داریوش امیری: بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
امامجمعه قم: باید به ملت ایران جایزه صبر و استقامت داد
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: ترامپ برای از پا درآوردن ملت ایران، تحریمهای سختی انجام داد، ولی به اهداف خود نرسید و جانشین وی گفت همه تحریمهایی که انجام دادیم نتیجه عکس داد و ملت ایران قویتر شد. آیتالله حسینی بوشهری افزود: دشمن تلاش میکند با فشار به مردم سبب براندازی شود و در این زمینه برنامهریزی کرده و با فشار اقتصادی و تحریم به دنبال اهداف شوم خود است. وی با تأکید بر اینکه ملت ایران با استقامت خود سبب حیرت جهانیان شده است، گفت: این ملت تربیت شده مکتب حسینی و فاطمی است. مردم کشورمان آسیبهای زیادی دیدهاند و دو سال است که موضوع ویروس منحوس کرونا در کنار تنگناهای معیشتی جان مردم را به لب رسانده و باید به ملت ایران جایزه صبر و استقامت داد. مسئولین به وعده های خود در زمینه رفع مشکلات جامعه عمل کنند.
رامبد جوان: خائنانه ترین رفتار با آدم ها این است که امید را از آن ها بگیری
رامبد جوان گفت: این طور نیست که شرایط را درک نکنیم، خود من هم برای اینکه حالم بد باشد دلایل بسیار زیادی دارم؛ چون من هم در همان شرایط و روزگاری زندگی می کنم که بقیه زندگی می کنند و سختی ها را درک می کنم. من هم می دانم اوضاع و شرایط مساعد نیست اما انتخابم حال بهتر است؛ با این انتخاب میتوانم با بیش از ۱۰۰ نفری که با من کار میکنند، بهتر رفتار کنم، بهتر شرایط را مدیریت کنم و پروژه را پیش ببرم. اگر من عصبی و افسرده باشم این پروژه میتواند پیش برود؟ با عصبیت و حال بد و تن دادن به آن، چه کاری از دست ما ساخته است؟ او بار دیگر تاکید کرد: خائنانه ترین رفتار با آدم ها این است که امید را از آن ها بگیری. وقتی امید نباشد آدمها از بین می روند. ما باید تا لحظه آخر به یکدیگر امید بدهیم.
انتقادات پدر علم ژنتیک ایران از طرح صیانت از جمعیت کشور
پروفسور داریوش فرهود گفت: اینکه به ازای هر فرزند چند میلیون بدهیم، دردی را دوا نمیکند. خیلی از کسانی که از کشور رفتند، پول هم داشتند. چرا رفتند؟ چرا به چرایی این ماجرا فکر نمیکنیم؟ چرا در دانشگاه قبول میشوند ولی نمیروند؟ بنابراین با گذاشتن کارهای تشویقی و چند روز مرخصی (زایمان) بیشتر مشکلی حل نمیشود. سؤال در بحث جمعیتی درست نیست و جواب آن هم درست نیست.من مخالف ازدیاد جمعیت نیستم، ولی اینها راهش نیست. این کار به شکل خیلی خوبی حدود ۴۵ سال قبل شروع شد و عدهای به محضر امام خمینی (ره) رفتند و من هم در آن جمع بودم و تالاسمی اولین موردی بود که توانستیم اجازه سقط را دریافت کنیم. بعد این کار در دست یک نهاد بسیار کارآمد به نام پزشکی قانونی قرار گرفت؛ یعنی در این ۴۵ سال کار غلطی انجام میشد؟! این تعداد بچه عقبمانده ذهنی، از کار افتاده، نابینا، ناشنوا، میتوانیم جلوی همه این موارد را بگیریم. کسانی که این طرح را مطرح کردند، آیا با حدود ۵۰۰ انجمنهای والدین کودکان عقبمانده صحبت کردند؟! آیا با پزشکی قانونی صحبت کردند؟! آیا با امثال بنده صحبت کردند؟! چطور من در سازمان بهداشت جهانی برای همه صحبت میکنم، اما (در کشورم) با من مشورت نمیکنید تا عیبهای آن را به شما بگویم؟!
