بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
فرضیه جنایات سریالی در خانه وحشت
روزنامه همشهری نوشت: دو دختری که از خانه وحشت نجات یافتهاند، در ادامه تحقیقات در دادسرای جنایی تهران جزئیات تازهتری از این پرونده بازگو کردند. یکی از دختران: سعید روز اول با تهدید مرا مجبور کرد که علیه نظام، حکومت و دین صحبت کنم و بعد اقدام به تهیه فیلم کرد. از آن پس تهدید میکرد که اگر فکر فرار به سرم بزند فیلم را به دست مسئولان میرساند و اگر زیر سنگ هم باشم، مرا پیدا میکنند و اعدام میشوم. دختر دیگری که سه سال در خانه وحشت زندانی بود، اظهارات تازهای در مقابل بازپرس جنایی تهران مطرح کرد. او مدعی بود در مدت ۲۵روزی که مقتول قدم در خانه وحشت گذاشته، هرگز او را ندیده و با وی چشم در چشم نشده است.حدود ۵ماه قبل بود که سعید دختر دیگری را به خانه آورد. وقتی او را آورد، مرا در اتاق زندانی کرد. دختر دیگری هم در کمد زندانی بود و در آن را هم قفل میکرد. زمانی که قرار بود مقتول را به اتاق، جایی که من بودم، بیاورد مرا در حمام یا دستشویی پنهان میکرد و من و مقتول هیچ وقت یکدیگر را ندیدیم. در ادامه تحقیقات مشخص شده که طی ۲ماه گذشته جسد دو دختر در نزدیکی خانه وحشت کشف شده که هویت هیچ یک از آنها شناسایی نشده است. به همین دلیل فرضیه اینکه آنها نیز توسط سعید به قتل رسیدهاند قوت گرفته است. در بازرسی خانه وحشت، یک کارت شناسایی متعلق به یک دختر کشف شده اما هنوز این دختر پیدا نشده است. همه اینها احتمال اینکه شکارچی دختران فراری مرتکب قتلهای دیگری هم شده را مطرح کرده و تحقیقات در این پرونده در حالی ادامه دارد که سعید به پزشکی قانونی معرفی شده تا سلامت روانی او بررسی شود.
واکنش نماینده مجلس به انتشار درخواست مجددش برای اعطای تسهیلات بانکی به بستگانش
سعید پیرزاده روزنامهنگار در توئیتی نوشت: هاجر چنارانی در یک فرار رو به جلوی تاریخی و بدون هیچ توضیحی در خصوص چرایی اعطای تسهیلات مجدد به بستگانش، بیانیهای صادر کرد. ایشون نامههای منتشر شده رو شفافیت دونسته و گفته هیچ منع قانونی نداره و در سیکل اداری بوده! تقریبا یعنی «همینی که هست». چنارانی در توضیحاتی گفته: با آقای قاضیزاده رئیس بنیاد صحبت کردم و نامه زدم. تمام فرزندان شهدای حوزه انتخابیه ام که وام اول خود را تسویه کرده اند و درخواست واممجدد دارند باید موافقت و دستور آن را صادر کند و برای پیش نیامدن شائبه ای آخرین تخصیصها را برای خواهران و برادرانم لحاظ کند.
