جلسه مهم وزیر راه‌وشهرسازی با انبوه‌سازان

سهم ۶۰ درصدی هزینه مسکن در سبد خانوار/ درآمد سالیانه ۴۰ هزار میلیارد تومانی از صندوق ملی مسکن/ توافق مهم با بنیاد مستضعفان و اوقاف/ انبوه‌سازان نگران تامین زمین نباشند/ چینی‌ها به حوزه ساخت مسکن وارد می‌شوند؟

جلسه هم‌اندیشی اعضای کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان مسکن و ساختمان ایران با وزیر راه‌وشهرسازی در این وزارتخانه برگزار شد. رستم قاسمی با اشاره به حجم زیاد ساخت مسکن، گفت: حجم کاری که در پیش داریم، بسیار بزرگ است و همه می‌توانند در آن سهم داشته باشند.
کد خبر: ۱۰۹۰۰۰۰
|
۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹ 27 November 2021
|
12521 بازدید
|

جلسه هم‌اندیشی اعضای کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی انبوه‌سازان مسکن و ساختمان ایران با وزیر راه‌وشهرسازی در این وزارتخانه برگزار شد.
 
به گزارش تابناک اقتصادی؛ رستم قاسمی، وزیر راه‌وشهرسازی در جلسه با انجمن انبوه‌سازان مسکن با بیان اینکه اکنون موضوع نهضت ملی مسکن در کشور مطرح است، گفت:‌ اقدامات زیادی در راستای نهضت ملی مسکن انجام شده و اقدامات زیادی نیز برای انجام باقی‌ مانده است؛ بنابراین این جلسه را برای استفاده از نظریات و تجربیات انبوه سازان تشکیل دادیم تا روندی را در پیش بگیریم که نتیجه آن ساخت مسکن برای مردم باشد.
 
وی با اظهار اینکه امروز هزینه مسکن در سبد خانوار بسیار است، تصریح کرد: در شهر‌های بزرگ بیش از ۶۰ درصد و در شهر‌های کوچک به میزان کمتر، هزینه‌های مسکن در سبد خانوار برآورد شده است.
 
قاسمی با اشاره به وجود دو مولفه برای ساخت مسکن توضیح داد:‌ یکی اینکه سیاست دولت سیزدهم این است که در بخش مسکن اقدامات ویژه‌ای انجام دهد و دوم اینکه قانون جهش تولید مسکن که مجلس در اواسط مهر ماه به دولت ابلاغ کرد، که مزیت‌های خوبی دارد.
 
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اظهار اینکه تسهیلات پیش‌بینی شده برای سهم مسکن در کشور حدود ۲۰ درصد از سهم تسهیلات کل کشور است، اضافه کرد:‌ این مساله به بانک‌ها ابلاغ شده و یک قانون پایدار است.
 
قاسمی با یادآوری اینکه در جلسه شورای عالی پول و اعتبار نیز جلسات متعددی با بانک مرکزی برگزار شده است، گفت:‌ سهم پرداخت تسهیلات مسکن در هر شهر، تقریبا تعیین و به همه بانک‌ها ابلاغ و همچنین سهم هر بانکی نیز تعیین شده است.
 
وی یادآور شد:‌ حدود یک میلیون از تعداد این واحد‌ها متناسب با جمعیت روستاهای کشور، مسکن روستایی کشور است و بقیه نیز در بخش شهری ساخته می‌شود.
 
قاسمی همچنین تامین زمین را یکی از مولفه‌های مهم ساخت ۴ میلیون مسکن در چهار سال بیان و تاکید کرد:‌ در وزارت راه‌وشهرسازی، بانک زمین را پایه‌گذاری کرده‌ایم و حداکثر تا دو ماه آینده در کل کشور وضعیت زمین‌ها مشخص خواهد شد.
 
قاسمی با بیان اینکه تا امروز زمین‌های ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد در کشور تعیین تکلیف شده و برای ساخت‌وساز آماده است، گفت: زمین‌‌های داخل شهر متعلق به دولت و راه‌وشهرسازی در اولویت اول قرار دارد.
 
