بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
دستور ویژه رئیس صدا و سیما به معاونت سیاسی سازمان
پیمان جبلی رئیس صداوسیما تاکید کرده است: تشهیر اشخاص حقیقی در شرایطی که جرم قطعی توسط مراجع ذیصلاح رسما اعلام نشده است اکیدا ممنوع است.در بخشنامه جدید پیمان جبلی رئیس صداوسیما به معاونت سیاسی سازمان آمده است: در برنامههای زنده و ضبطی اعم از گفتوگو محور، خبر و گزارش خبری، مستند، ترکیبی و نیز مطالب مکتوب، تشهیر اشخاص حقیقی به شیوههای مختلف اعم از نام بردن، نمایش مشخصات شامل عکس، گرافیک و نیز کنایه صریح در شرایطی که جرم قطعی توسط مراجع ذیصلاح رسما اعلام نشده است اکیدا ممنوع است.لازم است مراتب به نحو شفاف و روشن به عوامل زیر مجموعه ابلاغ و دستورالعمل موکد انضباطی در اسرع وقت تهیه و در صورت تخلف، اعمال گردد./جماران
جعفرزاده: واقعیت این است که مردم از رئیسی راضی هستند
نماینده مجلس دهم اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم خزانه همیشه خالی است؛ در ده بیست سال گذشته همیشه به همین صورت بوده این خزانه یک صندوق است که ماهیانه واریز و منابع درآمدی دولت و برداشت ها در این بستر انجام می شود و ما هیچ گاه انباشت و رسوبی در خزانه دولت نداریم. «غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی»، نماینده مجلس دهم، در گفت و گو با برنا در رابطه با تفاوت کشورداری آیت الله رییسی و عملکرد میدانی رییس جمهور اظهار کرد: اگر بخواهیم بدون حب و بغض صحبت کنیم نظر ما باید نظر مردم باشد، مردم از این کار راضی هستند. علی رغم اینکه برخی در تلاش برای تخریب هستند و این حرکت را زیر سوال می برند ولی من این رفتار آنها را دلسوزانه نمی بینم، واقعیت این است که مردم از آیت الله رییسی راضی هستند. او افزود: نکته مهم این است که آقای رییسی برای انجام این اقدامات مشکلاتی دارد و تفاوت هایی با دولت های سابق دارد، آقای احمدی نژاد حجم بالایی از پول در اختیار داشت و نفت 120 دلاری می فروخت و می توانست بچرخد و در استادیوم ها برنامه داشته باشد اما با مشکلاتی که وجود دارد، آقای رییسی نمی تواند چنین کاری انجام دهد؛ بنابراین، این کار خوب است و باید اجازه بدهیم تا استمرار پیدا کند، ایشان می گوید من می خواهم یک دور به همه استان ها بروم و مشکلات را بشنوم و بعد با توجه به درک میدانی که پیدا کرده ام، برنامه ریزی کنم؛ این یک تئوری است و نباید خیلی سخت گرفت.
نماینده مجلس: ایران وارد برجام ۲ و ۳ نخواهد شد
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه آمریکا به دنبال مختومه کردن پرونده برجام نیست، گفت: آمریکا به دنبال استفاده از منافع برجام است، هژمونی آمریکا در خاورمیانه شکست خورده بنابراین ایالات متحده نمیخواهد بیشتر از این ضرر کند اما با فشار رسانهای تلاش دارند تا ایران را وادار کنند از خواستههایش کوتاه بیاید.اسماعیلی اظهار داشت: در صورت ادامه استقامت و پایداری ایران، آمریکا مجبور میشود با قبول شرایط جمهوری اسلامی پای میز مذاکرات بیاید.وی با تأکید بر اینکه ایران وارد برجام ۲ و ۳ نخواهد شد، تصریح کرد: وزارت خارجه اجازه ندارد در موضوعات منطقهای و موشکی با آمریکا و غرب مذاکره کند.رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: کشورهای اروپایی نیز چند سال همراه با ایران و آمریکا پای میز مذاکرات نشستند و اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد، از نظر عُرف دیپلماتیک شکست خوردهاند بنابراین به نفع آنهاست که مذاکرات برجامی منتج به توافق شود.
