خبر تابناک تایید شد

علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی شد

صالح آبادی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق در جلسه امروز دولت به عنوان رییس کل جدید بانک مرکزی جمهوری اسلامی معرفی شد. رئیس جمهور پس از این انتخاب گفت: بانک مرکزی در تعارض منافع، به خاطر هیچ منفعتی از منفعت مردم، نظام و کشور کوتاه نیاید.
کد خبر: ۱۰۸۰۴۱۱
|
۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹ 06 October 2021
|
35324 بازدید
|

علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی شد

به گزارش تابناک اقتصادی؛ علی صالح آبادی در جلسه امروز دولت به ریاست کل جدید بانک مرکزی جمهوری اسلامی معرفی شد.

بر اساس این گزارش، پیش از این تابناک در گزارشی به انتخاب آخرین حلقه‌ پازل تیم اقتصادی کابینه پرداخته بود و تاکید داشت: از بین چهار گزینه اصلی، علی صالـح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات، با احتمال بالا رئیس کل بانک مرکزی خواهد شد.
 

رئیس جمهور پس از انتخاب رئیس جدید بانک مرکزی چه گفت؟

رئیس جمهور پس از انتخاب رئیس کل جدید بانک مرکزی، با تأکید بر اینکه نقش بانک مرکزی در حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم بسیار اساسی است، گفت: بانک مرکزی باید جدی بر عملکرد بانک‌ها نظارت دقیق و نه نظارت توصیه‌ای داشته باشد.

آقای رئیسی رمز موفقیت در عرصه اقتصاد را سلامت در نظام اقتصادی دانست و گفت: امکانات و پول زیادی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد که اگر بر آن نظارت نباشد، قطعاً مشکل‌آفرین خواهد بود. اینکه در هر فساد اقتصادی، ردی از بانک و شبکه بانکی به چشم می‌خورد، گواه آن است که در نظام بانکی کشور اشکالاتی وجود دارد.

رئیس جمهور از رئیس کل بانک مرکزی خواست با نظارت جدی و دقیق بر نظام بانکی کشور، حفظ منافع ملت را اساس کار خود قرار دهد و به خاطر هیچ منفعتی در مقابل منفعت ملت، کشور، ارزش پول ملی و منافع اساسی کوتاه نیایید.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه یکی از وعده‌های دولت هماهنگی تیم اقتصادی بوده است، گفت: الحمدلله هماهنگی خوبی بین تیم اقتصادی دولت ایجاد شده و شاید فلسفه اینکه رئیس کل بانک مرکزی را وزیر اقتصاد معرفی می‌کند، همین لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت است.

آقای رئیسی با بیان اینکه قبلاً هم اعلام کردم و در این جلسه نیز تأکید می‌کنم که مسئولیت ایجاد هماهنگی در تیم اقتصادی دولت بر عهده معاون اول قرار دارد، گفت: مجموعه تیم اقتصادی دولت باید برای برون‌رفت از مشکلات کنونی اقتصادی، با معاون اول هماهنگ باشند.

رئیس جمهور گفت: همواره تأکید کرده‌ام که لازم است با استفاده از نظریات همه کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی فارغ از نگاه سیاسی آنها، و با هماهنگی همه‌جانبه ان‌شاء‌الله تصمیمات محکم و مؤثری برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور گرفته شود.

 

صالح آبادی کیست؟

 

علی صالح آبادی، دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مدیریت مالی از دانشگاه امـام صادق (ع) دارد و دارای بیش از بیست سال سابقه مدیریت ارشـد در بازار پول و سرمایه کشور است؛ بنابراین وی را می‌توان از مدیران جـوان، اما با تجربـه دولت سیزدهم دانست. 

وی اولین رئیس سازمان بورس و بنیانگذار این سازمان بود. صالح آبادی در سال ۱۳۸۵، حدودا یک سال بعـد از تصدی سمت دبیرکلی سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران و براساس قانون بازار اوراق بهادار که در سال ۸۴ تصویب شده بود، سازمان بورس و اوراق بهادار را به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه تأسیس کرد و خود، با تصویب شورای عالی بورس به مدت حدود ۹ سال مسئولیت این سازمان مهم را بر عهده داشت، از این منظر دوران مدیریت وی را می توان طولانی ترین دوران مدیریت در بین روسـای سازمان بورس کشور دانست.

