تاکید دانشمندان برضرورت توقف پروژه‌های نفتی انگلیس

بالغ بر ۷۰ دانشمند برجسته بین‌المللی طی نامه‌ای خطاب به بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هشدار داده‌اند که برای موفقیت اجلاس آب‌وهوایی گلاسکو دست از اجرای پروژه‌های جدید نفتی دراین کشور بردارد.
کد خبر: ۱۰۸۲۹۴۹
|
۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۱۰ 19 October 2021
|
4095 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، نویسندگان در این نامه که از سوی نشریه ایندیپندنت مشاهده شده است، تاکید کرده‌اند که انگلیس باید در زمینه توقف استفاده از سوخت‌های فسیلی و عدم سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید نفت و گاز اقدام عملی صورت دهد.

دولت محافظه‌کار بوریس جانسون قصد دارد تا پس از اجلاس آب و هوایی گلاسکو، با اجرای طرح استخراج نفت از یک میدان بزرگ نفتی در جنوب شرق انگلیس موافقت کند. این میدان بالغ بر ۱۰۰ میلیارد بشکه نفت ذخیره دارد. بخش اعظم این ذخیره نفتی، در فاصله ۷۶۲ تا ۹۱۴ متری عمق زمین قرار دارد و در مقایسه با شرایط مشابه زمین در آمریکا و غرب سیبری، انتظار می‌رود که ۳ تا ۱۵ درصد از نفت این حوزه، قابل بهره برداری باشد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که به منظور استخراج این نفت خام، باید از روش فراکینگ استفاده شود. در این روش، حجم زیادی آب، شن و مواد شیمیایی به درون خاک و زیرزمین تزریق می‌شود تا نفت و گاز از میان آن‌ها آزاد شود. با این حال فعالان محیط زیست و برخی از احزاب سیاسی در بکارگیری روش فراکینگ برای استخراج نفت هشدار داده اند.

فعالان زیست محیطی می‌گویند که حفر یک زمین روستایی برای مکیدن آخرین قطرات نفت معنایی ندارد. به گفته آن‌ها برای استخراج سوخت فسیلی باید زمان را به قرن ۱۹ برگردانیم و آنچه را در خصوص تغییرات آب و هوایی آموخته ایم فراموش کنیم.

«جیمز هنسن» کارشناس سابق ناسا که برای نخستین بار زنگ خطر تغییرات آب و هوایی را به صدا درآورد گفت که انگلیس باید در اسرع وقت از انرژی‌های فسیلی فاصله گرفته به انرژی‌های تجدید پذیر و هسته‌ای روی بیاورد. وی عنوان کرد که در غیر اینصورت نشست آب و هوایی گلاسکو به محفلی برای وعده‌های توخالی رهبران جهان بدل خواهد شد.

دکتر «فردریک اوتو» عضو کمیته بین دولتی تغییرات آب و هوایی هم هشدار داده که هر تن انتشار گاز کربنی به معنای افزایش دمای هوا، امواج گرم‌تر و از دست رفتن بیشتر جان انسان‌هاست.

کمیته بین دولتی تغییرات آب و هوایی متشکل از صد‌ها نفر از دانشمندان آب و هوایی جهان است که ارزیابی جامع خود را هر هفت سال یکبار ارائه می‌دهند. این کمیته در آخرین گزارش خود هشدار داده که آتش سوزی، سیل و وخامت آب و هوایی که در ماه‌های اخیر در جهان مشاهده شده است تنها بخشی از پیش بینی‌هایی است که انتظار می‌رود در نتیجه گرمایش زمین بروز کند.

همچنین آژانس بین‌المللی انرژی چند ماه پیش هشدار داد که اگر جهان بخواهد تا انتشار گاز‌های کربنی را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برساند باید تمام پروژه‌های جدید نفتی را متوقف کند.

این درحالیست که انگلیس دو هفته دیگر میزبان بیست و ششمین اجلاس بین‌المللی آب و هوایی در گلاسکو است. این نشست با حضور سران و نمایندگان ارشد کشور‌های جهان برگزار خواهد شد تا درباره ادامه حیات موافقتنامه زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در قالب آن کشور‌ها متعهد به کاهش افزایش دمای جهانی هوا به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد شدند، بحث و تبادل نظر کنند.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد چندی پیش هشدار داد، اجلاس آب و هوایی گلاسکو با خطر بالای شکست مواجه است، مگر این که رهبران جهان اقدامات قوی‌تری را برای جلوگیری از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای بکار بندند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