پیمانه اقتصادی

خروج اضطراری از بازار دلار/ میرکاظمی: سال آینده ارز دو نرخی در بازار وجود نخواهد داشت/ قائم مقام وزیر صمت خبر داد؛ ورود کل کالا‌های پایه به بورس/ حذف یارانه برقی‌ها در چین

این پیمانه تیتر‌هایی همچون افت شاخص کل بورس در شروع معاملات، به دنبال ایجاد رانت برای هیچ صنعتی نیستیم، افزایش ۱۲۵ درصدی عوارض جابجایی بار در کشور آثار تورمی دارد، حجم تجارت در آذرماه ۲۵ درصد رشد کرد و تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی تا پایان سال پرداخت می‌شود را در بر دارد.
کد خبر: ۱۰۹۷۰۰۱
|
۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸ 04 January 2022
|
18385 بازدید
|

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون افت شاخص کل بورس در شروع معاملات، به دنبال ایجاد رانت برای هیچ صنعتی نیستیم، افزایش ۱۲۵ درصدی عوارض جابجایی بار در کشور آثار تورمی دارد، حجم تجارت در آذرماه ۲۵ درصد رشد کرد و تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی تا پایان سال پرداخت می‌شود را در بر دارد.

خروج اضطراری از بازار دلار

با کاهشی شدن روند قیمت ارز در معاملات اخیر، معامله‌گران بزرگ به فکر خروج از بازار دلار هستند. روز دوشنبه ۱۳ دی ماه قیمت دلار با نوسان زیر سقف جدید ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان شروع به کار کرد. بهای دلار که از روز‌های گذشته دچار روند کاهشی نسبتا شدیدی شده بود و نسبت به روز‌های ابتدایی هفته با ۶۰۰ تومان کاهش قیمت در نرخ دلار ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان معامله می‌شد، روز گذشته نیز در همین مسیر کاهشی قدم گذاشت. در نهایت نرخ دلار به ۲۹ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. اما به‌نظر می‌رسد این پله قیمتی می‌تواند کف حمایتی موقت دلار در مواجهه با روند کاهشی مذکور باشد.

به نقل از دنیای اقتصاد؛ از نگاه برخی فعالان، کف جدید ۲۹ هزار و ۳۰۰ تومانی، می‌تواند شانس دوباره بازار برای معامله‌گران باشد. طبق گفت‌وگو‌های بازیگران بازار ارز در هسته مرکزی بازار، اکثریت این افراد از واژه خروج اضطراری برای توصیف حال و هوای این روزهای بازار استفاده می‌کردند. آنها بر این باورند تا قبل از ورود دلار به کانال‌ها و پله‌های پایین‌تر باید هرچه سریع‌تر سرمایه خود را از بازار خارج کنند. از طرفی روند کاهشی دلار از تعداد خریداران بازار به میزان قابل توجهی کاسته و این معامله‌گران تقاضایی برای دارایی دلاری خود نمی‌بینند. همین امر سبب می‌شود که این اشخاص در روز‌های آینده قیمت‌های کم پشتوانه‌ای را در جهت جبران ضرر وارده به دارایی خود به بازار ارائه دهند، معمولا این قیمت‌ها در پایان هفته ارائه می‌شود. در روز‌های آتی باید دید که این عملیات تخلیه معامله‌گران از بازار چه نتیجه‌ای خواهد داشت و آیا این خروج با افزایش فشار فروش خود به ضرر معامله‌گران خواهد شد یا خیر؟! 

میرکاظمی: سال آينده ارز دونرخي در بازار وجود نخواهد داشت

ميركاظمي رئيس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه وضعيت يارانه ها در سال آينده به چه صورتي خواهد بود، گفت: اين مسائل تا پايان سال جاري بايد تعيين تكليف شود. طبق قانون ديگر نمي توانيم ارز ۴۲۰۰ را داشته باشيم و مي توانيم از اين پس با ريال حمايت هاي خود را انجام دهيم؛ يعني ديگر ارز دونرخي در بازار وجود نخواهد داشت. اگر بخواهيم يارانه اي به كالايي تخصيص دهيم به صورت ريالي خواهد بود و به ذينفع نهايي و مردم پرداخت مي‌شود زيرا تمامي مسائل حاكي از آن است، يارانه اي كه از طريق دو نرخي كردن ارز پرداخت مي شد، در سفره مردم قرار نگرفته است.