قائم مقام سازمان تبلیغات: خانوادهای وجود دارد که پول خرید پوشاک فرزند را ندارد؛ اما برای نصاب ماهواره هزینه میکند
حجتالاسلام والمسلمین روحالله حریزاوی شامگاه پنجشنبه در نشست بررسی نقش عناصر و تشکلهای فرهنگی در جوانسازی استان گیلان اظهار داشت: در مساله مربوط به جمعیت و فرزندآوری معمولاً مباحث اقتصادی برای افراد جلوهگری میکند و آن را اولویت قرار میدهند. قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تاثیرگذاری کار فرهنگی در عوض کردن دغدغهها خاطرنشان کرد: غرب مسائل مربوط به خانواده و فرزندآوری را مورد حمله قرار داده است؛ وقتی کار فرهنگی و حمله رسانهای علیه حملات غرب انجام نشود، خود مورد حمله رسانهای قرار میگیریم. حریزاوی به لزوم فرهنگسازی در زمینه جمعیت و شناخت حملات غرب اشاره و بیان کرد: مساله اقتصاد کمیتی است و یک واقعیت است اما مقهوریت در مقابل کمیتها نیز یک واقعیت است؛ از این روی، خانوادهای وجود دارد که پول خرید پوشاک فرزند را ندارد اما برای سایر مسائل از جمله نصاب ماهواره هزینه میکند و این مسائل فرهنگی است.حریزاوی در پاسخ به اظهارات عدهای که مشکلات اقتصادی را مانع فرزندآوری دانستند گفت: با وضعیت فرهنگی فعلی حتی اگر مقدار یارانه افزایش پیدا کند، باز عدهای بهجای فرزندآوری بهدنبال خرید سکه و دیگر هزینهها میروند؛ بنابراین، برای ترویج فرزندآوری باید ذائقهسازی و فرهنگسازی شود.
انتقاد تند حسین علیزاده از اظهارات اخیر درباره موسیقی: حتی طالبان هم کنسرواتوارهایش را باز خواهد کرد
حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی، در حالی که در مراسم اجرای کنسرتی در تالار وحدت شرکت کرده بود گفت که طالبان هم کم کم کنسرواتوارهایش را باز خواهد کرد و در هیچ کدام از کشورهای اسلامی موسیقی تا این حد تحت فشار نیست. علیزاده گفت: اگر به موسیقی توهین میشود به همه ما توهین شده است. من نمیدانم که چند سال یا چندین سال باید در این باره صحبت کنیم. ما در دنیا کشورهای اسلامی زیادی داریم؛ در هیچ یک از این کشورها موسیقی تا این حد تحت فشار نیست. حتی الان طالبان هم کم کم کنسرواتوارهایش را باز خواهد کرد، چرا که باید حیات داشته باشد.قرن بیست و یکم است و دنیا درگیر چیزهای دیگری است. موسیقی مونس آدمی است؛ حالا ما بیاییم تازه از اول درباره بود و نبودِ موسیقی صحبت کنیم. آیا در این مملکت قانون وجود دارد که هر کسی به خودش اجازه بدهد به موسیقی و موسیقیدان توهین کند. در عین حال اگر یک موسیقیدان به یک روحانی نظرش را بگوید، ممکن است امنیت قضایی نداشته باشد. ما نیروی عظیمی به نام مردم داریم. باید قدردان مردم باشیم که در همه این سالها از موسیقی و هنرمندانشان حمایت کردند.
نظر امام جمعه اصفهان درباره معامله با چین و روسیهای که کافر هستند
طباطبائینژاد، امام جمعه اصفهان: خیلیها روی این مساله امانت خدا در قرآن بحث کردهاند. برخی گفتهاند امانت خدا قرآن، برخی عقیده دارند ائمه و عدهای میگویند دین است و من میگویم همه اینهاست. این امانت را غیر انسان نمیتواند بر دوش بکشد. فکر میکنیم این امانت نماز و روزه است ولی این طور نیست. هیچ موجودی نیست که خدا را شکر نکند البته بسیاری از انسانها مستحق القاب الهی هستند، زیرا به امانت خدا به معنای اطلاعت از خدا در همه کارها، عمل کردهاند. وی با اشاره به آموزههای امام راحل (ره) در دوران انقلاب، اضافه کرد: همان کارهایی که امام (ره) در دوران انقلاب گفتند، منطبق بر قرآن بود. اینکه دین فقط نماز و روزه نیست و کافر حق ندارد بر مؤمن سلطه داشته باشد. حال برخی میگویند پس نباید با روسیه و چین هم تبادل داشته باشیم، اما دلیل نداریم با کافر معاملات انجام ندهیم. امام اگر فرمود نه شرقی و نه غربی، یعنی زیر بار سلطه شرق و غرب نخواهیم رفت.
