بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
اظهارات جنجالی یک نماینده مجلس علیه آژانس/ماموران «گروسی» جاسوسان سیا و موساد هستند
علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس: جاسوسان هستهای در قالب بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی مرتب به ایران رفت و آمد دارند و اطلاعات ما را بردهاند و دیگر چیز محرمانهای برای ما نگذاشتهاند. چرا باید آژانس بین المللی انرژی اتمی تبدیل به مامور جاسوسی تبدیل شود، در حالی که نگاه افکار عمومی دنیا به جاسوسان نگاهی نفرت آمیز است و آژانس اکنون به این عنصر تبدیل شده است؟ امروز آژانس بین المللی انرژی اتمی به نحوی رفتار کرده که در دنیا به آنها به عنوان عنصر سیا و موساد نگاه میشود./فارس
یک سوم دانشجویان عضوی از خانواده خود را در ایام کرونا از دست دادهاند
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه یک سوم دانشجویان در ایام کرونا، تعدادی از اعضای خانواده خود را از دست دادهاند، گفت: بازگشایی محدود و تدریجی دانشگاهها در دستور کار وزارت علوم است. دکتر مجید صفاری نیا در شصت و هشتمین اجلاس سراسری معاونان دانشجویی دانشگاه ها، اظهار داشت: پروتکل های بهداشتی محیط های آموزشی باید توسط وزارت بهداشت و درمان بازنگری شود و شرایط حضور در کلاس، خوابگاه، سالن های ورزشی و رستوران ها مشخص شود. وی ادامه داد: از آنجا که بازگشایی محدود و تدریجی دانشگاه ها در دستور کار وزارت علوم بود، دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با بهره گیری از نظر متخصصان، نکات مهم بهداشتی را به دانشگاه ها ابلاغ کرد ولی بازنگری اساسی توسط مراجع ذیصلاح یک ضرورت است.
رئیس جمهور برزیل را به دلیل واکسن نزدن، در نیویورک به رستوران راه ندادند
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل که واکسینه نشده است، مجبور شد در خارج از رستوران و در کنار خیابان شام (پیتزا) بخورد، زیرا از ورود او به رستوران در نیویورک جلوگیری شد. پوپولیست راست افراطی که به عدم واکسیناسیون خود میبالد قبل از عزیمت به نیویورک گفت که سیستم دفاعی بدن او به اندازه کافی قوی است و میتواند از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کند. عکسی از بولسانارو به همراه دو وزیر کابینه دولت او منتشر شده که در حال خوردن پیتزا در یکی از پیاده روهای نیویورک هستند. بیل دی بلازیو شهردار نیویورک از رهبران جهان از جمله رئیس جمهور برزیل خواسته بود که قبل از حضور در گردهمایی سازمان ملل خود را واکسینه کنند. او در یک کنفرانس خبری گفت که اگر نمیخواهید واکسینه شوید، زحمت آمدن به خود ندهید.
مجتهد شبستری: زننده است در جمهوری اسلامی، افرادی ماشین خارجی سوار شوند
«آیتالله محسن مجتهد شبستری»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مصوبه مجلس مبنی بر «صدور مجوز برای واردات خودروهای خارجی» گفت: باید تولیدات داخلی را افزایش داد و از واردات خودروهای خارجی جلوگیری کرد. ایران کشوری است که نباید از ماشینهای خارجی استفاده کند. برای جمهوری اسلامی زننده است افرادی سوار ماشینهای خارجی شوند و از ماشینهای تولید داخلی استفاده نکنند، این دون شان جمهوری اسلامی است. او ادامه داد: ماشینهای وارداتی مُفت که نیستند، گمرک و مسائلی از این قبیل دارند که قیمتش گران تمام میشود. باید سعی شود از منظر صرفهجویی و حیثیت نظام از وارد کردن ماشینهای خارجی خودداری شود. به قدر کافی ماشین داخلی داریم و باید به تولیدات داخلی اهمیت داد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با وارد کردن ماشینهای خارجی موافق نیستم. باید تولیدات داخلی با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد و حتیالامکان از استفاده ماشینهای خارجی ممانعت شود. مجتهد شبستری بیان کرد: وزارت صمت باید در صنعت خودروسازی کنترل داشته باشد تا بهانه از دست خودروسازان گرفته شود. باید تولید داخلی انبوه شوند و کیفیت خودروها مرغوب، بینقص و قیمتها متناسب شود. مردم تا جایی که می شود از خودروهای داخلی استفاده کنند. حتی در کشور چین اکثریت مردم سوار دوچرخه میشوند و این فرهنگ باید در کشور ایران هم رایج شود.
