به گزارش تابناک به نقل از ایرنا در بیانیه این کمیته آمده است: با ورود ۳۰ هزار زائر از جمهوری اسلامی ایران و مجموعا ۱۰ هزار زائر از سایر کشورهای عربی و دیگر کشورها برای انجام مراسم اربعین حسینی موافقت میشود و این سفرها صرفا باید از طریق فرودگاههای بین المللی عراق انجام شود.
شرط دیگر این پذیرش، در دست داشتن نتیجه منفی آزمایش کرونا است که ظرف ۷۲ ساعت پیش از ورود به عراق انجام شده باشد.
درباره نحوه اخذ ویزا در این مصوبه عراق جزئیاتی نیامده است، اما پیشتر، مسئولان ایرانی حاضر در عراق خواستار اخذ روادید از مبدا (سفارت عراق در تهران و کنسولگری ها) شده اند.
«غلامرضا اباذری» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق چند روز پیش در گفتگو با ایرنا از تلاش بی وقفه مسئولان ایرانی و عراقی برای تسهیل حرکت زائران بین دو کشور خبر داد و توصیه کرد که زائران ایرانی برای اجتناب از هزینههای زمانی و مالی با ویزای فرودگاهی به عراق سفر نکنند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، سپس به مسائل منتشر شده در فضای مجازی درباره معطلی و هزینههای ایجاد شده برای زائران ایرانی در فرودگاههای عراق اشاره و تصریح کرد: کسانی که در فرودگاههای عراق معطل شدند افرادی هستند که با ویزای فرودگاهی آمدند. ویزای فرودگاهی به این معناست که مسافر، بدون ویزا از کشور خود به راه میافتد و وارد فرودگاه کشور مقصد میشود. کشور مقصد در فرودگاه به او ویزا میدهد. تعداد افرادی که با یک پرواز میآیند معمولا بیش از حد انتظار پیش بینی شده و به خاطر علاقه مردم بزرگوار ایران به امام حسین (ع) ظرفیت هواپیما معمولا تکمیل است.
اباذری ادامه داد: مثلا در یک پرواز، یکباره ۳۰۰ تا ۴۵۰ نفر وارد فرودگاه بغداد یا نجف میشوند. صدور ویزا برای هر نفر، دستکم ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول میکشد و فقط یک مهر عبور نیست و باید از روی گذرنامه تمامی مشخصات فرد ثبت سیستم شود. یعنی برای ۳۰۰ نفر با احتساب ۲۰ دقیقه زمان لازم ثبت اطلاعات گذرنامه، ۶ هزار دقیقه زمان لازم است. حتی اگر ۱۰ نفر هم در حال ثبت اطلاعات ۳۰۰ نفر باشند ۶۰۰ دقیقه معادل ۱۰ ساعت کار مداوم و بدون استراحت، وقت میگیرد.
حجت الاسلام اباذری تاکید کرد: توصیه ما این است که ایرانیها با ویزای فرودگاهی به عراق سفر نکنند و در ایران (از مبداء) ویزا بگیرند.