در گام دوم انقلاب، زیرساخت‌های حیاتی کشور نیازمند وزیری دانشمند، جهادی و کارکشته است

بحران عمیق برق و آب کشور در انتظار تصمیم مسئولانه نمایندگان / وزارت نیرو دیگر تحمل سعی و خطا ندارد

وزیر پیشنهادی نیرو، بدون داشتن صلاحیت‌های فنی و شناختی لازم برای سکانداری این وزارتخانه کلیدی، می‌تواند دولت ابراهیم رئیسی را در کوتاه مدت و بلندمدت با چالش‌های بزرگی روبه رو کند. در مجلس نیز تردید و نگرانی‌های جدی نسبت به وزیر پیشنهادی نیرو به چشم می‌خورد.
کد خبر: ۱۰۷۱۹۳۹
|
۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۹ 24 August 2021
|
29591 بازدید
|

بحران عمیق برق و آب کشور در انتظار تصمیم مسوولانه نمایندگان / وزارت نیرو دیگر تحمل سعی و خطا ندارد

وزیر پیشنهادی نیرو بدون داشتن صلاحیت‌های فنی و شناختی لازم برای سکانداری این وزارتخانه کلیدی، می‌تواند دولت ابراهیم رئیسی را در کوتاه مدت و بلند مدت با چالش‌های بزرگی روبه رو کند. در مجلس نیز تردید و نگرانی‌های جدی نسبت به وزیر پیشنهادی نیرو به چشم می‌خورد.

به گزارش «تابناک»؛ صنعت برق و آب، یکی از حوزه‌های زیرساختی استراتژیک کشور است که گستره اثرگذاری آن نه تنها جغرافیای وسیع جمهوری اسلامی ایران را در بر می‌گیرد، بلکه پهنه و عمق اثرگذاری آن، فراسوی مرز‌های کشور و معادلات اقتصادی و سیاسی با کشور‌های همسایه و منطقه را در بر می‌گیرد.

برق در جایگاه یکی از حامل‌های مهم انرژی، با تمام شئون مدیریت کشور در ارتباط تنگاتنگ است و هیچ حوزه‌ای نیست که بی‌نیاز به برق باشد. رشد اقتصادی در بخش دولتی و غیردولتی به شدت وابسته به برق است. وجود ۳۷ میلیون و ۷۹۵ هزار مشترک برق که ۳۰ میلیون و ۲۵۰ هزار آن‌ها در بخش خانگی، ۴ میلیون ۹۶۳ هزار مشترک در بخش تجاری، یک میلیون و ۸۲۷ هزار مشترک در بخش عمومی، ۴۸۵ هزار مشترک در بخش کشاورزی و ۲۶۲ هزار مشترک در بخش صنعتی هستند و به شدت به تأمین پایدار برق نیاز دارند، اهمیت این حامل انرژی در کشور را به خوبی نشان می‌دهد.

این در حالی است که در پاییز سال گذشته و در بهار و تابستان سال جاری، شاهد بروز خاموشی‌های وسیع در سطح کشور بودیم و این نشان از وجود چالش‌های جدی در تأمین برق کشور است که تا امروز بی‌سابقه بوده است؛ صنعتی که به گفته فعالان و کارشناسان آن، می‌تواند فراتر از تأمین نیاز‌های داخلی، به قطب صادرات غیر نفتی ایران نیز تبدیل شود.

انباشت معضلات اقتصاد برق در کنار بی‌تدبیری دولت یازدهم و دوازدهم در راهبری اصولی این صنعت و پرداختن به ظواهر امر به جای حل ریشه‌ای و انقلابی مسائل اصلی این صنعت، باعث تشدید بحران شد، به گونه‌ای که امروز فاصله بین تقاضای مصرف تا حداکثر ظرفیت تولید عملی به بیش از ۱۵ هزار مگاوات رسیده است؛ وضعیتی که بنا بر پیش‌بینی خبرگان صنعت برق کشور، می‌تواند در زمستان سال جاری و در تابستان سال آینده، شدت بیشتری به خود بگیرد.

در صنعت آب نیز وضعیت به مراتب فاجعه‌بارتر بوده و مناقشه بر سر تأمین آب در جای جای ایران به وضوح نمایان است. صنعت آب علاوه بر مسائل درونی خود، به شدت با موضوع محیط زیست نیز در هم تنیده است و هر نوع تصمیم‌سازی برای حل مسائل آن، نیازمند اشراف بر موضوع محیط زیست است.

در چنین شرایطی وزیر پیشنهادی برای وزارت نیرو، فاصله بسیاری با فرد اصلح برای راهبری این دو حوزه خطیر در کشور دارد. صلاحیت لازم برای این وزارتخانه مهم هم از نظر تخصص و اشراف دانشی بر حوزه‌های مسئولیتی آن، هم از نظر سابقه اجرایی مرتبط در این دو صنعت زیربنایی و هم رویکرد‌های فکری کلان برای راهبری وزارتخانه از جنبه‌های فنی و اقتصادی در قالب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و گام دوم انقلاب قابل بحث و بررسی است.

متولی وزارت نیرو باید با تکیه بر دانش تخصصی و سابقه اجرایی مرتبط، علاوه بر اشراف کامل به ظرفیت‌های موجود داخلی در زمینه تولید، انتقال و توزیع برق، مدیریت منابع آب در پهنه وسیع کشور، مدیریت مصرف با تکیه بر خلق سرمایه اجتماعی و نیز مبحث استراتژیک آب‌های مرزی و دیپلماسی آب، بتواند با داشتن برنامه مدون کارشناسانه، روحیه جهادی و تشکیل تیم مدیریتی خبره و مسلط به موضوعات، نه تنها به حل و فصل چالش‌های موجود در کوتاه مدت و بلندمدت بپردازد و راهکار‌های تأمین نیاز‌های کشور را بداند، بلکه به توسعه کلان این دو صنعت نیز اهتمام جدی بورزد. به عبارت دیگر، کشور در این حوزه نیاز به وزیری دارد که بتواند با تفکر جهادی و در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب، از عهده مدیریت چالش‌های موجود و آینده به بهترین شکل ممکن برآید.

