطقه یورو، بالاترین تورم مربوط به مجارستان با ۵.۲ درصد بوده است و پس از این کشور نیز لهستان با ۵.۱ درصد و لوکزامبورگ با ۳.۳ درصد قرار دارند. از طرف دیگر کمترین تورم ثبت شده مربوط به یونان با منفی ۱.۱ درصد بوده است و پس از این کشور، پرتغال با منفی ۰.۱ درصد و مالت با مثبت ۰.۱ درصد قرار دارند. از طرف دیگر طی این مدت نرخ تورم در بلژیک ۲.۱ درصد، آلمان ۲.۱ درصد، فرانسه ۱.۶ درصد و در ایتالیا ۱.۰ درصد اندازه گیری شده است. در بین کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند نیز تورم نروژ طی این مدت ۳.۲ درصد و سوییس منفی ۰.۱ درصد اندازه گیری شده است.