۴۷ نامزد رد صلاحیت شده در تکاپو برای بازگشت به شوراها
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۷ نامزد رد صلاحیت شده انتخابات شوراها از دیوان عدالت نقض رای گرفتهاند و به دنبال بازگشت به شوراها هستند.اقبال شاکری در گفتگو با مهر، با اشاره به تلاش مجلس برای اصلاح قانون انتخابات شوراها، گفت: نمایندگان معتقدند باید رأی هیات نظارت مرکزی بر انتخابات شوراها رأی قطعی و نهایی باشد و دیوان عدالت نباید این رأی را نقض و یا ابطال کند.وی افزود: ۴۷ نفر از نامزدهای انتخابات شورا که رد صلاحیت شده اند، به دیوان عدالت مراجعه کرده و نقض رأی گرفتهاند. این افراد با این رأی یا انتخابات را متوقف کردند و یا به دنبال بازگشت به شوراها هستند.شاکری تصریح کرد: بنابراین اعضای هیات نظارت مرکزی که از نمایندگان مجلس هستند، به دلیل زیر سوال رفتن اختیارات این هیات از سوی دیوان چنین طرحی را ارائه کردند که کلیات آن در صحن علنی به تصویب رسید.
یک اقتصاددان: با این روند ایران در سال ۱۴۰۶ قطعا دچار ورشکستگی مالی خواهد شد
فرشاد مومنی معتقد است که با استاانداردهای کاملا معطوف به شرایط کشورهای در حال توسعه، اگر این روند ادامه پیدا کند ایران در سال 1406 قطعا دچار ورشکستگی مالی خواهد شد..
مهمترین اظهارات مومنی؛
*اولین ضربه ای مهلکی که سیاست افزایش نرخ ارز به کشور وارد می کند این است که توان مالی دولت را ساقط می کند.
* شما ببینید کل بدهی دولت بعد از هشت سال جنگ و به عهده گرفتن بدهی های پهلوی در پایان سال ۶۸ هزار و ششصد میلیارد تومان بود اما الان بدهی های آشکار ۵۰۰ هزار هزار میلیارد تومانی دولت مطرح می شود.
* در همین گزارشی که سازمان برنامه و بودجه در مرداد ماه سال ۱۴۰۰ منتشر کرده است می گوید با استانداردهای کاملا معطوف به شرایط کشورهای در حال توسعه، اگر این روند ادامه پیدا کند ایران در سال ۱۴۰۶ قطعا دچار ورشکستگی مالی خواهد شد.
*دستکاری قیمت ارز کشور را به سمت فقر فروشی و محیط زیست فروشی می کشاند.
انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از اظهارات صدیقی در نماز جمعه
خطبه های امام جمعه تهران مورد انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی قرار گرفت.روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: حجتالاسلام کاظم صدیقی دیروز در نمازجمعه تهران، همچون بعضی دیگر از همفکران خود، مشکلات معیشتی را به گردن مردم انداخت و گفت: «اگر مردم خدا را در نظر میگرفتند، مبتلا به مشکلات معیشتی نمیشدند»! معلوم نیست مردم ایران چه گناهی کردهاند که عدهای حتی در خطبه نمازجمعه، ناکارآمدیها را به گردن آنها میاندازند. امام جمعه موقت تهران گفت: «اگر اهل کشورها، استانها و شهرها دو بال تقوا و ایمان را میداشتند و در وظایف شرعی و مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی خدا را در نظر میگرفتند، مبتلا به مشکلات معیشتی و کمآبی نمیشدند.»
