به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، وحید قبادی دانا در آئین افتتاح مجموعه رفاهی و درمانی سرای احسان که وزیر دادگستری و جمعی از خیرین نیز حضور داشتند، افزود:یارانه حق پرستاری ۲۷ هزار معلول ضایعه نخاعی و معلولان شدید وابسته به بستر که در خانه نگهداری میشوند، به یک میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه یارانه ۶۴۰ هزار تومانی برای خیریههایی که مددجویان بیسرپرست و بدسرپرست ما را نگهداری میکنند، به عنوان یارانه دولتی برای هر نفر در ماه پرداخت شده است، افزود: با امکانات چند سال گذشته این اعتبار به صورت دستی از ستاد کشور به استانها و سپس شهرستان و بعد به خیریهها داده میشد، اما در ۲ و نیم سال گذشته تحت سامانه یکپارچه مدیریتی مبلغ یارانه هر ماه بدون تاخیر به حساب بانکی خیریههای تحت نظارت بهزیستی پرداخت میشود، اما این مبلغ کفاف نگهداری این افراد را نمیداد لذا این مبلغ به یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان افزایش یافت.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: الان حدود یکهزار مرکز نگهداری شبانهروزی سالمندان، بیماران روانی مزمن و معلول در سراسر کشور داریم که بیش از ۵۱ هزار نفر مددجو در آنها نگهداری میشوند.
وی با بیان اینکه هدف ما نگهداری مددجویان به جای مراکز در درون خانوادههاست، تصریح کرد: امروز داشتن مجموعههای شکیل و گسترده برای نگهداری شبانهروزی معلولان و افراد سالمند و ... یک فضیلت نیست بلکه باید شرایطی فراهم شود تا در درون خانواده نگهداری شوند و در جامعه فعالیت داشته باشند.
او ادامه داد: تعداد مددجویان در مراکز شبانهروزی ۵۱ هزار نفر، تعداد مددجویان تحت پوشش بهزیستی که در خانواده نگهداری میشوند و مورد حمایت دولت قرار میکیرند به ۵۵ هزار نفر رسیده است به عبارتی برای اولین بار تعداد معلولانی که در خانوادهها نگهداری میشوند و حق پرستاری دریافت میکنند از آنهایی که در مراکز شبانهروزی نگهداری میشوند پیشی گرفته است و برای هر فرد ۶۱۰ هزار تومان ماهانه به خانواده داده میشود که شامل ۲۷ هزار معلول ضایعه نخاعی و مابقی معلولان شدید و خیلی شدید وابسته به بستر هستند که از پایان تیرماه این رقم به یک میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
قبادیدانا با بیان اینکه کرونا برای ما مسئله مهمی بود، اذعان کرد: افتخار میکنیم تمام مددجویان در مراکز شبانهروزی واکسن را دریافت کردند که به بالای ۸۰ درصد رسیده است و حدود ۲۰ هزار نفر از این افراد دور دوم واکسن را دریافت کردند این در حالی است که پیش از تزریق واکسن هم ایزالیسیون به موقع مددجویان باعث شد کمترین مرگ و میر را داشته باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور بر ارائه تسهیلات ویژه به مجموعههای خیریه تاکید کرد و گفت: قدم اول شفافسازی خیریههاست؛ شفافسازی باعث جلب اعتماد عمومی میشود. چندی پیش سامانهای تحت عنوان «سنترز» آغاز به کار کرده است و مراکز متعددی ثبت شدهاند و حداکثر تا یک ماه آتی امکان ثبت الکترونیکی برای راهاندازی مرکز در آن فراهم میشود.
وی در پایان با بیان اینکه ۲ هزار و ۵۲۷ خدمات بهزیستی (مثبت زندگی) در کشور راهاندازی شد و ۱۳ هزار مددکار آخرین خدمات سطح یک را به جامعه ارائه میدهند، یادآور شد: بهزیستی سازمانی برای بهتر زیستن همه مردم است و هر یک از مراکز مثبت زندگی متولی ۴۵۰ خانواری است که در محدوده مرکز زندگی میکنند و مددکاران بومی کار آنها را انجام خواهند داد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.