تحلیل نتیجه نظرسنجی تابناک در گفت‌وگو با دو کارشناس حوزه سیاست خارجی

چرا مخاطبان همچنان معتقد به حفظ برجام هستند؟/ چرا تقاضا برای ساخت «بمب اتم» شدت گرفته است؟

در این نظرسنجی مخاطبان تابناک در پاسخ به سوال مطرح، با سه گزینه فوق روبه رو بودند. بیش از ۲۱ هزار تن در این نظرسنجی شرکت کردند که ۴۶.۳۸ درصد مخاطبان گزینه ۱ (ماندن در برجام و تلاش برای احیای آن با ادامه مذاکرات)، ۱۴.۲۶درصد گزینه ۲ (خروج از برجام و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای غیرنظامی) و ۳۹.۳۶درصد گزینه ۳ (خروج از برجام، خروج از NPT و آغاز فعالیت‌های نظامی هسته‌ای برای ساخت بمب) را انتخاب کردند.
کد خبر: ۱۰۹۵۷۰۴
|
۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰ 28 December 2021
|
36688 بازدید
|

 

چرا مخاطبان همچنان معتقد به حفظ برجام هستند؟/ چرا تقاضا برای ساخت «بمب اتم» شدت گرفته است؟
بین الملل تابناک: مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۴+۱ از هفته‌های گذشته بعد از یک وقفه چند ماهه از سر گرفته شد که همچنان نیز ادامه دارد؛ مذاکراتی حول پرونده هسته‌ای ایران که حدود ۱۸ سال ادامه دارد و چشم انداز روشنی در رابطه با آن وجود ندارد.

هم اکنون که مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۴+۱ در شهر وین اتریش در جریان است، تحلیل‌ها و نظریات مختلفی پیرامون آینده این مذاکرات مطرح شده است. برخی ناظران و کارشناسان معتقدند می‌توان به آینده مذاکرات امیدوار بود؛ به این جهت که طرفین راهی جز مذاکره و توافق ندارند. در مقابل عده‌ای برآنند که اختلافات میان طرفین آنچنان زیاد است که احتمالا باید منتظر شکست مذاکرات بود.

بنابراین، تابناک با طرح یک سوال و انتشار یک نظرسنجی از مخاطبان خود، پیرامون آینده مساله هسته‌ای نظرخواهی کرده است. در این نظرسنجی که از دوشنبه هفته گذشته از سوی تابناک مطرح شد، مخاطبان به این پرسش پاسخ دادند که «در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای ایران و ۴+۱ در وین، ایران باید چه سیاستی در پیش بگیرد؟»

۱ـ ماندن در برجام و تلاش برای احیای آن با ادامه مذاکرات

۲ ـ خروج از برجام و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای غیرنظامی

۳ ـ خروج از برجام، خروج از NPT و آغاز فعالیت‌های نظامی هسته‌ای برای ساخت بمب

در این نظرسنجی مخاطبان تابناک در پاسخ به سوال مطرح، با سه گزینه فوق روبه رو بودند. بیش از ۲۱ هزار تن در این نظرسنجی شرکت کردند که ۴۶.۳۸ درصد مخاطبان گزینه ۱ (ماندن در برجام و تلاش برای احیای آن با ادامه مذاکرات)، ۱۴.۲۶درصد گزینه ۲ (خروج از برجام و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای غیرنظامی) و ۳۹.۳۶درصد گزینه ۳ (خروج از برجام، خروج از NPT و آغاز فعالیت‌های نظامی هسته‌ای برای ساخت بمب) را انتخاب کردند.

- اینکه مردم به گزینه ۱ که همان ماندن در برجام و ادامه مذاکرات رای داده اند، به معنای آن است که آن‌ها همچنان به احیای این توافق و مزایای احتمالی آن امیدوارند. در واقع مخاطبانی که این گزینه را انتخاب کرده اند، مزایای ماندن در برجام را بیشتر از مضرات آن می‌دانند.