نماینده مجلس: ایران قوی نیاز به جمعیت جوان دارد
عضو هیات رئیسه کمیسیون سیاست داخلی با بیان اینکه ایران قوی، نیاز به جمعیت جوان دارد، گفت: با اجرایی شدن برنامههای حمایت از جوانان و بهبود روند اشتغال و درمان ناباروری توسعه پایدار تضمین خواهد شد.«علی حدادی» عضو هیات رئیسه کمیسیون سیاست داخلی در توییتی نوشت: «ایران قوی، نیاز به جمعیت جوان دارد؛ حمایت از جوانان و بهبود روند اشتغال، ازدواج، فرزندآوری و درمان ناباروری از برنامههایی است که با اجرایی شدن آنها، جوانی جمعیت و در نتیجه توسعه پایدار تضمین خواهد شد».
دعوت قاضیزاده هاشمی از روحانی برای تماشای یک فیلم
امیرحسین قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران پس از تماشای فیلم سینمایی «منصور» از حسن روحانی رئیس جمهور سابق دعوت کرد تا حتما به تماشای این فیلم بنشیند. امیرحسین قاضیزاده هاشمی پس از تماشای فیلم سینمایی «منصور» گفت: فیلم سینمایی «منصور» فیلم بسیار خوب با سناریوی جذابی بود. اینک داستان مربوط به شهید ستاری و داستان تحریم های بیرونی و حتی داخلی زمان جنگ بود، ولی قصه «منصور» روایت امروز ما است .وی افزود: به اعتقاد من همین امروز هم ما در عرصه مدیریت کشور، تولید، خودکفایی و ... غیر از اینکه موانع خارجی داریم موانع متعدد و کارشکنیهای داخلی داریم. این افراد کسانی هستند که اصحاب قدرت و ثروت هستند و به هرترتیبی وقتی میبینند شما دارید کار درستی انجام میدهید مانع میشوند.قاضیزاده هاشمی در بخش دیگر تاکید کرد: فیلم سینمایی «منصور» نشان داد که فرزندان ایران اگر اراده کنند، ولو اینکه برای آوردن محصولی چندین بار هم شکست بخوریم اگر این شکستها مایه رشد و تشویق باشند، حتما موفقیت حاصل خواهد شد.رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خاتمه با دعوت از مسئولین سابق برای تماشای فیلم سینمایی «منصور» تاکید کرد:از مسئولین سابق اجرایی خصوص آقای حسن روحانی دعوت میکنم تا حتما به تماشای این فیلم بنشینند.
پیشنهاد عبدی به دولت: درآمدهای نفتی و حامل های انرژی را به دلار به مردم بدهید
فعال اصلاح طلب در مطلبی با اشاره به لایحه دولت درباره حمایت از قشرهای آسیپ پذیر پیشنهاد کرد، کل درآمدهای نفتی و حاملهای انرژی را به دلار بین همه مردم توزیع کنید که در این صورت به هر خانواده ۴ نفره، ماهانه ۲ تا ۳ میلیون تومان میرسد. عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: دولت لایحهای را با عنوان حمایت از قشرهای آسیبپذیر و با قید فوریت به مجلس داده است. متاسفانه نامگذاری این لایحه صادقانه نیست. همه را به یاد طرح صیانت از فضای مجازی میاندازد که هدف آن در عمل کوتاه کردن دست مردم از نعمت بزرگ فضای مجازی است. از این روی، همه گمان خواهند کرد که این لایحه نیز علیه قشرهای آسیبپذیر و دیگران است؛ اما نام آن را غیرصادقانه حمایت گذاشتهاند. در اولین گام پیشنهاد میشود که برای اثبات صداقت نام آن را تغییر دهند. اگر میخواهند نام محتوایی بگذارند، بنویسند لایحه خروج از منجلاب ارز دو نرخی و اگر هم نخواستند، میتوانند نام خنثی بنویسند و همان لایحه تکنرخی کردن ارز را بنویسند.