افت شاخص کل بورس در شروع معاملات

در حالی که روز گذشته  شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۲۹۷۱ واحدی معادل ۰.۲۲ درصدی به یک میلیون و ۳۷۶ هزار و ۶۹ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با افت 3420 واحدی مواجه شده است.

قائم مقام وزیر صمت خبر داد؛ ورود کل کالاهای پایه به بورس

محمدصادق مفتح در خصوص روند تحولات بازار فولاد کشور اظهار کرد: از چند ماه پیش و از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، برای ساماندهی بازار و ایجاد توازن در زنجیره فولاد، عرضه کل محصولات این زنجیره در بورس کالا در دستور کار قرار گرفت که ایجاد ثبات و قیمت‌های منطقی‌تر در این بازار ماحصل اقدامات اخیر است. امروز با بهره گیری از شفافیت آماری بورس کالا، در حوزه واردات تا پوشش سقف نیاز کشور و همچنین صادرات منوط به تأمین کامل نیاز بازار داخل در دستور کار قرار گرفته و انواع محصولات نیز مرحله به مرحله وارد بورس می‌شوند. این رویداد، دو مزیت بزرگ برای تولید کشور به ارمغان می‌آورد: نخست، تأمین نیاز صد درصدی و بدون دغدغه واحدهای تولیدی و دوم، کشف قیمت‌های منطقی‌تر برای محصولات که منافع این اتفاق به همگان می‌رسد. وی در پاسخ به این پرسش که کدام محصولات به طور کامل در بورس کالا عرضه خواهند شد، گفت: علاوه بر عرضه محصولات زنجیره فولاد، ورود کل کالاهای پایه از جمله در حوزه پتروشیمی نیز در حال عملیاتی شدن است که با این اقدامات شاهد ایجاد یک شفافیت بی سابقه در بازار کل محصولات پایه خواهیم بود. مفتح با بیان اینکه نتایج عرضه‌های مستمر محصولات فولادی در بورس طی چند ماه اخیر بسیار رضایت بخش بوده است، اظهار کرد: این رویه قطعاً به سود تولید کشور است و همان طور که در بحث سیمان نیز مشاهده شد با ورود کل تولیدکنندگان به بورس، یک ثبات قیمتی در بازار ایجاد شد. قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی تاکید کرد: در واقع به دلیل حذف رانت و دو قیمتی از بازارها، این رویدادها به همراه امکان پیش بینی پذیری بازارها از جمله مزایای ورود کامل زنجیره تولید به بورس است.

به دنبال ایجاد رانت برای هیچ صنعتی نیستیم

رئیس سازمان بورس گفت: به هیچ وجه به دنبال رانت برای هیچ صنعتی نیستیم اما نمی‌توانیم شاهد آن باشیم که یک صنعت رقابتی با تصمیمات اشتباه از صحنه خارج شود.

افزایش ۱۲۵ درصدی عوارض جابجایی بار در کشور آثار تورمی دارد

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: افزایش ۱۲۵ درصدی عوارض جابجایی بار مصوب شورای اقتصادی علاوه بر آثار تورمی، سبب افزایش قیمت ها برای مصرف کنندگان و مردم می شود. حسین سلاح ورزی دوشنبه شب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: در طول سال های گذشته همواره افزایش عوارض جابجایی بار در سطح کشور حدود ۲۰ درصد بوده است اما طبق مصوبه شورای اقتصادی این عوارض از ۱۲ دی ماه سال جاری به ۱۲۵ درصد افزایش یافته است. نایب رییس اتاق بازرگانی ایران به سابقه دریافت عوارض جابجایی بار در کشور اشاره کرد و ادامه داد که در سال ۹۶ به موجب قانون و مصوبه شورای اقتصاد قرار شد دریافت ۳ درصد عوارض جابجایی بار برای نگهداری جاده های کشور در نظر گرفته شود که پس از چندی پیشنهاد شد که این ۳ درصد به ۵ درصد افزایش یابد، اما شورای اقتصادی با افزایش یک درصدی موافقت کرد و عوارض یاد شده به ۴ درصد رسید.