- گزینه دوم حد وسط و بینابین گزینه‌های ۱ و ۳ است که ۱۴ درصد از آرای مخاطبان را به خود اختصاص داده است. براساس آن، هرچند ایران باید از برجام خارج شود، نباید اهداف نظامی را در برنامه هسته‌ای خود دنبال کند.

- اینکه چرا ۴۰ درصد از مخاطبان گزینه ۳ را انتخاب کرده اند نیز قابل تامل و توجه است. آن‌ها نه تنها معتقد به خروج از برجام، بلکه بر این باورند ایران باید با خروج از NPT، فعالیت‌های نظامی هسته‌ای خود را از سر گیرد و سلاح هسته‌ای بسازد.

در راستای بررسی تحلیلی و کارشناسی رای مردم به این سه گزینه، با دکتر رحمان قهرمان پور و دکتر حمید رضا عزیزی، دو تن از کارشناسان و صاحب نظران حوزه سیاست خارجی و مساله هسته ای، گفت‌وگو کردیم.

رحمان قهرمان پور در رابطه با نتایج این نظرسنجی عنوان کرد: دلیل انتخاب گزینه اول می‌تواند دو مساله عمده باشد: نخست اینکه بسیاری از مردم بین برجام و بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش تورم و گرانی‌ها یک نسبت مستقیمی احساس می‌کنند و بر این باورند اگر برجام احیا، تحریم‌های خارجی لغو شود و فروش نفت تسهیل شود و پول حاصل از فروش آن به کشور برگردد، طبیعتا دولت این پول را در جامعه به ویژه در بخش تولید و خدمات تزریق می‌کند و قدری اوضاع اقتصادی بهتر می‌شود؛ بنابراین، همچنان خواهان این هستند که برجام احیا بشود.

اگر دلیل اول را ایجابی بدانیم، دلیل دوم سلبی است که براساس آن مردم فکر می‌کنند با تقابل سیاسی، نظامی و جنگ، مساله‌ای حل نخواهد شد. مخصوصا تجارب زیادی که در منطقه در ده سال گذشته داشتیم روی افکار عمومی ایران تأثیرگذار بوده است و افکار عمومی بر این باور هستند که خروج از برجام نمی‌تواند مساله‌ای را حل کند و از طرف دیگر خروج از NPT می‌تواند منجر به یک تقابل نظامی بشود که نگرانی‌ها را بیشتر خواهد کرد. به همین دلیل، خواهان این هستند که برجام به عنوان یک گزینه همچنان در دستور کار باشد.

این کارشناس مسائل هسته‌ای در ادامه در رابطه با رای مخاطبان به گزینه سوم گفت: در مورد گزینه سوم باید ببینیم ترکیب افراد چگونه است. بخشی از افرادی که می‌گویند باید به سمت خروج از NPT و ساخت بمب برویم، بر این باورند اگر آمریکا و اروپا ببینند که ایران در این مسیر گام بردارد، به خواسته‌های ایران تن می‌دهند. این افراد الزاما طرفدار ساخت بمب نیستند، بلکه می‌گویند از این به عنوان یک حربه و ابزار چانه زنی استفاده کنیم که غرب امتیازات مورد نیاز را به ما بدهد و وقتی این امتیازات را به ما داد، دوباره به تعهدات قبلی در چارچوب برجام یا هر قالب جدیدی برگردیم.

بخشی از این افرادی که طرفدار ساخت بمب اتم هستند، می‌گویند که ما خود بمب را نسازیم چراکه فشار روی ایران بیشتر می‌شود، بلکه به آستانه ساخت بمب برسیم. یعنی اگر غربی‌ها ببینند ایران توانایی ساخت بمب را دارد، باز هم در برابر ایران کوتاه می‌آیند؛ مثل وضعیتی مثل ژاپن. خب تعدادی از این‌ها هم واقعا بر این باورند که ساختن بمب برای ایران بازدارندگی نامتعارف هسته‌ای ایجاد می‌کند و اصولاً هیچ کشوری نمی‌تواند ایران را تهدید کند و غرب مجبور است به یک ایران هسته‌ای کنار بیاید؛ بنابراین، می‌خواهم بگویم ترکیب کسانی که خواهان خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای هستند، الزاما ترکیب یکسانی ندارند.