شهرداری تهران: "مخازن زباله" قفلدار میشوند
علیپور، مدیر عامل سازمان پسماند در پاسخ به این که این مخازن چه تفاوتی با مخازن فعلی دارند، گفت: کاوری دارند که مخزن داخل آن کاور میرود و قفل میشود و فقط توسط کلید و یا ابزاری که توسط کارگر و یا نیروی خدماتی شهرداری وجود دارد باز میشوند و مخزن دائما باز نیست که هر کسی بتواند به آن دسترسی داشته باشد. او افزود: در نتیجه در جاهایی که امکانپذیر است مخازن تفکیکی میگذاریم و به موازات آن مقداری میتوان مخازن فعلی را جمع کرد. سال گذشته نزدیک به دو هزار مخزن را کم کردیم. اما این کاری زمانبر است و مردم باید از آن حمایت و با ما همراهی کنند. بنابراین منافاتی وجود ندارد و تا زمانی که این طرح جا بیفتد مخازن را خواهیم داشت. اما مخازن فعلی موجود باید تعمیر یا مجددا به صورت نو خریداری شوند تا سیمای خوبی نیز در سطح شهر در زمینه مبلمان شهری داشته باشیم.
پرسش احمدینژاد از پوتین درباره طالبان
محمود احمدینژاد، رئیس دولت های نهم و دهم در توئیتی از رییس جمهور روسیه درباره طالبان سوال کرد.وی در این باره نوشت:
آقای پوتین!
گزارش شده است که شما خواستار فرصت دادن به گروه تروریستی طالبان شده اید.
اگر گروهی مشابه طالبان مشکل مشابهی را برای روسیه ایجاد کنند و یک مقام سیاسی جهانی خواستار دادن فرصتی به آنها شود، آیا این امر قابل قبول است؟
ابطحی: ایران در دولت اصلاحات درخواست عضویت در سازمان شانگهای را داد
محمدعلی ابطحی گفت: اصل پیشنهاد عضویت در سازمان شانگهای در دولت آقای خاتمی ارائه شد و دولتهای بعدی پیگیری لازم را انجام دادند.معاون پارلمانی رییس جمهور اسبق در کلابهاوس خبرآنلاین با موضوع عضویت در شانگهای چه منافعی برای ایران دارد، گفت: پیش از این توجه به شرق خیلی جدی نبود و این که امروز از شرق برای مقابله با غرب استفاده می شود، قابل توجه است.وی با تاکید بر اینکه ما محکوم به عدم ارتباط با آمریکا هستیم، اضافه کرد: اتفاقا کشورهای شرق همیشه دلخور بودند، چرا ما موقع بحرانها به آنها توجه می کنیم. وی با اشاره به اینکه سر و صداهای ایجاد شده بر سر عضویت ایران در سازمان شانگهای یک مساله داخلی است، گفت: این اتفاق در حوزه بین المللی چندان مهم نیست و اگر قرار بود با عضویت ایران در این سازمان نزدیکی به چین اتفاق بیفتد، با همان قرارداد ۲۵ ساله شکل می گرفت.وی گفت: در ضمن باید توجه داشت کشورهای دیگر روابطشان با ما را بر اساس روابط ما با چین تنظیم نمی کنند، بلکه بر اساس روابط ایران با آمریکا محدوده روابط خود را مشخص مینمایند. ابطحی گفت: اصل این اتفاق خوب است چرا که ما را به جامعه جهانی متصل میکند ولی عضویت در پیمان شانگهای اثری بر اقتصاد ایران نمی گذارد.