این لایحه باید پیوست سیاسی و رسانهای داشته باشد. شخصا به شرط آنکه اعداد و ارقام آن دقیق اعلام و نحوه توزیع آن روشن شود، از آن حمایت خواهم کرد. البته همیشه طرحهای خوب را در جزییات چنان بد اجرا میکنند که همه گمان میکنند مشکلات از اصل طرح است.اگر کل ارز نفتی و حاملهای انرژی کشور را در یک سبد قرار دهند و پس از کسر سهم دولت، بقیه را به صورت ارزی به مردم دهند، دیگر کسی نگران حتی افزایش قیمت ارز نیز نخواهد بود.یارانه مزبور باید میان همه مردم ایران که در کشور ساکن هستند توزیع شود بدون هیچ تمایزی. حاملهای انرژی را هم طی سبد انرژی به آن اضافه کنند. یارانه پرداختی به هیچوجه نباید مبلغ ثابتی باشد. مثل پرداخت ۴۵ هزار تومان که اکنون بیارزش شده است.یارانه کالاهای اساسی حدود ۱۰ میلیارد دلار است که به هر فرد ایرانی ۱۲۵ دلار میرسد که معادل ماهانه ۱۰دلار برای هر نفر است. این رقم برای یک خانوار ۴ نفری حدود ۴۰ دلار در ماه یا به قیمت کنونی ماهانه یک میلیون تومان میشود. اگر سبد انرژی را هم با همین مبنا عمل کنند، کمابیش بیش از این مبلغ و با قیمت فعلی دلار ماهانه شاید حدود دو تا سه میلیون تومان به یک خانوار ۴ نفری تعلق گیرد.
پزشکیان: ازدواج و فرزندآوری، معیشت و شغل میخواهد نه قانون
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده گفت: جوانان ما بیکار هستند تا زمانی که این بیکاری حل نشود این مشوق ها مشکلی را حل نمی کند.مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در گفتگو با عصرایران ضمن بیان این مطلب گفت:شاید یک دهه است مقام معظم رهبری به مجلس در بحث جمعیت توصیه های دارند و در مجالس قبل هم اقداماتی برای کمک به رشد جمعیت انجام شد اما این مشکل حل نشد. واقعیت این است که مشکلات اقتصادی اجازه نمی دهد که جوانان به سمت ازدواج بروند یا بعد از ازدواج برای فرزند آوری اقدام کنند.وی ادامه داد: در طرح مجلس مصوب شده است که به زوجها مسکن داده شود، این مسکن را که مفت نمی دهند و می گویند بیاید وام بگیرید، آن جوانی که می خواهد وام بگیرد باید پول دربیاورد که بتواند وام را پرداخت کند الان دو جوان هستند و بیکار هستند و خودشان هستند اما وقتی ازدواج کردند، بیکارِ بدهکارِ گرفتار میشوند؛ این بدهکاری و گرفتاری با خودش بحث و دعوا دارد و نهایتا با خودش طلاق به همراه دارد.
وزیر بهداشت در دولت اصلاحات تصریح کرد: ریشه این قضایا پیچیده تر از مشوق هایی است که ما در قانون بنویسیم مگر مهمتر از کتاب خدا، قرآن و ائمه داریم؟ ما مسلمانیم و اعتقاد داریم و سفارش به ازدواج و فرزند آوری در دین ما ذکر شده است. با وجود اعتقاد دینی، اما مردم اقدامی در این راستا نمی کنند، پس چرا اصرار داریم در این رابطه قانون بنویسیم. وی گفت: الان بزرگترین چالش های ما در مناطقی است که مردم آنجا کار می کردند و الان زندگی شان به خاطر نبود امکانات و آب از بین می رود و تلف می شود. اگر نتوانیم آنها را حل کنیم، اضافه کردن جمعیتی به این جمعیت باری است که ممکن است بر دوش جامعه و خانواده ها گذاشته شود و بعد مسائل دیگری پیش می آید.