حمید رضا عزیزی، پژوهشگر مهمان در «بنیاد علم و سیاست آلمان» نیز در رابطه با نظرسنجی به تابناک گفت: به نظر من این نظرسنجی دو جنبه دارد: یکی درباره خود نظرسنجی است و یکی هم درباره نتایج آن. درباره خود نظرسنجی باید گفت هیچ نظرسنجی در ایران فارغ از اینکه چه میزان شرکت کننده داشته باشد، نمی‌تواند آیینه‌ای برای انعکاس تمامی دیدگاه در ایران باشد. به همین جهت با وجود اینکه تعداد قابل توجهی از کاربران در این نظرسنجی شرکت کردند، نمی‌توان با قاطعیت گفت نظر مردم ایران با همین درصد و آرا در نظرسنجی است.

بنابراین اگر در نظر بگیریم که نتایج این نظرسنجی بازتاب دیدگاه‌های یک طیف فعال از جامعه باشد، نشان دهنده این است که هنوز اکثریت با خروج از برجام مخالف هستند. از سوی دیگر، من فکر می‌کنم گزینه اول و دوم را باید در کنار هم قرار دهیم. به خاطر اینکه آن ۱۴ درصدی هم که موافق خروج از برجام، اما توسعه فعالیت‌های غیرنظامی هسته‌ای هستند، به طور ضمنی به یک نوع توافق هسته‌ای اشاره دارد، چون فعالیت غیرنظامی هسته‌ای نهایتا کارکردش این است که ایران ابزار مذاکراتی خودش را تقویت کند؛ لذا برداشت من این است که ۶۰ درصد شرکت کنندگان با وجود همه مسائلی که وجود داشته، هنوز هم خواهان نوعی توافق ـ چه برجام چه غیر از برجام ـ هستند و خواهان نظامی شدن فعالیت هسته‌ای ایران نیستند.

این کارشناس سیاست خارجی افزود: اما ۴۰ درصد دیگر هم مهم است. به نظر من انتخاب گزینه سوم را باید انتخاب براساس استیصال دانست که می‌تواند یک نشانه هشدار دهنده باشد. اینکه در داخل کشور به واسطه فشار‌های اقتصادی که طی سال‌های اخیرـ به ویژه از زمان ترامپ ـ تشدید شده، به نظر می‌رسد که این دیدگاه را در بین یکسری از قشرها تقویت کرده و شکل داده است. آن‌ها معتقدند به لحاظ تحت فشار قرار گرفتن در حال پرداخت هزینه‌ای هستیم که مثل این است که اکنون فعالیت نظامی داریم. پس وقتی در حال پرداخت هزینه‌های گزاف هستیم و فشار را متحمل می‌شویم، چرا بمب نسازیم؟! به این دلیل می‌گویم این دیدگاه از سر استیصال است که پشتوانه قوی تحلیلی در بین بسیاری از این افراد وجود ندارد. به خاطر اینکه آن فشاری که ایران در صورت نظامی شدن فعالیت هسته اش متحمل خواهد شد ـ به لحاظ تحریم‌ها و فشار‌های اقتصادی و دیپلماتیک ـ بسیار از فشار‌های فعلی بیشتر خواهد بود.

وی در نهایت اظهار داشت: به صورت کلی این نظرسنجی نشان می‌دهد، یک نوع دیدگاه قطبی در جامعه بر سر این مساله در حال شکل گرفتن است. هرچند هنوز بخش عمده‌ای از جامعه از یک نوعی از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند، این دیدگاه نیز در حال تقویت است که این تلاش‌ها بی فایده است و باید به سمت ساخت سلاح هسته‌ای رفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۷۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
90 درصد از مخاطبان شما کسانی هستند که منتقد این دولت و از هواداران اصلاح طلبان هستند
در انتخابات هم رای نداده اند و یا به رییسی رای ندادند...
از آن 24 ملیون که به رییسی رای داده اند نیز باید پرسید
بنابر این نظر سنجی شما نمایانگر نظر ملت نمی باشد