از مهمترین اقدامات صالح آبادی در دوران طولانی تصدی ریاست سازمان بورس، تأسیس بورس های چهارگانه شامل بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالای ایران، فرابورس ایران و بورس انرژی و همچنین تأسیس شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، به عنوان پنج رکن اجرایی بازار سرمایه بود تا بدین ترتیب، نهاد ناظر بازار سرمایه از ارکان اجرایی این بازار منفک شود. در زمان صالح آبادی، همچنین کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و کانون نهادهای مالی ایران تأسیس شد.

ایجاد کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در بدو تأسیس سازمان بورس ـ که نقش بسیار مؤثری در توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید منطبق بر مبانی شرعـی ایفا نمود ـ راه اندازی بیش از ده نوع نهاد مالی جدید از جمله شرکت های تأمین سرمایه، صندوق های سرمایه گذاری، شرکت های سبدگردان، شرکت های مشاوره سرمایه گذاری، معرفی و عملیاتی کردن انواع ابزارهای جدید مالی شامل انواع صکوک (صکوک اجاره، مرابحه، استصناع، منفعت)، اسناد خزانه اسلامی، اوراق اختیار فروش تبعی، قراردادهای آتی سهام و آتی کالا و...، از مهمترین اقدامات رئیس کل جدید بانک مرکزی در دوران تصدی مسئولیت ارشد بازار سرمایـه کشور بود. 

صالح آبادی همچنین در حوزه فناوری اطلاعات نیز اقدامات بنیادین بسیاری در بازار سرمایه انجام داد. راه اندازی سامانه جامـع ناشران بازار سرمایه موسوم به سامانه کدال به منظور ارتقای سرعت و شفافیت انتشار اطلاعات در بازار سرمایه و جلوگیری از رانت اطلاعاتی در بازار، سامانه هوشمند نظارت بر معاملات بازار سرمایه، ارتقای سامانه معاملات بازار سهام و راه اندازی معاملات آنلاین، از مهمترین اقدامات صالح آبادی در توسعه فناوری اطلاعات در بازار سرمایه بوده که در افزایش ضریب نفود این بازار در کشور نقش بسیاری ایفا کرده، به نحوی که در حال حاضر بخش عمده معاملات در بورس آنلاین انجام می شود.

دوره مدیریت صالح آبادی در بازار سرمایه، همچنین مصادف بود با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی. وی که خود، عضو شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی هم بود، با تسهیل فرآیند پذیرش شرکت های مشمول واگذاری در بورس، نقش مهمی در اجرای این قانون ایفا کرد. بسیاری از شرکت های بزرگ بازار سرمایه مانند مخابرات ایران، ملی مس، فولاد مبارکه، هلدینگ خلیج فارس، مپنا، بانک های ملت، صادرات و تجارت و بسیاری از شرکت های دیگر، در دوره مدیریت صالح آبادی در بازار سرمایه عرضه شدند. همین موضوع باعث شد، ارزش بازار سرمایه و حجم و ارزش معاملات این بازار و تعداد سهامداران طی این دوره، به نحو چشمگیری افزایش یابـد.

تکمیل قوانین و مقررات موردنیاز برای توسعه بازار سرمایه از جمله قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید مصوب سال ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی و سایر مقررات موردنیاز به منظور توسعـه و عملیاتی کردن ابزارها و نهادهای مالی جدید در بازار سرمایه، از دیگر اقدامات اساسی صالح آبادی در یک دهه مدیریت در بازار سرمایه بوده است.

جوان گرایی و ارتباط نزدیک با رسانه ها را می توان از مهمترین ویژگی های مدیریت صالح آبادی در بازار سرمایـه دانست، ضمن اینکه دوران مدیریت وی علیرغم طولانی بودن، از کم حاشیه ترین و با ثبات ترین دوره های مدیریتـی در این بازار بـوده است.