افشاگری نماینده مجلس در باره مدیرعامل یک بانک خصوصی که خانواده اش مقیم لندن است
سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس:مدیرعامل یکی از بانکهای خصوصی که از بانک مرکزی مجوز دارد، دائم به پایتخت انگلیس رفت و آمد داشت و خانوادهاش هم چندین ماه است، در لندن ساکن هستند. سؤال اساسی این است، چگونه صلاحیت این فرد برای مدیرعاملی یک بانک توسط بانک مرکزی تایید شده و چه کسانی تاییدیه استعلامات او را صادر کردند؟ مدیرعامل این بانک خصوصی در جلسات مهم با وزیر امور اقتصادی و دارایی و سایر مدیران و مسئولان حلقه یک کشور حضور پیدا کرده است؛ چه تضمینی وجود دارد اطلاعاتی که در این جلسات از سوی این مدیرعامل بانک به دست آمده است به جای دیگری منتقل نشود؟/فارس
نوبخت: ٢٠٠ هزار میلیارد تومان معادل ارزی از دولت دوازدهم برای دولت سیزدهم ماند
محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهوری مدعی شده است که "دولت را با خزانه خالی و کلی بدهی تحویل گرفتیم." حسینی در جریان یک سخنرانی گفته بود: "همه میدانیم آقای رئیسی در یک شرایط گل و بلبل کشور را تحویل نگرفته است. همین الان ماهانه چند هزار میلیارد تومان بدهیهای دولت سابق توسط دولت سیزدهم پرداخت میشود. اگر در گذشته میگفتند خزانه خالی تحویل گرفتیم ما باید بگوییم که علاوه بر آن دولت را با قرض فراوان تحویل گرفتیم."محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی در واکنش به این ادعای معاون پارلمانی رئیسی گفت:با شناختی که از آقای حسینی معاون امور مجلس رئیسجمهور دارم، آدم دروغگو و فریبکاری نیست. قطعا بیاطلاع هستند که بالغ بر ٢٠٠ هزار میلیارد تومان معادل ارزی به صورت نقد و اسکناس در دسترس از دولت دوازدهم برای دولت سیزدهم باقی ماند. حال از آقای حسینی سوال شود از این واقعیت مطلع بودند؟/ آفتابنیوز
کنایه سنگین عباس عبدی به عنابستانی
عباس عبدی از فعالان سیاسی اصلاح طلب در توییتی نوشت: دروغگویی بدتر از سیلی زدن است.عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب در توییتر با هشتگ عنابستانی نوشت: در ماجرای ارتباط میان بیل کلینتون و منشی کاخ سفید، از نظر جامعه آمریکا خطای مهمتر کلینتون دروغ گویی بود و نه روابطش.
دروغگویی بدتر از سیلی زدن است.
دروغ را عادی سازی نکنید.
حقوق مدیران دولتی و نمایندگان مجلس چقدر است؟
کارشناسان معتقدند گلوگاه اصلی پرداخت حقوقهای نجومی در شرکتهای دولتی است، نه در سطح مدیران و مسئولان ارشد؛ چراکه در این سطح با فرمولهای مشخص و تعیینشدهای مواجه هستیم که محاسبه آنها به روشن شدن سقف پرداختی به مدیران دولتی کمک میکند. براساس بودجه سال۱۴۰۰که در کمیسیون تلفیق بودجه مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید، سقف پرداختی حداکثری حقوق در دولت برای سالجاری ۳۳میلیون تومان درنظر گرفته شدهاست. همچنین با توجه به مصوبه شورای حقوق و دستمزد دولت، سقف پرداختی حقوق باید حداکثر ۲۱برابر حداقل حقوق یک کارمند باشد که میزان آن ۴۷میلیون و ۸۰۰هزار تومان محاسبه شدهاست.
همچنین در سال جاری سقف پرداختی برای نمایندگان مجلسشورای اسلامی 14/5 میلیونتومان تعیین شده است که مقداری کمتر از حقوق وزراست. این موضوع در حالی بود که در همان مقطع، حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده شاهینشهر و عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ از وجود گزارشهایی خبر داد که نشان میداد، برخی پرداختیها به مدیران دولتی بالاتر از سقف مشخص شده بوده است؛ برای نمونه، رئیس اداره گاز یک شهرستان ۴۵میلیون تومان، رئیس یک دانشگاه ۶۷میلیون تومان و مدیران یکی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت ۵۰میلیون تومان حقوق ماهانه دریافت کردهاند؛ بنابراین، مجلس طرحی را مصوب کرد که براساس آن دولت موظف شدهاست سامانهای (پاکنا) برای ثبت حقوق و دستمزد طراحی کند و در غیر این صورت اجازه پرداخت حقوق مدیران را ندارد. براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، چنانچه دولت در سالجاری اقدام به ثبت حقوق مدیران در این سامانه نکند، هرگونه برداشت از بیتالمال برای پرداخت حقوق مدیران جرم محسوب میشود.
