بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
روایت «فارس» از گزارشی که منجر به تذکر رهبر انقلاب شد
پیگیریهای انجام شده حکایت از این دارد که تذکر رهبر معظم انقلاب در مورد مطرح شدن نام برخی از افراد در گزارش یکی از کمیسیونهای مجلس مربوط به گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در مورد بورسیهها بوده است. صبح امروز چهارشنبه ۱۲ آبان محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: رهبر معظم انقلاب در مورد اسم بردن از برخی از افراد در گزارش یکی از کمیسیونها که در صحن مجلس قرائت شده تذکر دادند.
رئیس مجلس اظهار داشت: ایشان در حاشیه نامهای که در آن به رسانهای شدن گزارش یکی از کمیسیونهای مجلس پیش از بررسی و صدور حکم در دادگاه صالحه اعتراض شده است، مرقوم فرمودهاند: «شکایت بجاست، نباید پیش از اثبات جرم موضوع را رسانهای میکردند. دنبال کنید و به نحوی جبران شود». قالیباف در نطق امروز خود همچنین عنوان کرد: بارها گفتهام که مهمترین مؤلفه تأمین امنیت ملی کشورمان در قلب یکایک مردم ایران قرار دارد و آن باور آنها به مسیر انقلاب است و اگر آسیب زدن به اقتصاد کشور و برهم زدن اتحاد ملی دستور کار مستکبران است، با قاطعیت میتوان گفت که استکبارستیزی یعنی حل مشکلات اقتصادی مردم و تلاش برای افزایش همدلی، اتحاد و تالیف قلوب در میان گروهها و اقشار مختلف اجتماعی.
طبق پیگیریهای صورت گرفته توسط خبرنگار فارس، تذکر مطرح به دنبال قرائت گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره پرونده بورسیهها بوده که نام تعدادی از متهمان در آن ذکر شده است. طبق پیگیریهای انجام شده افرادی که نامشان در گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در صحن مجلس قرائت شده طی نامهای عنوان کردهاند که دادگاه هنوز برای آنها حکمی صادر نکرده است و نسبت به مطرح شدن نامشان پیش از صدور حکم دادگاه گلهمند بودند.
عبدی: وقت خود را برای گرفتن ضمانت از امریکا تلف نکنید
فعال اصلاح طلب با انتقاد از سیاست های تیم مذاکره کننده جدید گفت: وقت خود را برای گرفتن تضمینهای رسمی نباید تلف کرد. تضمین در قدرت است.
مهمترین نکات یادداشت عباس عبدی:
*یکی از نکاتی که سکانداران جدید سیاست خارجی کشور در موضوع مذاکرات هستهای و برجام بر آن تاکید میکنند، تامین ضمانت برای اجرای این توافق است.
*در واقع کاری که ترامپ کرد و بدون اینکه ایران از تعهدات مندرج در سند برجامی عدول کرده باشد، امریکا را از آن خارج کرد، نشان داد که نقض این توافقنامه هیچ آثار حقوقی بر نقضکننده ندارد و ایران از این نظر زیان دیده است. بنابراین بازگشت به برجام بدون حل این نقص بیمعنا خواهد بود.
*به یک معنا هیچ تضمین رسمی و حقوقی برای آن وجود ندارد و در عین حال راه برای تضمین سیاسی آن پابرجاست.
*تضمین رسمی وجود ندارد، چون برای این کار ایران باید با ایالات متحده مستقیم و در چارچوبی فراتر از ١+۵ مذاکره و توافق کند. ظاهرا ایران به عللی این امر را نمیپذیرد. پس امریکاییها هم دلیلی نمیبینند که به تنهایی آن را تضمین حقوقی و رسمی کنند.
*تضمین اجرای برجام از طریق موازنه قواست؛ به عبارت دیگر، مثل توافق در آتشبس است. هنگامی که دو کشور آتشبس میکنند، ضمانت اجرای آن پاسخ متقابل است. طرفین به این نقطه رسیدهاند که امکان پیشروی ندارند، پس بهتر است کوتاه بیایند و در گام اول آتشبس کنند.
