بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
گردشگران ایرانی هتل های شهر وان ترکیه را پُر کردند
به گزارش سی ان ان ترک، با کاهش ارزش لیر ترکیه و همزمان با گشایش مرز زمینی و در پیش بودن تعطیلات آخر سال نو میلادی، گردشگران ایرانی که نزدیک به دو سال گذشته به دلیل بسته بودن مرز زمینی امکان سفر به شهر وان را نداشتند بار دیگر طی هفته های گذشته وارد این شهر شده و برای تعطیلات آخر سال میلادی و نوروز ظرفیت ١٠٠ درصد هتل های این شهر ترکیه را رزرو کرده اند./عصرایران
کمبود دارو در کشور بیسابقه است
سیدعلی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان کشور:بیش از ۱۵۰ داروی نایاب و کمیاب داریم.درحال حاضر برای تامین برخی داروهای ایرانی مثل «تتراسایکلین» و «کلیدینیوم سی» هم مشکل داریم.این کمبود در کشور ما بیسابقه است.
آیت الله سید محمد خامنه ای: با هر تحلیلی جلو برویم باز هم ولایت فقیه یعنی رهبری حکیم
رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در مراسم رونمایی از کتاب روایت اساسی:اساسا دانشگاه در ایران تاسیس شد تا حرکت حوزه را متوقف کند و فروغی این کار را کرد.جمهوریت حق مردم است، لطف حکومت نیست اما جمهوریت به شرط حکم الهی است.بعد از انقلاب حکومتی که حق مردم را بگیرد نداشتیم و این ربطی به نظام ندارد. من به بعضی از روسای جمهور رای ندارم، چون قدرت طلب بودند.یکی از علما به من گفت دستم را باید به خاطر رای به یکی از نامزدهای انتخاباتی قطع کنم.
مقام اماراتی: نمیخواهیم با ایران در بیفتیم
مشاور دیپلماتیک رئیس امارات گفت که کشورش به دنبال دوری از هرگونه درگیری با ایران است.«انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در مصاحبهای گفت که ابوظبی میخواهد از هرگونه درگیری بین آمریکا و برخی دولتهای منطقه با ایران خود را دور نگه دارد.به نوشته رویترز، او در گفتوگو با اندیشکده «کشورهای خلیج ع. ر. ب. ی» در واشنگتن گفت که منافع امارات در این است که به هر قیمتی از هرگونه درگیری به دور باشد.قرقاش تأکید کرد که نه کشورهای منطقه و نه آمریکا خواهان جنگ دیگری همچون عراق یا افغانستان نیستند.
چهره اصلاحطلب: از تیم مذاکرهکننده مچگیری نشود که در گذشته چه مواضعی داشتند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه همه باید کمک کنند تا برجام به جای اول خود بازگردد، گفت: از تیم مذاکرهکننده مچگیری نشود که در گذشته چه مواضعی داشتند.غلامرضا ظریفیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پیوند جدی و اساسی برجام با اقتصاد کشور اظهار کرد: خط قرمز تیم مذاکره کننده ما برگشت آمریکا و 1+4 به برجام است. اگرچه آنها در گذشته منتقد برجام بودند، اکنون با واقعیت روبهرو و متوجه شدند که تحریمها چه آثار منفی برای کشور دارد.وی تاکید کرد: برجام یک مساله جناحی نبوده، بلکه یک مساله کاملا ملی است و برای اینکه به ثمر بنشیند همه جریانهای کشور با وجود همه اختلافات باید به میدان بیاید و کمک کند تا در کشور فضای مناسب و خوبی برای تیم مذاکرهکننده در وین تشکیل شود و آنها هم واقعبینانه و عاقلانه و براساس منافع ملی عمل کرده تا برجام به نتیجه برسد و شاهد کاهش مشکلات اقتصادی باشیم.این فعال سیاسی در ادامه خاطرنشان کرد: نباید از تیم مذاکره کننده مچگیری شود که در گذشته چه مواضعی داشتند. اکنون همه باید کمک کنند تا برجام به جای اول خود بازگردد و در این بین نقش افکار عمومی در دفاع از تیم مذاکره کننده مهم است. به هرحال مسیر طولانی و با فرود و فرازی در پیش است، اما احیای برجام میتواند تا حدودی به بهبود اوضاع بینجامد و فضای روانی ایجاد شده هم میتواند موقت بر اقتصاد کشور تاثیر مثبتی بگذارد. البته برجام هم قرار نیست همه مشکلات کشور را حل کند اما فضای بهتری برای تولید، صادرات، سرمایه گذاری خارجی، فروش نفت، تسهیل ارتباطات مالی و تجاری و ساماندهی وضعیت اقتصادی ایجاد میکند.