سلاح ورزی توضیح داد که  امسال وزارت راه وشهرسازی درخواست کرد که این ۴ درصد به ۵ درصد افزایش یابد و این درخواست در مهرماه سال جاری در شورای اقتصاد مطرح و با درخواست مجدد سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در نهایت شورای اقتصاد با ۹ درصد شدن این عوارض موافقت کرد که در واقع رشد این عوارض معادل ۱۲۵ درصد شد. به گفته نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، همزمان شدن اجرای این مصوبه ( افزایش ۱۲۵ درصدی عوارض جابجایی بار) با معافیت ۴ درصدی صدور بارنامه های شرکت های حمل ونقل سبب شد که مردم فکر کنند که این افزایش تحت تاثیر مالیات ارزش افزوده بوده است. سلاح ورزی با بیان اینکه نتیجه اجرایی شدن عوارض ۱۲۵ درصدی جابجایی بار به رشد هزینه های حمل بار در کشور منجر می شود ، گفت: این در حالی است که این مساله به سازمان امور مالیاتی هیچ ارتباطی ندارد و متولی این افزایش سازمان امور مالیاتی نیست.

حذف یارانه برقی‌ها در چین

مقامات چین اعلام کردند که یارانه‌‌‌ خودروهای الکتریکی و هیبریدی را در پایان سال ۲۰۲۲ لغو می‌کنند زیرا قدرت فروش در این بخش به معنای نیاز نداشتن به حمایت دولتی است. وزارت دارایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که یارانه خرید خودرو از ابتدای سال ۲۰۲۲ و قبل از لغو کامل تا پایان سال، ۳۰‌درصد کاهش می‌‌‌یابد. بر اساس این بیانیه، با توجه به رشد صنعت خودروهای با انرژی جدید و روند فروش و انتقال آرام تولیدکنندگان، یارانه‌ها در ۳۱ دسامبر (۱۰دی) ۲۰۲۲ به پایان می‌رسد. به گفته وزارت دارایی چین، به خودروهایی که پس از ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ ثبت‌نام شوند، یارانه تعلق نمی‌گیرد. فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در چین با افزایش بیش از ۱۰۰‌درصدی نسبت به سال‌های گذشته، در ماه‌های اخیر رونق گرفته است. انجمن خودروسازان چین هفته گذشته تخمین زد که این خودروها قرار است ۱۸‌درصد از کل فروش خودرو در سال ۲۰۲۲ را تشکیل دهند و این در حالی است که در سال ۲۰۱۹ خودروهای برقی تنها ۵‌درصد از کل فروش خودرو در چین را به خود اختصاص دادند. طبق گزارش انجمن خودروسازان چین، از ۲۷‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه خودرویی که قرار است در سال‌جاری فروخته شود، ۵‌میلیون خودرو الکتریکی و هیبریدی خواهند بود. چین، بزرگ‌ترین آلاینده جهان اهداف طولانی‌مدتی را برای پذیرش گسترده وسایل نقلیه الکتریکی و هیبریدی در نظر گرفته و هدف آن این است که تا سال ۲۰۳۵ اکثر خودروها با انرژی پاک کار کنند.

حجم تجارت در آذرماه 25 درصد رشد کرد

سخنگوی گمرک گفت: حجم تجارت کشورمان در آذرماه به ۱۳ میلیون و ۱۷۲ هزار تن به ارزش هشت میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار رسید که نسبت به آذر سال گذشته از لحاظ وزنی سه درصد و از نظر ارزشی ۲۵ درصد رشد داشته است. از مجموع تجارت ۱۰۰ و ۲۲ میلیون تنی کشور به ارزش ۷۲ میلیارد دلار در ۹ ماهه امسال ۱۳ میلیون و ۱۷۲ هزار تن کالا به ارزش هشت میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار مربوط به ماه نهم سال است. صادرات کشورمان در آذر ماه ۹ میلیون و ۵۹۳ هزار تن به ارزش چهار میلیارد و ۴۱ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (اذر ۹۹) رشد نیم درصدی در وزن و ۲۳ درصدی در ارزش داشته است. لطیفی در مورد مقاصد صادراتی کشور در آذرماه گفت: پنج کشور مقصد کالا‌های صادراتی ایران در آذر ماه به ترتیب چین یا یک میلیون و ۹۷۷ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون دلار، عراق با یک میلیون و ۸۳۹ هزار تن به ارزش ۶۴۹ میلیون دلار، امارات با یک میلیون و ۱۳ هزار تن به ارزش ۴۹۹ میلیون دلار، ترکیه با ۳۳۸ هزار تن به ارزش ۳۶۳ میلیون دلار و افغانستان با ۲۶۹ هزار تن به ارزش ۱۴۱ میلیون دلار بودند.