توصیه یک اصلاحطلب: اصلاحات از تعارف و رفیق بازی فاصله بگیرد
یک چهره سیاسی اصلاحطلب گفت: اگر قرار است دوباره اصلاحطلبان در قدرت متمرکز شوند باید روش تقسیم قدرت را اجرا کنند چراکه عدهای از قدرتطلبان و افراد پشت پرده همیشه نان اصلاحطلبی را میخورند و به نوایی می رسند اما اصلیت جریانی خود را فراموش میکنند.«جلال جلالیزاده»، فعال سیاسی اصلاحطلب، در رابطه با عدم حضور بزرگان اصلاحطلب در اداره احزاب گفت: در اداره احزاب باید تعارفات خانوادگی و رفیق بازی کنار گذاشته شود. کسانی که از نظر جسارت و شهامت و مهارت و توانمندی قابلیت و مشروعیت و محبوبیت در میان حزب بالاترین رای را دارند، باید اداره امور را در دست داشته باشند، اما اگر قرار باشد افرادی در راس امور و در مدیریت و دبیرکلی احزاب قرار داشته باشند که محافظه کار، ناتوان و نان به نرخ روز خور باشند اشتباه است و موجب درجا زدن و رکود و کند شدن و توقف در حرکت و فعالیت خواهند شد. قطعا عدم حرکت و یا عدم پیشرفت موجب ضربه زدن، تشتت، تفرقه و پسماندگی در کل جریان و یا در کل فعالیتهای یک حزب میشود.او در رابطه با استراتژی اصلاحطلبان برای انتخابات 1402 ادامه داد: اصلاحطلبان همیشه استراتژی درست، جامع و کاملی ندارند؛ یعنی نمیتوانند در درون خودشان به توافق برسند و یک تصمیم واحد اتخاذ کنند. انتخابات اخیر هم این موضوع و نقد بر جریان را به خوبی نشان داد. در چند انتخابات اخیر اصلاحطلبان چندین دسته شدند و نتوانستند روی یک نفر اجماع کنند.جلالیزاده تاکید کرد: متاسفانه همیشه اصلاحطلبان نیروی یکدیگر را خنثی میکنند تا زمانی که به اجماع واقعی نرسند و دل مردم را به دست نیاورند و به جوانها اهمیت ندهند و بعد از به دست گرفتن قدرت، قدرت را بین همه تقسیم نکنند، من فکر نمی کنم که به جایی برسند.
پیشنهاد خباز به بزرگان اصلاحات
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: لازم است نهاد اجماعساز اصلاحطلبان دست به آسیبشناسی و خودانتقادی بزند، بنابراین ضروری است هرچه زودتر بزرگان اصلاحات با محوریت آقای خاتمی جلساتی را تشکیل دهند.