*وقت خود را برای گرفتن تضمینهای رسمی نباید تلف کرد. تضمین در قدرت است، اگر دارید همان را تضمین توافق کنید.
واکنش سفارت روسیه در تهران به ادعایی در مورد چاههای گازی خزر
حساب اینستاگرامی سفارت روسیه در تهران به ادعای رئیس انجمن صنفی سیانجی واکنش نشان داد. روز دوشنبه، اردشیر دادرس، رئیس انجمن صنفی سیانجی در گفتگو با ایلنا مدعی شده بود که طبق توافق قبلی با روسیه، ایران حق برداشت از ۸ حلقه چاه بزرگ گازی در دریای خزر که در محدوده آبی ایران است را ندارد. حساب اینستاگرامی سفارت روسیه در تهران در واکنش به اظهارات رئیس انجمن صنفی سیانجی نوشت: با توجه به اظهارات عنوان شده آقای اردشیر دادرس در مصاحبه آژانس خبری ایلنا، سفارت روسیه در ایران اعلام میدارد که این بیانات منطبق بر واقعیت نمیباشد و تحریک هدفمند در جهت تضعیف روابط دوستانه روسیه و ایران است.
گفتنی اسـت؛ کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در این رابطه گفته بود: در طول ۲۰ ماهی که به عنوان سفیر در روسیه هستم چنین موضوعی نبوده است، ولی متاسفانه هرازچند گاهی خبرهایی در فضای رسانهای برای تاثیرگذاری بر روابط ایران و روسیه منتشر میشود. شرکت نفت خزر هم در سایت رسمی خود با انتشار جوابیه ای، خبر یاد شده را تکذیب کرد و نوشت: سخنان منتسب به آقای اردشیر دادرس، رئیس انجمن صنفی سیانجی با موضوع وجود توافقی میان ایران و روسیه مبنی بر سلب اختیار روسیه از ایران برای برداشت از چاههای گازی در محدوده آبی کشورمان در خزر، مصداق نشر اکاذیب، کاملا بیپایه و در تضاد با اصل نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
تمجید روزنامه اصلاح طلب از اژه ای
رئیس قوه قضائیه در سفر اخیر استانی و در مقابل فردی که او را آیتالله خواند، چنین گفت: «من آیتالله نیستم». این نخستینباری نیست که محسنیاژهای از هنگام انتصاب بهعنوان رئیس قوه قضائیه در برابر چنین افرادی واکنش نشان داده است.
روزنامه شرق نوشت:
*به نظر میرسد در کوران تغییرات و انتصابات دوره جدید شرایط تظاهر بیش از پیش فراهم شده است اما رئیس قوه قضا با تکیه بر تجربههای دوران پرفرازونشیب مسئولیتهای پیشین و به دور از تعصب، بدبینی و بالانشینی در ساحت ادب و فرهیختگی قدم بر میدارد.
*نشانههای چنین تحولی در رفتار ایشان در ارتباط با طیفهای مختلف رسانهای، رسیدگی سریع به پروندههای حساس، رصد رسانهها و واکنش بهموقع به تذکر و نصایح دلسوزان، فروتنی و نشست و برخاست با طیفهای مختلف و حتی منتقد و در آخر دفاع از ساحت مرجعیت شیعه در ماجرای توهین به آیتالله صافیگلپایگانی هویداست.
* این در حالی است که در روزهای اخیر نمونههای زیادی از مظاهر تملق در رسانهها منتشر شده است. آنجا که نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روش رئیسجمهور را همان روش و سیره ائمه میداند!
*شاعری در وصف وزیر صنعت شعری اغراقآمیز میخواند! و رئیس بهزیستی پس از دریافت حکم انتصابش از وزیر کار، آن را بر سر میگیرد! اینها نشانههای افول اخلاق است.
*آنچه در این میان بر همه مسئولان و دولتمردان واجب و مهمتر از سد راه چاپلوسان است دوری از پدیده مذموم «چاپلوسپروری» است.