نماینده مجلس: خاوری هنگام خروج از کشور بخش زیادی از اسناد را با خود برد
نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس گفت: متأسفانه وقتی آقای خاوری مدیرعامل بانک ملی ایران از کشور خارج شد بخش زیادی از اسناد را هم با خود برد که شاید آن را منتشر کند؛ نمیگوییم که همه مدیران و مسئولینی که از کشور خارج شدهاند جاسوس هستند ولی باید نسبت به خروج مدیران حساس باشیم.
ضربه وزارت اطلاعات به باند مواد مخدر
با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در سیستان و بلوچستان تعدادی از باندهای قاچاق مواد مخدر و محل اختفاء آنها شناسایی و مورد ضربه قرار گرفت.وزارت اطلاعات اعلام کرد: با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان، طی عملیاتهای جداگانه در شش ماهه اول سال جاری، تعدادی از باندهای قاچاق مواد مخدر و محل اختفای آنها شناسایی و مورد ضربه قرار گرفت.در این عملیاتها بیش از ۲۵ تُن انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی، ۳ قبضه سلاح جنگی، مقادیری مهمات و ۳۶ دستگاه خودرو کشف و ضبط شد؛ در همین راستا ۳۶ نفر دستگیر و ۲ نفر از اشرار به هلاکت رسیدند.
سهشنبه جلسه رای اعتماد به «فیاضی»
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش روز سهشنبه برگزار میشود، گفت: حضور رئیسی در رای نمایندگان تاثیرگذار است.مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از بررسی رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه علنی روز سهشنبه خبر داد و گفت: فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش طی هفته جاری در کمیسیونهای تخصصی مجلس برنامههای خود را ارائه خواهد داد و روز سه شنبه جلسه رأی اعتماد برگزار میشود.نماینده مردم اهواز در خصوص حضور رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد اظهار داشت: حضور رئیس جمهور تأثیر زیادی در رأی نمایندگان به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دارد.یوسفی افزود: دفاعیات رئیسی در مرحله دوم جلسه رأی اعتماد به کابینه بسیار تأثیرگذار بود و شک و شبهههای موجود را برطرف کرد.وی تصریح کرد: ۴۰ میلیون نفر شامل معلمان و دانش آموزان و خانوادههایشان با وزارت آموزش و پرورش سر و کار دارند بنابراین انتخاب وزیر آموزش و پرورش برای نمایندگان بسیار مهم است.
نماینده مجلس: طرح صیانت هرگز به نتیجه نخواهد رسید
علیرضابیگی، نماینده مجلس در مورد طرح صیانت گفت: این طرح به سرانجام نخواهد رسید، مردم شاید بدون آب بتوانند زندگی کنند و با صرفهجویی در مصرف آب بتوانند مدتی تحمل کنند، اما بدون اینترنت به هیچ عنوان نمیتوانند زندگی کنند و همه ابعاد زندگی افراد با اینترنت گره خورده است.
شیطنت جدید دولت آذربایجان علیه ایران
در جدیدترین اقدام جمهوری آذربایجان اسکناس ۵۰۰ مناتی جدید جمهوری باکو که به تازگی و به مناسبت یادبود اولین سالگرد جنگ قرهباغ منتشر شده با تصویری از پل خدا آفرین بر روی این اسکناس همراه شده است.پل خداآفرین از سال ۱۳۷۶ ثبت آثار ملی ایران شده و اگرچه مالکیت پل خداآفرین مشترک است اما انتشار تصویر آن بر روی این اسکناس جدید را می توان معنادار دانست.ایران و جمهوری آذربایجان به تنهایی مالک پل نیستند و هر کشور صاحب نیمی از پل است که در سمت خود قرار دارد، یعنی تعدادی از دهانههای پل در خاک آن کشور و تعدادی از دهانهها در خاک آذربایجان است. با این حال حدودا یک سال گذشته بود که جمهوری آذربایجان پرچم خود را در انتهای پل و در داخل خاک کشور خود نصب کرد.
