بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
طالبان: تا زمانی که رئیس جمهور غنی برکنار و دولت جدید تشکیل نشود، صلح حاصل نخواهد شد
سخنگوی طالبان: ما نمی خواهیم قدرت را در انحصار خود داشته باشیم، اما تا زمانی که رئیس جمهور غنی برکنار و دولت جدید تشکیل نشود، صلح حاصل نخواهد شد. گفتوگوهای دوحه آغاز خوبی است، اما تا زمانی که دولت غنی برکنار نشود، آتش بس بیهوده است. قصد حمله به کابل را نداریم و هدف مان جنگ داخلی نیست. قبل از توافق بر سر آتش بس، باید دولت جدیدی که مورد قبول همه طرف ها باشد، بر سر کار بیاید.
ساحل مازندران جای سوزن انداختن نیست
این روزها در ساحل مازندران جای سوزن انداختن نیست و جمعیت زیاد در سواحل مازندران ـ آن هم بدون رعایت مسائل بهداشتی ـ نگرانیها را بیشتر میکند.موضوع نگرانکننده بیتوجهی به هشدارها و توصیههاست؛ با وجود اینکه شنا در شب، شنا در دریای مواج و شنا در مناطق سنگچین ممنوع است، وقتی ناجیان این موضوع را به مردم گوشزد میکنند، این هشدارها و توصیهها را مانعی بر شادی خود میدانند.رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران در این باره می گوید: با توجه به شرایط کرونایی مازندران، حضور مردم بهویژه در شبها در سواحل نگرانکننده است./فارس
بارهایی که بدون اطلاع مسافران در فرودگاه شیراز ماند
ظهر امروز ایران ایر در یک اتفاق عجیب، بدون اطلاع قبلی به مسافران پرواز شیراز به بندرعباس، بارهای آنها را در فرودگاه شیراز باقی گذاشت و هیچ توضیحی به مسافران نداد. بسیاری از مسافران این پرواز میگویند که داروها و کلید خانه و بسیاری از وسایل ضروری خود را در چمدان خود گذاشته بودند و از ندادن اطلاع قبلی گلایه داشتند. درحال حاضر این مسافران به مشکل برخوردهاند؛ اما مسئولان فرودگاه هیچ توضیحی به آنها نمیدهند و حتی به آنها اطلاع نداده بودند که وسایل ضروری خود را بردارند./کن نیوز
ادعاهای سخنگوی پنتاگون علیه ایران
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا بدون ارائه هیچگونه مستندات و مدارکی به تکرار ادعاهای ضد ایرانی پرداخته است.«جان کربی»، سخنگوی پنتاگون در گفتوگو با شبکه خبری العربیه بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی، مدعی شده ایران، «شبهنظامیانی» را که به نیروهای آمریکایی در عراق حمله میکنند، تسلیح و تأمین مالی میکند. کربی مدعی شده، ایران باید حمایت خود از «شبهنظامیان در عراق» را متوقف کند. ادعای وی در حالی صورت گرفته که تحلیلگران میگویند جریان مقاومت در برابر حضور نظامی آمریکا در منطقه واکنش طبیعی به اقدامات واشنگتن بوده است؛ برای نمونه، در عراق، مخالفتها با حضور نظامی آمریکا از زمانی شدت گرفت که پنتاگون اقدام به ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران و ««ابومهدی المهندس»، جانشین سابق رئیس سازمان الحشد الشعبی در نزدیکی فرودگاه بغداد کرد. پارلمان عراق، بعد از این اقدام آمریکا، مصوبهای برای خروج نظامیان خارجی از خاک آن کشور به تصویب رساند.