به عبارت ذیگر به خاطر عدم درج نظرات اصولگرایان آنان از تابناک بیشتر فراری شده اند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
آیا آن 24 میلیون بدنبال جنگ هستند؟
وعده های پوچ ریاست جمهوری دردی از این ملت مظلوم دوا کرده؟
آیا فاجعه تبدیل دلار 7 تومانی به 32000هزار تومانی خواسته مردم است؟
آیا تورم افسار گسیخته و تحریم میلیونها ایرانی را وادار به ترک سرزمین مادری نکرده؟
آیا امیدی به ایجاد ثروت 100 میلیارد دلاری با دستورهای جهادی هست؟
آیا بالا رفتن از سفارت این و آن که بانی شروع جنگ و هزاران میلیارد دلار خسارت به مردم شد ، راه آن 24 میلیون است؟
اینها را گفتم که بدانید مردم با هر نظری بدنبال ایرانی قدرتمند و زندگی مناسب اند نه رئیسی و دیگران که جز شعار دادن برای مردم کاری نمیکنند.
کره شمالی نمونه راه حل بمب اتمی است و مردم آنها هنوز همانند مردم در سالهای 1910 زندگی میکنند. این خواسته شماست؟
اشتباه نکن، کسی نمیگوید ایران به این قدرت نرسد، سیاست استراتژیک ما در تقابل با دنیا برای رسیدن به منافع نیاز به تغییرات اساسی دارد و کشور چین با همین رویه اقتصاد دنیا و ما را فلج کرد. حداقل همانند چینیها باشید و با قدرت اقتصادی دنیا را تسخیر کنید نه با عربده کشی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
دقیقا و اولین سایتی که می‌آمدم اینجا بود و الان کمتر می ایم
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
احسنت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
من بمب اتم نمیخام
من زن میخام
ناشناس
| Canada |
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
اگرمنظورتان نتیجه نظرسنجی هست که بطورواضح اکثریت گفتند درصورت شکست مذاکرات باید ازبرجام خارج بشیم
ناشناس
| Germany |
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
۲۴ میلیون رو از کجات درآوردی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
من بمب اتم نمیخام
من زن میخام

داداش حواست نیست این خطرناکتره
ناشناس
| Canada |
۲۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
مجموعا ۵۳٫۵ درصد گفتند درصورت شکست مذاکرات باید از برجام خارج بشیم حالا بعدش باید بمب بسازیم یانه بحث دیگری است
علی
| Slovenia |
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
تمام قدرتهابی دنیا جمع شدن برای رفع تحریمهای ایران!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
با این که گفتم کمتر می آیم اینجا ولی الان یک کمی بهتر شده نسبت به وقتی که دولت قبلی سرکار بود خصوصا دو سال آخرش که خیلی رو اعصاب بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
ناشناس17:36 آفرین کاملا موافقم..
ناشناس13:34شما از اون جمله افرادی هستی که فکر میکنند مردم همانهایی هستند که صدا وسیما نشان میدهد.خیر برادرمن مردم آنهایی هستند که در کوچه و خیابان میبینی و همانهایی که نخواستند پای صندوق رای حاضر شوند. همانهایی که صدا وسیما هرگز نشان نمیدهد!!
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
هجده میلیون به رییسی رای دادن چرا الکی زیادش میکنی دوست عزیز؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
آفرین گل گفتی
ناشناس
|
Canada
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
بمب میخوان چون میبینن 20 ساله کشور تحریمه و از نظر اقتصادی دائم رو به عقب میره و نتیجه میگیرن که 20 سال همه به فنا رفتیم لاقل یه خروجی داشته باشه نه اینکه 20 سال تحریم بشیم که سوخت نیروگاه اتمی بوشهر رو خودمون تولید کنیم . من نمیدونم چجوری این هند و پاکستان و اینها سریع بمبشون رو ساختن تحریم هم نیستن؟

