احمدی‌نژاد دلیل استقبال امروز مخالفان از برجام است؟

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: مخالفان گذشته توافق هسته‌ای که امروز از توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال می‌کنند؛ ارجاع پرونده کشورمان را در زمان دولت‌های نهم و دهم به شورای امنیت به یاد دارند.
کد خبر: ۱۰۷۶۳۹۵
|
۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸ 15 September 2021
|
14017 بازدید
|
۳

به گزارش تابناک، ایلنا نوشت: محمدجواد جمالی نوبندگانی، درباره توافق انجام شده بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که با سفر گروسی به ایران صورت گرفت در حالی پیش از این سفر گمانه‌زنی‌هایی مطرح بود مبنی بر این که شاید توافقی صورت نگیرد و پرونده هسته‌ای ایران وارد فاز دیگری شود، گفت: معتقدم موضوع هسته‌ای ایران و همچنین فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورمان از ابتدا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هنگام بحث و بررسی دچار یک انحرافی شد و رنگ و بوی مسائل سیاسی در تصمیم گیری‌ها بسیار بیشتر از مسائل فنی بود؛ چراکه شخص رئیس آژانس در بسیاری از موارد تقریبا برگزیده دستگاه حاکم ایالات متحده است بنابراین مسائلی که فی‌مابین ایران و آمریکا تعیین‌کننده هستند در گزارشات رئیس وقت آژانس هم خودش را نشان می‌دهند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس یازدهم دهم شد: به طور مثال ما مشاهده می‌کنیم در طول مدتی که برجام حال به هرشکلی که بین ایران و آمریکا وجود داشت و ترامپ از آن خارج نشده بود، کارکرد خود را داشت و آن زمان آژانس نزدیک به ۱۵ بیانیه داد که ایران کارش را درست انجام می‌دهد و هیچ انحرافی ندارد اما امروز با خروج رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده و در زمان آقای بایدن یک هماهنگی بین سه کشور انگلیس، فرانسه و آمریکا وجود دارد و فشار می‌آورند ما این قضیه را در مذاکرات وین و آمدن آمریکا به برجام مشاهده می‌کنیم که دوباره بسیار هماهنگ آژانس گزارشات و موضع گیری‌هایش منطبق بر سیاست های ۱+۴ پیش می‌برد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که امروز مشاهده می‌کنیم افرادی هم که روزی مخالف برجام و هرگونه تعامل در پرونده هسته‌ای ایران بودند از اقدامات صورت گرفته استقبال می‌کنند آیا این نشان از این دارد که از این پس مسیر گفت‌وگو باز خواهد شد، اظهار داشت: مسئله‌ای که وجود دارد این است که ایران یکسری تجاربی از بحث‌هایی که در شورای حکام شد دارد؛ حتما به یاد دارید زمانی پرونده هسته‌ای ما را به شورای امنیت ارجاع دادند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متاسفانه در دوران آقای احمدی‌نژاد یک مقداری بی‌توجهی به این مسائل شد و مشاهده کردیم پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شد که این مسئله از نظر بین‌الملل یک مقداری برای جمهوری اسلامی ایران است.

استقبال امروز مخالفان برجام از این توافق، نتیجه تجربه‌ قطعنامه‌های شورای امنیت در دولت احمدی‌نژاد است

وی خاطرنشان کرد: اعتقادم بر این است اگر در حال حاضر اکثریت در کشور حتی آن‌هایی که در گذشته در مسائلی مخالفتی داشتند، امروز موافق شدند شاید نتیجه همان تجربه‌ای است در دولت آقای احمدی‌نژاد در اثر بی‌توجهی به مسائل حقوقی که پیامدش قطعنامه‌های شورای حکام یا ارجاع پرونده به شورای امنیت بود به وجود آمد.

جمالی نوبندگانی خاطرنشان کرد: یعنی اگر بخواهیم در یک جمله آن چه را که مهم است، بگوییم این است که آن تجارب در حال حاضر پیش روی مسئولان قرار دارد بنابراین چه آن‌هایی که موافق هستند و چه آنها که مخالفتی دارند به دنبال این نیستند که ما از نظر حقوقی محکومیتی داشته باشیم و به دنبال راه حل‌های میانه‌ای هستند که اولاً اثبات کنند جمهوری اسلامی به دنبال انحراف از فعالیت‌های هسته‌ای خودش نیست ثانیاً اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عامل فشاری از سوی آمریکایی‌ها بر جمهوری اسلامی نباشد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این‌که آیا با رفتار مشاهده شده از سوی ایران در خصوص سفر رافائل گروسی رئیسی سازمان انرژی اتمی به کشورمان و توافق صورت گرفته می‌توان نتیجه گرفت بعد از مدت‌ها مسائلی دیگر از جمله FATF تعیین تکلیف شوند، گفت: هنگامی که ادله مخالفین و موافقین را بررسی کردم متوجه شدم حتی آنهایی که موافق هستند بحث‌شان این است که با پیوستن به FATF الزماً تحریم‌ها لغو نمی‌شود، مانند آن چیزی که خود آقای ظریف در مجلس گفتند «ما تعهدی نمی‌دهیم تحریم لغو شود» مخالفین هم به این استدالال می‌کنند که اگر قرار است FATF راه‌های دور زدن تحریم ما را ببندد شاید عاقلانه نباشد اینگونه آن هم در حالی که تحریم هستیم، عمل کنیم.

این نماینده پیشن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از ادله وجودی FATF این است که به محض مشاهده راه‌های غیرمعمول اقتصادی آن‌ها را گزارش کند و حتی جریمه هم کند از همین رو یک مقداری ناهمسویی در این موضوع وجود دارد؛ به اعتقاد من یکی از اصلی‌ترین اشکالات موجود در بلاتکلیفی FATF همین موضوع است از همین رو به نظر می‌رسد تا تحریم‌ها رفع نشود FATF به آن شکلی که باید قضیه‌اش پیش نرود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۳
يحيا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۴
آمريکا فرانسه انگليس به هر جا حمله کرده اند. بدون مجوز سازمان ملل و شورا ي امنيت بوده. ويتنام، عراق، ليبي، افغانستان. اين قدرت و اقتدار است که در جهان امروز تعيين کننده است. محال است آمريکا به کره شمالي حمله بکند. چون کره شمالي قدرت بازدارندگي دارد. پس دلخوش به سازمانهاي بين المللي نباشيد از اينها آبي برايتان گرم نخواهد شد. به ملت و قدرت خود تکيه بکنيد. اگر قدرت و اقتدار باشد حقيقتا قطعنامه هاي شوراي امنيت کاغذ پاره است و گر نه بدون اين قطعنامه ها هم امنيت نخواهي داشت. سازمان ملل و دبير کل بي شرف آن حتي نتوانست ترور سليماني و فخري زاده را در زبان محکوم بکند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۴
البته نشاندهنده موضوعی دیگر هم هست و آن اینکه مسئولین و تصمیم سازان در کشور ما ده سال از هر موضوعی عقب هستند کشور و ملت چقدر باید خسارت ببینند تا آنها یک موضوعی برایشان جا بیفتد !
کمیته مجازات
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۵
مسئولان مملکت همیشه هشت سال از تصمیم گیریهای بین اللملی عقب هستند..کشورهای همسایه ده سال پیش سرمایه های ملی شامل فرش،ابن سینا و مولانا رو ثبت جهانی کردن مسئولان انقلابی تازه یادشون افتاده....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