ماجرای برداشت شبانه از بانکها در دولت احمدینژاد چه بود؟
محمود بهمنی، رییس اسبق بانک مرکزی گفت: در خصوص برداشت شبانه از بانک ها در دولت احمدی نژاد، توضیحاتی را بیان کرد.رییس کل اسبق بانک مرکزی میگوید: سیاستهای ارزی از سوی مسئولان سایر نهادها به بانک مرکزی تکلیف میشود و رئیس بانک مرکزی در صورتعدم اجرای دستور مسئولان سایر نهادها مواخذه میشوند. محمود بهمنی بر ضرورت استقلال بانک مرکزی از دولت تاکید دارد و میافزاید: باید از یک جایی اصلاحات آغاز شوند. دولتها برای جلوگیری از این مشکلات باید برای استقلال بانک مرکزی لایحه ارایه دهند اما نسبت به این موضوع اقدام نمیکنند. وقتی به بانک مرکزی استقلال نمیدهند معنای آن، این است که میخواهند بانک مرکزی تابع دولت باشد و در مقابل دستورات دولت، بانک مرکزی چشم بگوید و اگر رییس کل تابع دستورات نباشد همان روز امکان تغییر آن را داشته باشند. وی با دفاع از اقدام خود درخصوص برداشت شبانه از حساب بانکها میگوید: در آن زمان وقتی بانکها به تعهدات خودشان عمل نکردند، مستقیم از حساب آنها برداشت کردیم و بلافاصله پول را از حساب بانکها برداشت و همان رقم به حساب خزانه واریز شد و این بدهی بانکها به بانک مرکزی ناشی از ارزی بود که در اختیارشان قرار داده بودیم و قرار بر این بود بابت این ارز کالا وارد کشور شود.
پس از پایان چند نوبت مهلت و اخطار، وقتی بانکها نسبت به تسویه بدهی اقدام نکردند، ۳۰ هزار میلیارد ریال بدهی را از حساب بانکها برداشت کردیم. البته به بانکها اعلام کرده بودیم، بابت ارزی که دریافت کردند یا عملیاتی که انجام دادهاند، مدارک آن را ارایه دهند وگرنه باید ارز و مابه تفاوت آن را برگردانند. بانکها هم مستندی ارایه ندادند که بابت ارزهای ترجیحی کالایی را وارد کردهاند.وی گفت در همان زمان عدهای این شایعه را مطرح کردند که برداشت مستقیم از بانکها برای پرداخت یارانهها یا جبران کسریها بوده اما مگر میتوان هر زمانی که دولت با کسری مواجه شد، از بانکها برداشت کند؟ وی همچنین گفت اگر میخواستیم برای جبران کسری از این طریق عمل کنیم راههای بسیاری بود که بدون سر و صدا میتوانستیم از طریق آنها کسریها را تامین کنیم.
روایت مشاور سابق احمدی نژاد از دلیل انصراف او از قهر ۱۱ روزه
مشاور سابق احمدی نژاد ادعایی در مورد علت خروج احمدی نژاد از قهر ۱۱ روزه مطرح کرد.عبدالرضا داوری در کلاب هاوس گفت: احمدی نژاد زمانی تصمیم گرفت از خانه نشینی ۱۱ روزه خارج شود که از دفتر رهبری به رحیمی معاون اول رییس جمهور گفته شد که برای تصدی مسئولیت ریاست جمهوری آماده شود.هنوز واکنشی از سوی احمدی نژاد به این ادعای داوری نشان داده نشده است.