خب بالاخره یا اقتصاد یا بمب ! هیچکدوم که نمیشه یا بمب بسازید یا کلا تمام این بساط رو جمع کنید بره
بمب اتم ساخته بشه برای استفاده نکردن مثل سایر کشورها که صرفا برای بازدارندگی استفاده میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
اگر واقعاً نمیدونی اونا چرا تحریم نیستن بهتره که تو کار سیاست دخالت نکنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
هند و پاکستان مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا ندارن واقعا هیچی از سیاست نمیدونیا
یک شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
اون 39 % آمهای پخمه ای هستند که تصور میکنند با ساخت بمب اتم آمریکا میاد و مقابل ایران زانو میزنه و التماس میکنه که تو رو خدا بیایید دوباره برجام رو امضا کنیم...و یا شاید عامل هستند که میخواهند ایران را تحریک کرده و به گرداب هلاکت و بکشانند.....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
شیر مادرت حلالت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
کشوری مثل اسرائیل که دیگران رو اواره کرده برای امنیتش نیاز به بمب اتم داره ما ایرانیم.هیچکس هم شک نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
طبق فتوای مقام معظم رهبری ساخت بمب اتمی حرام است.چرا ساخت بمب رو توی نظر سنجی لحاظ می کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
همشون خواهان بمب هستند منتها جرات بیان آشکارش را ندارند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
طبق فتوا ساخت سلاح کشتار جمعی حرام است، نه بمب اتم. برخی تسلیحات هسته ای هستن که سلاح کشتار جمعی نیستن و اتفاقا بارها هم توسط کشورهای مختلف استفاده میشن و هیچ کس هم هیچ چیزی نمیگه.
ناشناس
| Germany |
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
فتوا شرایط داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
ببخشید، اما نظر سنجی شما بعضی از گزینه های مهم را نداشت فقط ۳ گزینه مورد علاقه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
قشنگ معلومه خودتون و دو نفری که ازشون نظر گرفتین نظرشون گزینه یک بوده و دنبال تحقیر و کم انگاری طرفدارای گزینه سه هستین
به نظرم اصلا فکر نمیکردین که اینقدر از مردم ظرفدارش باشن
تازه این نظر سنجی تو سایت تابناک انجام شده
اگه توی فارس انجام میشد قطعا نتیجه چیز دیگه ای میشد

مخلص کلام
آمریکا تا ابد از روی میل و علاقه امتیازی نخواهد داد
باید به زور مجبورش کرد
چطور میشود به زور مجبورش کرد؟
با تهدید منافع خودش و اسرائیل
باساخت بمب اتمی با قدرت تخریب بالا و دادن آن به حماس و حزب الله و سوریه هرچه بگوییم انجام خواهند داد
شک نکنید

این هم که میگوئید اگر بمب بسازیم فشار را بیشتر میکنند هم مثل این که سر کسی را ببرید و بعد بگویید
دفعه بعد دستت را قطع میکنم