ادعای روزنامه اصولگرا درباره برخی شایعات در قوه قضائیه
روزنامه اصولگرای فرهیختگان درباره برخی شایعات درباره برخی تغییرات در قوه قضائیه نوشت: پیگیری های این روزنامه نشان می دهد دو چهره فعال در پروندههای بزرگ مفاسد اقتصادی جابهجا شدند نه برکنار.روز گذشته در فضای مجازی خبری مبنیبر برکناری و جابهجایی قاضی مسعودیمقام از ریاست دادگاه جرائم اقتصادی و رسول قهرمانی از دادستانی تهران منتشر شد. این دو نفر در چند سال گذشته بهدلیل حضور مستمر و فعالشان در پروندههای بزرگ مفاسد اقتصادی مانند پرونده اکبر طبری، شبنم نعمتزاده، محمدهادی رضوی و... در میان افکار عمومی تبدیل به نمادهای فسادستیز و عدالتخواه دستگاه عدلیه شده بودند، به همین دلیل انتشار خبر برکناریشان با واکنش منفی بخشی از افکار عمومی مواجه شد.پیگیریها نشان میدهد مسعودیمقام همچنان در مجتمع مفاسد اقتصادی حضور دارد و صرفا از این به بعد رئیس مجتمع نخواهد بود، زیرا مشغلههای مدیریتی او چند ماه گذشته باعث شده بود، بسیاری از پروندههایی که وی قاضی رسیدگی به آنها بود، دچار اطاله دادرسی شوند.همچنین رسول قهرمانی، نماینده دادستان در پروندههای مهمی چون اکبر طبری و شبنم نعمتزاده بههیچوجه از سمت خود عزل نشده و فقط در دادستانی تهران از جایی به جای دیگر منتقل شده است.
کنایه مرندی به ادعای اروپاییها درباره تلف شدن زمان بازگشت به برجام
کارشناس مسائل بینالملل با رد ادعای دیپلماتهای اروپایی درباره زمان باقیمانده برای بازگشت به برجام، گفت آنها باید بپذیرند که ایران چیزی کمتر از اجرای کامل و قابل راستی آزمایی برجام را قبول نمیکند.«سید محمد مرندی» کارشناس مسائل بینالمللی از ادعاهای اروپاییها مبنی بر کمبود زمان برای بازگشت به توافق هستهای ایران انتقاد کرد.مرندی بامداد سهشنبه در صفحه توئیتر خود با اشاره به ادعای شامگاه دوشنبه اروپاییها در اینباره، نوشت: «ایران از اروپاییها راضی نیست. مذاکره کنندگان اروپایی باید به این واقعیت عادت کنند که ایران چیزی کمتر از اجرای کامل و قابل راستی آزمایی برجام را نخواهد پذیرفت».وی با کنایه به ادعای اروپاییها درباره تلف شدن زمان بازگشت به برجام گفت: «زمانی که ایران به تعهدات خود پایبند بود و اروپا با تحریمها کودکان بیمار و نیازمند به دارو را میکشت، زمان برای این دیپلماتهای اروپایی چندان با ارزش نبود!»پیش از این دیپلماتهای از تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) در فضاسازی جدید علیه ایران و مذاکرات وین، مدعی شده بودند که نتوانستهاند مذاکرات جدی با ایران داشته باشند و زمان برای بازگشت به برجام در حال از دست رفتن است.این کارشناس مسائل بینالمللی پیش از آن نیز طی توئیت دیگری درباره اختلافها بین متنهای پیشنهادی از سوی گروه ۱+۴ در دور ششم و دور جدید مذاکرات وین، نوشته است: «تفاوتها و تعداد پرانتزهایی که در پیشنویسهای ۲۰ ژوئن وجود دارد بسیار بیشتر و گستردهتر از پیشنهادهای همه متون جدید است».مرندی همچنین افزود: «ادعای خلاف آن بیصداقتی است. متون اضافه شده برای روشن کردن برخی مسائل و رفع تناقضات بین متون و برجام بود.»