رئیسی جایگاه «بازرس ویژه ریاست جمهوری» را احیا کرد
با انتخاب «درویشیان» به عنوان «نماینده ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد»، این جایگاه حقوقی پس از ۸ سال مجددا احیا شد.حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور، در جلسه هیات دولت روز چهارشنبه ( ۱۲ آبان)، اعلام کرد «بنده هیچ خط قرمزی ندارم؛ نه دفترم، نه معاونینم و نه وزرا هیچ کدام خط قرمزی برای بنده نیستند.»رئیس جمهور در همین جلسه، حجت الاسلام درویشیان را رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور و نماینده ویژه رئیس جمهور در مبارزه با فساد کرد.در این جلسه بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی و مصوبه هیات وزیران، اختیارات رئیس جمهور و هیات وزیران در «مبارزه با مفاسد اقتصادی» و «اجرای سند ملی مبارزه با فساد» به حجت الاسلام درویشیان تفویض شد.پیش از این جایگاه بازرسی ویژه رئیسجمهور به دفتری ذیل «محمود واعظی» تنزل یافته و حتی «حسن روحانی» رئیس جمهور وقت حاضر نشد برای بازرس ویژه حکمی امضا کند،از این رو حکم انتصاب این جایگاه توسط «رئیس دفتر رئیس جمهور وقت» امضا شده بود.امروز علاوه بر اختیارات بازرس ویژه ،به استناد اصل ۱۲۷ قانون اساسی رئیسجمهور اختیارات خود در مبارزه با فساد را هم به درویشیان تفویض کرد؛ بنابراین، تصمیمات «نماینده ویژه رئیس جمهور» در امور اجرایی مبارزه با فساد در حکم تصمیمات رئیس جمهور وهیئت وزیران بوده و لازمالاجراست.
کریمی قدوسی: به اذن ولی فقیه اجازه قانونگذاری پیدا کرده ایم
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم گفت: صفر تا صد تشکیل هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در اختیار نمایندگان است، عدهای تلاش میکردند نظارت در خارج از مجلس و هر لحظه از سوی شورای نگهبان صورت گیرد اما مقام معظم رهبری تاکید بر نظارت در خود مجلس داشتند. با تصویب این قانون مطالبه ولی امر مسلمین محقق می شود و در نهایت به نفع نمایندگان خواهد بود.جواد کریمی قدوسی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه دوازدهم آبان) و در جریان بررسی گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس در راستای طرح اصلاح و الحاق موادی به نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان اظهار داشت: این قانون مطالبه جدی ولی امر مسلمین در مجلس هشتم بود که ایشان در اولین دیدار نمایندگان مجلس هشتم مطالبی در این زمینه فرمودند. در ادامه نیز در مجلس دهم خطاب به نمایندگان تاکید داشتند که بدانید قانونگذاری شأنی از شئونات ولایت فقیه است یعنی به اذن ولی فقیه اجازه قانونگذاری پیدا کرده ایم.
توییت خاص وزیر کشور درباره درگیریهای سپاه و سنتکام در خلیج فارس
واکنش توییتی وزیر کشور به درگیریهای سپاه و سنتکام در خلیج فارس.
مهاجری: شایسته سالاری فقط برای شعارهای انتخاباتی بود
مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: به نیت خیرخواهی، از انتصابات دولت سیزدهم، نه فقط هیأت دولت بلکه دستگاههای مختلف اجرایی و ردههای مختلف، انتقاد کردیم و نوشتیم نیروهای کاردان را محصور در جناحها ندانید و به سراغ نیروهای مستقل هم بروید که در میان آنها افراد دلسوز و خدوم فراوانند.
این خیرخواهی و توصیه خالصانه را برنتابیدند و شفاهاً و کتباً جواب دادند. ما شفاهی را هضم کردیم و کتبی را عیناً در روزنامه به چاپ رساندیم؛ بدان امید که شاید برای حفظ ظاهر جواب داده باشند و در عمل قدری تغییر مسیر دهند و به نفع کشور و مردم به سراغ نیروهای مستقل بروند. با گذشت چند روز، خبرهای زیادی از انتصابات فامیلی در رسانهها منتشر شد که بیشتر آنها «دامادمحور» بودند. امیدوار بودیم با ملغی شدن حکم صادره توسط شهردار تهران برای دامادش، اصولاً انتصابات «دامادمحوری» یکسره ملغی شوند، ولی خبری نشد که هیچ، انتصابات به سایر فامیلها هم سرایت کرد.