رئیس کل جدید بانک مرکزی در آذر ماه سال ۱۳۹۳، بعد از حدود یک دهه مسئولیت ارشد در بازار سرمایه، با حکم علی طیب نیا، وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی به سمت رئیس هیات مدیـره و مدیرعامل بانک توسعه صادرات، به عنوان یکی از مهمترین بانک های توسعـه ای کشور منصوب شـد و تا به امروز حدود هفت سال مسئولیت اداره این بانک را برعهده داشتـه است. پس از افشای صورت های مالی بانک های دولتی با دستور سیداحسان خاندوزی، وزیر جوان اقتصاد، مشخص شد که بانک توسعه صادرات از نظر شاخص هایی مانند میزان سودآوری، نسبت کفایت سرمایه و بازده سرمایه در بین بانک های دولتی، جایگاه نخست را دارد و با نسبت کفایت سرمایه ۱۲.۵ درصدی و سودآوری بیش از ۱۵۰۰ میلیارد ریالی، صدر فهرست بانک های دولتی را به خود اختصاص داده است. در کنار این دو شاخص، افزایش سرمایه بانک از ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۵۵۰۰ میلیارد تومان، سودآوری و رشد قابل ملاحظه در تجهیز و تخصیص منابع ارزی و ریالی و تبدیل شدن به یکی از بزرگترین بانک ها در عاملیت منابع صندوق توسعه ملی و اعطای تسهیلات ترجیحی و ارائه خدمات نقل و انتقالات ارزی به شرکت ها در شرایط تحریم، از مهمترین دستاوردهای صالـح آبادی در بانک توسعـه صادرات بوده است.

براساس اطلاعات منتشره توسط بانک توسعه صادرات، این بانک در دوران مدیریت صالح آبادی در تأمین مالی بیش از ۴ میلیارد دلار طرح و پروژه کلان کشور در بخش های تولیدی و صادراتی مشارکت داشته و از شرکت های دانش بنیان و کوچک و متوسط نیز بصورت پرداخت تسهیلات ترجیحی حمایت کرده است. 

صالح آبادی چندی قبل در مصاحبه ای، گفته بود بانک توسعه صادرات علیرغم رشد قابل توجه تسهیلات پرداختی، کمترین اضافه برداشتـی از بانک مرکزی و یا سپرده پذیری در بازار بین بانکی نداشته و از انضباط مالـی بالایی برخوردار است، ضمن اینکه از نظر اموال مازاد هم طبق ارزیابی بانک مرکزی، هیچ گونه اموال مازادی ندارد. وی همچنین اخیرا در نشست خبری خود، ارتقای سلامت و انتظام بخشی مالی بانک ها و استقلال سیاست های پولی از سیاست های مالی را از اولویت های اصلی ذکر کرده بود که دولت سیزدهم می بایست مدنظر قرار دهد.

براساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس‌کل بانک مرکزی به‌پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و بعد از تصویب هیأت دولت، با تأیید و حکم رئیس جمهور نصب می‌شود و دوره تصدی ریاست‌کل بانک مرکزی پنج سال خواهد بود و انتخاب مجدد وی بلامانع است.

ابراهیم کاشانی، علی‌اصغر پورهمایون، مهدی سمیعی، خداداد فرمانفرمائیان، عبدالعلی جهانشاهی، محمد یگانه، حسنعلی مهران، یوسف خوش‌کیش، محمدعلی مولوی، علیرضا نوبری، سید محسن نوربخش، مجید قاسمی، سید محمدحسین عادلی، ابراهیم شیبانی، طهماسب مظاهری، محمود بهمنی، ولی‌الله سیف، عبدالناصرهمتی، علی اکبر کمیجانی رؤسای بانک مرکزی از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۹۹ هستند و با حکم رئیس جمهور نام علی صالح آبادی به‌عنوان بیستمین رئیس‌کل بانک مرکزی در تاریخ ثبت شد.

رؤسای كل بانك مرکزی چه کسانی بوده اند؟

فهرست اسامی رؤسای کل بانک مرکزی از بدو تاسيس تا قبل از انتصاب دکتر صالح آبادی به همراه سال تصدی آنها به شرح زير است.
 
نام نام خانوادگی سال تصدی عکس و امضا
ابراهيم کاشانی 11339
علی اصغر پورهمايون 1340
مهدی سميعی 1343
خداداد فرمانفرمائيان 1348
مهدی سميعی 1349  
عبدلعلی جهانشاهی 1350
محمد يگانه 1352
حسن علی مهران 1354
يوسف خوش کيش 1356
محمدعلی مولوی 1357
علی رضا نوبری 1358
سيد محسن نوربخش 1360
مجيد قاسمی 1365
سيد محمدحسين عادلی 1368
سيد محسن نوربخش 1373 noorbakhsh
محمدجواد وهاجی (قائم مقام رئيس کل(2 1382  
ابراهيم شيبانی 1382
طهماسب مظاهری 1386
محمود بهمنی 1387
ولی اله سیف 1392 seif
عبدالناصر همتی 1397 hemmati
اکبر کمیجانی ۱۴۰۰ komijani
 