محمدرضا خباز در گفتوگو با ایلنا، درباره اینکه عدهای از بدنه جریان اصلاحات بیان میکنند اصلاحطلبان ابتدا باید آسیبشناسی در خودشان انجام دهند و سپس در یک حزب فراگیر گرد هم بیایند، گفت: آسیبشناسی اصلاحات کاری واجب، لازم و ضروری است و هرچه زودتر باید بزرگان اصلاحات با محوریت آقای خاتمی جلساتی را تشکیل دهند، مانند آنچه در گذشته تحت عنوان شورای عالی سیاستگذاری داشتند و آنچه در انتخابات چند ماه قبل به ریاست آقای نبوی و ۳۰ حزب اصلاحطلب به اسم نهاد اجماعساز تشکیل شد که علاوه بر احزاب، تعدادی هم شخصیتهای حقیقی غیرحزبی موثر در جریان اصلاحطلب هم در آن بودند که تحت عنوان نهاد اجماعساز جلساتی را داشتند.این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: معتقدم آقایان در جریان اصلاحات قبل از تشکیل حزب فراگیر، باید بنشینند و آسیبشناسی کنند تا بفهمند ایراد کار کجا بوده تا به قول معروف پوستاندازی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه افراد در جریان اصلاحات باید بدون کینهتوزی از خود انتقاد کنند، عنوان کرد: همه باید بپذیریم عدم موفقیت ناشی از چه چیزی بوده است؟ هر کسی به نوبه خودش در پیروزی و شکست نقش دارد. پذیرش این مهم مانند ممکلتداری است. هیچکس از مسئوالان را نباید در ناکامیهای کشور مبرا بدانیم. هر کسی به اندازه خودش نقش داشته؛ البته هر که بامش بیش برفش بیشتر؛ جبهه اصلاحات یک جبهه قوی و ریشهدار در کشور است. ما هم نقشهایی در این زمینه داشتهایم که باید آسیبشناسی انجام دهیم.خباز با اشاره به اینکه جریان اصلاحات برای تشکیل حزب جدید نباید اشتباهات گذشته را تکرار کند، ادامه داد: یک زمانی حزب کارگزاران زمانی که مرحوم هاشمی رئیسجمهور بود، حزب قدرتمند این کشور بود. یا در یک زمان دیگر جبهه مشارکت در زمان آقای خاتمی قویترین حزب ایران بود و افراد این حزب در دولت و مجلس موثر بودند و نقشآفرینی میکردند و یا آن زمانی که هنوز آقای کروبی محصور نشده بودند، حزب اعتماد ملی حزب قوی و فراگیری بود و در مراکز در استانها شعب خودش را داشت و روزنامه اعتماد ملی روزنامه رسمی این حزب شناخته میشد.
مقدم: بعد از این مذاکرات آنطور که غربیها میخواهند پیش نمیرود
بیژن مقدم گفت: آمریکا و اروپاییها اصرار دارند دارند مذاکرات هرچه سریعتر برگزار شود. البته این اصرارشان معقول هم نبوده است زیرا در ایران دولت تغییر کرد و تا وزرا تعیین شوند، تیم دیپلماسی شکل بگیرد، معاونان دولت مشخص شوند و... زمان میبرد.حسین امیرعبداللهیان وارد نیویورک شد تا ببینیم آیا مذاکرات برجامی هم در حاشیه نشست عمومی سازمان ملل برگزار میشود یا نه؟ دور تازه مذاکرات 1+4 در شرایطی است که به گفته بسیاری از کارشناسان ایران با عضویت دائم در پیمان شانگهای موقعیتی متفاوت از گذشته دارد که شاید این موقعیت جدید موضع ایران را در مذاکرات با غربیها هم تقویت کند.
بیژن مقدم درباره این موضوع گفت: «عضویت در پیمان شانگهای برای غربیها سنگین تمام شد. قابل پیشبینی بود که عضویت ایران در این پیمان و البته توافق راهبردی ایران با چین و همکاری با روسیه باعث میشود که غربیها با محوریت آمریکا به هولوولا بیفتند».او ادامه داد: «حتما پیمان شانگهای یک ظرفیت بزرگ برای ایران است؛ مشروط به آنکه بتواند از این ظرفیت استفاده کند. یعنی بتواند با کشورهای عضو در این پیمان ارتباط سازنده بگیرد و در ابعاد اقتصادی فعالیت کند.»
