به گزارش تابناک به نقل از فارس، آیت الله سیداحمد علمالهدی در خطبههای این هفته آیین عبادی سیاسی جمعه مشهد که در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با یادآوری داستان کشتار ایرانیان کنار خانه خدا توسط عربستان، گفت: این ایام فصل حج و فرضیه الهی و اجتماعی است که میان امت اسلام به عنوان یک محور اصلی محسوب میشود اما به دلیل بی کفایتی تولیت حرمین، مردم از حج محروم شدند که ریشه آن مستکبران هستند و کسانی مزدور استکبار شدند که عرضه مدیریت حج در این اوضاع را ندارند.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه زندگی ما آمیخته با جنایات غرب و آمریکا و مستکبران است، یادآور شد: در این روزها سه خاطره، چهره کثیف غرب را برای ما معلوم کرد، خاطره اول کشتار رضاخان مزدور در مسجد گوهرشاد، خاطره دوم سالروز توافق برجام که ریشه تمام سختیها و فشارهای اجتماعی و خاطره سوم حمله عربستان سعودی به عزیزان ایران در پی برائت از مشرکین است.
وی افزود: اینها عملیاتهایی است که چهره آمریکا و غرب را در برابر اسلام به ما نشان میدهد، مسأله برجام هم همین است، روی صحبتم با عزیزان مسؤول کشور نیست، اینها خدمت کردند نه خیانت، آنها تصور کردند اگر مسأله هستهای حل شود ما دیگر مشکلی نداریم، فکر کردند اگر تحریمها برداشته شود و از انرژی هستهای صرف نظر کنیم مشکلات برطرف میشود، مشکل آمریکا نظام اسلامی است نه هستهای.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه اینها تحریمها را برنمیدارند، ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند نرمش قهرمانانه انجام دهید، اما هشت سال درس عبرت گرفتیم و دشمنان سرمایه های کشور ما را تضعیف کردند و نه تنها تحریمها را لغو نکردند بلکه برجام هزار و ۴۰۰ تحریم اضافه کردند، برخورد دشمن در برجام و مسخره کردن ملت ایران مانند آدمکشی در مسجد گوهرشاد و کنار کعبه است.
اشتباه مسؤولان در برجام چه بود؟
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: دو اشتباه توسط مسؤولان صورت گرفت، اول اینکه مسیر خود را پیش گرفتند و گوش به حرف رهبری نکردند و ارزش پول ما به این صورت درآمد و اقتصاد و وضعیت مردم خاک شد و حالا میخواهند برجام را به عنوان ارزش اعلام کنند!، این برجام ما را بدبخت کرد! دشمن را بزک میکنید؟ مردم ما بیدار هستند و این در بیست و هشتم خرداد معلوم شد و مردم از این حرفها تبعیت نمیکنند.
وی تصریح کرد: به عنوان تشکر از خادمان ملت، از مجلس شورای اسلامی تشکر میکنیم که شر برجام را کندند و امید است پای این قانون بایستند و مسؤولان آینده کشور پای موعظههای پیامبر گونه رهبری باشند؛ پس از این مسؤولان اگر بخواهند برجام را ادامه دهند باید گوش به حرف مقام عظمای ولایت و مجلس شورای اسلامی باشند.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه آنچه که صورت گرفت خیانت مسؤولان نبود بلکه خیانت دشمن بود، ادامه داد: آنها ناجوانمردانه از برجام بیرون آمدند، نباید به مسؤولان سوءظن داشته باشیم، مسؤولان عزیز با اینکه اشتباهاتی داشتند اما خدمت کردند، دشمن را در سیاست بشناسید و چشم به فرمایشات رهبر بدوزید.
امام جمعه مشهد در ادامه مباحث هفتههای گذشته، به تشریح برخی مبانی تقوای عملی پرداخت و اظهار کرد: کلام ما در خطبه اول درباره مصادیق تقوای عملی در ارتباط بود و مدت چند هفتهای درباره تقوای عملی در ارتباطات خانوادگی بحث کردیم و از این به بعد کلام و سخن ما درباره تقوای عملی در ارتباطات اجتماعی است.
امام جمعه مشهد گفت: انسان در جامعه زندگی میکند، جریان زندگی انسان آمیخته با زندگی دیگران است و هیچ فردی را پیدا نمیکنید که در جریان زندگی و سرنوشتش با دیگران دخالت و ارتباط نداشته باشد.
وی با بیان اینکه سرنوشت انسانها به هم مرتبط است چون یک بخش زندگانی انسان زندگانی فردی است و بخش دوم زندگی انسان، زندگانی جمعی است و بشر نمیتواند سرنوشت خود را جوری تدوین کند که با سرنوشت دیگران مربوط نباشد.
آیت الله علم الهدی تصریح کرد: ارتباطات اجتماعی بخش عمده زندگی انسان را تشکیل می دهد و اکثر بیتقواییها و بی بندوباریها و معاصی پروردگار عمدتاً در ارتباطات اجتماعی صورت میگیرد.
امام جمعه مشهد افزود: اگر بنا شد ارتباط با دیگری بخواهد منافع و رفاه انسان را در زندگی بر هم بزند انسان مقاومت میکند و اصطکاک بین منافع و رفاه زندگی بین افراد پیش می آید.
وی با بیان اینکه صدر ارتباطات اجتماعی، ارتباط با پدرو مادر است، عنوان کرد: اینکه انسان حدود دیگران را رعایت نکند و تنها به فکر خود باشد و به دنبال کسب قدرت و منفعت برای شخص خودش باشد با تقوا سازگار نیست.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه احسان به پدر و مادر در قرآن هم ردیف توحید پروردگار و یک حکم الهی غیر قابل تغییر است، در تشریح معنای احسان گفت: احسان سوای حق و حقوق است، احسان به پدر و مادر که در قرآن به آن تاکید شده یعنی احسان و نیکوکاری در حدی که پدر و مادر را فوق العاده و غیرمنتظره خوشحال کند.
خطیب نماز جمعه مشهد عنوان کرد: قرآن در سوره اسرا در خصوص تقوای عملی در ارتباط با والدین میفرماید «به پدر و مادر خود نیکی کنید» احسان این نیست که پدر و مادر را دوست داشته باشید، احسان زمانی است که به جز حقوق و گرایشات عاطفی برابر پدر و مادر، کاری کنید که برخلاف توقع آنها خیری به آنها برسانید و آنها خشنود شوند، نیکی به پدر و مادر از احکامی است که هیچ زمانی قابل تغییر نیست و از گردن انسان ساقط نمیشود.
وی در ادامه آیه تفسیر کرد: احسان به پدر و مادر از دو جهت برابر عبادت توحیدی خداوند قرار گرفته است، اول اینکه عقل میگوید انسان باید به مبدأ پیدایش خود وابسته باشد و پدر و مادر ابزار پیدایش هستند و هیچگاه نباید آنها را فراموش کنیم، چه در کودکی و چه در زمانی که رشادت جسمی و اقتصادی پیدا کنید، تو انسانی بودی که اگر نیم ساعت شیر مادرت دیر به تو رسیده بود تلف میشدی.
آیت الله علم الهدی جهت دوم را پذیرش اعمال در گرو وابستگی به خدا دانست و تکمیل کرد: اگر به پدر و مادر خود نیکی نکنید و دل آنها را بشکنید تمام اعمال خوبتان بر باد میرود، پیامبر اکرم(ص) میفرماید«با پدر و مادر هم میتوان به بهشت رفت و هم جهنم».