سخنگوی گمرک درباره میزان واردات در آذرماه توضیح داد: واردات کالا‌های مورد نیاز کشور در ماه نهم سال سه میلیون و ۵۷۹ هزار تن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار بوده که نسبت به آذر سال قبل ۱۹ درصد در وزن و ۲۷ درصد در ارزش افزایش داشته است. لطیفی درباره کشور‌های تامین کننده نیاز‌های کشور گفت: کشور امارات با فروش ۸۷۸ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار، چین با ۲۸۶ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۹۱ میلیون دلار، ترکیه با ۲۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۴۵۴ میلیون دلار، سوئیس با ۲۴۰ هزار تن به ارزش ۱۵۷ میلیون دلار و آلمان با فروش ۴۴ هزار تن کالا به ارزش ۱۵۶ میلیون دلار، پنج کشور اول تامین نیاز‌های کشور در آذر ماه بودند. در آذر ماه امسال یک میلیون و ۵۷ هزار تن کالای خارجی نیز از مسیر جمهوری اسلامی ایران ترانزیت شد که این میزان نسبت به آذر سال قبل ۵۳ درصد رشد داشته است.

 

دبیرکل جدید اوپک بر اساس اصل اجماع انتخاب شده است

جواد اوجی، وزیر نفت پس از پایان نشست ویژه وزیران سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفت: براساس تصمیم نشست وزارتی اوپک (دهم آذرماه) مقرر شد امروز نشستی ویژه در سطح وزیران برگزار شود. وی با بیان اینکه نشسست امروز تنها یک دستور کار داشت و آن تصمیم‌گیری درباره دبیرکل آینده اوپک بود، تصریح کرد: همان‌طور که می‌دانید دوره مسئولیت دبیرکل کنونی اوپک (محمدسانوسی بارکیندو) خردادماه ۱۴۰۱ به پایان می‌رسد. وزیر نفت تصریح کرد: از مدتی پیش موضوع معرفی نامزدها برای انتخاب دبیرکل آینده اوپک در سطح وزیران این سازمان مطرح شده بود و در نشست عادی ۱۸۲ این سازمان نیز این موضوع دوباره طرح و از کشورهای عضو خواسته شد در فرصت زمانی دوهفته‌ای تا ۲۵ آذرماه (۱۵ دسامبر ۲۰۲۱) در صورت تمایل نامزد مورد نظر خود را معرفی کنند.

اوجی ادامه داد: با وجود این اعلام، در این مدت تنها کویت بود که از حدود دو ماه پیش نامزد مورد نظر خود را برای این سمت به‌طور رسمی معرفی کرده بود و با وجود گمانه‌زنی‌ها هیچ یک از دیگر کشورهای عضو اوپک برای سمت دبیرکلی اعلام نامزدی نکردند. وی گفت: براساس این شرایط و با توجه به سوابق، تجربه‌ها و شناخت کشورهای عضو از نامزد کویت (هیثم الغیص) نشست وزارتی اوپک به اتفاق آرا و براساس اصل اجماع تصمیم گرفت آقای الغیص برای سه سال به‌عنوان دبیرکل این سازمان انتخاب شود. به گفته وزیر نفت، دوره مسئولیت دبیرکل تازه اوپک از ابتدای اوت ۲۰۲۲ (اوایل مرداد ۱۴۰۱) آغاز می‌شود.

تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی تا پایان سال پرداخت می شود