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
خدا عاقبت مون رو ختم به خیر کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
میشه دستاورد ایشان در بانک توسعه صادرات را مرقوم بفرمایید (بقیه پیشکش)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
از همتی که جیب میلیون ها ادم توبورس خالی کرد بهتر عشق اصلاحطلبا
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
احتمالا ۱۰ تا تک تومانی دلار را ارزونش میکنن و با بوق و رسانه میگویند : اولین اثر صالح ابادی بر بازاااار ارررررز
پس فرداش ۵۰۰ تومان‌دوباره میرود روی ارز
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
جواب ۱۵۱۰: دقیقا همین کار را کردند
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
کل مملکت رو بدین دانشگاه امام صادق خیال خودتون رو راحت کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
یک دانشگاه امام صادقی دیگر به مقام رسید.
این اگر انحصار نیست اسمش چیست؟
جالب تر اینکه این دوستان میخوان با تعارض منافع هم مبارزه کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
عجب سیستم فراجناحی ای شکل گرفت.
فراجناح یعنی فارغ التحصبلان دانشگاه امام صادق.
ناشناس
| Netherlands |
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
دورهمی قالیباف ودوستان در مجلس به صرف ناهار کم بود ضیافت کابینه با پیش شرط مشهدی بودن هم به اون اضافه شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
دانشگاه امام صادق === دانشگاه خانواده مهدوی کنی

این دانشگاه در قبل از انقلاب شعبه هاروارد امریکا بود

و موسس و مالک ان حبیب لاجوردی بود
پورعلیزاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
اگر دولت بتواند کسری بودجه را با کاهش هزینه ها و مالیات از طبقه ثروتمند غیر مولد جبران کند، به احتمال زیاد تورم کنترل میشود و در این شرایط بسیار مهم است که بانکها طلبهای خود را به هر قیمتی حتی به قیمت فروش اموال از اشخاصی که تسهیلات بانکی را برای بهره مندی از تورم در بازارهای غیر مولد نظیر خودرو، زمین و آپارتمان سرمایه گذاری کرده اند، اخذ کند. در صورت موفقیت این ماموریت خطیر توسط بانک مرکزی هم از رکود سرمایه ها جلوگیری میشود، هم از فعالیتهای غیر مولد کاسته میشود و هم از فاصله طبقاتی، مشکلات ازدواج و طلاق و آسیبهای اجتماعی کاسته میشود. منتها شرط آن اجرای بدون تبعیض و تبصره است. آیا دولت و بانک مرکزی برای این حرکت انقلابی، عدالت محور و اسلامی آماده است و از مقاومتها و واکنشها هراس ندارد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
بورس را نابود کرد حالا نوبت بانک مرکزی هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
بیشتر سایقه ایشون رو مطالعه بفرماییذ عزیز....!!!1
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
جوری تیتر زدید که گویی بانک مرکزی بدون رییس مانده بوداقای کمیجانی رییس بود ظاهرا
بانک مرکزی هیچ کاره است و سازمان برنامه به انها میگوید چه کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
وقت کردید یه آدم باسواد هم به مجموعتون اضافه کنین شاید لازم بشه
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
واقعا ادم تاسف ميخورد به کشور و آينده اش. ميگردند تا افراد دست بيستم را انتخاب مي کنند...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
افراد متعهد هستند تخصص در اولویت آخره
ناشناس
| Romania |
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
متاسفانه بضاعتشان همینقدر هست و متخصصان قبولشان ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
دسته 20م...! یا 20مین رییس
ناشناس
| Romania |
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
نوشته ۲۰ سال سابقه مدیریت ارشد داره و فکر کنم مبصر کلاس بودن هم براش سابقه منظور کردند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
این مملکت غیر ازدانشگاه امام صادق دانشگاهای دیگری هم دارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
البته اگه قابل باشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
تصمیم ناامید کننده ای بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
چی بودیم چی شدیم. حیف!
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
به سبزه نیز آراسته شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
بهتره برای حفظ آبرو دانشگاههای دیگه تعطیل بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
بجز چند نفر همه افراد این دانشگاه صاحب منصب شدن

الله اکبر

خدایا اینجا چه خبره
سیدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
با سلام واحترام
ما بجای اینهمه تلاش برای رفتن به دانشگاه صنعتی شریف ، باید تلاش می کردیم برویم دانشگاه امام صادق. ظاهرا همه مقامات ازاین دانشگاه انتخاب میشوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
بجز دوتا وزیر و چهار معاون رییس جمهور بقیه واسه این دانشگاه نیستن که
چرا دوست دارید یه دروغ رو باور و تکرار کنید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