به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، گوترش روز دوشنبه به وقت محلی در پیامی به مناسبت اجلاس سازمان ملل در مورد تنوع زیستی افزود: تجربه دو قرن ما با سوزاندن سوختهای فسیلی، نابودی جنگل ها، بیابانها و اقیانوسها و تنزل زمین، باعث فاجعه زیستی بر روی کره زمین شده است.
وی تاکید کرد درست همانطور که دانشمندان امروزی آثار انقراضهای قبلی را مطالعه میکنند، دخالت بی پروای بشریت در طبیعت یک اثر دائمی به جا میگذارد.
دبیر کل سازمان ملل اضافه کرد میزان نابودی گونهها دهها تا صدها برابر بیشتر از میانگین ۱۰ میلیون سال گذشته است و این امر شتاب میگیرد. بیش از یک میلیون گونه از گیاهان، پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهیها و بی مهرگان در معرض خطر انقراض هستند و این امر برای بسیاری از آنها طی چند دهه آینده اتفاق خواهد افتاد.
گوترش خاطر نشان کرد آسیب به شبکه پیچیده حیات که ما را حفظ میکند، زندگی و معیشت میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار داده و منجر به افزایش گرسنگی، بیماری و بیکاری شده است. افراد بومی و دیگر گروههای آسیب پذیر از جمله افرادی هستند که بیشترین آسیب را دیده اند.
دبیر کل سازمان ملل متحد هشدار داد تخریب اکوسیستم میتواند سالانه تقریبا سه تریلیون دلار آمریکا تا سال ۲۰۳۰ هزینه داشته باشد و بیشترین تأثیر آن بر برخی از فقیرترین و بدهکارترین کشورها خواهد بود.
دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اینکه جهان باید تا سال ۲۰۳۰ رویه تخریب تنوع زیستی را متوقف کند، گفت ما به یک چارچوب بلند پروازانه جهانی و موثر در دوره پسا ۲۰۲۰ با معیارها و اهداف مشخص نیاز داریم تا بتوانیم مردم و طبیعت را در مسیر خود قرار دهیم.
وی با معرفی پنج حوزه اقدام گفت چارچوب پسا ۲۰۲۰ باید حقوق همه مردم جهان در ارتباط با داشتن محیط زیست سالم را رعایت کند.
گوترش افزود این چارچوب باید از سیاستها و برنامههای ملی که با محرکهای نابودی تنوع زیستی مقابله میکند، حمایت کند و سیستمهای حسابرسی ملی و جهانی را متحول کند تا هزینه واقعی فعالیتهای اقتصادی، از جمله تأثیر آنها بر طبیعت و آب و هوا را منعکس کند.
وی ادامه داد اجرایی کردن چارچوب ۲۰۲۰ شامل یک بسته کمک برای کشورهای درحال توسعه خواهد بود و این چارچوب باید به یارانههای معیوب، از جمله به بخش کشاورزی که حمله به طبیعت و آلودگی محیط زیست ما را سودآور میکند، پایان دهد.