علل افول حزب موتلفه در سیاست از زبان آرینمنش
عضو سابق حزب موتلفه اسلامی بیان کرد: حزب موتلفه از پیشینه درخشانی برخوردار است؛ قبل از انقلاب فعال بوده و سابقه سیاسی خوبی داشته؛ بعد از انقلاب نیز شخصیت هایی مثل آقای عسگر اولادی به عنوان نماد حزب موتلفه با شخصیت خودشان به موتلفه اعتبار می بخشیدند و تدریجا با ارتحال آقای عسگر اولادی، حزب موتلفه چهره های شاخص خود را یکی پس از دیگری از دست داد و هیچ گاه نتوانست نه در مجلس و نه در سایر موقعیت ها از جایگاه خوبی برخوردار باشد و در انتخابات ریاست جمهوری نیز مثل زمانی که آقای میرسلیم مطرح شد، موفقیتی کسب نکرد و میزان حمایت و آرای مردم از حزب موتلفه ناچیز بود و در حد قابل توجهی نبود. موتلفه نیز مثل سایر احزاب به افول رفت و جایگاه شایسته ای در دولت ندارد.او تاکید کرد: در مقاطعی یکی دو وزیر منتسب به حزب موتلفه بودند، ولی امروز بعید می دانم آقای رییسی بخواهد از چهره های منتسب به موتلفه استفاده کند. جایگاه موتلفه رو به رشد نبود و رو به افول است.او اظهار کرد: دلیل کناره گیری من این بود که برخی از نظریات من با نظرات سایر اعضای موتلفه متفاوت بود. من نظریات خود را در مصاحبه با خبرنگاران مطرح می کردم ولی نظریات من با دیدگاه های موتلفه، انطباق نداشت و از من به عنوان عضو موتلفه و مسئول موتلفه استان یاد می شد و من ترجیح دادم، اگر گفتگویی و دیدگاهی طرح میکنم به عنوان فردی مستقل مطرح کنم چون موتلفه خود سخنگو دارد.
آقایی: اصلاحطلبانی که فکر میکردند به هر قیمتی باید در قدرت باشند، سرشان به سنگ خورد
یک فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: تصمیمگیران در جریان اصلاحات باید به داخل مردم بیایند و حرفهای آن را با پشتوانه خودشان به گوش تصمیمگیران و کسانی که سیاستگذار هستند، برسانند.هدایت آقایی در گفتوگو با ایلنا، درباره وضعیت جریان اصلاحات بعد از انتخابات که بسیار مورد هجمه و انتقاد قرار گرفت و حتی برخی از کارشناسان عنوان کردند، شاید دیگر این جریان نتواند به عرصه سیاسی کشور بازگردد و افزود: یک مثالی در فرهنگ مذهبی ما وجود دارد، مبنی بر اینکه زمانی که شخصی از دنیا میرود، هنگام تشییع جنازهاش فکر میکند که باید از جا برخیزد و لحظهای که این کار را انجام میدهد سرش به سنگ لحد میخورد و آن وقت متوجه میشود چه اتفاقی افتاده است.این عضو کارگزاران سازندگی تاکید کرد: به اعتقاد من با این اتفاقاتی که در این دوره از انتخابات روی داد، هم جریان اصلاحات و هم جریان اصولگرا اگر بیدار شده باشند، باید سرشان به سنگ خورده باشد که امیدوارم با این سر به سنگ خوردن، بفهمند وضعیت چگونه است.وی افزود: برخی در جریان اصلاحطلب در یک فضای فکری سیر میکردند و آن این بود که در قالب حاکمیت به هر شکلی باشند تا این حضور باعث شود یک تغییراتی در ساختارها، رویهها، سیاستگذاریها، قانونگذاری و در نهایت در عملکردها به وجود بیاورند تا اتفاقی رخ دهد که نتیجه آن بهبود در وضعیت مردم باشد.آقایی با بیان این که رویه اصلاحطلبی با این شکل و شمایلی که تا امروز وجود داشت نتیجهاش همین شد و مردم از اصلاحات ناامید شدند، اظهار داشت: در صورتی که اصلاحات به ذات چیز بدی نیست ـ چون اگر ما مشکلات را نه در کشور خودمان، بلکه در تمام دنیا با این رویه حل و فصل کنیم ـ از انقلاب بسیار بهتر است.
مطالبه یک اصلاحطلب از رئیسی
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اگر آقای رئیسی مسیری را باز کند که قطبهای مخالف هم نقدهای خود را مطرح کنند، اقدام مثبتی است.حسین نقاشی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دیدار آقای رئیسی با برخی شخصیتهای جریان اصلاح طلب گفت: البته وقتی میگوییم شخصیتهای اصلاح طلب یعنی عناصر سیاسی برجسته و شناخته اصلاح طلبان در جامعه. اگر مقصود دیدار با همه کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است که این کار خوبی است، ولی دیدار با شخصیتهای اصلاح طلب محسوب نمیشود و اگر هم منظور دیدار با اعضای رسانههای اصلاح طلب بوده که این هم اقدام پسندیدهای بوده که هرچند بعد مشخص شد در جهت در میان گذاشتن دغدغههای صنفی روزنامه نگاران بوده است.او ادامه داد: فارغ از موضوع چینش کابینه به صورت فراجناحی که مخالف آن هستم و معتقدم دستاورد خوبی نه برای جامعه خواهد داشت و نه اعضای کابینه پاسخگوی پایگاه رای خود خواهند بود. اگر آقای رئیسی بتواند مسیری را باز کند که قطبهای مخالف هم نظرات و نقدهای خود را با او چه به صورت مستقیم و چه از سوی رسانهها در میان بگذارند، بسیار اقدام مثبتی است. نقاشی افزود: به بیانی دیگر یعنی فضا آزاد باشد و رسانهها آزادانه بتوانند نقد و نظرات خود را نسبت به عملکرد دولت و حاکمیت ارائه دهند؛ علاوه بر این اگر دیدارهای مداومی با دبیران کل احزاب نظیر رئیس دولت اصلاحات داشته باشد اقداماتی است که باعث تغییرات بسیار ارزندهای در فضای جامعه خواهد شد.