با مشاهده این وضعیت به این نتیجه رسیدیم که این، همان «شایستهسالاری» است که در شعارهای انتخاباتی حضرات مطرح بود و ما نمیدانستیم منظور چیست. آنها میدانستند که شایستهها فقط در همین مجموعه حضور دارند و با همین انتصابات میتوان مطمئن شد که مصادر امور به افراد شایسته سپرده شده است. اخیراً دایره شایستگان، شامل دوستان و حتی حقوق نجومی در یکی از وزارتخانهها هم شده بطوری که صدای خودیهایشان را هم درآورده است.
این روش البته چندان هم بدیع و جدید نیست. در دولتهای گذشته هم همین نوع شایستهسالاری را تجربه کردهایم و نتایجش نیز نصیب کشور و ملت شده است. بنابراین، نمیتوانیم حساب دولت سیزدهم را در این زمینه از دولتهای گذشته جدا کنیم و آن را به پیمودن راهی که دولتهای قبل از آن نرفتهاند متهم نمائیم.اگر سخنی در این مقوله برای گفتن وجود داشته باشد، ایراد گرفتن از دولت سیزدهم نیست، بلکه نالیدن از روش نادرستی است که در نظام جمهوری اسلامی نهادینه و به یک فرهنگ غلط تبدیل شده است. در این فرهنگ غلط، رسم بر این است که هرکس از مجموعه ما باشد، متعهد و انقلابی و اهل خدمت و کارآمد است و هرکس از مجموعه ما نباشد هیچ یک از این ویژگیها را ندارد.
روایت سردار کوثری از ماجرای توقیف نفتکش
سردارمحمداسماعیل کوثری، جانشین سابق فرمانده قرارگاه ثارالله و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در خصوص ابعاد جدیدی از عملیات سپاه پاسداران در دریای عمان و توقیف ناو آمریکایی گفت: صبح امروز نفتکش ایرانی در حال حمل نفت در دریای عمان بوده است که دزدان دریایی به طرف نفتکش حمله میکنند. در جریان این کشاکش و درگیری آمریکاییها نیز به حمایت و کمک دزدان دریایی میآیند.وی ادامه داد: براساس این روند متقابلا نیروهای عملیاتی سپاه پاسداران نیز وارد میدان میشوند و نیروهای خود را روی نفتکش ایرانی پیاده و تقویت میکنند. از طرف دیگر شناورهایی که در نزدیکی این منطقه بودند به سرعت به کمک نفتکش ایرانی میروند.
جانشین سابق فرمانده قرارگاه ثارالله تصریح کرد: نهایتا دزدان دریایی و نیروهای آمریکایی و بالگردهای آنها و حتی شناورهایی که به کمک دزدان دریایی به منظور حمل نفتکش ایرانی و هدایت آن به جای نامعلومی آمده بودند توسط نیروی قدرتمند سپاه پاسداران پراکنده شدند و نیروهای آمریکایی حتی فرصت نکردند به اقدام بعدی دست بزنند.نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نیروها و شناورها نفتکش ایرانی به داخل آبهای جمهوری اسلامی هدایت کردند و نهایتا این نفتکش و خدمه آن صحیح و سالم در اختیار نیروهای خودی قرار گرفت.
وی در تشریح چگونگی و تحلیل این ماجرا گفت: آمریکاییها به دنبال آن هستند که قدرت خود را در منطقه خلیج فارس و دریای عمان نشان دهند این در حالی است که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی از آمادگی بالایی برخوردارند و متقابلا وارد عمل شدند و ثابت کردند جمهوری اسلامی اجازه وارد شدن کوچکترین هجمه به مرزهای خود را نخواهد داد.کوثری در پایان خاطرنشان کرد: اقدام سپاه نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی است که در چنین سطح از آمادگی به سر میبرد و با سرعت عملی مثال زدنی به این حادثه واکنش نشان داد.