سه دلیل مقام اماراتی برای تغییر سیاستها در قبال ایران
مقام اماراتی در گفتوگو با یک رسانه آمریکایی به سه دلیل برای تغییر سیاستهای این کشور در قبال ایران، قطر و ترکیه اشاره کرده است.پایگاه آکسیوس به نقل از یک منبع اماراتی که اشارهای به نام او نشده به ۳ دلیل اصلی برای تلاش امارات جهت تغییر در سیاستهایش در منطقه اشاره کرده است. طبق گفته او این دلایل عبارتند از:«دخالت امارات متحده عربی در درگیریهای یمن و لیبی باعث وارد شدن صدمههای مالی، دیپلماتیک و حیثیتی به این کشور شد؛اقتصاد امارات متحمل ضربه سختی از شیوع بیماری همهگیر جهانی کووید-۱۹ شد؛عدم اطمینان درباره نقش آمریکا در منطقه باعث ایجاد این احساس در امارات شده که کسی به داد این کشور نخواهد رسید. این احساس، به خصوص بعد از امتناع دونالد ترامپ از پاسخ دادن به حملات انجامشده به تأسیسات نفتی عربستان سعودی و کشتیها در نزدیکی بندرهای اماراتی تقویت شد.»
منبع اماراتی گفته انتظار نمیرود آشتی کامل با ایران، ترکیه و قطر اتفاق بیفتد اما امارات سیاست تعامل با تمامی طرفها در منطقه را ادامه خواهد داد تا سیاستهایش حالت کارکردیتر و غیرتقابلجویانهتری پیدا کند.«شیخ طحنون بن زاید»، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی روز دوشنبه با «علی شمخانی»، مشاور امنیت ملی ایران و سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران دیدار و گفتوگو کرد.مشاور امنیت ملی امارات نیز در دیدار با رئیسی گفت: «ما فرزندان این منطقه هستیم و یک سرنوشت داریم لذا توسعه روابط دو کشور در دستور کار ماست.»
حسینی: دولت را با خزانه خالی و کلی بدهی تحویل گرفتیم
معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه آیت الله رئیسی دولت را با کلی بدهکاری تحویل گرفته، گفت: اگر در گذشته می گفتند خزانه خالی تحویل گرفتیم ما باید بگوییم که علاوه بر آن دولت را با قرض فراوان تحویل گرفتیم.سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در نشست با دانشجویان دانشکده شهید عباسپور که به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با دانشجویان گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید کردند دانشجویان باید نسبت به تاریخ معاصر شناخت کافی داشته باشند که بتوانند تحلیل خوبی نسبت به مسائل ارائه کنند و دچار انحراف نشوند.وی ضمن قدردانی از بسیج دانشجویی دانشگاه برای برگزاری این جلسه گفت: توصیه مقام معظم رهبری و آیت الله رئیسی بر حضور مسئولان میان مردم و دانشجویان است که سعی می کنیم نشستهایی با دانشجویان و اقشار مردم داشته باشیم به این هم افتخار میکنیم.حسینی درباره سوال یکی از دانشجویان پیرامون معیارهای دولت برای انتخاب مدیران، تصریح کرد: آیت الله رئیسی روی انتخاب افراد و مدیران دقت زیادی دارد تا مدیرانی انتخاب شوند که پا به پای رئیس جمهور برای حل مشکلات تلاش کنند؛ بنابراین، بحث فسادستیزی، پاک دستی، انقلابی بودن، در خدمت مردم بودن و داشتن روحیه مردمی، ولایی، داشتن اعتقاد به نظام اسلامی و داشتن تجربه و توانایی از معیارهایی است که آقای رئیسی در انتخاب مدیران به آن توجه کرده و می کنند.
پژمانفر: ایران پای میز مذاکره خسارتبار نمیماند
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران برای همیشه پای میز مذاکرهای که هیچ عایدی برای ما نداشته و فقط خسارت داشته باشد، نخواهد ماند. حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، با تاکید بر اینکه غربیها نباید در مذاکرات با زبان هشدار و تهدید با مقامات جمهوری اسلامی ایران صحبت کنند، اظهار کرد: غربیها علیرغم ادعاهایی که دارند، خودشان دچار بحرانهای شدید هستند و بنابراین نمیتوانند با زبان زور با ایران صحبت کنند. وی بیان کرد: کسانی که با زبان زور با ما صحبت کردند، مشتهای محکمی از ایران خوردند و به خوبی میدانند که تهدید ایران برای آنان هزینهبر خواهد بود.نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی درباره تفاوت رویکرد تیم مذاکره کننده فعلی ایران با مذاکره کنندگان کشورمان در دولت روحانی، گفت: در دولت قبل میگفتند که ما باید مذاکره داشته باشیم و از پای میز مذاکره بلند نمیشویم، مگر اینکه در مذاکرات چیزی به دست بیاوریم و همین باعث شد که مذاکرات کاملاً فرسایشی ادامه پیدا کند. پژمانفر تاکید کرد: اما امروز مقامات جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات حرفها و مطالبات مهمی را مطرح و منطق، سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را پیگیری میکنند.