این فعال سیاسی درباره اینکه احتمال برگزاری زودهنگام مذاکرات برجامی در نیویورک چهقدر بالاست، بیان کرد: «آمریکا و اروپاییها اصرار دارند مذاکرات هرچه سریعتر برگزار شود. البته این اصرارشان معقول هم نبوده است، زیرا در ایران دولت تغییر کرد و تا وزرا تعیین شوند، تیم دیپلماسی شکل بگیرد، معاونان دولت مشخص شوند و... زمان میبرد. البته هیچوقت اولویت دولت آقای رئیسی مذاکرات نبوده است زیرا اولویتهای مهمتری مثل مهار ویروس کرونا وجود داشته است که منطقی هم هست و دیدیم که دولت در کنترل کرونا از طریق واردات واکسن موفق عمل کرد».او همچنین اظهار کرد: «بعد از این مذاکرات آنطور که غربیها میخواهند پیش نمیرود و حتما دولت آقای رئیسی میکوشد که به نتیجهای معقول که ضمانت اجرا داشته باشد، برسد».
«هاشم امانی» از مبارزان دوران انقلاب درگذشت
حاج هاشم امانی از مبارزان دوران انقلاب و از اعضای با سابقه حزب موتلفه دار فانی را وداع گفت.مرحوم هاشم امانی به همراه یارانش در جریان اجرای حکم شرعی حسنعلی منصور، نخست وزیر شاه و عامل اجرای کاپیتولاسیون آمریکایی دستگیر شده بود. وی ابتدا به همراه شهیدان صادق امانی، محمد بخارایی، مرتضی نیکنژاد و رضا صفار هرندی به اعدام محکوم شد اما رژیم شاه سپس حکم او و شهید مهدی عراقی را به حبس ابد تغییر داد.حاج هاشم امانی سیزده سال در زندان شاه بود و کمی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به همراه دیگر یارانش نظیر مرحوم عسگراولادی از زندان آزاد شد.
نامه سلیمینمین به امینزاده درباره تحولات افغانستان
سلیمینمین در نامهای به محسن امینزاده از وی خواست تا بحثهای قلمی دو سال گذشته درباره افغانستان را یک بار دیگر تجدید کنند تا از فضای احساسی که اصلاحطلبان به آن دامن میزنند دور شده و به تقویت فضای تحلیلی کمک کنند.عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، در نامهای به محسن امینزاده فعال سیاسی اصلاحطلب و معاون وزیر امور خارجه دولت اصلاحات، به بررسی تحولات اخیر در افغانستان و نقد مواضع دوگانه و متناقض اصلاحطلبان در قبال این اتفاقات و ماجرای داعش در عراق و سوریه پرداخته است.وی در این نامه از وی خواست تا بحثهای قلمی دو سال گذشته را یک بار دیگر تجدید کنند تا از یک سو از فضای احساسی که اصلاحطلبان به آن دامن میزنند دور شده و به تقویت فضای تحلیلی کمک کنند.
کنایه سنگین چمران به یک حزب اصلاح طلب
رئیس شورای شهر تهران در واکنش به بیانیه حزب اتحاد ملت و ابراز نگرانی آنها از شرایط آتی مدیریت شهری گفت: کاشکی این نگرانی را ۴ سال پیش میکرد. البته ما سعی نمیکنیم برخلاف گذشته، اشتباهات را گردن گذشته بیندازیم.مهدی چمران پیش از شروع جلسه امروز شورای شهر در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز به مساله صدور پروانه ساختمانی و کاهش مدت زمان آن با فوریت پرداخته میشود.وی ادامه داد: مطالعات مفصلی را شهرداری در این زمینه انجام داده است و در جلسه با معاونت شهرسازی قرار شد این کاهش زمان صدور پروانه در دستور کار قرار بگیرد.چمران درباره نقش دفاتر الکترونیک گفت: بخشی از این کار در گلوگاه مناطق شهرداری و دفاتر الکترونیک و بخشی نظام مهندسی گیر است.رئیس شورای شهر تهران ابراز داشت: موضوع دیگری که امروز در دستور کار قرار گرفته، این است که پیشنهاد کردهایم، دفتر خدمات راهنما تشکیل شود تا فردی مسلط مردم را راهنمایی کند تا برای گرفتن خدمات به دست دلالان نیفتند.وی پاسخ به اینکه به برخی از زنان فعال در شهرداری گفته شده استعفا دهند تا در بخش اداره امور زنان سمت بگیرند، گفت: چنین چیزی نیست و روال و قانونی در این زمینه نداریم.
