دوباره از یک سوراخ در المپیک گزیده شدیم؛ هزینه اشتباه مدیریتی را چه کسی می‌پردازد؟

صورتحساب سنگین روسی برای حراج آبروی والیبال ایران در توکیو

برای شکست توجیه نشدنی والیبال ایران در المپیک توکیو، می‌توان مثلثی از عوامل ترسیم کرد که قاعده آن، مثل احوال کلی امروز کشور، به مدیریت ضعیف برمی‌گردد. انتخاب غلط سرمربی، آن هم در زمان نادرست و ادامه این زنجیره اشتباه به انتخاب پُر ایراد بازیکنان؛ همگی این‌ها به جز صرف هزینه نجومی، شکستی بزرگ برای اعتبار ایران رقم زد.
کد خبر: ۱۰۶۷۶۷۹
|
۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶ 03 August 2021
|
115404 بازدید
|

تیم ملی والیبال با باخت بازی سرنوشت مقابل ژاپن به یک‌چهارم نهایی المپیک راه نیافت؛ آه و افسوس میلیون‌ها ایرانی را بلند کرد و پایه‌های فدراسیونی را لرزاند که در توکیو ۲۰۲۰ قول سکو به مردم و مسئولان داده بود. چرا تیم ملی والیبال ایران در المپیک نتیجه مناسبی نگرفت و مقصر اصلی این نتایج دور از انتظار چه کسی‌ است؟

به گزارش تابناک ورزشی؛ همه‌چیز تقریبا همان شد که پیش‌بینی می‌کردیم و تنها باخت سه بر دو به ژاپن کارشناسان والیبال را غافلگیر کرد. قبل از المپیک تصور عمومی بر این بود که در گروه نسبتا آسان ایران، برد برابر ژاپن و ونزوئلا در دسترس است؛ مسابقه با کانادا نزدیک خواهد بود و بردن لهستان و ایتالیا بسیار سخت است. در واقعیت، اما ایران در بازی اول که دشوار‌ترین آزمونش محسوب می‌شد، سه بر دو لهستان را برد، ونزوئلا را طبق پیش‌بینی‌ها راحت شکست داد، ولی در ادامه تا پایان فقط باخت؛ سه شکست ویران‌گر و پایان رویای مدال المپیک در رشته تیمی.

 

صورتحساب سنگین روسی برای حراج آبروی والیبال ایران در توکیو

دلیل فنی سقوط والیبال ایران در توکیو

تحلیل فنی آنچه در توکیو اتفاق افتاد، بر خلاف مسائل حاشیه ای چندان دشوار نیست؛ تیم ملی والیبال به اشتباه با دو لیبرو به مسابقات رفت تا یک ذخیره مطمئن در پست دریافت کننده قدرتی کمتر از دیگر تیم‌ها داشته باشد. عملکرد بازیکنان ایران از جمله محمد موسوی و امیر غفور به گواه آمار مطلوب نبود و ایران علاوه بر نداشتن ذخیره‌های مناسب برای استراحت دادن به بازیکنانی مثل عبادی‌پور و صالحی، با وجود استفاده از دو لیبرو همچنان در دریافت دچار مشکل بود. همین یک ضعف برای از پا انداختن غول های والیبال دنیا کافی است.

نقش مربی نجومی روس در شکست ویران کننده

فدراسیون والیبال ایران چهار ماه مانده به المپیک، مربی سرشناسی را با هزینه بسیار بالا به کار گرفت که تقریبا هیچ از والیبال ایران نمی‌دانست و دستیاری ایرانی روی نیمکت نشست که تجربه حتی یک تورنمنت بین‌المللی با تیم ملی اصلی ایران در کارنامه و سابقه اش نداشت و حالا به لیگ جهانی و المپیک می‌رفت، پس در لحظات دشوار نمی توانست کمکی برای مرد روس کنار خط داشته باشد و حتی به دلیل ارتباط مستمر و نزدیک با ستاره های اغلب لژیونر ایران، در کنترل هیجان و مسائل روانی آنها تاثیر مثبتی بگذارد.