سومین جلسه سران سه قوه در آبان ماه برگزار شد
نشست سران سه قوه بعد از ظهر امروز شنبه به میزبانی رئیس قوه قضاییه برگزار شد.به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، جلسه سران سه قوه بعدازظهر امروز شنبه ۲۲ آبان به میزبانی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا و با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.سران قوا در جلسه امروز که سومین نشست مشترک آنها در آبانماه امسال بود، درباره مهمترین موضوعات کشور از جمله مسائل اقتصادی گفتوگو و مشورت کردند تا روند رسیدگی به مسائل و مشکلات کشور سریعتر و جدیتر دنبال شود.در این نشست بر لزوم همکاری هر چه بیشتر قوا تاکید شد.پیشتر حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اعلام کرده بود که برای سرعتبخشی در حل مشکلات مردم مقرر شده نشستهای سران قوا بهطور منظم با فاصلههای کمتر و حتی الامکان تا مدتی هفتگی برگزار شود.
پمپئو: مشارکت آمریکا با اسرائیل برای مهار ایران حیاتی است
وزیر خارجه سابق آمریکا مدعی شد که اسرائیل حق دفاع خود در برابر ایران را دارد.به گزارش جروزالم پست، مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا در اظهاراتبی بیاساس مدعی شد که اگر تهران اقداماتی را انجام دهد که اسرائیل را تهدید کند، اسرائیل "وظیفه" دارد از خود در برابر ایران دفاع کند. پمپئو در ادامه گفت: "اگر ایالات متحده با اسرائیل نباشد و ایرانیها اقداماتی را انجام دهند که اسرائیل را تهدید کند، اسرائیل نه تنها حق دارد بلکه وظیفه دارد از خود دفاع کند."پمپئو همچنین گفت که مشارکت با اسرائیل برای آمریکا حیاتی است و هر شکافی میتواند رهبری اسرائیل را در موقعیت دشواری قرار دهد.پمپئو گفت: «ما باید به اسرائیلیها کمک کنیم که امنیت خودشان را حفظ کنند. زمانی که شکاف واقعی بین ما و اسرائیل ایجاد شود، رهبری اسرائیل را در موقعیت بسیار دشواری قرار میدهد و ما هرگز نباید کاری کنیم که رهبری اسرائیل در این موقعیت قرار گیرد.»
روایت همسر رهبر انقلاب از روز شهادت پدر موشکی ایران
برادر شهید سردار تهرانیمقدم گفت که همسر مقام معظم رهبری مهمان مادرم بودند و نقل کردند روز حادثه (زمانی که تهرانیمقدم به شهادت رسید) آقا وقتی که برگشتند حالشان عوض شد. به ایشان گفتم چه اتفاقی افتاده است که پاسخ دادند من رفیق ۲۵ سالهام را از دست دادهام. محمد تهرانیمقدم برادر شهید سردار تهرانیمقدم اردیبهشت ۹۲ در مراسم تقدیر از رزمندگان جبهه جهادی منتظران خورشید با تأکید بر اینکه شهید حسن تهرانیمقدم نیرویی ولایتمدار و ولایتپذیر بود، گفت: کسانی که پا در رکاب رهبری بگذارند، نه یکقدم عقب و نه یکقدم جلوتر از رهبری حرکت کنند. حاج حسن تهرانیمقدم عاشق و تابع ولایت بود. او خاطرنشان کرد: همسر مقام معظم رهبری مهمان مادرم بودند و نقل کردند، روز حادثه (زمانی که تهرانیمقدم به شهادت رسید) آقا وقتی که برگشتند حالشان عوض شد. به ایشان گفتم چه اتفاقی افتاده است که پاسخ دادند من رفیق ۲۵ سالهام را از دست دادهام. کسی که عاشق ولایت باشد، رابطه دوطرفه خواهد بود. حسن تهرانی مقدم رابطه دوطرفهای را با مقام معظم رهبری برقرار کرده بودند.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری وقتی که از مجموعه تحت امر تهرانیمقدم بازدید کردند، ۲ یا ۳ روز بعدازآن جمله معروفی را مبنی بر اینکه تهدید را با تهدید پاسخ میدهیم، بیان فرمودند. دشمنان مدام با تهدید علیه ما صحبت میکنند، اما ما امروز مقتدریم و این شهید بزرگوار نیز توانست سلاحهای بازدارنده را اختراع کند.