وی درباره روند انتصابات در شهرداری و بروز نوعی بلاتکلیفی در میان مدیران دوره گذشته اظهار داشت: هر کسی مسئول است تا آخرین لحظه باید مسئولیتش را انجام دهد اینکه در حال دگرگونی هستیم تا آخرین لحظه هم باید بنشیند و کارشان را انجام دهند و انتصابات دیر نشده است. و نگران نباشید.
واکنش شریعتمداری به خبر تاسیس شبکه «آذربایجان اینترنشنال»
مدیر مسئول کیهان گفت: در خبرها آمده که رژیم آل سعود با همکاری رژیم صهیونیستی درپی راه اندازی شبکه ای با عنوان « آذربایجان ــ اینترنشنال “ است. شبکه ای مشابه « ایران ــ اینترنشنال “ که از چند سال قبل علیه جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شده است.حسین شریعتمداری افزود: راه اندازی این شبکه را یکی دیگر از مجموعه حماقت های آل سعود میدانم .شریعتمداری درباره انگیزه مشترک سعودیها و صهیونیستها از راه اندازی این شبکه اظهار داشت: ایجاد شکافها و گسلهای قومیتی و ترویج افکار تجزیه طلبانه، اصلی ترین برنامه هایی است که برای شبکه « آذربایجان ــ اینترنشنال» تعریف شده و این دقیقاً همان پاشنه آشیل یا به قول خودمان چشم اسفندیار شبکه مورد اشاره است که آل سعود با حماقت و اسرائیل با خباثت از آن غفلت کرده اند.
مدیر مسئول کیهان افزود: شنیده شده یکی از کارشناسان ایرانی تبار رژیم صهیونیستی که برای کار در این شبکه دعوت شده بود، به شدت با راه اندازی آن مخالفت کرده و هشدار داده است که فعالیت این شبکه به نفع ایران خواهد بود.
شریعتمداری گفت: درباره علت مخالفت این کارشناس اسرائیلی اطلاعی در دست نیست ولی به احتمال بسیار زیاد اعتقادات شیعی و علاقه شدید آذریهای ساکن جمهوری آذربایجان علت مخالفت وی با راه اندازی این شبکه بوده است.مدیر مسئول کیهان تصریح کرد: مردم در جمهوری آذربایجان با آذریهای ساکن استانهای آذری زبان ایران روابط دوستانه و عمیقی دارند و جمهوری آذربایجان را با استناد به شواهد تاریخی، بخش جدا شدهای از ایران می دانند. قاطبه مردم در جمهوری آذربایجان، جدائی خود از وطن اصلی را حاصل خیانت پادشاهان قاجار و عهدنامه استعماری « گلستان “ می دانند که توسط سر گور اوزلی (Sir Gore Ouseley) سفیر وقت انگلسیس در ایران تهیه و تنظیم شده و میان دولت های وقت قاجار و روسیه تزاری به امضاء رسیده بود.
بایدن: اگر ایران هم اقدام مشابه انجام دهد به برجام برمیگردیم
رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: آمادهایم اگر ایران هم اقدام مشابه انجام دهد به پایبندی کامل برجام برگردیم.بایدن در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد افزود: در حال تلاش با گروه ۱+۵ برای تعامل دیپلماتیک با ایران و بازگشت به برجام هستیم. وی گفت: ایالات متحده به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای متعهد است.او تصریح کرد: « قدرت نظامی آمریکا بایستی آخرین راهکار ما باشد نه نخستین راهکار و ما نباید از آن به عنوان پاسخی برای تمامی مشکلات استفاده کنیم.»