بیانیه مولوی عبدالحمید در پی انتشار خطبههای جمعه اهل سنت گالیکش
در پی انتشار خطبههای جمعۀ اهل سنت گالیکش و اعتراض مومنین به این سخنان، مولوی عبدالحمید بیانیه ای صادر کرد و با باین توضیحاتی ابراز داشت که قصد اهانت در میان نبوده است. فریقین باید حرمتها را حفظ کنند تا فرصت سوء استفاده از دشمنان قسمخورده سلب شود.طبق گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعۀ اهل سنت زاهدان، در متن بیانیه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا»
اهل بیت نبی اکرم صلیاللهعلیهوسلم از مشترکات اهل سنت و برادران شیعه هستند که هر دو فریق به آنان احترام خاصی قائل هستند و محبت میورزند.
اهل سنت بالاتفاق به حضرت رسول صلیاللهعلیهوسلم و ائمه و بزرگان اهل بیت عشق میورزند و آنان را جزو مقدسات خود میدانند و به بزرگی و مقام اهل بیت اعتقاد دارند و از روی محبت، اسامی نزدیکان حضرت رسول صلیاللهعلیهوسلم اعم از صحابه و اهل بیت رضیاللهعنهم را بر فرزندان خود میگذارند. نام اهل بیت در میان برادران شیعه و اهل سنت به قدری زیاد است که این نشان از آن دارد که هر دو فریق با اهل بیت محبت دارند.
عقیدۀ امامجمعۀ محترم اهل سنت گالیکش نیز عینا همین است. اگر در صحبتهای اخیر ایشان در مراسم نماز جمعه تعبیری به کار رفته، قطعا قصد اهانت و توهین نداشتهاند؛ چون این برخلاف عقیدۀ خودشان است، چنانکه بیانیهای که پس از این سخنان صادر کردهاند، کاملا واضح و روشن است و شائبه قصد اهانت را به صراحت رد کرده است.
توصیۀ بنده این است که مسلمانان اعم از شیعه و سنی و همۀ گرایشهای اسلامی وحدت و اخوت اسلامی را رعایت کنند و مواظب باشند دشمنان سوء استفاده نکنند. دشمن در کمین است تا بزرگنمایی کند و تفرقه بیندازد. فریقین باید حرمتها را حفظ کنند تا فرصت سوء استفاده از دشمنان قسمخورده سلب شود.
(مولانا) عبدالحمید
امامجمعۀ اهل سنت زاهدان
حمله تند مجری تلویزیون به نماینده مجلس
کاظم موسوی، نماینده مجلس چندی پیش گفته بود: «هرکه دنبال آلات موسیقی و خواهان واردات آن است، از ایران برود.» در واکنش به این صحبتها دلاوری مجری تلویزیون در اظهارات تند گفت: «شما به چه حقی برای مردم تعیین تکلیف میکنید؟ مگر سرود ملی ما را با دبه زدهاند؟ آن کسی باید برود که بین مردم تفرقه میاندازد.»
نماینده مجلس: از هنرمندان پوزش می طلبم
نماینده مردم اردبیل در مجلس تاکید کرد که مصاحبه بنده تحریف شده و بنده در مصاحبه ام تاکید کردم که تامین کالاهای اساسی و معیشت مردم در اولویت قرار دارد.حجت الاسلام سید کاظم موسوی در تذکری شفاهی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس گفت: بنده می خواهم به اتفاقی که چند روز گذشته برایم پیش آمد، اشاره کنم و از همکاران خواهش کنم با هر خبرنگاری مصاحبه نکنیم. در مصاحبه انجام شده صحبتهای بنده را تحریف کردند. خبرنگار از من سوال کرد آیا موافق ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات آلات موسیقی هستید؟ بنده نیز در پاسخ گفتم آیا نان مردم و تامین کالاهای اساسی و معیشت مردم در اولویت است یا واردات آلات موسیقی؟وی در ادامه گفت: بنده برای هنرمندان احترام قائل هستم و از همه آنها پوزش می طلبم، اما تعجبم از صدا و سیماست. شب گذشته مجری شبکه ۵ صداوسیما در حق بنده مطالبی را گفتند که ای کاش تحقیق می کردند و بنده در این موضوع مظلوم واقع شدم از آقای جبلی انتظار می رود در این موضوع ورود کند چرا که نه تنها به بنده بلکه به کل مجلس توهین شده است.