واکنش معاون سابق مرکز پژوهش ها، درباره هجمه به این مرکز پس از رد طرح صیانت
جلیل محبی در کانال تلگرامی خود نوشت:در زمان نگارش این گزارش بر خلاف گزارش های پیشین، در مرکز پژوهش ها نیستم و برای مدتی به معاونت حقوقی ریاست جمهوری مامور شده ام. فارغ از محتوا، این بار این گزارش برخلاف دفعه قبل توسط همه معاونت ها و دفاتر نوشته شده، امری که در دوره مدیریت قبلی نقض شد.مرکز پژوهش ها بهترین ارگان پژوهشی کشور است. این را از زمان حضور در معاونت حقوقی بهتر متوجه شده ام.
درخواست علم الهدی از دستگاه های امنیتی برای «بررسی جریان رسانه ای» کشور
امام جمعه مشهد: نیروی انتظامی مساله فضای مجازی و رسانههایی که در داخل هر روز به یک اسمی پدیدار میشوند را پیگیری کند. این جنگ دشمن است. رسانهها و افرادی که دروغهای دشمن را منتشر میکنند، ستون پنجم دشمن اند.من هفته پیش گفتم در تمام دنیا این ستون پنجم دشمن را محاکمه صحرایی میکنند، اما نگفتم که ما هم باید در داخل کشور اینها را محاکمه صحرایی کنیم. ما پیرو عدل علی(ع) هستیم. در نظام ما، محاکمه صحرایی وجود ندارد. جریان رسانهای باید توسط دستگاههای امنیتی، مورد بررسی قرار گیرد تا میدان بازی برای دشمن فراهم نیاید.
علی اکبر صالحی: مهاجرت نخبگان یکی از مشکلات کشور ما است
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به مهاجرت نخبگان گفت: ببینیم چرا این اتفاق افتاده و علاجش کنیم.یک جوانی که دکترا گرفته می بیند نمی تواند اینجا امکاناتش را فراهم کند، به جای دیگری می رود که هم تجهیزات و هم معیشتش را تأمین کند.حضرت رسول(ص) هم فرمودند: «اطلبوا العلم ولو بالصین». حالا که اینها رفته اند، با استفاده از شبکه های اجتماعی، ما یک جوری به اینها وصل شویم./ جماران
ماجرای شکایت نمایندگان از صدا و سیمای دوره ضرغامی به رهبری به اتهام «توزیع فیلم مستهجن» چه بود؟
فریدون حسنوند نماینده مجلس در یک برنامه تلویزیونی گفت: زمانی که آقای ضرغامی رییس صدا و سیما بود، ما هم در کمیسیون فرهنگی بودیم و بحث ماهواره بود.آقای ضرغامی، اعضای کمیسیون فرهنگی را دعوت کرد و یک فیلم ویدویی داد و با هزار شرمندگی گفت این فیلم از فیلم های مستجهن است. از شبکه های ماهواره ای این را گرفته ایم. این را امشب به خانه ببرید و دور از چشم اعضای خانواده و به صورت خصوصی ببینید.چند روز بعد، به رهبری مراجعه و شکایت کرده بودند که صدا و سیما دارد فیلم مستجهن توزیع می کند.مسئولان صدا و سیما هم گفتند ما این را دادیم به صورت خصوصی و دور از خانواده به عنوان نماینده مجلس ببینید تا همه واقعیات را دیده باشید. برنامه های ورزشی و کشاورزی و اقتصاد را ببینید و این فیلم را هم ببینید.شما که نتوانستید در اتاق خودتان این فیلم را ببینید و به رهبری شکایت کردید، چطور می خواهید اجازه بدهید، این فیلم ها را مردم ببینید؟
اظهارات یک عالم دینی درباره وضعیت کشور: این راه به جهنم است
آیتالله صدوقی مازندرانی: خیلی از علما اعتراض دارند ولی پخش نمیکنند.آنچه حکومت میکند اسلام نیست. اسلام چهل ساله نمیتواند اسلام هشتصد ساله را از بین ببرد.چهل سال است که وعده به آینده میدهند. اگر چهل سال دیگر صبر کنیم درست میشود؟! با این روند خیر بدتر هم میشود و راه به جهنم است./شرق
تاکید مولوی گرگیج بر حفظ وحدت مذاهب اسلامی
مولوی گرگیج با انتشار بیانیهای بر حفظ وحدت مذاهب اسلامی تاکید کرد. مولوی گرگیج در این بیانیه ضمن تاکید بر حفظ وحدت گفت: هدف جریانهای ضد دین مانند منافقان و شبکههای ماهوارهای نه دفاع از من، اسلام و اهل سنت، بلکه تلاش برای ایجاد و تعمیق اختلاف بین مذاهب اسلامی است.