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: تا پایان سال سهمی که برای هر بانک در خصوص تسهیلات ساخت موضوع قانون جهش تولید مسکن در نظر گرفته شده پرداخت می شود. پروانه اصلانی در حاشیه نشست هماهنگی پرداخت تسهیلات ساخت موضوع ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن که با حضور معاونان مسکن و ساختمان ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها و مدیران اعتباری بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات برگزار شد گفت: این جلسه با حضور مدیران اعتباری کلیه بانک‌هایی که سهمیه پرداخت تسهیلات در قانون جهش تولید مسکن توسط بانک مرکزی به آن‌ها اعلام شده است، برگزار شد. وی با بیان اینکه بانک مرکزی دستورالعمل این تسهیلات را در ۱۷ آذر منتشر و به بانک‌ها ابلاغ کرده است، افزود: هدف از این نشست، رفع ابهام از نحوه پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها بود. اصلانی ادامه داد: تشریح و توضیح موارد ابهام بانک‌ها از نظر پرداخت تسهیلات از دیگر دستورات این نشست بود. همچنین درباره سامانه ثبت و درج اخذ تسهیلات نیز توضیحاتی ارائه شد که پرداخت سرعت بگیرد و تا پایان سال سهمی که برای هر بانک در نظر گرفته شده پرداخت شود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
آیا می شود از سال آینده حرف نزنید. بزم برم نمیر که بهار میاد
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
منظور جناب دکتر میر کاظمی سال آینده خرید و فروش ارز آزاد است بدون محدودیت است یا چیزی دیگر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
وزرای دولت احمدی نژاد که در دولت نهم و دهم با

اشتباهات و خطاهای مکرر و بزرگ و هولناک

باعث این اوصاع اسفبار و فلاکت بارتر کشور و مردم

شدند ، معلوم نیست که چرا دوباره در دولت رییسی

و در مجلس فعلی به تعداد زیاد بکار گرفته شدند !!؟
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
تا دولت از طريق بالا بردن نرخ دلا ارتزاق ميكند دلار تك نرخي غيرممكن است دوام داشته باشد در دو نوبت در سالهاي گذشته دلار را تك نرخي كرديد چي شد بدتر شد تا وقتي درامد دولت دلاري و هزينه هاش رياليست و انحصار دلار هم دست خودشه و قيمت گذاري هم توسط خودش تعيين ميشود دلار تك نرخي يك رؤيا است مثل خودرو حاشيه بازار را خود خودروسازا توسط عواملشون درست ميكنند بعد مدعي رانت ميشوند و بعد براي از بين بردن رانت گران كردن خودرو راه حل ميشود ( خودرو ساز همان دولت است )
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
دلار چند نرخی به نون دونی بسیاری تبدیل شده و تک نرخی کردن آن آسان نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
همه بدبختی ها از همین دو نرخی بودن ارز شروع شد

دو نرخی بودن ارز فساد اقتصادی و مافیای اقتصاد را گسترش داد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
چنانچه به جای ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی که برای تهیه

نان و دارو و لبنایات و گوشت و قوت لایموت مردم

هزینه می گردید

چاره و راه حلی جایگزینی منطقی و علمی نکنند

قطعا نان و لبنیات و گوشت و مرغ و تخم مرغ

دارو بشدت کمیاب و گرانی ۶ برابری را خواهیم دید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
همین الان ارز ۴۲۰۰ از بسیاری از موارد حذف شده
بسیاری از قیمتها همین الان درحد قیمتهای جهانی است
دیگه چی قرار۶ برابر بشه؟
این حرفهای کسانی است که ارز ۴۲۰۰ را میگیرند و چیزی بدست مردم هم نمیرسه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
وعده سرخرمن
ناشناس
|
Poland
|
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
ارز اگر حالت امنیتی خارج بشود و خرید برای عموم آزاد و سیستم بانکی هم به جهان متصل بشود یعنی بشود حواله ارزی به هر کجا زد دلار تا بالای 50 هزار تومان خواهد رفت چون نرخ واقعی دلار حدودا 80 هزار تومان است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
دلار هم مثل کالا تابع عرضه و تقاضا است با بالا رفتن قیمت تقاضا کم میشود و به قیمت های ذکر شده نمیرسد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
هر از چندگاهی ارز به دلایل قانع کننده ای چند نرخی و پس از چند سال به دلایل قانع کننده دیگری تک نرخی می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
تنها دولتی که ارز را تک نرخی کرد دولت خاتمی بود بعد پدیده هزار سوم ارز را مجدا چند نرخی کرد و شد آنچه شد وآن اقدام هم در جهت منافع گروههای خاص بود
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
اره بابا
اقتصادمان کویت
خدایا شکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
43 ساله دلار چند نرخیه هر سال میایند حرف از تک نرخی میزنند همنجوری پلکانی قیمت دلار بالا میره کلا ارز از کنترل دولت خارج هست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