کیهان: منتقدان انتصاب های فامیلی در دولت سیزدهم، رسانه های اشرافی هستند
کیهان نوشت: رسانههای زنجیرهای وابسته به ائتلاف اشرافی حاکم بر دولت سابق، بازی تکرار پرحجم یک دروغ و جنجال گسترده برای واقعیت جا زدن آن را در پیش گرفتهاند. روزی نیست که چندین روزنامه و صدها سایت و هزاران کانال در فضای مجازی، درباره انتصابات گسترده فامیلی در دولت جنجال نکنند. تیترهایی مانند «انتصابات فامیلی در دولت سیزدهم ادامه دارد»(روزنامه شرق)، «آموزش و پرورش هم داماد میشود»(روزنامه آرمان)، «انتصاب فامیلی؛ قطاری که هر روز با سرعت بیشتری شتاب میگیرد» (خبرگزاری خبرآنلاین) و... نمونههایی از این فضاسازیهای دروغین است. اخیرا «محمد-م» از اعضای سردبیری خبرگزاری خبرآنلاین (وابسته به تیمی از مدیران دولت سابق) مدعی شد دولت رئیسی، دولت دامادهاست و اصولا انتصاب دامادها و برادرزنها، یک کار ارزشمند محسوب میشود. او این ادعا را بدون ارائه حتی یک سند منتشر کرد.
رییس اتاق ایران و کره: پولی از سوی کره جنوبی آزاد نشده است
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی اظهار داشت: ۳.۵ میلیارد دلار پولی که ادعا میشود آزاد شده از محل داراییهایی ایران در کره جنوبی نبوده است. روز گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه ۳.۵ میلیارد دلار از دارارییهای بلوکه شده ایران آزاد شده است. بیشترین میزان پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی بوده و رقم ۷ میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است. حسین تنهایی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی در گفتگو با ایلنا گفت که ۳.۵ میلیارد دلار پولی که ادعا میشود آزاد شده از محل داراییهایی ایران در کره جنوبی نبوده است. وی همچنین آخرین وضعیت مبادلات دو کشور اظهار کرد: مبادلات دو کشور بسیار کم است و بیشتر شرکتهای کوچک و متوسط به صورت غیر رسمی کار میکنند، ولی شرکتهای بزرگ در کره جنوبی از آنجا که بیشتر با آمریکا کار میکنند، با ایران کار نمیکنند. حجم مبادلات کشور بسیار اندک و کمتر از ۱۵۰ میلیون دلار است.
«دکتر»هایی که انگلیسی نمیدانند
روز گذشته، ویدیوی تکلم علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست به زبان انگلیسی تبدیل به سوژهای در فضای مجازی شد. سلاجقه در این کلیپ که از سخنرانی اش در نشست آب و هوایی گلاسگو منتشر شده، از روی کاغذ، متن انگلیسی خود را با غلط های فراوان میخواند که این امر نشان دهندهی عدم تسلط وی بر زبان انگلیسی است، آن هم در حالیکه که سلاجقه دوران تحصیلات دکتری و فوق دکترای خود را در آمریکا گذرانده است. به کار بردن اشتباه لغات، تلفظ نادرست و عدم تسلط کافی به زبان انگلیسی در میان مسئولان کشور کم نبوده، اما همیشه این امر مطرح بوده است که چگونه مقامات رده بالای کشور که دستکم یک مدرک دکترا دارند و قاعدتاً باید بتوانند در سطح نمرات متوسط تافل یا آیلتس زبان انگلیسی بدانند، در صحبت کردن به این زبان اینچنین عاجز میمانند. همچنین از این نکته نباید غافل ماند که اینگونه گافها در مجامع بینالمللی، قابل توجیه نیست و به حیثیت کشور لطمه میزند. در طول این چند سال، مسئولانی که نحوهی صحبت کردن آنها به زبان انگلیسی یا در مواردی زبان عربی، در شبکههای اجتماعی منتشر شده و دست به دست چرخیده، کم نبوده است. در این سالها ویدئوهای منتشر شده از «حسین امیرعبداللهیان»، «محمود احمدینژاد»، «سعید جلیلی»، «علی باقری»، «محمد علیآبادی» و «حسن روحانی» نشان میدهد که این دکترها چندان انگلیسی نمیدانند.