پای خیانت ناخدا و ملوانان نفتکش در راهزنی نفتی اخیر در میان است؟
سیدمحمد مرندی، کارشناس حوزه بینالملل و استاد دانشگاه تهران در توییتر خود روایتی دقیقتر از ماجرای اقدام دزدان دریایی آمریکا در ربودن نفت ایران در دریای عمان ارائه کرد.مرندی که به دلیل تسلط خود بر زبان انگلیسی کارشناس مهمان بسیاری از شبکههای خبری بینالمللی است، در توییتر خود درباره ماجرای دزدیده شدن نفت ایران نوشت: «آمریکا نفتکشی را که با نفت ایران به مقصد ونزوئلا در حرکت بود دزدید. در این راه، ناخدا و کارکنان کشتی به ایران خیانت و به نیروهای آمریکایی کمک کردند. رژیم آمریکا نفت را دزدید و آن را فروخت. حالا نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن نفتکش را با همان ناخدا و ملوانان تحت حمایت نظامی آمریکاییها توقیف کردهاند.»استاد تمام و معاون بینالملل دانشگاه تهران در توییتی دیگر درباره ماجرای تماس شبکه الجزیره هم چنین نوشت: «الجزیره عربی از من خواست بی درنگ درباره ماجراهای خلیج فارس حرف بزنم. با اینکه یک دیدار مهم را از دست دادم، موافقت کردم. منتظر مصاحبه ماندم اما نه کسی تماس گرفت نه پاسخم را دادند. حالا هم میگویند باید منتظر روایت رژیم آمریکا از ماجرا بمانند تا بعد از من دعوت کنند.»
انتشار اولین تصاویر عملیات برخورد نیروی دریایی سپاه با ناوهای آمریکایی
تصاویر مربوط به عملیات برخورد نیروی دریایی سپاه با ناوهای امریکایی و شکست سرقت دریایی نفت ایران در دریای عمان برای نخستین بار منتشر شد. به گزارش فارس، نیروی دریایی ارتش تروریست امریکا هفته گذشته عملیاتی را به منظور سرقت محموله نفتی جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان طراحی کرده بودند که به همین منظور در اقدامی یک نفتکش حامل نفت ایران را در آبهای دریای عمان سرقت کردند و با انتقال محموله نفت به یک نفتکش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت میکنند.در همین حین، رزمندگان دریادل نیروی دریایی سپاه که متوجه این توطئه آمریکاییها میشوند، با اجرای عملیات هلیبرن بر روی عرشه نفتکش حامل نفت سرقت شده، آن را تصرف کرده و تحت کنترل خود به سوی آبهای سرزمینی ایران هدایت میکنند.آمریکاییها نیز که توطئهشان را نقش بر آب میبینند، با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناوشکن رزمی به تعقیب نفتکش میپردازند که در ادامه با ورود قاطعانه یگانهای سطحی نیروی دریایی سپاه ناکام میمانند؛ اما آمریکاییها که با تمام توان در پی سد کردن راه نفتکش حامل نفت ایران بودهاند، تعداد نیروی بیشتری را شامل بالگردها و ناوشکنهای دیگر به سمت نفتکش گسیل میکنند که این بار نیز با اقدام قاطعانه نیروی دریایی سپاه، فرار را ترجیه میدهند و از ادامه عملیات تعقیب منصرف میشوند.در نهایت این نفتکش در ساعت ۸ صبح مورخ سوم آبان ماه ۱۴۰۰ وارد لنگرگاه بندرعباس میشود.