ولادیمیر آلکنو، سرمربی تیم ملی ایران اما خود اشتباهات مرگباری مرتکب شد؛ انتخاب‌های نادرست او تیم ما را به جایی رساند که بر خلاف تمام رقبای حاضر در المپیک، ایران اگر به جای ۱۲ بازیکن با ۸ بازیکن هم به المپیک می‌رفت، همین نتایج بدست می‌آمد. در المپیک توکیو بر خلاف فیلیپ بلین، مربی فرانسوی که از ژاپن سالخورده و کم توان تیمی حداکثری در دریافت و حمله ساخت، آلکنو با عدم شناخت و مشاوره‌های نادرست درباره بازیکنان و توان آنها، شاید تنها۶۰ تا ۶۵ درصد قابلیت مهره های موجود والیبال ایران را در المپیک به کار گرفت تا پیش‌بینی‌های کارشناسان رنگ عمل به خود بگیرد.

آلکنو با پررویی مثالزدنی و بی ادبی خاص یک روس پرمدعا، به رسانه نزدیک و سفارش شده خودش می‌گوید: «از لیمو نمی‌توان آب گوجه گرفت»! منظور این است که تیم ایران توانش همین‌ قدر بوده، در حالی که نابلد‌ترین کارشناسان هم می‌دانند تیمی که لهستان را می‌برد، نباید برای بردن ژاپن مشکلی داشته باشد؛ پس چنین تیمی در کوچینگ لنگ زده است.

فاصله ستاره های محوری تیم با روزهای اوج

عملکرد بازیکنان سومین ضلع از مثلث دلایل شکست ایران در توکیو است؛ عاملی که انتخاب غلط کادر فنی توسط فدراسیون والیبال و ضعف بزرگ در شناخت و هدایت تیم از سوی کادرفنی را تکمیل کرد، ولی هم اکنون کدام ضلع مسئولیت شکست را قبول می‌کند؟

درباره بازیکنان و دلیل خارج بودن آنها از فرم ایده آل در توکیو، نکته و سوژه بسیار است و می توان درباره سال منتهی به المپیک یکایک مهره های اصلی و عملکرد آنها در رده باشگاهی شان گزارشی آماری و مبسوط منتشر کرد اما موضوع مهمتر میزان بهره وری همین سرمایه موجود در ژاپن بود که به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.

صورتحساب سنگین روسی برای حراج آبروی والیبال ایران در توکیو

کمیته فنی و هیات رییسه ای که آلکنو را تایید کرد، کجاست؟

به جز رییس فدراسیون که با عذرخواهی تلاش کرد، بخشی از مشکل را بپذیرد و قبل از بازگشت به تهران کمی از فشار افکارعمومی بکاهد، آیا امروز ناصر میرفخرایی، مصطفی کارخانه، محمود افشاردوست، جهانگیر سیدعباسی، جعفر هوتهم، بهنام محمودی، میلاد تقوی، احمد لاهوتی، غفار درخشنده و آقایان و خانم‌هایی که همگی در کمیته فنی و هیات رییسه فدراسیون چه متفق القول و چه با رای اکثریت حضور آلکنو در ایران را تایید کردند، حاضر به قبول مسئولیت این شکست هستند؟ یا مثل برخی آقایان حاضر در نشست کمیته فنی و هیات رییسه بعد از مرگ سهراب در المپیک، می‌گویند ما گفته بودیم با آلکنو نتیجه نمی‌گیریم!

رسانه های دلداده به تک ستاره ها و رسانه های منتقد کجای این باخت ایستاده اند؟

رسانه‌ها و روزنامه‌نگارانی که بدون توجه به عملکرد بازیکنان و بر اساس روابط پشت پرده به حمایت از آن‌ها می‌پردازند، آیا با خودشان صحنه‌ای را مرور می‌کنند که امیر غفور با تک دفاع در امتیاز ۱۳ بر ۱۲ ست پنجم اسپک‌اش را تبدیل به امتیاز نکرد و یا چند ثانیه قبل از آن سعید معروف به جای پاس دادن به منطقه چهار بر روی دفاع کوتاه قد، توپ را برای غفور آماده کرد؟ مرور این تصویر‌ها توانایی و ارزش معروف را زیر سوال نمی‌برد بلکه به کارشناسان یاد می‌دهد جای دفاع کورکورانه، برای رفع مشکلات به انعکاس کامل رویداد ورزشی بپردازند.