خضریان خطاب به ضرغامی: اکنون وقت زیر میز زدن ظلم است
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی افزود: سوال اینجاست که وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با کدام استدلال عقلی و به اسم اسلام ایرانی این مردم مظلوم را دچار مشکل کرده و مانع از ساخت مسکن آبرومند شده است؟ میراث فرهنگی در این سی سال که این مخروبهها در نفر آباد بوده کجای داستان است؟ و چطور آن روزها برای حفظ نفر آباد قدم برنداشت؟ و چطور برای حفظ آثار تاریخی ارزشمندی همچون قلعه گبری که اکنون تبدیل به انبار مصالح ساختمانی در شهرستان ری شده، اقدامی نمیکند؟نماینده مردم تهران در مجلس با مطرح کردن این پرسش که چطور وزارت میراث فرهنگی برای حفظ آثار تاریخی ارزشمندی همچون قلعه گبری که اکنون تبدیل به انبار مصالح ساختمانی در شهرستان ری شده، اقدامی نمیکند؟ گفت: پاسخشان را شنیدهام. چرا که آنجا با مستضعفان طرف نیستند و زورشان به آنهایی که آنجا هستند، نمیرسد و خطابم به آقای ضرغامی این است که اگر می خواهید کار کنید، اکنون وقت زیر میز زدن ظلم است.
محسن رضایی: در دولت سیزدهم، تصمیم جدی بر جراحیهای عمیق اقتصادی داریم
معاون اقتصادی رییس جمهوری روز سهشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: در دولت سیزدهم، تصمیم جدی بر جراحیهای عمیق اقتصادی داریم و البته این جراحیها باید فنی باشد و ما این کار را از حوزه تجارت شروع کردیم.محسن رضایی ادامه داد: این عزم در میان وزرای صمت، اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی وجود دارد که بخشنامههای مخل تجارت و صادرات صادر نشود.
ورود ساز به کشور برای تفنن نیست، برای اعتلای موسیقی کشور است
رئیس هیات مدیره خانه موسیقی ایران گفت: ما واقعا متعجبیم که یک نماینده مجلس چنین حرفی را بزند و آن هم توهینآمیز به جامعه هنری و جامعه موسیقایی کشور که یکی از ارکان فرهنگی کشور است. اینکه شما معیشت مردم را با ورود آلات موسیقی مقایسه میکنید، این مقایسه اصلا درست نیست. اگر معیشت مردم مهم است، مربوط به غذای جسم مردم است. اگر غذای روحی مردم تامین نشود این هم باز یک کم کاری است که در مملکت میتواند اتفاق بیفتد. اصلا نباید اینها را با هم مقایسه کنید. ورود سازها بخاطر تفنن نیست، بلکه برای اعتلای موسیقی کشور است و من تعجب میکنم یک نماینده اینطور حرف بزند.داریوش پیرنیاکان درباره اظهارات این نماینده مجلس مبنی بر اینکه «کسانی که دنبال موسیقی هستند از کشور بروند»، گفت: شما چه کارهاید؟ به شما چه ربطی دارد؟ شما نمایندهای هستید که با یک رایی در مجلس نشستهاید. معلوم هم نیست با چند رای آمده اید. باید تحقیق شود که شما با چند رای آمدید در مجلس نشستید. به شما چه ربطی دارد که می گویید کسانی که دنبال موسیقی هستند از کشور بروند؟
انتقاد نماینده مجلس از «برخورد با جوانان ولایتمدار حزب اللهی»