خبر یک نماینده درباره زمان معرفی کابینه رئیسی به مجلس
نماینده مردم جیرفت در مجلس گفت: مقرر شده است که رییس جمهور منتخب در چهاردهم مرداد ماه در حین برگزاری مراسم تحلیف، کابینه خود را به مجلس تقدیم و معرفی کند و پس از آن نمایندگان فرصت دارند تا رزومه افراد معرفی شده را بررسی کنند. «ذبیح الله اعظمی ساردوئی»، نماینده مردم جیرفت در مجلس، در گفت و گو با برنا در رابطه با جلسه رای اعتماد به کابینه دولت سیزدهم گفت: با توجه به اینکه آقای رییسی در ابتدای ورود به میدان انتخابات اعلام کردند که مستقل به میدان آمده اند و اغلب گروه ها و جناح های سیاسی نیز از ایشان حمایت کرده اند، انتظار می رود که گروه ها و جناح های مختلف سیاسی توقع سهم خواهی از کابینه دولت سیزدهم نداشته باشند. متاسفانه در هفته های اخیر، مشاهده شده که گروه های سیاسی، درخواست هایی برای حضور در دولت آقای رییسی مطرح کرده اند که این موضوع پذیرفته نیست. آقایان اجازه دهند رییس جمهور منتخب کابینه خود را با فراغ بال و براساس تخصص و کارآمدی انتخاب کنند.
انتقاد تند نقدعلی از روحانی
نماینده خمینی شهر در مجلس گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها کاملاً مشخص است، زیرا هیچ تکلیفی جز لغو تحریمها از طرف غربی مطالبه نکرده و همان چیزی است که از روز اول مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتهاند. محمدتقی نقدعلی درباره اظهارنظر حسن روحانی مبنی بر اینکه اگر مصوبه مجلس با موضوع اقدام راهبردی برای لغو تحریمها نبود، تحریمها لغو شده بود، اظهار داشت: واقعیت آن است آنچه در مذاکرات هستهای وین بین آقای عراقچی و طرفهای 5+1 رخ داده است، جرم محسوب میشود.
وی افزود: مجلس از همه جزئیات مذاکرات هستهای آگاه است. دولت آقای روحانی انتظار داشت که مجلس با چوب حراج زدن به باقی ماندههای صنعت هستهای و دستاوردهای کشورمان موافقت کرده و آبروی داشتههایمان را به او بدهیم موافقت کند؛ چنین چیزی را به هیچوجه نمیپذیریم. این در حالی است که حتی آقای عراقچی به عنوان مذاکره کننده ارشد کشورمان زیر بار این درخواست حسن روحانی نرفت و اعلام کرد که من حتی اگر دیانت و آخرت خود را مدنظر قرار ندهم فردا روز مرا با تقی زادهها و غربزدگان دوران مشروطه مقایسه خواهند کرد.نماینده خمینی شهر در مجلس گفت: کاری که حسن روحانی با موضوع مذاکرات هستهای انجام میدهد، از منظر حقوقی کتمان حقیقت و شانتاژ مجرمانه محسوب میشود؛ لذا من از دستگاههای امنیتی و قضایی و به ویژه دادستانی کل کشور میخواهم به این موضوع ورود کرده و مانع این شانتاژ تبلیغات کذب دولت حسن روحانی شوند و حتی دستگاه عدلیه میتواند علیه او اعلام جرم کند.