رئیس جمهوری آمریکا در این سخنان دهه آتی را سرنوشت ساز خواند که نیازمند اراده جمعی برای مقابله با مشکلات است.او در سخنان خود گفت که نشست امسال در شرایط درد عظیم به خاطر شیوع کرونا و آثار منفی آن و همزمان، فرصتهای بزرگ برگزار میشود.بایدن گفت که جهان در آستانه دههای حساس قرار دارد که آینده را تعیین میکند و افزود که اگر در جهان با هم همکاری شود، جهان به سوی پیشرفت خواهد رفت.رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه استفاده از قدرت نظامی باید آخرین گزینه باشد، تاکید کرد باید از نهادهای چند ملیتی برای مقابله با چالشها استفاده کرد.بایدن گفت که با خاتمه جنگ بیست ساله در افغانستان، کشورش در نظر دارد همکاری با متحدانش در مناطق مختلف جهان و تعامل با تمامی جهانیان را گسترش دهد.او گفت که طی هشت ماه گذشته به گسترش همکاری با شرکا از جمله تقویت ناتو پرداخته است و به تعامل با اتحادیه اروپا بازگشته است.
هادی خانیکی: روز گفتوگوی تمدنها از حافظه تاریخی ما نمیرود
هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات نوشت: سی ام شهریور؛ روز گفتوگوی تمدنها از حافظه تاریخی ما نمیرود، اگرچه سیاست آن را از تقویم بردارد. سی ام شهریورماه ۱۳۷۷ مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنان سید محمد خاتمی را به کمال شنید و پیشنهاد او را در باب گفتوگوی تمدنها به اتفاق آرا تصویب کرد.کوفی عنان دبیرکل وقت سازمان ملل متحد بعدها در گزارش رسمی خود به اجلاس پنجاه و پنجم مجموع عمومی بعد از رخداد ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ با ستودن نقش خاتمی گفت: «گفتوگوی تمدنها رکن اساسی واکنش جهانی به درگیری و خشونت از هر نوع است، به خصوص وقتی که این خشونتها بر تعصب و تحجر و عدم تسامح مبتنی باشد... گفتوگوی میان تمدنها بهترین پاسخ به بدترین دشمنان بشریت است.
طرح ایده گفتوگوی فرهنگها و تمدنها و اقبال جهانی در ورود به پارادایم گفتوگو، برای ایران اعتبار آورد و سرمایه ملی خلق کرد. این ظرفیت نو میتوانست سرآغازی برای تقویت اندیشه و فرهنگ و ساختارهای گفتوگویی در جامعه باشد و گرههای فروبسته در اقتصاد و اجتماع را نیز باز کند. متأسفانه سیاست نگذاشت که این راه گشوده بماند و فرصتها فراختر شود.حال که در مقیاسهای خرد و کلان، جامعه و جهان پیرامون خویش را سرشار از ناهمپذیریها و فروبستگیها و ستیزهجوییها میبینیم، نیاز به گفتوگو و گفتوگوی میان فرهنگها و تمدنها را بیشتر میفهمیم.
گفتوگو در مفهوم وسیع آن چگونگی رویارویی با تفاوتها در جهان واقعی است، منطق گفتوگویی بر فهم گفتوشنودی و فهم ارتباطی متکی است، ما برای رسیدن به فهم گفتوگویی، باید بیشتر به توانش ارتباطی تکیه کنیم. توانش ارتباطی یعنی داشتن قدرت فرهنگی، حتی در عرصه سیاست و اقتصاد و در ارتباط با جهانی که در آن به سر میبریم و در مواجهه با اذهان و مقاصد و آرزوهای دیگر.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.