اگر از باخت تیم ملی والیبال به ایتالیا و کانادا در المپیک صرف نظر کنیم، در بازی مرگ و زندگی، ژاپن همان تیم همیشگی بود. تیمی با دریافت‌های قوی که سرویس و اسپک‌های نیشیدا و ایشی‌کاوا عملکرد آن‌ها را کامل‌تر کرده بود و در مقابل تیم ما با انتخاب‌های نادرست، هیچ جایگزینی برای عبادی‌پور، صالحی و یا مجرد و موسوی نداشت و فراموش نمی‌کنیم دو ست پیروزی تیم ملی والیبال ایران برابر ژاپن با حضور جواد کریمی (جایگزین معروف) و صابر کاظمی (جایگزین غفور) بدست آمد و سرمربی روس همین ماه پیش حاضر نشد، جواد کریمی پاسور جوان و آینده دار را به لیگ ملت‌ها ببرد و این فشار رسانه‌ها بود که باعث حضور او در المپیک شد.

تکرار خطای استراتژیک در آستانه یک رویا

فدراسیون والیبال ایران همچون المپیک قبل که چند ماه مانده به مسابقات سرمربی را تغییر داد و تیم ملی با رائول لوزانو به ریو رفت، این‌ بار هم چهار ماه مانده به المپیک با مربی که گفته می‌شود ۶۰ تا ۷۰ هزار دلار دستمزد ماهانه‌اش بود به المپیک توکیو پرواز کرد تا از یک سوراخ دوبار گزیده شود و تنها کشوری باشد که قبل از المپیک مربی‌اش را عوض می‌کند و به سبک تازه ای هم پناه می برد که خود تنش هایی در تیم ایجاد می کند.

صورتحساب سنگین روسی برای حراج آبروی والیبال ایران در توکیو

به اعتقاد نگارنده، قول‌های محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال در رابطه با صعود به جمع چهار تیم برتر المپیک بی ارتباط با هزینه بالایی که برای جذب ولادیمیر آلکنو شد نیست؛ پولی که می‌شد صرف یک سال حضور مربی تراز اول خارجی کرد، صرف چهار ماه حضور نصفه و نیمه یک روس بازنده و ناآشنا به جو ملتهب والیبال ایران شد.

عملکرد ایران در المپیک معلول علت‌هایی است که در سطر‌های قبل مرور شد؛ علت‌هایی که با احوال امروز کشور همخوانی دارد. ضعف‌هایی که از مدیریت شروع می‌شود و ارکان مجموعه را درگیر و آماده شکست می‌کند و فرصت استفاده حداکثری از توان نیروی بومی را می گیرد.

نویسنده: فرزاد کفیلی

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۵
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
سلام این قضیه تکاری ورزش و مدیریت این 8 سال ماست. عاقبت به خیر شود این مملکت در فضای جدید سیاسی ایجاد شده. انشالله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
فضای جدید سیاسی که ۶۳ درصد از ۴۹ درصدی که رأی دادند،ایجاد خواهند کرد دیدنی خواهد شد،تصمیم گیری اقلیت اقلیت برای اکثریت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
تازه فهمیدید ؟
که به هیچ مدل از اجناس روسیه