مقام پنتاگون توقیف نفتکش توسط ایران را تأیید کرد
یک مقام وزارت دفاع آمریکا تأیید کرد که نیروهای ایرانی، یک نفتکش را دریای عمان توقیف کرده است.نیوزویک به نقل از یک مقام پنتاگون نوشت که نیروهای ایرانی هفته گذشته یک نفتکش را در دریای عمان توقیف کردهاند. با وجود این، این مقام آمریکایی مدعی شده که نیروهای آمریکایی فقط حادثه را تماشا کردند و با نیروهای سپاه پاسداران مقابله نکردند.رسانههای داخلی گزارش کردند که آمریکا در یک دزدی دریایی، یک نفتکش را که حامل نفت صادراتی ایران بود در آب های دریای عمان مصادره کرد و با انتقال محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد.همزمان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی برن روی عرشه نفتکش آن را به تصرف خود درآوردند و آن را به سوی آب های سرزمینی ایران هدایت کردند.در ادامه نیروهای تروریست آمریکایی با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند اما با ورود قاطعانه و مقتدرانه نیروهای جان برکف سپاه ناکام ماندند.تروریست های آمریکایی مجددا با استعداد بسیار و با استفاده از چند ناو جنگی بیشتر تلاش کردند مسیر حرکت نفتکش را سد کنند که باز هم موفق نشدند. این نفتکش هم اکنون در آب های سرزمینی ایران است.
ادعای آسوشیتدپرس درباره نفتکش توقیفی از سوی ایران
دو مقام آگاه آمریکایی روز چهارشنبه به اطلاع آسوشیتدپرس رساندهاند که ایران در ماه گذشته میلادی یک نفتکش با پرچم ویتنام را در دریای عمان توقیف کرده است که این نفتکش در بندرعباس نگهداری میشود.یکی از این مقامات مدعی شد که ایران در تاریخ 24 اکتبر (نه روز پیش) نفتکش MV Southys را تحت کنترل خود درآورده است.به نوشته آسوشیتدپرس هدف از توقیف این نفتکش مشخص نیست.دادههای مرتبط ردیابی کشتیها نشان میدهند که این نفتکش در روز سهشنبه در بندر عباس بوده است.این دو مقام به شرط فاش شدن نامشان این ادعاها را مطرح کردند چرا که این اطلاعات به دلیل تلاشها برای ازسرگیری مذاکرات وین جهت احیای برجام عمومی نشده بود.
سنگ مزار ابراهیم یزدی باز هم تخریب شد
خانواده ابراهیم یزدی (وزیر خارجه پیشین ایران) از تخریب سنگ مزار وی برای دومین بار خبر داده است.این اتفاق از سوی افراد ناشناس صورت گرفته و هویت آنها مشخص نیست.خانواده ابراهیم یزدی گفته است این بار اقدام به تعویض و بازسازی سنگ مزار نخواهد کرد.ابراهیم یزدی در شهریور سال ۹۶ درگذشت و در بهشت زهرا مدفون است. قبل از این در اسفند ۹۶ هم برای نخستین بار، سنگ قبر توسط افراد ناشناس تخریب اما تعویض شد.وی عضو شورای انقلاب، وزیر خارجه و معاون نخستوزیر در دولت موقت انقلاب، نماینده شهر تهران در مجلس اول و دبیرکل نهضت آزادی ایران بود.لازم به ذکر است که تصویر خبر مربوط به تخریب سنگ قبر ابراهیم یزدی در بار نخست در سال ۹۶ است.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا برای ایران کُری خواند
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تاکید کرد که ایران منافع آمریکا را تهدید میکند و درصورت لزوم آنها آماده پاسخ هستند.به گزارش شبکه ان بی سی، مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که در نشست امنیتی آسپن صحبت میکرد در پاسخ به سوالی درخصوص تقابل ایران و آمریکا گفت: ایران خواهان رویایی آشکار با ما نیست چرا که نتیجه را میداند و طرف بازنده آنها خواهند بود.وی در ادامه گفت: ارتش آمریکا آماده است هر آنچه رئیسجمهور در قبال ایران دستور دهد، اجرا کند.وی بدون اشاره به ماجراجوییهای آمریکا در آبهای خلیج فارس و اقدامات ثباتزدای نیروهای این کشور در خاورمیانه گفت: ایران منافع ما را تهدید میکند و اگر از ما خواسته شود آماده پاسخ هستیم.مارک میلی همچنین در این نشست امنیتی گفت که از جانب چین، روسیه و حملات سایبری تهدیداتی علیه این کشور مطرح است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.