قاسمی با یادآوری اینکه ساخت ۶۰۰ هزار واحد را نیز در شهرهای جدید پیش‌بینی کرده‌ایم، تصریح کرد:‌ زمین‌های شهرهای جدید نیز در اختیار وزارت راه وشهرسازی است بنابراین امروز ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد زمین را تعیین تکلیف شده و آماده اجرا در اختیار داریم.
 
وزیر راه‌وشهرسازی در اختیار گذاشتن زمین رایگان را جزو دستور کار وزارت راه‌وشهرسازی بیان کرد و گفت:‌ هر زمین دولتی که درخواست واگذاری آن را داشته باشیم و ظرف دو ماه واگذار نکنند، ثبت اسناد مکلف است یک طرفه سند آن را به نام وزارت راه وشهرسازی بزند.
 
قاسمی همچنین ادامه داد: با بنیاد مستضعفان توافق کردیم که ۹۰۰ هکتار زمین‌های بنیاد در شهرهای مختلف کشور را برای این کار در اختیار بگیریم. همچنین با اوقاف توافق کردیم که زمین‌های آنها را به ساخت مسکن اختصاص دهیم.
 
وی تصریح کرد: بنابراین انبوه‌سازان نگران مساله تامین زمین نباشند، زیرا زمین را تامین می‌کنیم.
 

صندوق ملی مسکن، بانکی برای خانه‌دار شدن مردم

 
قاسمی با بیان اینکه بر اساس قانون جهش تولید، به وزارت راه‌وشهرسازی اجازه ایجاد صندوق ملی مسکن داده شده است، گفت: در این صندوق پیش‌بینی اولیه این است که سالی ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد سالیانه از این صندوق داشته باشیم.
 
وی ادامه داد:‌ این درآمد برای کمک به دوران ساخت و پرداخت مابه‌تفاوت به قشرهای کم درآمد اختصاص می‌یابد. وزیر راه‌وشهرسازی یادآور شد: ‌حتی در این طرح پیش‌بینی کرده‌ایم که برای ساخت در نظام اجاره‌داری حرفه‌ای تسهیلات بدهیم.
 
قاسمی همچنین گفت: بر اساس گزارش ها، حدود ۷۰۰ هزار واحد اکنون در حال تعیین تکلیف است و هر کدام در مرحله‌ای از اجرای پروژه قرار دارند؛ مثلا در هفته گذشته در زنجان عملیات اجرایی حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی شروع شد.
 

استفاده از روش‌های نوین برای ساختمان‌سازی

وزیر راه‌وشهرسازی تاکید کرد: با توجه به تسهیلات پیش‌بینی شده‌، اگر بتوانیم از روش‌های نوین برای ساختمان‌سازی استفاده کنیم، نه‌ تنها کار ساخت را می‌توان با کیفیت و سرعت بیشتر و قیمت کمتر انجام داد، بلکه افراد می‌توانند با آورده کمتری صاحب خانه شوند.
 
قاسمی درباره ساخت مسکن در روستاها با بیان اینکه بنیاد مسکن مسئولیت ساخت در روستاها به صورت خودمالکی را دارد، گفت: حدود بیش از ۲۰۰ هزار واحد از مسکن مهر باقی‌ مانده است، بخشی از این واحدها تعاونی‌سازی‌ بودند و در مرحله پیشرفت ۸۰ درصد متوقف شده است و یا اینکه امکاناتی همچون فاضلاب و آسانسور ندارد؛ برای این واحدها برنامه‌ریزی کرده‌ایم که بتوانیم تعداد واحد مسکونی باقی مانده مسکن مهر را نیز ساماندهی کنیم.
 
وزیر راه‌وشهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد:‌ معتقدم بخش خصوصی می‌تواند در ایران مسکن‌سازی کند؛ آنچه با برخی بخش‌های دیگر تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم که برای ما اجرا کند به معنای این نیست که کار ساخت را انجام دهند بلکه منظور توزیع مدیریت ساخت است.
 
قاسمی با بیان اینکه ستاد وزارتخانه‌ای شاید نتواند با مثلا ۵ هزار پیمانکار ارتباط داشته باشد، توضیح داد:‌ اگر سه بخش مدیریتی کمک کنند، به معنای این نیست که کار ساخت مسکن را در اختیار دارند. ستاد اجرایی کار را از طریق پیمانکاران انجام می‌دهد و فقط بخش مدیریتی را بر عهده دارد، زیرا خودش سازوکار اجرایی ساخت را ندارد.
 
