پایان کوچ بهاره عشایر استان تهران

سرپرست امور عشایر استان تهران از استقرار کامل این جامعه تولید کننده در مناطق ییلاقی (سردسیر) استان خبر داد و گفت: عشایر تا نیمه شهریورماه در زیر سیاه چادرهای عشایری زندگی خواهند کرد.
کد خبر: ۱۰۵۹۸۷۲
|
۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸ 24 June 2021
|
16089 بازدید

به گزارش «تابنک»، فرشید ذبیخی روز پنجشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: کوچ بهاره عشایر استان تهران با استقرار در مناطق سردسیر از جمله شهرستان‌های شمیرانات، فیروزکوه و دماوند پایان یافت و عشایر تا نیمه شهریورماه در این مناطق مشغول کار و تولید هستند.

وی افزود: با حضور این جامعه تولید کننده خدماتی همچون تامین آب شرب بهداشتی، آبرسانی سیار، واکسیناسیون دام، توزیع نهاده و خوراک دام به جامعه تولید کننده در این مناطق ارائه می‌شود.

سرپرست امور عشایر استان تهران ادامه داد: همچنین در منطقه کمردشت دشت لار همچون سال گذشته بخش خدمات رسانی به جامعه عشایری راه اندازی شده که در این مرکز خدمات پزشکی و درمانی و همچنین خدمات دامپزشکی به جامعه عشایری داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: توزیع کپسول گاز مایع و اجرای طرح چراغ معابر و حمام خورشیدی از دیگر خدماتی است که به جامعه عشایر داده می‌شود.

مرمت ۴۷۵ کیلومتر از راه‌های عشایری در مناطق ییلاقی

سرپرست امور عشایر استان تهران تاکید کرد: به منظور عبور و مرور آسان جامعه تولید کننده ۴۷۵ کیلومتر از مسیر‌های ییلاقی استان مرمت و بازسازی شد.

به گفته وی، مجموع ایلراه‌های عشایر استان تهران ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر ثبت شده و تلاش داریم این مسیر‌ها را برای عبور و مرور عشایر مرمت کنیم.

ذبیحی با بیان اینکه در مدت کرونایی هیچ عضوی از جامعه عشایر استان تهران به ویروس کرونا مبتلا نشدند گفت: دیدن زندگی عشایر در زیرسیاه چادر و مناطق طبیعی برای هر شهروندی زیبا و جذاب است، اما بدلیل شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامت این جامعه تولید کننده از شهروندان می‌خواهیم که امسال همچون سال گذشته از این مناطق دیدن نکنند و پس از رخت بستن ویروس کرونا از این مناطق بازدید کنند.

به گفته وی، در سال گذشته عشایر استان تهران بیش از ۶۷ هزار تن محصول تولید کردند و پیش بینی می‌شود امسال نیز میزان تولیدات این جامعه افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، تعداد ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.

این جامعه تولیدکننده طی سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند.

عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