قول جهانگیری به مردم خوزستان
اول رئیس جمهور در سفر به استان خوزستان به مردم اطمینان خاطر داد که با به کارگیری تمامی توان ، مشکلات پیش آمده حل خواهند شد .اسحاق جهانگیری که به منظور بررسی و پیگیری تنش آبی و مشکلات ناشی از آن در روستاهای استان خوزستان، از طریق فرودگاه دزفول وارد استان شد، در گفتوگویی گفت: متاسفانه یا خوشبختانه، برخی سفرهای دولتی به استان خوزستان در اوج گرد و غبار در سال ۹۵ و سیلاب ۹۸ که مردم استان شرایط سختی داشتند بود که در کنار آنها حاضر شدم و هم اکنون در پایان دولت، در زمان بی آبی و خشکسالی به خدمت مردم رسیدم.اسحاق جهانگیری با تاکید بر اینکه هر چه در توان دولت و کشور باشد، براساس فرمایش های مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و رئیس جمهور منتخب به نمایندگی از نظام به کار خواهیم گرفت، افزود: در این سفر، پیگیریهای لازم را انجام میدهم و مشکلات بررسی و راهکارها ارئه میشود تا دغدغههای مردم استان به حداقل ممکن برسد.وی با اشاره به کم آبی امسال و خشکسالی و مشکلات کشاورزی افزود: تامین آب مورد نیاز مردم یک مساله و تامین آب در فصل پاییز مساله مهمتر است که باید در خصوص آن همه جوانب بررسی شود.
ادعایی درباره حضور نماینده عربستان در مراسم تحلیف رئیسی
یک منبع آگاه با اشاره به برگزاری مراسم تحلیف سیدابراهیم رئیسی پیش از نیمه مرداد گفت: ایران از عربستان برای حضور در این مراسم دعوت کرده است و به نظر میرسد سعودیها هم نظر موافق خود را اعلام کرده باشند.یک منبع آگاه در گفتوگو با اعتمادآنلاین، از احتمال حضور نمایندهای از پادشاهی عربستان در مراسم تحلیف سیدابراهیم رئیسی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به حلوفصل تمامی موارد اختلافی دوجانبه، هر لحظه امکان اعلام بهبود روابط تهران و ریاض و بازگشایی سفارتخانهها وجود دارد. در حال حاضر مذاکرات در پایتختهای برخی از کشورهای عربی در جریان است و بیشتر موارد اختلافی نه در مورد مناسبات ایران و عربستان، بلکه در رابطه با وضعیت کشورهای یمن، لبنان و عراق است.این منبع آگاه با بیان اینکه احتمال میدهم در مراسم تحلیف آقای رئیسی اتفاقی رخ دهد، ادامه داد: طرفین در حال مذاکره هستند که در مراسم تحلیف حرکت نمادینی انجام شده و پس از آن روابط آغاز شود.
اتحادیه اروپا: باید هرچه سریع تر به مذاکرات وین بازگشت
یک سخنگوی اتحادیه اروپا مدعی است که گذشت زمان به نفع مذاکرات وین نیست و طرفین باید هر چه سریعتر و با انعطافپذیری لازم، دور هفتم گفتگوها را آغاز کنند.به گزارش مهر به نقل از دویچه وله، یک سخنگوی اتحادیه اروپا در مسائل سیاست خارجی و امنیتی میگوید: گذشت زمان به نفع مذاکرات هستهای وین نیست. این سخنگو که نام او فاش نشد، افزود: فرصت دادن به دیپلماسی، مهم است، اما گذر زمان به نفع کسی نیست. باید از تأخیرهای بیمورد جلوگیری شود و هر چه سریعتر و با انعطافپذیری لازم به مذاکرات بازگشت. این سخنگو این اظهارات را در پاسخ به پرسشی درباره تماس تلفنی چهارشنبه «محمد جواد ظریف» با «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و اینکه آیا تاریخی برای ازسرگیری مذاکرات مطرح شده است، عنوان کرد.
دولت بایدن به دنبال جلوگیری از فروش نفت ایران به چین
یک رسانه غربی به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد، دولت آمریکا در حال انجام بررسیهای لازم برای جلوگیری از مبادلات نفتی ایران و چین است. یک مقام آمریکایی شامگاه جمعه گفت: ایالات متحده در حال انجام بررسیهای لازم برای جلوگیری از فروش نفت ایران به چین است. رویترز به نقل از این مقام آمریکایی نوشته: واشنگتن، در حال آماده شدن برای شرایطی است که ایران نخواهد به مذاکرات بر سر برجام بازگردد. واشنگتن چند ماه پیش به پکن گفته بود، هدفش ازسرگیری پایبندی به توافق هستهای برجام است و چنانچه این موضوع محقق شود، نیازی برای جریمه شرکتهای چینی که اقدام به خریداری نفت خام از ایران میکنند، وجود نخواهد داشت.رویترز نوشته، این موضع آمریکا اکنون با توجه به ابهامها در خصوص زمان از سرگیری هفتمین دور مذاکرات وین دستخوش تغییراتی شده است.