انگلیس خبرنگار صدا و سیما را تحریم کرد
اسامی سه ایرانی به فهرست جدید تحریمهای انگلیس اضافه شد؛ «علی قناعت کار»، بازپرس دادسرای اوین، «غلامرضا ضیایی» رئیس سابق زندان اوین و «علی رضوانی»، خبرنگار صداوسیما در فهرست تحریمهای انگلیس قرار گرفتند.
بابک زنجانی کجاست و چه سرنوشتی دارد؟
پس از چند ماه سکوت خبری، بار دیگر اسم بابک زنجانی آن هم از یک تریبون رسمی اعلام شد؛ این بار از سوی رییس قوه قضاییه و آن هم در انتقاد از کارشناسیها!حجتالاسلام محسنی اژهای در دیدار با نمایندگان تشکلهای دانشجویی، با اشاره به کارشناسیهای صورتگرفته در پرونده بابک زنجانی و اختلافات عجیب در اظهارنظرهای کارشناسی گفت: در کارشناسی اولیه در این پرونده، ارزش زمینی که گودبرداری شده بود ۲۹۵ میلیارد تومان تخمین زده شد و در اعتراضهای متعدد به کارشناسیها، در نهایت کارشناسی ارزش زمین به ۸ هزار میلیارد تومان رسید.پیش از این، آخرین اخبار مربوط به بابک زنجانی به شهریور سال جاری بازمیگشت که شایعاتی مبنی بر اقامت وی در ویلای شخصیاش در لواسان منتشر شد. رسول کوهپایهزاده وکیل بابک زنجانی در واکنش به این خبرها گفته بود که موکلش در هشت سال گذشته و از ابتدا تاکنون، انفرادی بازداشت است. همچنین «برخلاف برخی از آقازادهها و زندانیان»، موکلش «حتی یک روز هم به مرخصی نیامده و با درخواست اعطای مرخصیاش موافقت نشده است».در حال حاضر نیز بر اساس پیگیریهای اقتصادآنلاین تغییری در پرونده بابک زنجانی صورت نگرفته و وی همچنان در زندان اوین به سر میبرد.
آیت الله جوادی آملی: چه بخواهیم و چه نخواهیم باید با آنها مذاکره کنیم
آیت الله جوادی آملی خطاب به وزیر امور خارجه گفت: مذاکره با جهان، یک فهم و سواد بالغ سیاسی بین المللی می خواهد و باید طوری توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند.وزیر امور خارجه امروز در سفر به قم با برخی از مراجع تقلید دیدار کرد. آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار با حسین امیرعبداللهیان در سخنانی اظهار داشت: مذاکره با جهان، یک فکر جهانی لازم دارد. ما از جهان جدا نیستیم و چه بخواهیم و چه نخواهیم باید با آنها مذاکره کنیم و با آنها دست بدهیم؛ اما بعد از آن حتما باید انگشتان خود را بشماریم. وی خاطرنشان کرد: در نظام بینالملل به هیچکس اعتماد نیست، ولی در عین حال هیچکس از مذاکره و تبادل با دیگر کشورها هم بینیاز نیست. لذا مذاکره با کشورهای جهان یک کار سنگینِ علمیِ عمیقِ حقوقی و سیاسی در حوزه بین الملل است.جوادی آملی افزود: مذاکره با جهان، یک فهم و سواد بالغ سیاسی بینالمللی می خواهد و باید طوری توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند؛ اگر کشوری توانست یکطرفه و یکجانبه از توافق و قرارداد صورت گرفته خارج شود، این یعنی این قرارداد عوامانه نوشته شده است! این یعنی آن تکیهگاهی که محل سوء استفاده دشمن قرار گرفته تا بر اساس آن از توافق خارج شود مورد غفلت قرار گرفته است، این یعنی در قرارداد دیده نشده که اگر یکی از طرفین یکجانبه از توافق خارج شود و آن را فسخ کند، چه عواقبی دارد؟ این یعنی همه جوانب کار دیده نشده است.
