به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود اعلام کرد بدهی دولتی جهان در سال ۲۰۲۱ به ۹۷.۸ درصد تولید ناخالص داخلی (جیدیپی) جهان خواهد رسید.
این ۰.۸ درصد از سال گذشته کمتر است اما همچنان رقم پولی آن بالاترین رکورد در تاریخ میباشد. علت اصلی این بدهی بیسابقه کمکهای مالی بزرگ دولتها برای مقابله با پاندمی کرونا بوده است.
طبق گزارش جدید صندوق بینالمللی پول (آیاماف) بدهی دولتی جهان حالا به ۸۸ تریلیون دلار رسیده است.
با این حال آیاماف تخمین زده میزان این بدهی تا پایان سال ۲۰۲۲ حدود ۰.۸ درصد کاهش خواهد یافت و به ۹۷ درصد جیدیپی جهان خواهد رسید.
در گزارش آیاماف آمده است: برای سالهای پیشرو انتظار میرود سطح بدهی جهان نسبت به آنچه که قبل از پاندمی کرونا پیشبینی کرده بودیم بالاتر باقی بماند. پیشبینی میشود میزان بدهی کشورهای پیشرفته تا سال ۲۰۲۶ با افزایشی ۲۰ درصدی روبرو شود.
طبق دادههای آیاماف بدهی کل جهان، شامل بدهی دولتها، شرکتها و خانوارها تا پایان سال ۲۰۲۰ با افزایشی ۲۷ تریلیون دلاری نسبت به سال ۲۰۱۹ به ۲۲۶ تریلیون دلار رسیده است. این بزرگترین افزایش بدهی یک ساله در تاریخ میباشد. باید اشاره کرد در طول ۲ سال بحران اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ بدهی جهانی ۲۰ تریلیون دلار افزایش یافته بود.
ایاماف تخمین زد تا پایان ۲۰۲۱ بین ۶۵ تا ۷۵ میلیون نفر به جمعیت فقیران جهان اضافه خواهد شد.