وی همچنین درباره ورود چینی‌ها به حوزه ساخت مسکن با بیان اینکه ایران در حوزه صنعتی‌سازی عقب است، توضیح داد: تاکنون رایزنی و توافقی با کسی انجام نشده است؛ اما بخش خصوصی می‌تواند تکنولوژی ساخت را وارد کشور کند.
 
به‌ گفته قاسمی در ایران به اندازه کافی مهندس و نیروی متخصص و همین‌ طور مواد و مصالح ساخت وجود دارد، گفت:‌ کشور حدود ۸۰ میلیون تن ظرفیت تولید سیمان دارد که برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال حدود ۲۰ میلیون تن سیمان نیاز داریم؛ ‌بنابراین چیزی با عنوان کمبود مواد و مصالح ساختی در کشور نداریم.
 
وزیر راه‌وشهرسازی تاکید کرد:‌ به دنبال وارد کردن مواد،‌ مصالح، کارگر و مهندس به کشور نیستیم، اما باید از ظرفیت ساخت ۴ میلیون مسکن استفاده کنیم و توسعه فناوری در صنعت ساختمان در ایران را ارتقاء بدهیم.
 
وی با تاکید بر اینکه از جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به کشور استقبال می‌کنیم، افزود:‌ به‌ دنبال جذب سرمایه‌گذاران خارجی و ایرانی هستیم که در حال تصویب احکام بسیار خوبی در بودجه ۱۴۰۰ هستیم؛ امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که باید حمایت کنیم از کسانی که سرمایه وارد کشور می‌کنند.
 

دنبال اصلاح قانون نظام مهندسی هستیم

 
قاسمی با اشاره به نظام مهندسی ساختمان نیز گفت: درباره نظام مهندسی به دنبال اصلاح قانون هستیم و اکنون نیز قانون در حال بازنگری است.
 
وزیر راه‌وشهرسازی در بخش دیگری نیز با اشاره به حجم زیاد ساخت مسکن، گفت: حجم کاری که در پیش داریم، بسیار بزرگ است و همه می‌توانند در آن سهم داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه وزارت راه‌وشهرسازی پذیرای پیشنهادهای سازندگان است،‌ تاکید کرد:‌ آمادگی تشکیل کمیته‌ هستیم که در این راستا ظرف ده روز آینده، پیشنهادهای خود را در قالب پیش طرح به وزارتخانه ارائه دهند تا با کمک شما به عنوان انبوه‌سازان شیوه‌نامه‌ای برای ساخت مسکن تهیه شود.
 

آمادگی مشارکت در ساخت با انبوه‌سازان

 
وزیر راه‌وشهرسازی همچنین از اعلام آمادگی برای مشارکت با  انبوه‌سازان خبر داد و گفت: متناسب با محل زمین می‌توانیم مشارکت در ساخت با انبوه‌سازان داشته باشیم و واحدهای سهم وزارت راه‌وشهرسازی را با هدف ارائه به مردم کم‌توان اختصاص دهیم.
 
قاسمی درباره بحث پروانه کار نیز اظهار داشت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، استانداران رئيس شورای مسکن استان هستند و موظف هستند که مساله پروانه کار را برطرف کنند.
 
وی با اشاره به امضای توافقانه‌ای با وزیر کشور، گفت: شهرداران باید ظرف یک ماه پروانه را بدهند و تسویه حساب آن نیز با وزارت راه‌وشهرسازی است که هزینه آن را نیز تعریف کرده‌ایم؛ هم‌اکنون این مساله به استانداران ابلاغ شده است.
 
قاسمی با اشاره به‌کاهش قیمت پروانه کار، نظام مهندسی و مالیات، ادامه داد:‌ درباره بیمه نیز در آخرین جلسه با رئیس جمهور مقرر شد ظرف یک ماه با تامین اجتماعی درباره بیمه تعیین تکلیف شود.
 