واکنش وزیر روحانی به انتصابات فامیلی در دولت رئیسی
محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات در کانال تلگرامی خود نوشت: خویشاوندسالاری در تقابل با شایستهسالاری پدیدهی جدیدی نیست. در طول زمانهای مختلف، از سالهای بسیار دور تا همین امروز، کشورها درگیر پدیدهی “favoritism” بودهاند و واکنشهای مختلفی به این امر نشان دادهند. جوامعی در دنیا وجود دارند که نظامهای اجتماعیشان اصالتا مبتنی بر ساختارهای خویشاوندی و قبیلهایست در نتیجه خویشاوندسالاری نه تنها مذموم نیست بلکه همانگونه که در عربستان یا هندوستان قابل مشاهده است به عنوان روندی مطلوب در فرایند ساماندادن به امور نیز تلقی میشود.همه میدانیم که در جوامع مبتنی بر مردم، شیوع فساد، مانند حملهی موریانههای گرسنه به پایههای حاکمیت است. فقط باید حواسمان باشد که فساد چهرههای مختلف دارد و همهی چهرههای آن ویرانکننده است! مبارزه با فساد بهطور عام و خویشاوندسالاری و دوستگماری بهطور خاص، نیازمند فرهنگ و گرایش عمومی در سطح جامعه و فرهنگ مدیریتی و سیاسی نزد نخبگان سیاسی است که نسبت به «همه»ی اقدامات فسادآمیز حداقل بدون تسامح رفتار کند.
چون قبلا مخالف برجام بودند نمیتوانند سریع وارد مذاکره شوند
علی بیگدلی، کارشناس تحلیلگر مسائل بینالمللی در گفتوگو با «نامه نیوز» به نقش تیم مذاکره کننده در جریان مذاکرات اشاره کرد و گفت: «ترکیب هیات دیپلماتیک ما غیر از اینکه در توانایی دیپلماسی ضعف دارد، به این جهت مورد نقد است که اینها همان کسانی هستند که در گذشته هر نوع مذاکره با آمریکا و در ارتباط با برجام را کار خیانت آمیزی میدانستند. الان که خودشان مسئول شدهاند میبینند که راهی غیر از مذاکره وجود ندارد اما این تعللی که صورت میگیرد به این خاطر است که اینها با توجه به پایبندی به اظهار نظرهای گذشته خود نمیتوانند به سرعت وارد مذاکره شوند.» بیگدلی در پاسخ به اینکه ایران در این مذاکره چطور میتواند موفق باشد و چه تصویری باید از خود ارائه دهد، گفت: «اگر قرار باشد با آن استراتژیهای قبلی وارد مذاکره شویم، قطعا به هیچ نتیجهای نمیرسیم. یک روز گفتیم که نه مذاکره میکنیم و نه جنگ میشود. اکنون اما وارد مذاکره شدیم و آقای امیرعبداللهیان هم گفته که آمریکا 10 میلیارد دلار به عنوان حسن نیت به ما بپردازد و آنها هم نپذیرفتند. من قبلا هم گفتهام که به هیچ وجه آمریکا این پیشنهادها قبل از مذاکره مثل لغو تحریم را نمیپذیرد. لذا ما بایستی سطح انتظارات را کاهش دهیم.»