آمریکا و غرب هرچه بلد بوده اند کرده اند و دیگر توان انجام هیچ کاری راندارند
برای همین برای مذاکره تشنه اند و عجله دارند و میخواهند با ترساندن ما هم تحریم ها بر ندارند و هم همه چیز ما را به تدریج بگیرند
هنوز در حافظه تاریخی ما عکس استالین و چرچیل و روزولت در تهران پس از اشغال و تقسیم ایران بین خودشان به وضوح موجود است
این ها تا به آنجا نرسند کوتاه نمی آیند
پس تنها راه حل ساختن بمب و پخش کردن آن بین همپیمانان ایران در منطقه است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
باشه مجبورش کن. فعلا که این ماییم که وضعمون خرابه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
اقای باهوش یه نگاه به وضع کره شمالی بنداز جوابتو میگیری
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
همین نظرات کارشناسی امثال شما در این چهل سال کار رو به اینجا رسونده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
قرص هات خوردی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
تابناک میدونی چرا نزدیک 40 درصد خواستار ساخت بمب اتمی شدن؟ چون جامعه آماری شما تغییر کرده، چون مخاطبان قدیمی شما که هم از اصلاح طلبان ناامید شدن و هم از اصولگرایان حاکم نا امید شدن دیگر خواننده شما نیستن و الان درصد قشری که به اصولگرایان حاکم نزدیک هستن بیشتر مخاطب شما هستن و برای همین این درصد آماری شکل گرفته.
راستی دلار در 1401 چند میشه؟ 35 - 40 - 50 ؟؟؟ مالیات 9 درصدی بر اقلام وارداتی مورد نیاز مردم از جمله برنج و روغن چی؟ بنزین چطور؟ میوه و مرغ و تخم مرغ و مسکن و غیره چطور؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
تا آنجا که ما می‌دانیم یکی دو سال بیشتر شده جولان افراد اصلاح طلب و دشمن دوست
شهروند
|
Poland
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
من با کل سلاح اتمی مخالفم ولی رای دادم که بهتره بسازید یک مثل داریم میگه مرگ یک بار شیون یک بار20 سال از عمر مردم از بین رفت تمامش کنید سر جدتون
محسن محسنی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
از اشخاص محترمیکه از ساخت بمب اتمی دفاع میکنند:
1-آیا میدانید وقتی بمب اتم داشته باشیم خود در خطر بمباران اتمی هستیم
2- با بمب اتمی میخواهیم چکار کنبم اسراییل را بزنیم؟ او که خود طبق گفته های خود ما 200 فروند کلاهک اتمی دارد فرض کنیم دروغ است و ما بمب اتم ساختیم وبه اسراییل زدیم واسراییل هم می نشیند و نابود شدن خودرا تماشا میکند

3- اگر آنها 200 نه دو تا بمب اتم داشته با شند وتهران ویکی دیگر از شهرها رابزنند باز هم اجازه میف
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
خوشتیپ کشورها بمب اتم میسازند که مورد حمله اتمی قرار نگیرند اخه کدوم احمقی میاد به یک کشور اتمی حمله اتمی کنه؟ بمب اتم یکی از استفاده هاش همینه یعنی ساخته میشه که استفاده نشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
اینا فکر می کنند ما میزنیم و اونا تماشا می کنن. بالاخره ای کیو پایین هم باید داشته باشیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
همان بهتر که بر سر خودمان منفجر شود. وضع مملکت از اینبدتر که نمیشود. همانطور که عزیزی بالا گفت. مرگ یکبار شیون یکبار.
میدانی از مرگ سخت تر چیست؟
اینکه ذره ذره همه چیزت جلو چشمت اب شود و از دست تو کاری ساخته نباشد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
ناشناس پرچم انگلیسی دار، لااقل وقتی میای به نفع هواداران بمب بی خاصیت رای میدی بدون فیلتر شکن بیا. بمب اتمهای شوروی زمان متلاشی شدن اون کشور حدود شش هزار تا بود و واقعی و با امکان پرتاب به سمت بقیه ولی نتیجه شد آنچه دیدید. ما بمب داشته باشیم روز اول اعلام بمباران میشویم میدونی چرا؟ چون هنوز پاکستان و هند هم به تکنولوژی کنترل و پرتاب بمب با موشک بالستیک دست پیدا نکرده و نمیکنند وگرنه خود آمریکا و روسیه کمکشون نمیکردند بسازند. در ضمن با کدوم هواپیما میخوای بمب ببری سمت بقیه کشورها! با بی-2 یا بی 52؟ ته ته این بازی ونزوئلا شدن یا کره شمالی شدن خواهد بود که رو میاری به علف خوردن ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
شوروی وقتی با آمریکا مذاکره کرد نابود شد، بمب بزنند به ما؟!!! ونزوئلا هم که اتفاقا دلیل دارد و آن هم وقتی دنبال فروش نفت هستید تا به بودجه بزنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
هم پیاز خوردیم هم کتک خوردیم هم پول دادیم
بهترین راه داشتن سلاح هسته ای
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات