به گزارش «تابناک»، رضا شفیعی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این جنگلها بیشتر در مناطق غربی و جنوبی استان قرار دارد و بیش از هر زمان دیگری نیازمند مراقبت است.
وی ادامه داد: به دلیل خشکسالی بیسابقه در استان همچون سایر نقاط کشور، خطر آتش سوزی در کمین درختان بلوط این نواحی است و از ساکنان و گردشگران تقاضا داریم از هرگونه فعالیتی که خطر آتش سوزی را افزایش میدهد مانند رها کردن شیشه و شعله در طبیعت اجتناب کنند.
سرپرست اداره جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه جنگلهای زاگرسی استان دارای درختان کهن و با ارزش است تصریح کرد: بنابراین حفاظت هر یک از آنها که دههها رشد کردهاند و دارای مزایای فراوانی هستند ضروری است.
به گفته شفیعی، آفات خطردیگری است که به دلیل خشکسالی، درختان منطقه زاگرس را تهدید و بر همین اساس اجرای طرحهای مقابله با آفات را بیش از قبل تاکیدد می کند.
وی با اشاره به اینکه یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان عامل مستقیم در مهار حریق در عرصههای طبیعی است گفت: با این حال حفاظت از پوشش گیاهی وظیفهای همگانی محسوب میشود که تمامی افراد حقیقی و حقوقی در آن دخیل هستند.
سرپرست اداره جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اظهارداشت: آموزش، فرهنگسازی و تشویق مردم به رعایت هر چه بیشتر موارد ایمنی با هدف کاهش وقوع حریق در عرصههای طبیعی باید بطور مداوم انجام گیرد تا شاهد حفاظت از داشتههای ارزشمند خدادادی باشیم.
نگاهی به وضعیت عرصه های طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.