عربستان به سه دیپلمات ایرانی ویزا داد
بلومبرگ اعلام کرد که عربستان به سه دیپلمات ایرانی ویزا داده است تا در شهر جده مستقر شوند و کار خود را شروع کنند. خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده است که گفتوگوهای بین ایران و عربستان با پیشرفت همراه است.
سفر خارجی خانواده مسئولان کنترل نامحسوس میشود
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی، دورادور و نامحسوس بر سفر خارجی خانواده های مسئولان نظارت می کنند تا آنها در دام دستگاه های جاسوسی آمریکا و صهیونیست ها گرفتار نشوند.
خودکشی عضو گروهک منافقین در آلبانی
یکی از اعضای گروهک تروریستی منافقین که در کمپ موسوم به اشرف ۳ این گروهک در مانزا مستقر بوده، بنابر اعلام سایت اشرف نیوز به دلیل فشارهای روحی و روانی و فضای ایجاد شده در کمپ، خودکشی کرد. به گزارش سایت اشرف نیوز در آلبانی، اخیرا یکی از اعضای گروهک تروریستی منافقین که در کمپ موسوم به اشرف ۳ این گروهک در مانزا مستقر بوده است به دلیل فشارهای روحی و روانی و فضای ایجاد شده در کمپ پس از مرگ ۲۰ نفر از اعضای این گروهک بر اثر کرونا و عدم رسیدگی این گروهک به وضعیت بهداشتی و سلامتی افراد مستقر در این کمپ اقدام به خودکشی (زدن رگ دست راست خود) کرده و در حال حاضر در بیمارستان مادر ترزا در تیرانا تحت مراقبتهای ویژه بستری است. براساس این خبر، حسن حیرانی مدیر انجمن آسیلا (انجمن حمایت از ایرانیان مقیم آلبانی) در نامهای به «ادی راما» نخست وزیر آلبانی، تاکید کرده است: از طرف همه اعضای انجمن از شما خواهشمندیم ضمن بررسی هرچه سریعتر این موضوع، دستوری صادر فرمایید که بر مبنای آن گروهک تروریستی منافقین نتواند ضوابط تشکیلاتی و غیر انسانی این گروهک را بر اعضا اعمال کند؛ ضوابطی که ناقض حقوق بشر و قوانین البانی است.
روایت سردار حاجی زاده از یک دستاورد: صدها میلیارد دلار هزینههای دشمنان ضربدر صفر شد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: ما توانستهایم به موشکهای بالستیک هم جهت بدهیم تا در جهات مختلف حرکت کنند و مانور بدهند و این پدیده کار دشمن را بسیار سخت میکند.سردار سرتیپ امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حاشیه آخرین مرحله رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۷ سپاه که صبح امروز با شلیک انبوه موشکهای بالستیک در منطقه کویر مرکزی ایران برگزار شد، اظهار داشت: زدن موشکهای بالستیک برای سامانههای پدافندی خیلی سخت است و درصد کمی را میتوانند، مورد اصابت قرار بدهند، ولی با این کاری که انجام شد، تقریبا صدها میلیارد دلار هزینههای دشمنان ما ضربدر صفر شد و دیگر ارزشی ندارد.وی با تاکید بر اینکه دشمنان دیگر نمیتوانند پیشبینی کنند که این موشکها از چه جهتی و در چه نقطهای فرود میآید، گفت: چون سرعت نسبی موشکهای پدافندی و موشکهای بالستیک با سرعتی حدود ۱۵-۲۰ ماخ به هم نزدیک می شوند، اگر دشمنان نقطه آینده و معادله مسیر را نتوانند در بیاورند، کار خیلی مشکلی در پیش روی خواهند داشت.فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: ما توانستهایم به موشکهای بالستیک هم جهت بدهیم تا در جهات مختلف حرکت کنند و مانور بدهند و این پدیده، کار دشمن را بسیار سخت میکند.
انتقاد نماینده تهران از گزارش مرکز پژوهشها درباره طرح حمایت از کاربران فضای مجازی
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: نامه رئیس مرکز پژوهشهای مجلس به رئیس کمیسیون مشترک طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی»، دارای اشکالات شکلی و محتوایی مهمی است.
علی خضریان طی یادداشتی در واکنش به نامه رئیس مرکز پژوهشهای مجلس به رییس کمیسیون مشترک طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی » نوشت: نامه جناب بابک نگاهداری در قامت رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خطاب به جناب رضا تقیپور، رییس کمیسیون مشترک طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی »، دارای اشکالات شکلی و محتوایی مهمی است که میبایست با عنایت به رسانهای شدن آن، در فضای عمومی پاسخ داده شود.