در چنین شرایطی، حضور علی اکبر محرابیان در رأس وزارت نیرو، که نه از دانش فنی مورد نیاز برای اداره این وزارتخانه مهم برخوردار است و نه کوچکترین سابقه‌ای در حوزه‌های مسئولیتی این وزارتخانه حتی در رده‌های میانی مدیریتی دارد چه رسد به سطح مدیریت ارشد آن، با سؤالات جدی از سوی مدیران و کارشناسان این حوزه روبه رو شده که ایشان با اتکا به کدام سوابق مرتبط، برای تصدی وزارت نیرو قدم جلو گذاشته است.

آن‌ها که دوران مسئولیت وی در وزارت صمت را به یاد دارند، می‌دانند با تصمیم‌های ناصواب و غیرکارشناسانه او در جانمایی صنایع انرژی بر در نقاط جغرافیایی نامناسب، به تشدید تنش آبی، به مخاطره انداختن محیط زیست کشور و تعمیق ریشه‌های بحران‌های آب دامن زده شده که نتایج آن امروز به وضوح نمایان است.

محرابیان بدون داشتن صلاحیت‌های لازم برای سکانداری وزارت نیرو، می‌تواند دولت آقای رئیسی را در کوتاه مدت و بلند مدت با چالش‌های بزرگی روبرو کند. وضعیت بحرانی برق و آب کشور، جای سعی و خطا نیست و نیاز به برنامه‌های مدون کارشناسانه‌ای دارد که همه زوایای پیدا و پنهان چالش‌ها در آن دیده شده باشد، در صورتی که برنامه ارائه شده وی فاقد چنین ظرفیتی است.

در مجلس نیز نگرانی‌های جدی نسبت به وزیر پیشنهادی نیرو به چشم می‌خورد که مسئولیت مهم تأیید فردی که حضور وی در رأس این وزارتخانه کلیدی می‌تواند باعث بروز نگرانی‌های گسترده برای اداره دو حوزه بحرانی برق و آب کشور شود را متوجه مجلس نموده است؛ نگرانی‌هایی از جنس ضرورت توجه به اعتراضات مردمی در تعداد کثیری از شهر‌ها و روستا‌های درگیر با کمبود آب و برق که نمایندگان آن‌ها در حوزه انتخابیه خود با آن مواجه هستند و در صورتی که وزارت نیرو، به دلیل ادامه ناکارآمدی وزیر نتواند این نیاز‌ها و کمبود‌ها را به درستی مدیریت کند، اوضاع را بغرنج‌تر خواهد نمود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴۸
کارشناس صنعت برق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
درود بر شما. دولت آقای رئیسی دیگر فرصتی برای سعی و خطا ندارد. باید آدم کاربلد را برای وزارت نیرو معرفی کند. مسئولیت مجلس خیلی سنگین است و برق و آب کشور با این وضعیت بحرانی شوخی نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
واقعا قحط الرجال است ؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
انقلابی ، جهادی ، جهشیه ؟ تایید کنید بره بابا ، کی به کیه
....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
این همه نیروی متخصص وکاربلد دروزارت نیروهست چرا این نوع انتخاب اشتباه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
اگر اين همه نيروي كار بلد بودند پس چرا كمبود برق داريم يعني تعيين يك استراتژي بلند مدت طي 8 سال خيلي برايشان كار سختي بود ؟
جمالی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
این شخص هیچ تخصصی ذرزمینه اب وبرق کشور ندارد . حتی یکروز هم دراین وزارت خانه کارنکرذه است .درمچموعه وزارت نیرو متخصصین کاربلد وباتچربه زیاذ هستنذ . عقل سلیم میگویدکه کاررا باید به کاردان سپرد
پاسخ ها
افرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
یک سئوال اساسی ، این همه نیروی متخصص کاربلد و باتجربه زیاد در وزارت نیرو چرا وضع به این صورت درامده است ؟
محسن گلادیاتور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
خدایا از کل این مسئولان نا امید شدیم و به خودت پناه می بریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
این وزارتخانه پس از بیژن زنگنه هیچگاه وزیر توانمندی نداشته است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
چرا زمان روحانی انقد نگران نبودید وکیل گذاشته بود وزیر صنعت چرا همه خواب بود الان بیدار شد ن مهم اینکه بتواند چهل هزار مگاوات نیروگاهی که شما تکمیل نکردید تکمیل کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
دقیقا.چرا با انتقاد آب به آسیاب دشمن می ریزید.بگید همه چی خوبه و آرومه
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
وزارت نیرو برای ازمون وخطا بیشتر از اینها ظرفیت دارد.اما این ظرفیت کشور ومردم است که دیگه فول فول شده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
مافیای انتقال آب این بار‌هم دست دارد
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
کسانیکه می توانند مشکل آب و برق را حل کنند زیر بلیط هیچ جریان سیاسی و زور مداری نمی روند و دنبال پست و موفعیت نیستند پس نمی توان حل مشکلات اساسی را از سیاسیون انتظار داشت خانه نشین ها را دریابید اگر میخواهید مشکل حل شود و راه حل ساده است و نگاه سیستمی میخواهد نه بخشی نگری
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