وزیر راه‌وشهرسازی همچنین به امضای توافقنامه با وزارت صمت اشاره کرد و گفت:‌ به دنبال این هستیم که قیمت سیمان و فولاد را تثبیت کنیم و اکنون در حال تعیین تکلیف این مساله هستیم.
 
قاسمی درباره بحث قیمت‌گذاری واحدها نیز تصریح کرد:‌ در کارگروه مشترکی شیوه‌نامه قیمتی تهیه کنیم که هم انبوه‌ساز بتواند کار خود را انجام دهد و هم اینکه بتوانیم روندی را پیش بگیریم که فشار کمتری به مردم وارد شود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
بینام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
این طرح مسکن که محکوم به شکسته چون ریشه گرونیها تو دلاره ولی حالا یه بساطی هم پیش میاد که اون دخترایی که بهشون خونه میدن دیگه نمیشه خواستگاری شون رفت همین الانشم دنبال پسره پولدارن چه برسه اینکه یکم سرمایه مستقلم داشته باشن دیدنی میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
دلار را از ۲۱ به ۲۹ تومان رساندید که دلارهای دولت را گرانتر بفروشید .
در زمینه ساختمان هم همینکار را میکنید شک ندارم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
به جای این کارها یک منطقه از جنوب تهران را بخرید و مردم را ببرید داخل ساختمان نوساز
به ازای هر وزمین ۶۵ متری دو واحد نوساز بهشان بدهید
بعد کوچه بعدی را در کوچه قبلی اسکان دهید و کوچه بعدی را بسازید
اینجوری زمین اضافه هم میاد
کوچه ها نظم پیدا میکنه
فضای سبز زیاد میشه
دلهره زلزله هم نداریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
من مهندس هستم، به نظرم اگه چین بیاد عالیه، چون تکنولوژی ما خیلی قدیمیه نسبت به کشوارهای پیشرفته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
ورود سازندگان و سرمایه گذار و تکنولوژی از کشورهای چون چین بهترین راهکار است چون جمعیت کل ایران برابر جمعیت یک استان چین است و ساخت ساختمانهای بلند مرتبه به جای این ساختمان های یک تا چهار طبقه در شهرک های جدید دور از مرکز با خطوط ارتباطی سریع سیر بهترین راهکار است مصرف انرژی و مدیریت خدمات شهری و... را راحت می کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
لطفا برای حمایت از کارآفرینی و اشتغال جوانان و کمک به کاهش مشکل بیکاری، چینی ها را وارد کار نکنید. به جای این کار به شرکت ها کمک کنید تا تکنولوزی خود را توسازی کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
همش حرف .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
خوبه یا بد؟
انبوه ساز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
لطف بفرمایید زمین ومصالح ساختمانی با نظارت دقیق تر در اختیار انبوه سازان قرار دهید تجربه از انبوه سازان وفنآوری از دولت به شرط آنکه مصالح و هزینه های شهرداری و نطام مهندسی با نرخ عادلانه‌ای ابلاغ شود وپای هیچ کشوری در ساخت این واحدها به کشور باز نشود و بعد ازساخت مسکن توزیع عادلانه در اختيار مصرف کننده واقعی قرار گیرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
تا الان کجا زندگی می کردید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
باشه بهش میگم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
زمین و مصالح و یا زمین با قیمت امکانات آن بطور منصفانه در اختیار متقاضیان مسکن قرار دهید تا خودشان خانه بسازند و شهرداری را از پروسه ساخت مسکن حذف کنید آنوقت بیش از یک میلیون در سال ساخته خواهد شد.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
لطفأ اب به اسباب چينيها نريزيد
چراغى كه به خانه رواست به مسجد حرام است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
....برای نهضت ملی مسکن فقط یک ملیون تومن برای ثبت نام می خوان و ما مسکن نمی خواهیم بازار را کنترل کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
تحریم را حل کنید ، شغل ایجاد کنید ، مردم کار میکنند، حقوق میگیرند و خانه میسازند یا می خرند.
بانکها و شرکتهای دولتی و خودروسازی ها در ملک سرمایه گذاری نکنند تا تورم ایجاد نشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
ایشالله بتونن بسازن تا جبران بشه از 8 سال دولتی که به نساختن مسکن افتخار میکرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