نمی توان اعتماد کرد ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
حرف مسخره ای هست هم آلکنو و هم تمامی مربیان سابق والیبال ملی ما از بهترینها بودن مسئله اینه که ما بازیکن سازیمون پایین اومده باید نفرات جدید بیشتری با بازیهای تدارکاتی بیشتری برای تیم دیده بشه همین حالا ببینید معروف خداحافظی کرد در حالیکه جایگزین نداره عوض کردن مربیا مثل این میمونه ماشینتون پیکانه وهی راننده عوض میکنید باید در لیگها بازیکن سازی بیشتری بشه یک زمان نوجوانان ما جوانان ما چند بار قهرمان جهان شدن اما بازیکانهای اونا بعدش محو شدن وذخیره تیم ملی نشدن ویا اگه شدن درست حمایت نشدن الآن ما در همون نوجوانانو جوانان هم ببینید مشکل داریم ومدتیه که اسمشون دیگه مطرح نیست واین یعنی آینده تیم ملی تامین نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
در پاسخ به 15:39 باید گفت که کسی جلو به اصطلاح اکثریت رو نگرفته بود برا رایدادن که حالا هر جا بحثی میشه میگید اقلیت اکثریت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
در پاسخ 10:26 کسی هم گذاشتن تا اکثریت بهش رای بده میشه بگی اکثریت باید به کی رای میداد البته من در حال حاضر ترجیح میدم جناب آقای رئیسی باشن تا لااقل اقلیت یکدست بشه اینقدر چوب لای چرخ دیگه نکنن چهار سال دیگه زمان زیادی نیست خدا کنه موفق بشید و مردم بیچاره از این همه رنج نجات پیدا کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
23:08
لازم نیست کسی به شما بگه به کی رای بدین
از ماست که بر ماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
این همه مالیات های جدید با بهانه های مختلف برای تامین این صورتحساب ها است که قبلا با درآمد نفت تامین می شد
م ع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
بهترین دوران تیم ملی زمان کواچ بود. کواچ یک فرد با متانت بود که به افکار بازیکنانی چون معروف بها میداد. نکته مثبتی که از دید چن تا مجری تعبیر منفی میشد و از آن به بازیکن سالاری یاد میکردند. از کواچ انکار و از مجریان تلویزیون اصرار. این بازیکن سالاری نیست، بدون سعید معروف تیم ملی ما هیچ بود. معروف و بزرگان والیبال ایران با افکار الکنو سازگار نیستن. حتی اگه قرار بر جانشینی این بازیکنا هم باشه نباید از خارج گود باشه بلکه باید از درون تیم و با کمک گرفتن از خود این بازیکنا باشه. من به شخصه فک میکردم افرادی مث زایتسف و کورک دیگه توی تیم های خودشون نباشن ولی اونا هم هستن. من نمیدونم چرا یه عده مجری و به اصطلاح کارشناس که خودشون از زدن یه ضربه به توپ عاجزن روی احساسات سوار میشن و مسیری ترسیم میکنن که مسئولین فدراسیون چاره ای ندارن جز اینکه توش حرکت کنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
بسیار متین و زیبا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
یه زمانی کی روش روی اسم مهدی رحتی خط کشید و همه گفتیم واویلا کی می خواد جلو کره ای ها دروازه ایران رونگه داره اما دیدیم این اصرار کی روش باعث شد بقیه بازیکنان بفهمن کارشون چیه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
هم ولایتی پوتینه دیگه چه توقعی دارید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
بر هر چه نام تولید روسیه دارد
از سیاست و اسلحه اش و ماشین اش تا مربی والیبالش لعنت
لعنت لعنت لعنت
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
مااز روسیه کی خیر دیدیم که الان ببینیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
چرا دوران احمدی نژاد ورزش و المپیک و فوتبال و والیبال کشورمون اونقدر پیشرفت داشت و اوایل این دولت بی تدبیر ناامید هم ابتدا از مواهب اون دوران بهره مند شدند و پزش رو می دادند و به دولت قبل بدوبیراه می گفتند ولی بعد از ۸سال به اینجا رسیدیم. احتمالا همه پیشرفتهای اون زمان اتفاقی بوده. نمیدونم چرا مردم نمیخوان پرده ای که جلو چشمانشان قرار دادند رو نمیخوان کنار بزنن
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
بدبختی ما ایرانیها اینکه همش به گذشته فکر می کنیم. احمدی نژاد اصلا چیز چیز بود؟ حالا شده امیرکبیر. بابا ۸ سال نفت ۱۰۰ دلاری گرفت معلوم نیست کجا رفت حالا آماده افشا گری شده.
ناشناس
|
France
|
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
نویسنده متن یک جانبه به همه انتقاد کرد ولی خوبی ها را نگفت که جانبدارانه نیست. از دید من اشتباه اصلی در باخت ایران، پافشاری در اعتماد به برخی مهره ها بود که متاسفانه کار دست تیم ملی داد. برای نمونه لیبرو دوم تیم در ست آخر دسته کم 4 امتیاز خیلی ساده به تیم ژاپن داد، چیزی که عملا وجود لیبرو تبدیل به سوراخ زمین شده بود برای تیم ژاپن. یا بازی بازیکنی مانند میلاد عبادیپور که در روزهای اوج خوب بازی میکند ولی در روزهای بد هم افتضاح، میشود همینی که در نتیجه دیدیم.

پافشاری زیاد بر استفاده کردن از یک یا دو بازیکن علت اصلی شکست تیم بود، بازیکنان باید بدانند که اگر اشتباه میکنند جایشان مادام العمر در ارنج اصلی تیم نیست و شخصی که با اشتباه کمتر ولی بازی ضعیفتر میتواند جایگزینشان بشود تا انگیزه داشته باشند با دقت بیشتری بازی کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
از روس ها حالا حالا ها باید بکشید.
مانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
مملکت همه اش همینطوریه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
مرگ بر روسیه

فقط همینو میتونیم بگیم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