۱- اظهار نظر کارشناسی مرکز پژوهشها در خصوص طرحها و لوایح طبق آییننامه این مرکز، پس از ارجاع به شورای تعریف و تعیین گروه تخصصی اصلی و فرعی و تهیه گزارش براساس استانداردهای پژوهشی و تایید مدیرکل دفتر تخصصی و معاونت پژوهشی صورت میگیرد که نامه جناب نگاهداری فاقد این مشخصات است.
۲- جناب نگاهداری در حالی کلیات طرح حمایت را بدون پشتوانه پژوهشی رد کرده است که این طرح ذیل ماده ۱۴۲ آییننامه داخلی مجلس و پس از طی مراحل پژوهشی و تایید ناظران علمی، از سوی مرکز پژوهشها تهیه شده است. لذا اقدام اخیر رییس مرکز شایبه غلبه مولفههای سیاسی بر علمی را تقویت میکند.
۳- بی توجهی به دلیل ارجاع طرح حمایت از سوی کمیسیون مشترک که صرفا جهت اظهارنظر در خصوص دخیل کردن پیشنهادهای وزارت ارتباطات در طرحی که پیشتر با شناسنامه علمی پژوهشی در مرکز پژوهشها صورت گرفته است، باعث گردید تا جناب نگاهداری اقدامی ورای اختیارات قانونی و بدون پشتوانه علمی نماید.
۴- استفاده از عنوان غلط طرح صیانت در سایت مرکز پژوهشها و همچنین وجود ادبیات غیرکارشناسی و کلیگویی در بندهای نامه، بدون بیان نقدها و اشکالات مصداقی از طرح حمایت از حقوق کاربران گواهی دیگر بر رویکرد غیرکارشناسی این نامه دارد.
۵- در حالی که جدیترین منتقدان طرح حمایت از حقوق کاربران، بر اصل حکمرانی فضای مجازی تاکید دارند، رویکرد رییس مرکز پژوهشهای مجلس در هدف قرار دادن کلیت قانونگذاری پس از گذشت بیش از یک سال از انجام پروسه پژوهشی در این مرکز، حکایت از غلبه رادیکالیزم بر عقلانیت در این مواجهه دارد.
در نهایت باید تاکید شود اتکای به ادبیات غیرکارشناسی و غلبه رادیکالیزم در «مخالفت مطلق» یا «موافقت مطلق» با قانونگذاری در فضای مجازی ضمن اینکه موجب تشدید هیجانات و دوقطبیهای فرساینده در جامعه میگردد، منجر به حاشیه رفتن سیاستورزی عاقلانه برای تصویب قوانین موثر و کارآمد میشود.
دیپلمات روس زمان مطلوب برای تکمیل مذاکرات وین را اعلام کرد
نماینده روسیه در مذاکرات وین با بیان اینکه در دور قبلی، مذاکرهکنندگان بنا را بر پیشرفت سریع گذاشتند، زمان مطلوب برای تکمیل موفقیتآمیز مذاکرات وین را اوایل ماه فوریه دانست.«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین گفت زمان مطلوب برای تکمیل موفقیتآمیز مذاکرات وین، اوایل ماه فوریه است.اولیانوف امروز (جمعه) ضمن اشاره به تاریخ ازسرگیری مذاکرات رفع تحریمها بین ایران و گروه ۱+۴ در وین، در صفحه توئیتر خود نوشت: «مذاکرات وین درباره برجام سه روز دیگر دوباره ادامه پیدا میکند.»
وی توضیح داد: «در دور قبلی گفتوگوها، مذاکرهکنندگان بنا را بر پیشرفت سریع گذاشتند. ما باید خودمان را به سمت تکمیل موفقیتآمیز مذاکرات در اسرع وقت، ترجیحا تا اوایل فوریه، سوق دهیم.» این دیپلمات روس سپس در واکنش به توئیت «لارنس نورمن» خبرنگار پرنفوذ نشریه «وال استریت ژورنال» در بروکسل مبنی بر اینکه روسیه هم به جدول زمانی "اواخر ژانویه-اوایل فوریه" برای تکمیل مذاکرات وین پیوست، گفت: «جواب بله است، در صورتی که این مسئله فقط در مورد یک جدول زمانی باشد».اولیانوف اما در ادامه تاکید: «جواب خیر است، اگر این در مورد یک ضربالاجل باشد. ضربالاجلهای مصنوعی مضر هستند. پیشرفت در مذاکرات به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و نمیتوان از قبل به طور دقیق محاسبه کرد. در این مرحله آغاز فوریه به نظر میرسد یک جدول زمانی واقع بینانه باشد.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.