نماینده مردم تهران در مجلس از برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری انتقاد کرد و گفت: با جوانان ولایتمدار حزب اللهی که با واکسیناسیون اجباری مخالفت میکنند، برخورد چکشی و قضایی نکنید.روح الله ایزدخواه در تذکری شفاهی به ضروت تصویب طرح شفافیت آراء نمایندگان اشاره کرد و گفت: نگرانم که تعلل کنیم و جوانان حزب اللهی به ما بگویند که شما این کاره نبودید. ما با شما عهد بستیم تا شفافیت را به رأی بگذارید. ممکن است مجلس بعدی ظرف دو یا سه هفته این طرح را تصویب کند و ما زیر سوال برویم.نماینده مردم تهران در مجلس ضمن تشکر از دولت سیزدهم بابت واکسیناسیون عمومی از برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری انتقاد کرد و گفت: این منتقدان فقط در کشور ما نیستند. دانشمندان ویروسشناسی هم وجود دارند که با واکسیناسیون مخالف هستند. در کشور ما هم جوانان حزبالهی و مطالبهگری وجود دارند که در ماجراهای برجام، FATF، سند ۲۰۳۰ و... ولایتمداری خود را ثابت کردند. این عزیزان با استناد به نقل قول دانشمندان و بعضی اسناد و مدارک انتقاداتی وارد میکنند. با این قشر برخورد چکشی و قضایی نکنید.این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه انتقادش از برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری گفت: طلبه جوانی روزنامهای دارد و در آن از نحوه برخورد با مخالفان واکسیناسیون اجباری انتقاد کرده است. او را دادگاهی نکنید. یارانه و روزنامهاش را قطع نکنید. حکم قضایی باید تنها از طریق دادگاه صالح و بر اساس قانون باشد. شوراها یا ستاد مبارزه با کرونا نمیتوانند بدون توجه به مجلس و قانون مردم را مجازات کرده و آزادی مشروطشان را کم کنند.
علی نیکزاد که ریاست مجلس را بر عهده داشت خطاب به روح الله ایزدخواه گفت: در جریان باشید که دولت در واکسیناسیون عمومی شاهکار کرده است. ما دیگر نگرانی آنچنانی قبلی را نداریم چرا که کرونا کم شده است. اظهارات جنابعالی اما قابل بررسی است.
سخنگوی دولت: بانیان وضع موجود حق انتقاد ندارند
علی بهادری، سخنگوی دولت گفت: امروز زمان پاسخگویی بانیان و حامیان ۸ سال گذشته است، البته دولت از نقد بدنه اجتماعی نخبگان و مردم استفاده خواهد کرد اما بانیان و حامیان وضع موجود حق نقد ندارند بلکه باید در پیشگاه ملت ایران پاسخگو باشند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره توصیه به منتقدان دولت، اظهار داشت: دولت از نقد منصفانه و دلسوزانه مخصوصاً از سمت مردم و اصحاب رسانه برای حل مشکلات مطرح میشود استقبال می کند و تمام این نقدها را مورد بحث و بررسی های لازم قرار خواهد داد.وی ادامه داد: اگر برنامه ای جهت اصلاح امور مخصوصاً موارد ضروری مشکلات وجود داشته باشد دولت هرگز در برابر آن مقاومت نخواهد کرد یا اگر در برنامهها اشتباهی وجود داشته باشد آن را اصلاح خواهد کرد.سخنگوی دولت گفت: اما باید تفکیکی بین بانیان و حامیان وضع موجود با بدنه اجتماعی نخبگان، اصحاب رسانه و مردم ایجاد شود بلکه بانیان و حامیان وضع موجود باید پاسخگوی عملکرد خودشان در به وجود آمدن وضع موجود باشند.بهادری جهرمی تصریح کرد: امروز زمان پاسخگویی بانیان و حامیان ۸ سال گذشته است، در حالی که بدنه اجتماعی نخبگان و مردم میتوانند نقدهایی به دولت داشته باشند که دولت از این نقدها استفاده خواهد کرد اما بانیان و حامیان حق نقد ندارند بلکه باید در پیشگاه ملت ایران پاسخگو باشند.