اظهارت باهنر درخصوص تولید و واردات واکس در ایران
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در حالی در خصوص تولید واکسن داخلی می گوید برای تولید برکت و واکسنهای داخلی خیلی زحمت کشیده شد، ولی به این نتیجه رسیدند که نمیشود دیگر! بالاخره باید واکسن وارد کرد که این "نمی شود دیگر" به قیمت جان هزاران نفر تمام شد. محمدرضا باهنر، نماینده ادوار مجلس و لیدر اصولگرایان در گفتوگویی درباره شیوع کرونا در کشور و همچنین واردات واکسن به کشور گفت: کرونا واقعاً تا شش ماه اولی که آمد، ناشناخته بود و همه از آن میترسیدند. برای واردات واکسن هم کسی نمیدانست این واکسنها توطئه است یا اینکه واقعاً توسط بهداشت جهانی تایید شده است. همهچیز ناشناخته بود و فکر میکردیم خودمان میتوانیم مثلاً ۱۵۰ میلیون دوز واکسن تولید کنیم.برای تولید برکت و واکسنهای داخلی خیلی زحمت کشیده شد، ولی به این نتیجه رسیدند که نمیشود دیگر! بالاخره باید واکسن وارد کرد. این تحریمهای لعنتی حتی برای خوراک و دارو ما هم بود. نهایتاً از طریق هلالاحمر که یک سازمان بینالمللی است و از تحریمها معاف است اقدام به خرید واکسن کردیم، وگرنه همین الان هم به دولت ایران واکسن نمیفروشند. اینها هم تلاشهای گذشته بود و هم تلاشهای آقای رئیسی و در مساله کرونا ظرف این ۱۰۰ روز اقدامات قابل افتخاری انجام شد./دیده بان ایران
تایید آزاد شدن ۳،۵ میلیارد دلار دارایی بلوکه شده ایران
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه از آزادسازی مطالبات ایران از یکی از کشورها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: به تازگی نیز ۳.۵ میلیارد دلار از این مطالبات آزاد شد. مهدی صفری درباره دستاوردهای اقتصادی وزارت خارجه در دوره صد روزه دولت سیزدهم افزود: میزان صادرات ما به تاجیکستان در دو ماه گذشته از ۶۰ میلیون دلار به ۱۸۰ میلیون دلار رسیده است. وی اضافه کرد: در دو ماهی که از آغاز به کار معاونت دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه میگذرد، بیشترین تلاش مان را بر فعال کردن کریدورهای ارتباطی با کشورهای همسایه و افزایش صادرات به این کشورها به ویژه صدور خدمات مهندسی متمرکز کردیم. صفری گفت: یکی از حوزههای بسیار مهم آسیای مرکزی است که روابط تجاری ما با این منطقه بسیار افت کرده و ارتباطات مان با آنان بسیار ضعیف شده بود، اما در این دو ماه، رقم صادراتی ما به کشورهای این منطقه به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
وی افزود: در تاجیکستان علاوه بر افزایش میزان صادرات از ۶۰ میلیون دلار به ۱۸۰ میلیون دلار در دو ماه اخیر، اجرای طرح ۳۵۰ میلیون دلاری نیز در دستور کار قرار دارد. معاون وزیر امور خارجه گفت: در این مدت تلاش کردیم، کریدورهای این کشورها به بندرعباس و چابهار متصل شود و به این منظور با وزرای ترابری و تجارت این کشورها کمیسیونهای مشترک برگزار کردیم و از این بنادر ما نیز دیدن کردند تا از آن جا برای ذخیره کردن کالاهایشان استفاده کنند. وی افزود: مشکلات مربوط به جمهوریهای ارمنستان و آذربایجان نیز مربوط به کریدور بود که رفع شد و مسیر هر دو کشور روان است و مسیر خزر نیز به عنوان جایگزین سوم نیز روان شد و صدور کالایهای ما به ویژه صدور خدمات مهندسی به شمال از این طریق افزایش یافته است.